Šta je novo?

Nba 2k9

пробајте ово чудо на 24" монитору у 1920х1200 :) као да играм потпуно нову игру, и што је најбоље све клизи и на мојој просечној машини. одлична оптимизација, игра године по мени.

Probali bi mi da imamo :d

Hm, ne vidim nekakav značajan bug. Ne znam zašto nisi podesio podešavanja na metrički sistem (santimetri i kilogrami), tako da mogu da pretpostavim da je taj lik sa 6"10 stopa visok 1,86 metara i nikako ne može da bude centar.
Ionako je generički napravljen, ima "kvalitet" 67 sa +1, što znači da u mom timu ne bi zaigrao u sledećih par godinica :smoke: , a uvek postoji šema trejda, tako da drugi mogu da se bakću sa tim.
Ja imam gori problem u Association modu, kad god uđem u TRADE, miš ne funkcioniše, tako da ne mogu da menjam timove i biram igrače za trejd. Uf, samo da mi stigne prokleti original...

heh,ja sam zeznuo stvar sto sam stavio tako malu sliku.

opis "bug"-a:
slika je od sase pavlovica,a ime mu je stuart allen!:D

Ja imam 18 inca vise! Sto me podseti na komentar sreka upucen donkiju kada je video zamak lorda farkvoda - you think he's compensating for something? :)

Salu na stranu, ipak 42" plazma + xbox + bezicni dzojpedi >>>>> sve ostalo.

Kada stavimo ove sitnice po strani...

Uh, ne bih bas rekao da je problem sa goaltendingom sitnica. Ali dobro, tesko da mi jos samo to fali pa da razbijam AI - igra je toliko kompleksna i duboka...

Cekaj igras na tastaturi? Ja na gamepadu nemam nikakvih problema sa Trade-om,negde sam procitao da se neko zali na isti problem ali nema sanse da se setim. :)

Da, kupio sam neki usr*ni gamepad, samo da bi sa njim odradio trade-ove, jer na miša ne reaguje, dok sa gamepad-om radi bez problema. Ali će mi trebati vremena da se naviknem na igranje sa ovim. Probao sam i u trening modu sam izvodio zezancije za koje mi treba minimum 23 prsta na tastaturi. Ali čim sam odigrao prvu utakmicu, nisam mogao da se snađem nikako i silno sam se ismejao glupostima koje sam pravio (sam u napdu, idem na zakucavanje, ispritiskam neke dugmiće i umesto zakucavanja dodajem suigraču koji je na mojoj polovini, umesto akrobacije koju sam hteo da izvedem). No, dobro. Imao sam malo problema sa podešavanjima, ali čim sam izbrisao stari settings, sve je proradilo kako treba.
Pa tek da se naviknem i na PES sa tim čudom...

Da, kupio sam neki usr*ni gamepad, samo da bi sa njim odradio trade-ove, jer na miša ne reaguje, dok sa gamepad-om radi bez problema. Ali će mi trebati vremena da se naviknem na igranje sa ovim. Probao sam i u trening modu sam izvodio zezancije za koje mi treba minimum 23 prsta na tastaturi. Ali čim sam odigrao prvu utakmicu, nisam mogao da se snađem nikako i silno sam se ismejao glupostima koje sam pravio (sam u napdu, idem na zakucavanje, ispritiskam neke dugmiće i umesto zakucavanja dodajem suigraču koji je na mojoj polovini, umesto akrobacije koju sam hteo da izvedem). No, dobro. Imao sam malo problema sa podešavanjima, ali čim sam izbrisao stari settings, sve je proradilo kako treba.
Pa tek da se naviknem i na PES sa tim čudom...
Samo budi uporan,gamepad rules for sports games:)

Najjaca sportska simulacija ikad!!! Dakle, ogroman sam ljubitelj NBA i do sada sam mogao da igram samo NBA Live serijal. Svi vrlo dobro znate koliko EA Sports ima tendenciju da pravi arkadne sportske igre sa jako malim stepenom realnosti. Onda sam bio primoran da po netu trazim forume gde su sjajni pametni ljudi izbacivali razne home-made patcheve za unapredjenje igre (AI, grafika, animacije, donekle povecana realnost i slicno). Sada sam shvatio da je itekako moguce napraviti igru NEVEROVATNO blisku realnoj kosarci! Naravno, ovo se odnosi na promenjene slidere jer su default malo previse arkadni. Ali u svakom slucaju sama igra je savrsena. Pokreti igraca, FIZIKA, SUTEVI, ULAZI, AI, neskriptovana lopta.... apsolutno neverovatno! Skoro me jedna igra nije ovoliko odusevila.
E sad, danas mi dolazi drug da igramo, a ja sam u medjuvremenu povezao kompjuter sa lcd tv-om od 37" i jedva cekam da vidim kako ce da izgleda. Ali da ne duzim o tome, imam jedan problemcic:
Masina mi je AMD X2 6000+, Gigabyte ploca GA - 78MA SA3 (tako nesto bem li ga), 2x 1GB Kingston HyperX na 800MHz i ATI Radeon 4870X2. Kada je sve na "high" i 8xMSAA sve radi savrseno na 1680x1050. Medjutim kako ukljucim players na "ultra" framerate ne prelazi 30! Cak i manje! Siguran sam da nije do jacine masine vec mislim da je u pitanju ili neki problem sa optimizacijom ili ne znam sta. Mislim moguce da je do masine ali sta mi onda treba da bih igrao? Call of Duty 4 teram sve na MAX + 4xAA i radi prikucan na 60fps (ne moze vise da prikaze zbog tft monitora), GRID sve na najvisa podesavanja, a ipak su to zahtevnije igre. Ima li neko bilo kakav predlog, sugestiju ili misljenje u vezi ovoga?
Jako bih bio zahvalan na odgovorima.

Ziveli!

Najjaca sportska simulacija ikad!!! Dakle, ogroman sam ljubitelj NBA i do sada sam mogao da igram samo NBA Live serijal. Svi vrlo dobro znate koliko EA Sports ima tendenciju da pravi arkadne sportske igre sa jako malim stepenom realnosti. Onda sam bio primoran da po netu trazim forume gde su sjajni pametni ljudi izbacivali razne home-made patcheve za unapredjenje igre (AI, grafika, animacije, donekle povecana realnost i slicno). Sada sam shvatio da je itekako moguce napraviti igru NEVEROVATNO blisku realnoj kosarci! Naravno, ovo se odnosi na promenjene slidere jer su default malo previse arkadni. Ali u svakom slucaju sama igra je savrsena. Pokreti igraca, FIZIKA, SUTEVI, ULAZI, AI, neskriptovana lopta.... apsolutno neverovatno! Skoro me jedna igra nije ovoliko odusevila.
E sad, danas mi dolazi drug da igramo, a ja sam u medjuvremenu povezao kompjuter sa lcd tv-om od 37" i jedva cekam da vidim kako ce da izgleda. Ali da ne duzim o tome, imam jedan problemcic:
Masina mi je AMD X2 6000+, Gigabyte ploca GA - 78MA SA3 (tako nesto bem li ga), 2x 1GB Kingston HyperX na 800MHz i ATI Radeon 4870X2. Kada je sve na "high" i 8xMSAA sve radi savrseno na 1680x1050. Medjutim kako ukljucim players na "ultra" framerate ne prelazi 30! Cak i manje! Siguran sam da nije do jacine masine vec mislim da je u pitanju ili neki problem sa optimizacijom ili ne znam sta. Mislim moguce da je do masine ali sta mi onda treba da bih igrao? Call of Duty 4 teram sve na MAX + 4xAA i radi prikucan na 60fps (ne moze vise da prikaze zbog tft monitora), GRID sve na najvisa podesavanja, a ipak su to zahtevnije igre. Ima li neko bilo kakav predlog, sugestiju ili misljenje u vezi ovoga?
Jako bih bio zahvalan na odgovorima.

Ziveli!

Koliko ja znam.

Player setings na Ultra znaci da ce dresovi na igracima biti "posebni" objekti tj. da nece biti prilepljeni za igraca vec ce da se savijaju , leprsaju itd... ogromna razlika u odnosu na ono kada se dresovi prilepe za igraca.

E sad , pomerenje dresova znaci izracunavanje pozicije svakog pixela 30-tak puta u sekundi sto je vrlo zahtevno.Posto je rec o fizickim proracunima za to je zaduzen glavni procesor (kod tebe AMD X2 6000+).
Kod meni sa masinom iz potpisa sve na Max. osim bez AA i AF u 1680*1050 radi const. 30 FPS tijekom igranja , a tvoj procesor je ako se ne varam negde u rangu moga , ali ipak mislim da bi ti igra trebala brze ici.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vremena su se promenila :) Madden je prava simulacija, FIFA 09 za konzole je prava simulacija (sada već primetno ispred PES-a) a NHL 09 je opušteno najbolja sportska igra godine.

Kakvo bogohuljenje...to jest - NBAhuljenje!!! ;)

Pa i nije. To sto je sunce ogrejalo PC igrace ne cini NBA 2K9 igrom godine kada se pogleda sira slika i promene u odnosu na proslogodisnje izdanje. Fifa ili NHL pre bi objektivno zasluzili to priznanje. Subjektivno, i meni je naravno 2K9 najbolja sportska simulacija bez premca.

@P.I.S.T.O.L:

Slazem se sa tobom da je jako zahtevno proracunavati dreseve kao pojedinacne objekte i da je to procesorski zahtevna operacija, ali siguran sam da je recimo Call of Duty 4 ipak zahtevnija igra. Tamo igram na serverima sa 50 igraca recimo, sa svim podesavanjima na maximumu gde je grafika gotovo fotorealisticna, pa mi igra radi zakucana na 60fps. Takodje i velika vecina ostalih novijih igara (nisam probao jos uvek Crysis ili Far Cry 2 jer me ne interesuju previse ali kapiram da je kod njih problem i do optimizacije jer se 99% populacije zali na framerate sa masinama mnogo jacim od moje). Bilo kako bilo, ja sam ubedjen da u NBA 2K9 nije problem do jacine masine vec do ili lose optimizacije igre sa PC platformu, ili nekog baga sa driverima. Saznacemo :)

@Forsaken demon:

Evo ispravicu se: do sada je EA Sports imao tendenciju da pravi arkadne sportske simulacije :) Salu na stranu, verujem da su najzad malo pobegli od te prakse ali nazalost ne mogu da posvedocim jer nisam probao FIFU 09 na konzoli, nego samo na PC gde je i dalje daleko od realnosti. Doduse za svaki PES je izmislila realnost ali necemo u off topic.

NBA 2k9 je prva 2K igra koju igram jer su prethodne postojale samo za konzole pa ne znam koliki je zapravo skok napravila u odnosu na prethodne ali znam da je nesto najblize pravoj kosarci sto sam ikada video :))) Juce sam 5 sati igrao sa drugom kod mene kuci na lcd tv-u od 37" i dozivljaj je neponovljiv!!! Igramo association zajedno u istom timu, sa lockovanim igracima i ne prestajem da se odusevljavam igrom. Steta samo za onaj bug sa goaltendingom i offensive interference-om ali nije strasno, ne desava se cesto.

Ima li jos neko predstavu zasto bih mogao da imam los framerate kad ukljucim igrace na utlra a da recimo nije vezano za jacinu same masine? Da li je neko imao slican problem? I da li neko recimo igra na 1680x1050 sve na max i igraci na ultra a da mu je FPS 60?

Ziveli!

Poslednja izmena:
@photo

pogledaj konfiguraciju pod moja masina, meni radi u 1680x1050 sve na maximumu sa AA x4 ii cak i x8, AF x16, ukljucen vsync.

Mozda ti procesor pravi proble, tj preslab je za tvoju graficku. Probaj da malo OC procesor ako nisi, pa vidi da li ce se nesto popraviti.

@ Filipos:

Pa hajde, pogledacu dok sam u igri na alt+tab koliko je zauzece procesora. Ako je neka normalna cifra ne verujem da je CPU problem. U svakom slucaju cu probati da overkloknem malo :)
Skinuo sam sa AMD-ovog sajta onaj njihov Fusion tool za overclocking pa cemo videti. U svakom slucaju, ohrabren sam sto znam da moze da radi fantasticno i sa ultra igracima. Hvala u svakom slucaju.

Ziveli!

Ima li jos neko predstavu zasto bih mogao da imam los framerate kad ukljucim igrace na utlra a da recimo nije vezano za jacinu same masine? Da li je neko imao slican problem? I da li neko recimo igra na 1680x1050 sve na max i igraci na ultra a da mu je FPS 60?

Evo kod mene radi u oko 55fps, u 1920x1200.

Evo kod mene radi u oko 55fps, u 1920x1200.

I ne smeta ti povremeno zastajanje i sitan stutter?

Kod mene je zakucano na 60 fps sve na max 1680x1050, ali pojavljuju se malo stucanje, tesko je primetno ali me nervira i ne mogu tako da igram. Kada ukljucim opciju STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1 , fps se krece od 55-60 i nema zastoja ali cim fps nije 60 malo secka. Tako da ne znam kako vam ne smeta stutter kada fps nije 60. Kada smanjim players na high i ukljucim opciju stall_cpu, tek je onda potpuno glatko. Cak kada stavim players na high, a ne ukljucim stall cpu ima ponekad zastajanja.

Tako da bez opcije stall_cpu, kada komp ne uspe da izgura 60fps, umesto da padne fps, slika malo zastane da nadoknadi fps. Tek sa ukljucenom opcijom se vidi realan fps i nema tog zastajanja ali nije glatko ako nije 60FPS. Valjda sam dobro skapirao :).

A reci mi gde da pronadjem tu opciju STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1?

Ziveli!

Pa i nije. To sto je sunce ogrejalo PC igrace ne cini NBA 2K9 igrom godine kada se pogleda sira slika i promene u odnosu na proslogodisnje izdanje. Fifa ili NHL pre bi objektivno zasluzili to priznanje. Subjektivno, i meni je naravno 2K9 najbolja sportska simulacija bez premca.

Promene u odnosu na prošlogodišnje izdanje?? Zar je 2K8 izlazio za PC?? Naravno da nije. Fifa i NHL na PC-u su neopisivi užas!! Ne znam o čemu neki ljudi pričaju, jer, koliko vidim, ovo je forum za PC igre, a šta je i kako je na konzolama me se ne tiče ni najmanje. A pošto je ovde reč, da ponovim, o PC igrama, onda je NBA 2k9 UBEDLJIVO naj sportska igra godina, nijedna druga, pa ni PES 2009 ne može ni da joj pljune pod prozor. ,)

I ne smeta ti povremeno zastajanje i sitan stutter?

Ako tako nešto postoji, onda ne primećujem :)

Promene u odnosu na prošlogodišnje izdanje?? Zar je 2K8 izlazio za PC?? Naravno da nije. Fifa i NHL na PC-u su neopisivi užas!! Ne znam o čemu neki ljudi pričaju, jer, koliko vidim, ovo je forum za PC igre, a šta je i kako je na konzolama me se ne tiče ni najmanje. A pošto je ovde reč, da ponovim, o PC igrama, onda je NBA 2k9 UBEDLJIVO naj sportska igra godina, nijedna druga, pa ni PES 2009 ne može ni da joj pljune pod prozor. ,)

Ukratko, beggars can't be chosers :)

Poslednja izmena:
Hvala puno Nenade. Potrazicu cim dodjem kuci :) Veoma moguce da je do toga...

Ziveli!

Zadnji napad,down by one :D

Poslednja izmena:
moram pohvalit igricu,znaci kosarka je vrs sad sam je igrao-za razliku od nba live extra je!

Ne vredi, probao sam i tu opciju STALL CPU ON END FRAME i nista! I dalje mi frame rate nije zadovoljavajuci na ultra. Jos nisam probao da klokujem CPU, zaboravio sam ali danas cu gledati to da uradim. Ako ni to ne pomogne, reinstaliram sistem ceo. Ionako je poceo malo da mi stuca previse. Ja stvarno mislim da nije do jacine CPU-a. Radio je na oko 15% za vreme igre sto je smesno, a graficka je zver i do nje nije sigurno, tako da bem li ga...

Ziveli!

Ne vredi, probao sam i tu opciju STALL CPU ON END FRAME i nista! I dalje mi frame rate nije zadovoljavajuci na ultra. Jos nisam probao da klokujem CPU, zaboravio sam ali danas cu gledati to da uradim. Ako ni to ne pomogne, reinstaliram sistem ceo. Ionako je poceo malo da mi stuca previse. Ja stvarno mislim da nije do jacine CPU-a. Radio je na oko 15% za vreme igre sto je smesno, a graficka je zver i do nje nije sigurno, tako da bem li ga...

Ziveli!

Pazi samo, nekima igra nije htela da radi upravo zbog klokovanog procesora. mislim da ima negde to u ranijim postovima...

Poslednja izmena:
Hehe, Shaq ... Vishe volim da igram sa timovima u kojima su 4-ke i 5-ce superstarovi, verovatno zato shto sam igrao na toj poziciji dok sam trenirao basket. :) Bio je jedan igrach pod imenom Isak Austin(mislim da je igrao za Miami), igrao je pre nekih 10-ak godina, daleko je on bio od superstara al' ja sam ga tako zgotivio. Ajk Ostin mi je bio idol, strashno sam se tripovao u to doba. :D

Pozdrav od Shaq-a :D
[YOUTUBE]WNifaNFr06c[/YOUTUBE]

Kad smo vec kod Shaq-a ...

Shaq pravda pogibeljni faul: Krivi su zakoni fizike!

:d

Poslednja izmena:

Ziveli!

Kod mene su oba jezgra skoro 100% opterecena. Namesti u onom cfg dajlu jos ovo pa probaj. Izgleda treba bas jak procesor za ultra players...

CLOTH_LOGICAL_THREAD_0 = 1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = 2
CLOTH_LOGICAL_THREAD_2 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_3 = -1

Nazad
Vrh Dno