Najjaca sportska simulacija ikad!!! Dakle, ogroman sam ljubitelj NBA i do sada sam mogao da igram samo NBA Live serijal. Svi vrlo dobro znate koliko EA Sports ima tendenciju da pravi arkadne sportske igre sa jako malim stepenom realnosti. Onda sam bio primoran da po netu trazim forume gde su sjajni pametni ljudi izbacivali razne home-made patcheve za unapredjenje igre (AI, grafika, animacije, donekle povecana realnost i slicno). Sada sam shvatio da je itekako moguce napraviti igru NEVEROVATNO blisku realnoj kosarci! Naravno, ovo se odnosi na promenjene slidere jer su default malo previse arkadni. Ali u svakom slucaju sama igra je savrsena. Pokreti igraca, FIZIKA, SUTEVI, ULAZI, AI, neskriptovana lopta.... apsolutno neverovatno! Skoro me jedna igra nije ovoliko odusevila.
E sad, danas mi dolazi drug da igramo, a ja sam u medjuvremenu povezao kompjuter sa lcd tv-om od 37" i jedva cekam da vidim kako ce da izgleda. Ali da ne duzim o tome, imam jedan problemcic:
Masina mi je AMD X2 6000+, Gigabyte ploca GA - 78MA SA3 (tako nesto bem li ga), 2x 1GB Kingston HyperX na 800MHz i ATI Radeon 4870X2. Kada je sve na "high" i 8xMSAA sve radi savrseno na 1680x1050. Medjutim kako ukljucim players na "ultra" framerate ne prelazi 30! Cak i manje! Siguran sam da nije do jacine masine vec mislim da je u pitanju ili neki problem sa optimizacijom ili ne znam sta. Mislim moguce da je do masine ali sta mi onda treba da bih igrao? Call of Duty 4 teram sve na MAX + 4xAA i radi prikucan na 60fps (ne moze vise da prikaze zbog tft monitora), GRID sve na najvisa podesavanja, a ipak su to zahtevnije igre. Ima li neko bilo kakav predlog, sugestiju ili misljenje u vezi ovoga?
Jako bih bio zahvalan na odgovorima.
Ziveli!