Šta je novo?

Napajanja, adapteri i konektori za Nvidia GeForce RTX 4000 i 5000

Kad neko sledeci bude inovativniji i brzi, i/ili ko god sledeci pojaca PCB-ove, spomenucu i njih, isto ko sto niko drugi nije stavio nadziranje napona osim Asus-a na Astral 5080/5090 kartama, i Asus treba pohvaliti za to, nezavisno sta su radili pre xD

Je l' to napajanje (Thor) ima load balancing na strani napajanja? Mislim, generalno, to je najidealnija varijanta, da napajanje pazi koliko struje prolazi kroz koju zicu.

edit: Ipak mislim da je u pitanju Tuf V3...
Nema pojma iskreno nisam ni citao spef. :ROFLMAO: porucio stize mi tek za 3 sedmice,ako mislis na ovo ima i na Rog Strix Gaming seriji imam od 850 w,kaze ti nisam ni citao cemu sluzi a prikacio:D

Asus PSU.jpg1.jpg

Nema pojma iskreno nisam ni citao spef. :ROFLMAO: porucio stize mi tek za 3 sedmice,ako mislis na ovo ima i na Rog Strix Gaming seriji imam od 850 w,kaze ti nisam ni citao cemu sluzi a prikacio:D

Pogledajte prilog 480799
Malo je drukcije, nije za ovo, ali upravo se podsetih da Asrock TAICHI TC-1650T ima termistor u kablu i da je namesteno da se gasi kad predje 110c temperatura u konektoru kabla (slika ispod)

Takodje zanimljiv nalaz od renomiranog Wolfsi-ja, da je veoma bitno gde su prikaceni 8-pin-ski konektori na strani napajanja, kod takvih kablova. Zato sto ce zbog razlicitih putanja vodova na PCB-u, svako napajanja ima "sweet-spot", odnosno kombinaciju konektora, koji daju stabilnu struju.
I da ako se prikace na konektore ciji vodovi/putevi su losiji, doci ce do disbalansa u zicama 12+4 pinskog kabla

Njegov savet je da se vrte 8-pin konektori po svim pozicijama na napajanju dok Asus Astral 5080/5090 ne pokaze zeleno za napon za svaku zicu (Pogotovo je bitnije za SuperFlower 9-pin-ske konektore/kablove, jer su inferiorniji od 8-pin-skih

Je l' to napajanje (Thor) ima load balancing na strani napajanja?
Mislim da nema, zadni put kad sam proverio, Nvidia je fizicki/firmware-ski onemogucila bilo kome da radi load balancing (bilo kojoj firmi ili osobi). Masda mozda je Asus uspeo da zaobidje Nvidijina ogranicenja
555 - Copy.png

Poslednja izmena:

1000009514.jpg
I jos ljudi kazu, why stop there :D

Trebali su jedan kabel😂 shta cje im 6, jedan pa DEBO 😁

Realno, jedan onaj za sporet i Bog da te vidi, moze 3000W da gura.
Лепо питају људи "зашто стати ту", одавно није била нека "напојна "револуција, можда да кренемо са напајањем преко трофазне струје, да све ради како треба, на макс !!!

Pozdrav da li je bilo slucajeva gde se konektor topi na 4070ti super karticama ili je to samo vezano za 90/80 serije ?

Dvoumim se izmedju 4070ti super i 7900xt i jedini problem u vezi nvidije mi je taj budjavi konektor koji nvidija gura na 4000 i 5000 serijama.
PSU je dark power 13 1000w atx 3.0 uz koji sam dobio onaj 12VHPWR cable koji ide direktno iz napajanja u graficku bez potrebe za adapterom.

Pozdrav da li je bilo slucajeva gde se konektor topi na 4070ti super karticama ili je to samo vezano za 90/80 serije ?

Dvoumim se izmedju 4070ti super i 7900xt i jedini problem u vezi nvidije mi je taj budjavi konektor koji nvidija gura na 4000 i 5000 serijama.
PSU je dark power 13 1000w atx 3.0 uz koji sam dobio onaj 12VHPWR cable koji ide direktno iz napajanja u graficku bez potrebe za adapterom.

4070 Ti ima TGP od 285W pa sa 16-pinskim konektorom ne bi trebao imati problema sa topljenjem kao na 4090 i 5090.

izgleda nije sala
1739910121171.png

Ne, ni na 4080 nije bilo vecih problema.

Možda ako ne priča niko o tome samo nestane.

To 99,9% nije konektor.

Naravno, on bi kupio sve što može da bude velika priča.

Temperature konektora prilikom testiranja Asus Rog Astral RTX 5090 Oc Editon.

Prilozi

• IMG_7593.jpeg
    IMG_7593.jpeg
    252.2 KB · Pregleda: 71
  • IMG_7591.jpeg
    IMG_7591.jpeg
    168.8 KB · Pregleda: 72
  • IMG_7588.jpeg
    IMG_7588.jpeg
    158.9 KB · Pregleda: 73
Pa neće to da se zapali kad ga testiras i gledas 😁
Moras da se udubis, uzivas u proizvodu... E onda to biva.

Soon with twice the fire hazard xD

Pa neće to da se zapali kad ga testiras i gledas 😁
Moras da se udubis, uzivas u proizvodu... E onda to biva.
Dobra fora, al sto je najgore, onaj baja kome je riknula vas astral kartica kaze da se to dogodilo bas tokom browsovanja neta nakon sto je zavrsio sa igranjem.

Zato nvidia ispravlja drajvere i priznaje rop skartove i svi magazini prde o samozapaljivim kablovima?
Zbog statisticke greske?

da, 5090 i 5080 je mozda 1% svetskih gpu

Pozdrav ljudi, imam pitanje jedno, vidim da se dosta ucesnika razumije oko kablova i sigurnosti.
Imam napajanje FSP Hydro PTM Pro HPT2-1650M 1650W, ATX3.0 i graficku 3090 suprim x (450W). Planiram da dodam jos jednu ovakvu, ali svi pcie strujni konektori na napajanju su mi popunjeni. Imam 2 slobodna 12vhpwr konektora na napajanju koja necu koristiti.
E sad, da li moze da se nabavi kabl koji bi spojio 12vhpwr konektor iz napajanja sa 3x8 pincem na grafickoj karici (moze i 12vhpwr u 2x8 pin, pa bih uzeo 2 takva kabla)? Pozeljno je direktno da se spoji bez adaptera. Ako postoji, da li je pametno kupovati ovakav kabl jer po netu citam da raspored pinova nije isti kod razlicitih proizvodjaca? Ako ovo ne pali, da li je pametno da trazim elektronicara da mi napravi ovakav kabl bas za moje napajanje?
Ako imate bolje rjesenje, molim da napisete

Pozdrav ljudi, imam pitanje jedno, vidim da se dosta ucesnika razumije oko kablova i sigurnosti.
Imam napajanje FSP Hydro PTM Pro HPT2-1650M 1650W, ATX3.0 i graficku 3090 suprim x (450W). Planiram da dodam jos jednu ovakvu, ali svi pcie strujni konektori na napajanju su mi popunjeni. Imam 2 slobodna 12vhpwr konektora na napajanju koja necu koristiti.
E sad, da li moze da se nabavi kabl koji bi spojio 12vhpwr konektor iz napajanja sa 3x8 pincem na grafickoj karici (moze i 12vhpwr u 2x8 pin, pa bih uzeo 2 takva kabla)? Pozeljno je direktno da se spoji bez adaptera. Ako postoji, da li je pametno kupovati ovakav kabl jer po netu citam da raspored pinova nije isti kod razlicitih proizvodjaca? Ako ovo ne pali, da li je pametno da trazim elektronicara da mi napravi ovakav kabl bas za moje napajanje?
Ako imate bolje rjesenje, molim da napisete
Razumeju se malo morgen...vidis da nema odg., a da nvidiu tovare za konektor za koji konkretnih dokaza nema to znaju...

Kakvi dokazi ko kupi 5090 i povuce 600w taj zasluzuje da mu kuca izgori... imas na prste da prebrojis prodate 5090 i gore kablovi samo tako jer nista u odnosu na 4090 nisu ismenjali a da radiklano popravlja dizajn... sve preko 5080 je ludost na tom smesnom konkektoru

Nazad
Vrh Dno