Šta je novo?

Najpovoljnija platna kartica za placanje putem Paypala, Iskustva i Saveti....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Је ли ова прва Мастеркард дебитна а друга која Виза(претпостављам да није електрон)?

MasterCard Komercijalne banke je charge kartica tj. placanje je odlozeno na 30 dana. Kartica je dinarska. Njhova Visa Classic je debitna kartica, Visa Gold je charge a Visa Revolving kreditna. Ja sam na Paypalu koristio MasterCard i Visa Classic. Elektron na kartici nema sve cifre tako da ne moze da se koristi na netu (cifre postoje u dokumentaciji ali nema CVV).

Poslednja izmena:
^Pretpostavljam da bi ta kartica radila na PayPal-u bez problema (ako je to bilo pitanje). Jedino sto ne bi mogao da prebacujes pare sa PayPal balansa na nju, posto je Master.

Poslednja izmena:
Значи нема потпуног доживљаја без Визе,мислим да је тако и у БиХ,хвала.

Moje iskustvo, imam intesa visa internet karticu. Vrsio sam neka placanja preko nje i zakljucak je da je provizija veca od 4%. Kupio nesto u dolarima (53.89), skinulo mi je 50,46 evra. Po zvanicnom kursu vise (http://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates) na dan kupovine trebalo je da mi skine 48.42 evra. Kada unesem da je provizija za konverziju 4% dobijem 50.35 evra.

Do pre godinu dana sam koristio visa virtuon Raifaissen banke i mislim da mi je skidalo tacno koliko treba (bez ikakve provizije) jer sam dobijao sms sa obavestenjem. Da li neko moze da potvrdi ako je i dalje tako kod RB, tj. jos uvek bez provizije?

Sto se tice "rezervisanja sredstava" kod intese nesto nisam primetio da su mi vratili neki novac, iako sam imao vise kupovina u prethodnih 3 meseca.

U intesi vracaju rezervisana sredstva ali kako se njima cefne i po kojem kursu ustane onaj koji to obracunava.
Za male sume i nije neka bitna razlika ali za veca placanja em te zavlace 7-10 dana pa jos taj promenljivi kurs i aufiderzen zivci.
A kada krenes sa drugim metodama (scrill,paypal,neteller) sledi ispitavanje,popunjavanje izjava da li finasiras one fanatike,da li peres novac itd.

zavisi od zemlje u koju se salje novac tj gde je paypal registrovan kolika je provizija ja sam placao skoro pa 10%

ja mislim da moze ova provizija da se zaobidje ako vam taj neko napravi inovice i posalje i vi onda platite samo racun ali nisam isprobao ovo u praksi. ima opcija u paypalu create inovise ili request money.

jel skidao neko sa paypala na nasu neku karticu, koliko skidaju proviziju? i koliko brzo leze na karticu?

p.s. ako nekom treba nesto da plati na pp ili na netu a ne zeli da se cima sa nasim bankama mogu ja to da im sredim imam stranu karticu pa ide mnogo lakse. javite se na pm da se dogovorimo, mogu i skuplje stvari.

Poslednja izmena:
internet visa

U intesi vracaju rezervisana sredstva ali kako se njima cefne i po kojem kursu ustane onaj koji to obracunava.
Za male sume i nije neka bitna razlika ali za veca placanja em te zavlace 7-10 dana pa jos taj promenljivi kurs i aufiderzen zivci.
A kada krenes sa drugim metodama (scrill,paypal,neteller) sledi ispitavanje,popunjavanje izjava da li finasiras one fanatike,da li peres novac itd.

Da li se to negde prikazuje na "intesa online" (nisam primetio da ima nesto drugo na spisku osim uplata i isplata koje sam ja licno obavio) ili da trazim da mi daju listing iz banke?

Bio u RB da se raspitam oko visa virtuon. Troskovi su sledeci:
placa se 50 dinara mesecno za odrzavanje racuna (plati se unapred koliko vazi kartica) i 1% na transakcije. Samo se pitam da li je to dodatnih 1% na vec postojece konverzije :wall:
i mora da stoji 20e na racunu koje ne mozete da koristite, kao depozit.

@petarster
sve ti lepo pise kada udjes na opciju Withdraw: 4 evra i ceka se 5-7 radnih dana osim ako si u US onda je za Dz i brze.

Poslednja izmena:
Druze meni na intezi vec 45+ dana stoje rezervisana sredstva (neka uplata na aliexpresu bila u pitanju koja uopste nije ni prosla). E sad iz inteze kazu da je prosla uplata, sa alija da nije, ima li sanse da ja te pare ikad dobijem nazad?!...mislim nije nesto strasno u pitanju (oko 15€) al sto da im poklonim ako ne moram,jel.

Sta je tu tacno u pitanju bilo? Ako je transakcija bila neuspesna onda ne bi trebalo ni da ti je skinuo aliexpess tako da nema ni sta da ti vraca. Sta kaze intesa online? Ili listing iz banke. Mora da pise gde su otisle pare.
Ako pare nisu ni u intezi a ni na aliexpressu jedino ako ti je neki haker maznuo pare. Trojanac, lazna stranica za aliexpress, man in the middle...
Ja kada sam dodao intezinu visu na paypal pare mi se nisu vratile na karticu nego na paypal nalog tako da mogu samo da konstatujem da se cudne stvari desavaju. Posto si ti to platio na aliexpresu paypal je iskljucen iz price.

Takve transakcije mogu i po 90 dana da stoje rezervisane, ali dok se ne povuku samo su rezervisane. Mozes pisati reklamaciju da se brze resi.

Vi kojima Intesa izgleda uzima za konverziju, recite odakle ste, sta, koliko i kada placali/refundirali/withdrawal-ovali/itd. da vidimo da li ima neki patern.

ebay (paypal), aliexpress, iherb.
Sada sam proverio ove starije kupovine (posiljke su vec u Srbiji) i ispada da je bez provizije, Kupio sam nesto iz Nemacke preko ebaya(paypal) i ispalo da je provizija 1.5% ali je to izgleda zato sto sam se zeznuo jer je bilo podeseno da se koristi kurs paypala (konverzija evra-dinar-evro ili sta vec) tako da je 49.95 evra "pojelo" 50.74e.
Stoje mi 2 transakcije od juce i danas (koje jos nisu dospele, ali su "prosle" tj. uspesno sam platio proizvode). Cifre 32.20e (iherb) i 50.46e (aliexpress) sto je nekih 4% vise nego sto je trebalo da bude po racunici visa kursa. Cak sam za iherb podesio da mi pokazuje cene u evrima. Javljam ako se racun smanji nakon sto se realiziju transakcije :)

Bas 49.95e bi ispalo u evrima?:)

Ovo sto nije do kraja proknjizeno ne uzimamo u obzir dok se ne proknjizi!

Da li se to negde prikazuje na "intesa online" (nisam primetio da ima nesto drugo na spisku osim uplata i isplata koje sam ja licno obavio) ili da trazim da mi daju listing iz banke?

Bio u RB da se raspitam oko visa virtuon. Troskovi su sledeci:
placa se 50 dinara mesecno za odrzavanje racuna (plati se unapred koliko vazi kartica) i 1% na transakcije. Samo se pitam da li je to dodatnih 1% na vec postojece konverzije :wall:
i mora da stoji 20e na racunu koje ne mozete da koristite, kao depozit.

@petarster
sve ti lepo pise kada udjes na opciju Withdraw: 4 evra i ceka se 5-7 radnih dana osim ako si u US onda je za Dz i brze.

Ne znam sta mislis pod "to" na online portalu ali imas lepo napisano "rezervisana sredstva"
Po mom iskustvu to je uvek nekih 6-7 % vise od sume koju sam platio samom karticom (visa internet)
To drze 7-10 (radnih dana) i posle vrate ali po kursu "kako se njima cefne" a vade se na kursne razlike.Kadija te tuzi,kadija ti sudi.
Pisao je alfa ranije a i ja da li je tako bolje ili kao u raiffajzenu (ranije,ne znam sada) da ti preko vise virtuon odmah svaku transakciju naplate 2.5%.Sve zavisi od primera do primera.Cime se klijent bavi,primanja.zarada,shoping...
Meni na primer zadnja kupovina neka sitnica pa mi rezervisana sredstva bila 1-2 evra a ti izracunaj koliki sam promet kada su mi rezervisali par stotina evra.Ispada da sam ja njih kreditirao tih 10 dana.Sutra idem do njih drugim poslom pa ako mi ne izadju u susret
gledacete na vestima b92 picvajz u centru Kragujevca.Vise su mi dojadili polipismeni sluzbenici i jos bahatiji menadzercici.

Takve transakcije mogu i po 90 dana da stoje rezervisane, ali dok se ne povuku samo su rezervisane. Mozes pisati reklamaciju da se brze resi.

Vi kojima Intesa izgleda uzima za konverziju, recite odakle ste, sta, koliko i kada placali/refundirali/withdrawal-ovali/itd. da vidimo da li ima neki patern.
Hvala za info. U principu na intesaonline i pise da su pare rezervisane za aliexpress, ali uplata na ali navodno nije prosla jel je falilo pola €. I tako to znaci do 90 dana moze da potraje...ql

Intesa nema nikakve provizije kada se plaća u valuti deviznog računa, i tu oni nemaju zaradu. Ali kad plaćate npr nešto u dolarima, a evri su vam glavni, uzimaju svoj deo od konverzije. Intesa nema nikakve druge provizije, niti mesečno održavanje računa

to za 49.95 - cena je vec bila u evrima jer sam kupio iz Nemacke.
Nigde ne vidim da pise da je nesto rezervisano (na sajtu intesa online) samo uplaceno, isplaceno i nedospele obaveze (tu su cifre uvecane za nekih 4%, racunajuci odnos dolar:euro).

Pa ako je u evrima, kako onda moze biti provizija?:) TO sam siguran da nece nista Intesa naplatiti.

Za druge valute sam vidjao razlike naspram kursa MC/Vise, ali se poklapao uglavnom sa ECB (EU centralna banka) kursom, mada je bio slucajeva da se nije poklapao ni sa kojim kursom igde, ali je razlika takva da je u finalnoj sumi u pitanju cent razlike bukvalno.

Nigde nije bilo slucaja da mi je 3-4% naplaceno vise, a koristio sam bukvalno sve Intesine kartice, do sada.

Zato dajte konkretne slucajeve sa iznosima, mestima, datumom, i tipom kartice da vidimo. Samo proknjizene! Ako ima nekog neslaganja, zovite Intesu i trazite objasnjenje - sto rece neko u drugoj temi (o BIB kartici), zalite se NBS, izgurace to do kraja.

Мене интересује како се различито наплаћује,неком више или мање,са или без провизије у истим или сличним ситуацијама ако све то ради софтвер?

Za knjizenja istog dana, iste valute i kartica, ne sme biti nikakve razlike u kursu. Da smo u Americi ili Japanu, pa da se pitamo za vremenske zone, ali u sredini smo... nemaju uticaja.

Jedna od ovih "nedospelih obaveza" je realizovna tako da sada stoji priblizno prava cena (mozda vise nekih 20ak centi vise u odnosu na kurs sa visa sajta, 53.89 dolara ispalo 48.60evra - na dan 05.09.) a razlika od 1.86e evra vracena.

dolarski racun i kartica

Koliko se sećam u Erste banci mogu se uplaćivati reazličite valute, ako imate dolare i kupujete za dolare troše se isti, nema konverzije, ali ću to sutra ipak da proverim.

Da lis te proverili ima li negde platna kartica povezana sa dolarskim racunom, tako da se ne pravi konverzija kad se placa u dolarima?

Pa i nema konverzije ako stavis evre, tj. ima ali ne sa provizijama kod Intese.
Sto ti je bolje nego da stavljas dolare, sem ako ne dobijas bas dolare na racun :(

Кад га Алфа закомпликује:)Мислим да све иде преко евра кад се користи картица,па и долар.

Novajlija da malo osveži ovu temu, koju sam inače pročitao, ali ja sam potpuni laik u vezi internet plaćanja... e pa 'vako

Hoću da pazarim online (sportsdirect), pa odem malopre u banku kako bih izvadio karticu. U Intesi sam imao neki račun odavno tako da mi odmah dadoše Visa Inspire karticu (koja je dinarska), ali ja sam tražio deviznu pa mi obećali Visa Internet karticu (stiže za 15ak dana).

Pomenuta engleska prodavnica nudi sledeće načine plaćanja: Mastercard, VISA, VISA Debit, VISA Electron, Maestro, American Express (AMEX), PayPal i Gift Cards.

Zanima me na koju opciju bi trebao da idem (s' obzirom da nemam otvoren PayPal) od gore ponudjenih, sa svojom Visa Internet karticom (kada mi stigne); i da li je moguće platiti sa Visa Inspire (uz njihovo menjanje dinara u evre)?

Uzmes starter paket kod Telenor Banke i za 3-5 dana dobijas mastercard debit. Nema troskova odrzavanja. Multivalutni racun - ako je placanje u eur nema troskova konverzije. Racun otvaras online na telenorbanka.rs novac mozes da uplatis na bankomatu

Uzmes starter paket kod Telenor Banke i za 3-5 dana dobijas mastercard debit. Nema troskova odrzavanja. Multivalutni racun - ako je placanje u eur nema troskova konverzije. Racun otvaras online na telenorbanka.rs novac mozes da uplatis na bankomatu

Nemam tu banku u mom mestu...

Visa kartica ima mogucnosti koje Master nema (povlacenje sa PP i nekih drugih servisa)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno