Šta je novo?

Najpovoljnija platna kartica za placanje putem Paypala, Iskustva i Saveti....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, treba uvek da se proba. Obično nemaju pojma službenici u bankama.
Sećam se da su me pre nekih 8-9 godina u RF banci ubeđivali da sa kreditnom Visa karticom ne mogu da plaćam na PayPal niti na internetu uopšte, pa pokušavali da mi utrape Virtuon.

Posto sam dugo u Vojvodjanskoj banci i ne bih da menjam banku, da li i sa kojom njihovom karticom mogu koristiti Paypal?

Obe prolaze ok, neces pogresiti.

Hvala drustvo na odgovorima,evo da potvrdim da sam povezao VISA dinarsku karticu preko AIK banke na Paypal,i uradio sam prvu kupovinu preko Aliexpresa.Proizvod kosta 48 dolara,ja sam imao 7000 din na racunu,ostalo mi je 1160 din...

Poslednja izmena:
I posle neko vrti kako nisam u pravu za +10%+10€:)

A to je zato sto je dinarski racun,ili provizija ili je svuda to?

Verovatno je samo rezervacija a bice vracena razlika.
Videces na dan knjizenja.

E'pa meni je danas stigla prva virtuelna internet kartica iz Vojvođanske Banke. Samo još da je "krstim" nekom kupovinom.

Hvala drustvo na odgovorima,evo da potvrdim da sam povezao VISA dinarsku karticu preko AIK banke na Paypal,i uradio sam prvu kupovinu preko Aliexpresa.Proizvod kosta 48 dolara,ja sam imao 7000 din na racunu,ostalo mi je 1160 din...

Sad sam tek.primetio da je AIK a ne Erste. AIK naplacuje 1.5% provizije kada se kreditne kartice koriste za ino placanje. Pogledaj tarifnik njihiv za svoju karticu.
Danas sam pogledao Erste i oni naplacuju tu proviziju kroz svoj kurs za svoje kartice.

Hehehe evo ja radim u Vojvodjanskoj banci:D.Pa pitajte sve sta vas zanima.Posto ja davim vas sa pitanjima.Red i da malo pomognem:)

Hehehe evo ja radim u Vojvodjanskoj banci:D.Pa pitajte sve sta vas zanima.Posto ja davim vas sa pitanjima.Red i da malo pomognem:)
Evo ja :D Da li je tacno da treba veza prilikom zaposljavanja na neku menadzment poziciju?
I da li ima trejdersko forex odeljenje? :) eto...

Evo i mene posle, nadam se, uspesno obavljene prve kupovine. Uzela sam Visa internet karticu postanske stedionice. Mislila sam da internet kartica mora da bude vezana sa nekom bankom gde imam redovna primanja ali izgleda da ne mora. Karticu sam platila 2500 gde je 500 za izradu a 2000 ostaje kao neka vrsta depozita. Vreme izrade kartice je bilo 3 dana. Malo teze sam povezala karticu sa paypal nalogom jer su sva upuststva za to uradjena 2013 od kad je paypal prisutan u Srbiji pa su neki detalji promenjeni. Dakle trebala sam da platim 34 evra licno coveku i on je trazio da negde cekiram da mu novac saljem kao prijatelju/rodjaku ali na mom nalogu to nije pisalo. Ipak sam novac poslala ali ne znam kolika je cija tu provizija. Evo ovako :

Amount you have sent: €34.00 EUR
Currency conversion: 4,386.59 RSD = €34.00 EUR
Exchange rate: 1 RSD = 0.00775089 EUR
Sent on: January 29, 2015

Dakle ne znam da li je ovo povoljna kartica ili ne ali to moje prvo iskustvo sa ovom vrstom placanja.

^Pa posto te je evro izisao 129 din i nije neka sreca. Je li to bila Paypal konverzija? Inace novac kao prijatelju se salje samo prijateljima posto u slucaju da te prodavac zezne nemas nikakvu zastitu. Mada mislim da ta opcija i ne postoji kod PayPal naloga iz Srbije.

Na mom paypal naloga za send money nema "posalji prijatelju" a inace novac je za robu pa sad :crash: valjda ce se posreciti. inace dobila sam i kao neko povratno pismo :

Please note that the tracking information and shipping status are shown exactly as the seller entered them.

We are here to help if you have any problems with your purchase. Within 7 days of the expected arrival date, please take a minute to confirm if you received your merchandise by going to the transaction details page in your PayPal account for this transaction.
Shipper EMS/ Post
Tracking number RI 204123785 BG
Shipping status Shipped

To je konverzija od strane PayPala, vidi se cim je na engleskom, ne samo sto je kurs veci od svih banaka u Srbiji:)

Imas na pocetku PayPal teme kako da izbegnes nadalje te konverzije.

Imam Erste omladinsku karticu, registrovao bih paypal nalog i prijavio ovu karticu. Koliko je to isplativo, ako kupujem u dolarima ili evrima, radi se konverzija po bancinom kursu ili paypala ili neceg treceg, posto je ovo dinarski racun? ili je bolje otvoriti internet karticu neke od banaka i uplacivati po potrebi novac, tj evre?

Jel ima neko da je u Hypo Banci? Kakva je situacija tamo? Da li da menjam banku? :)
Da li je pametno vezivati karticu za online placanje za dinarski racun ili je bolje otvoriti poseban devizni racun. Nekako mi sa dinarskim zvuci prakticnije.

Ako nemas provizije za konverziju dinara->eur, i ako nemas evre inace (vec ih moras kupovati svaki put), ima smisla.

Inace nema bolje od Visa Internet/Electron Intesinih ili MasterCard Telenor Banke eventualno, ali ne volim TB za placanje na netu, jer moze i sa dinarskog da povuce!

Ljudi, treba mi hitno Visa Electron kartica, u kojoj banci u bg može najbrže da se izvadi?

Ona nema broj na sebi, ne? Treba mi neka sa brojem.
Edit. Tačnije nema ime, a meni treba neka koja ima ime i broj, kao sredstvo identifikacije u Deutsche Bahn-u.

Poslednja izmena:
Ne znam gde kod nas ima brzo sem tih prepaid kartica, ali sta je u pitanju to za Die Bahn? ID preko kartice da pokupis karte tako, ili bas ID u vozu? (zadnji put sam se vozio pre 10ak godina skoro, sve sam placao na licu mesta)

Komercijalna izdaje visa internet karticu za nekoliko dana, a ima i mogucnost ekspresne izrade koja se doplacuje. Jedino sto je dinarska.

Dolazi mi drug u DE i hoću da mu sad kupim kartu online (što pre, to jeftinije), ali ako kupim kartu online, on mora nekako da se identifikuje, a to može samo uz EC, kreditnu ili Bahn karticu, a on pajser nema ništa. Pasoš ne može. Ili da kupim na automatu/stranici, pa da mu šaljem poštom (što je besmisleno) ili da on kupi kad doleti (što je skuplje).

Ja sam u SocieteGenerale banci i niti jedna njihova kartica ne prolazi verifikaciju Paypal-a, Yandex money-a i jos sam nesto probao... Imam sve moguce SG kartice, Maestro, VISA electron, Master kreditnu... I Sberbank Master kredintnu imam, ni ona ne prolazi nigde. Kada u Srbiji nesto placam online karticom, onda moze. Naprimer Telenorov racun ili gold za WOT ili tako stogod. Pitao sam u banci i po njima ni jedna njihova ne moze na paypal.. Tako da cu morati neku bas internet da nadjem. Ajmo preporuka, EFG je neko pomenuo?

Ima li razloga da ne ides na Intesa Internet ili Intesa Electron karticu? (u smislu, nema razloga ici na bankice, kada najveca banka ima nesto sto provereno radi, sem ako nisu specificne potrebe u pitanju, tipa da je dinarska ili nesto slicno)

Ja sam u SocieteGenerale banci i niti jedna njihova kartica ne prolazi verifikaciju Paypal-a, Yandex money-a i jos sam nesto probao... Imam sve moguce SG kartice, Maestro, VISA electron, Master kreditnu... I Sberbank Master kredintnu imam, ni ona ne prolazi nigde. Kada u Srbiji nesto placam online karticom, onda moze. Naprimer Telenorov racun ili gold za WOT ili tako stogod. Pitao sam u banci i po njima ni jedna njihova ne moze na paypal.. Tako da cu morati neku bas internet da nadjem. Ajmo preporuka, EFG je neko pomenuo?

Meni sve kartice iz Komercijalne prolaze - i Master i Viza i internet Viza

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno