Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ako ti treba SIM kartica za EU i Zapadni Balkan a da je možeš lako kupiti u Srbiji, jedno rešenje je:
To je u stvari mtel AT (punokrvna Austrijska kartica) koju kupuješ kod nas, ali na istu važe regulisane cene saobraćaja u EU, Telekom je na to dodao i ZB zonu.

Alternativno, pogledaj oglase, ali se raspitaj detaljno.
mtel Austrija data roming paket Putuj Evropom je namenjen korisnicima koji iz Srbije putuju u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Austriju i ostale zemlje Evropske unije.
Ova kartica ne vazi za S. Makedoniju????

Ne kazem da bi trebalo da vazi nego pitam da nije mozda nekom greskom izostavljena sa spiska. Kovanica zapadni Balkan vazi sve republike bivse SFRJ plus Albanija koliko znam.Ucinilo mi se da je ta kartica super za mene kad krenem do Grcke.

Kovanica zapadni Balkan vazi sve republike bivse SFRJ plus Albanija
pa i nije bas tako... u ovom slucaju se misli na Crnu Goru, BiH, Srbiju (sa Kosovom), Makedoniju i Albaniju... a na MTEL sajtu lepo pise koje su zemlje podrzane, tesko da je greska u pitanju...

U pravu si...ne odnosi se na SVE bivse republike...hrvati i slovenci su u eu pa njihi ne racunam.

Pozdrav svima, putujem na Krf i potreban mi je e sim za Iphone za Grcku sa neogranicenim internetom ili bar 15,30gb. 7 dana ostajem. Sta preporucujete trenutno? :)

Neko čini mi ae spominjao Mtel Austria kartice da mogu kod nas da se uzmu?

sto se tice Cosmote WhatsUP, kad se dopuni kredit, moze da se vidi kako ponuda za nedelju dana neogranicenog neta izgleda:
Pogledajte prilog 445780

dopunom od 15 evra, dobijate 13.63 evra, sto je taman za dve sedmice... i ne, ne moze da se plati sa srpskim PayPal-om, mora PP nalog da bude registrovan na EU.
Ovo je najbolja ponuda, Cosmote ima bolje brzine od Vodafon-a.
Jedino ovo za placanje, zar ne moze nasim karticama? Na Frog sam prosle godine dopunio sa Visa internet karticom.

nisam bio dovoljno precizan, moze da se uplati nasim karticama, a ne moze sa nasim PayPal nalozima, app trazi da nalog bude registrovan u EU...

Ne važi. To je kartica austrijskog mtel-a, tako da važi u zemljama EU i zemljama koje imaju mtel (Srbija, BiH i CG). Ne znam zašto bi važio u NMK

Zato što Telekom Srbija ima firmu u Makedoniji i novije austrijske mtel kartice važe i tamo.

Šta je MTEL zona?
MTEL zona sastoji se od sledećih mreža: m:tel BiH, mts Srbija, m:tel Crna Gora, MTEL Switzerland, MTEL Severna Makedonija (važi za sve nove tarife od 1.4.2023. godine), MTEL Germany
https://mtel.at/sr/roaming

Tamo kupis pa trcis u u poslovnicu da se registrujes? Pa to genije Lucic smislio,garant.

Tamo kupis pa trcis u u poslovnicu da se registrujes? Pa to genije Lucic smislio,garant.
Ne, ne trčiš nigde. Svu registraciju uradiš online putem maila(šalješ potrebna dokumenta) i viber(video identifikacija).
U Telekom Srbija poslovnicama je ne možeš registrovati, već samo u MTEL Austrija ako to želiš lično da uradiš.

Mts kod nas prodaje data sim karticu Mtel Austrije ali ne mozes kupiti kod njih Mtel STAR karticu vec moras iskljucivo u Austriji?? Bzv :) Bas mi tako nesto treba :D
Gledam sad na sajtu Mtel Austrija tu data karticu koja je prodaje i kod nas za 1760 rsd
Ne znam Nemacki ali ako ja ovo dobro razumem ova nije samo data kartica vec mozes i da zoves ako imas kredita. Ako ja dobro racunam 1 min je 1.2 do 10.8 rsd u zavisnosti da li zoves u mrezi ili van Mtel mreze?
Ovde se ne spominje S. Makedonija uopste kao sto pise i na Mts sajtu.
Izgleda MTel STAR kartica podrzava S Mkedoniju a Mtel data travel kartica ne.

:D

Poslednja izmena:
Da li bi vi v,vasu sudbinu, prepustili MTS-u? Ja bas i ne bi 😁

Sudbinu ne bih ali za internet sto da ne. Dal je telenor, a1 ili mts sve je to slicno.

Pa da,zato niko od njih i ne dolazi u obzir.

Ajde preporuci mi nekog koji ima slicne uslove. Treba mi net za 10 dana u Grckoj, 10gb mi zavrsava posao i da imam za navigaciju do Grcke. Ako ima i neka pogodnost za neki kratki poziv to je samo bonus :)

Orange flex. To sto ti treba ,za manje od 10e.

Super je to samo gde to da kupim? eSim nemam a cisto sumnam da ce da mi posalju u srbiju klasicnu sim karticu

Onda Cosmote/WhatsUp varijanta. Tamo kupiš karticu i dopuniš na licu mesta, a za navigaciju do Grčke offline Google mape rade odlično :)

Citao sam temu, znam za Cosmote. Ja bih nesto sto mogu koristiti odmah :) Znam da offline mape rade odlicno ali hocu da imam net ceo put :)

Jasno :) Nisam ispratio čiju karticu imaš, tj. koristiš?! Imaš li neke roaming pakete u okviru pretplate, ili možeš da ih dokupiš?! Ja recimo na mom paketu imam 2GB u roamingu svaki mesec...

Koristim mts i telenor. Mogu da dokupim net za roaming ali najpovoljnije mi je da kupim mtel data travel karticu za 1760 rsd. Za sad :) Mozda naleti nesto povoljnije:D

Izvinjavam se,nisam racunao da nemas esim.

Koristim mts i telenor. Mogu da dokupim net za roaming ali najpovoljnije mi je da kupim mtel data travel karticu za 1760 rsd. Za sad :) Mozda naleti nesto povoljnije:D
Pa ne treba ti roaming za Makedoniju, besplatan je. Koristiš mts ili yettel u Srbiji i Makedoniji, a onda Cosmote ili Vodafon u Grčkoj.
Pisali su da ima čim se pređe granica prodajno mesto.
Mada ja prošle godine nisam uspeo da kupim Cosmote fizičku karticu jer je izgelda nestašica

To je baš lutrija da naleti kad ima kartica, ako pričamo o pumpi posle Evzonija.

Skini offline mape za Google maps. Iz više segmenata. Internet se onda koristi samo za traffic. Meni je od ulaska u Grčku, pa nekih 200km, potrošilo tačno 78MB. Radio je i Deezer (ali mislim da je sve bilo na telefonu tj offline), stizali mailovi i druge poruke, ali nisam ih otvara, samo odgovorio sa quick response na neke.

Da sam bio na Yettel mreži, to je 78 dinara :)

Nazad
Vrh Dno