Ako neko tvrdi da je univerzum koji je 99,999999999999999999999927% smrtonosan, fino podesen za zivot, ja zaista ne vidim kakav bih ja argument mogao izneti, da taj neko porazmisli ponovo o svemu, jer ocigledno argumenti nisu ono sto tom coveku treba za stvaranje stavova, a samim tim je za mene taj neko neozbiljna osoba, i ne vidim poentu u ozbiljnoj raspravi sa neozbiljnom osobom.
pa pazi, ja prosto ne mogu da verujem da ti prihvatash chinjenicu da chovek u raznoraznim uslovima moze da umre - te stoga treba posmatrati zbir SVIH uslova smrtonosnim. pozivash se na nauchni metod, a govorish ovakve stvari ..
evo ti analogija, samo da bi video koliko greshish, to da svemir nije podeshen za zivot, preko chinjenice da je okolina zemaljske kugle smrtonosna je analogno sa:
1. jel lubenica ukusna ? vecini ljudi jeste. jesi ikad pojeo kompletno celu lubenicu ? nisi. koru si bacio u kantu. da li
izjava - "lubenica je ukusna" sada kada je uvedena ta nova vrednost u jednachini, kora -
gubi na vrednosti ?
2. da li, kada sedish u autu, i odesh od beograda do nemachke, i sa tobom je suvozach - ti i on predjete istu razdaljinu ? ako je bilo vishe skretanja u levo - on je otishao dalje od tebe. ako je bilo vishe skretanja u desno, ti si otishao dalje od njega. kako to da ste obojica doshli na isto mesto ? (primer sofizma kojima se koristish ti, i autor klipova koje kacish).
dakle - ne pokushavaj mi govoriti kako je chovek fragilno bice koje moze da umre gde god da se okrene, i da zbog toga svemir nije fino tuniran, aj da si izneo neki drugi argument, ali ovo je smeshno. jel da bi po tvojoj teoriji svemir bio fino tuniran, sva masa u svemiru mora da bude zive i svesna ?
A i mislim da nema potrebe da prepisujem tudje misli kako bih simulirao svoju obavestenost ...
nema potrebe da prepisujesh tudje misli zarad svoje poente ? oh, onda cu u ovom trenutku samo da ti kazem:
Imagination is more important than knowledge. For while knowledge defines all we currently know and understand, imagination points to all we might yet discover and create.
aj sad da ti postavim jedno buddha style pitanje, na konto moje teorije da postoji samo svest, i nishta drugo:
da nema svesti, da ga primeti, da li bi univerzum i dalje postojao ?
pazi dobro shta cesh da mi odgovorish, jer odgovor uopshte nije jednostavan koliko ti se chini