Šta je novo?

Najlosija graficka karta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moramo praviti razliku izmedju prvih modela GeForce 4 MX kartica (MX440 i MX460) i onih koje su pocele da se stancuju pre neke 2 godine (SE modeli). Vidjao sam MX460 koje odnose i po 7000-8000 u 3DMark-u 2001SE. Tako da... A MX4000 je potpuno isti kao i MX440SE... samo eto... refresh proizvoda///

swordfin je napisao(la):
Moramo praviti razliku izmedju prvih modela GeForce 4 MX kartica (MX440 i MX460) i onih koje su pocele da se stancuju pre neke 2 godine (SE modeli). Vidjao sam MX460 koje odnose i po 7000-8000 u 3DMark-u 2001SE. Tako da... A MX4000 je potpuno isti kao i MX440SE... samo eto... refresh proizvoda///

cek a nije mi jasno shta si sada hteo da kazes ? da karta je dobra ? a da ne valja 440SE ? ili MX4000? sta valja ili ne valja? par postova gore si svrstao na drugo mesto najgorih karti MX440, koju ja posedujem koliko dugo kao shto sam naveo. pa si sam sebe ispravio da je ta karta ustvari dobra? cega se mi ovde igramo nije mi jasno?

aj ne budite sujetni ! mx440 kad je izasao se mogao naci u nekoliko izdanja, bile su varijante sa brzom i sporijom memorijom, kasnije su poceli da im seku magistralu i onda su poceli da ih pakuju kao mx4000 koji vec spada u BS

Mislim da se ne wredi rasprawljati na owu temu... Losha je swaka koja je 64-bit, ma kako se ona zwala... E sad... ja ne bih swrstawao u owu grupu mx4000 ili mx440se jel one malo daju, a malo i koshtaju i njihowa osnowna funkcija je prikaz slike na monitoru kao shto je wec neko rekao... Ja bih u grupu (naj)loshih karti swrstao FX5200 64bit, FX5700lele, FX6200 64bit i sl. (koje puno koshtaju, a malo daju).

PozZdraw

6200tc - morate probati da bi verovali |))

@nemanja_scg MX440 vesrus MX440SE (MX4000)....

Klavir_shtimer je napisao(la):
SE kartice su uglavnom krsine ali i one imaju svoju prodju-prvo nisku cenu
Čak ni to nije tačno... Koliko je 9550SE jeftinija od 9550? Možda 10 evra. Ko je lud da da 500 evra za komp a onda da štedi 10 evra na grafičkoj?! Nego bezobrazni trgovci uvaljuju te kartice u konfiguraciji neznalicama ili onima koji trenutno nemaju izbora (kao što se meni desilo).

Imaju SE kartice prodju,savrsene su za uvaljivanje neinformisanim kupcima...:p

A sta bi sa Trident serijom u PCI, a pre toga u Vesa Local Bus-u?!?!?! :crash:

Meni je u najgorem secanju ostala FX5600XT, valjda zato sto sam je posedovao. Stedeo sam dugo vremena pare da zamenim moju MX440 i kada sam konacno sakupio dovoljno ono 5600 obican prestao da se proizvodi nego bio samo XT, i prodavac mi rece to ti je to isto samo druga oznaka (i moja neinformisanost je doprinela) i ja je uzmem, ubedljivo najslabije resenje za date pare... Katastrofa...
Sto se tice 5200 i 9200 64bit one jesu ****** ali makar su oduvek bile extra jeftine pa ko voli nek izvoli (mada po meni je i 5200 128bit opet ******, bolji je bilo koji ti4200 od njega)

Intel i740-mislim da je ta oznaka.U toom trenutku je bilo u ponudi i voodoo-a i riva tnt,mozda cak i tnt2 i ja uzem bas tog intela. :wall:

Bar od kartica koje sam posedovao na spisak bi stavio:
ati rage xl agp2x 8mb
matrox g200
sis 630/740 koji me i dan danas solidno (u neku ruku) sluzi na tualatinu
eagle mx440 64mb
matrox g400(mada u svoje vreme je bila vrh)

a sto se danasnje ponude tice izdvojio bih 9200se!

9600se. 5700se, 9550se, 5600XT

evo me upravo kod prijatelja kog sam ranije spominjao u ovom threadu, a ima ATI Radeon 9200SE. Rekao sam da to ne moze biti najgora karta cim gura TFT SyncMaster 930bf, pogresio sam. Ta karta gura taj monitor i Televizor (i povezan je sa 5m kabla) u isto vreme, bez gashenja monitora, i pritom slika na oba uredjaja je i vishe nego zadovoljavajuca (na monitoru bez promene slike) ! Hoce li mi neko objasniti (tj pola foruma koji govore da je najgora karta) kako to moze biti najgora karta a da radi sve ovo i pod ovim uslovima???

poz

pokreni neku noviju igru....

nisu sve graficke karte pravljene da guraju neke novije igre ;)

da,ali mislim da bih pre isao i na tog Tridenta dole....:p

mislim da ipak ne mozes da teras windows u 320x200
tako da 9200se ima svrhu
pazi, npr na servere jos uvek ugraduju ati rage xl u pci varijanti sa 8mb ram
ili u poslednje vreme ati 7000 sa 16mb
pa nisam video da se neko zali

FX5800ULTRA bez ikakve dileme; 500eura, a dobijes jedno veliko "nista", bilo i ne ponovilo se!

Evo jos jedan glas za FX5800, nikad veci promasaj.

Mislim, po kriterijuma koji su ovde postavljeni vec pre mene. :)

@Filo lepo je sve to sto kazes,ali pogledaj po oglasima,9200se se stavlja u one low budget "gaming" konfiguracije....kome to treba za kucni racunar,dovoljan mu je i digitron...:p

9200se se stavlja u one low budget masine jer i po ceni i po karakteristikama i po nameni odgovara kompu do 300€
ne mozes da dobijes komp za 300€ a da posle na njemu sve radi kao i na onom od 1300
btw. za sta vecina ljudi koristi komp? mp3, divx, xxx sajtovi i zuma
a sve to radi i na 9200se pa cak i na integrisanoj grafici.
e sad je druga prica sto svi imaju komsiju koji je "dobar s kompjuterima", jer cita digital i sk, a i ne trosi svoje pare....ali da ne idemo u offtopic

Ta 9200se je nešto slično kao i fx5200, i obe su bezveze, ali ako vidite cenu onda i ne izgledaju tako loše, i upravo nih preporučujem nekome ko hoće kompjuter za manje pare.
Moja devojka je htela što jeftiniji kompjuter tako da ni floppy nije uzela i uzela je fx5200 64 bit kao i ADI monitor (koji je najjeftiniji i po mom mišljenju extra dobar), i eno, kompjuter radi extra, naravno u odnosu na to koliko je plaćen.

:wave:

to i ja pokusavam da kazem
da ta kartica kosta 200€ to bi bio veliki ***** i mogla bi da prodje kao najlosija u odnosu cena->performanse
ali posto je ona oko 35€.....
veci ***** je npr r9600se ili fx5700le ili kako se vec zvala, koje su kostale mnooogo vise od kartica slicne brzine(npr r9250)

najgora mozda ikad
5600xt

ne razumem zasto su se neki okomili na naprimer s3 virde i matrox g200 , za svoje vreme (recimo s3 pre 10 god ) su to bile dobre kartice , koje su sluzile svrsi , neke izvedbe su imale losiju neke bolju sliku ali tako je to i danas .
mozda bi se moglo reci ovako : s3 je bila losa u odnosu na ( ) karticu zbog toga i toga , ali ako neko pokusava da je uporedjuje sa novijim karticama to jednostavno nema smisla .
a isto tako zanm da su se kartice koje su stizale sa nekim brand name polovnim racunarima , vecina ATI I Matrox rasprodale u veoma kratkom roku (pre mozda 2-3 godine) tako da sve zavisi kome za sta treba racunar ...
Pozdrav

Najgora je ona koja crkne, pa da je i X1900XTX. Svaka grafa ima svoju primenu, 9200SE najveću, kod nas. Koliko para, toliko i muzike, nema tu filozofije ;)

Bilo bi divno kada bi neko svoje misljenje i obrazlozio nekim realnim argumentom - ovako imamo samo gomilu noisea u topiku i nista vise. Da ne napominjem da provale mogu lopatom da se izbacuju...

:smackbum:

ljudi ne gledaju komponente po odnosu cena-performanse-potreba vec gledaju po tome za koliko npr moze da provrti 3d mark ili kako se klokuje ili koju najnoviju igru moze da gurne. sta se desava npr plati neko kartu 500e i za godinu dana izadje neka vau igra, i secka igra na toj karti, jedino nece seckati na najnovijoj karti od 500e, a on svoju moze da proda za 100e. ma vazno da je on platio svoju kartu 500e, a nije vazno shto ce za 2 godine da bude medju lowend kartama. gluposti.
jednostanvno moraju ljudi da shvate da svaka roba ima svog kupca, i naravno koliko para toliko muzike. uostalom ne mogu ljudi u nashoj zemlji da priuste uvek najnovije komponente, cak sta vishe ne mogu da priuste ni ok komponente... al ode ja u off topic. :smash:

jel moze neko da mi odgovori samo zashto po casopisima uvek se testiraju hiend graficke karte? nije bash uvek, tj veoma retko moze da se dogodi da se testiraju srednje ili cak lowend karte. mislim da vecina ljudi nema sredstava niti potrebe za tako neshto? btw ovo je bio zakljucak prijatelja koji je u trenutku imao interesovanje za kupovinu karte, pa nije mogao naci test nekih low end karti. no doduse odustao je od kupovine :)

Poslednja izmena:
nemanja_scg je napisao(la):
jel moze neko da mi odgovori samo zashto po casopisima uvek se testiraju hiend graficke karte? nije bash uvek, tj veoma retko moze da se dogodi da se testiraju srednje ili cak lowend karte. mislim da vecina ljudi nema sredstava niti potrebe za tako neshto? btw ovo je bio zakljucak prijatelja koji je u trenutku imao interesovanje za kupovinu karte, pa nije mogao naci test nekih low end karti. no doduse odustao je od kupovine :)
Koji casopisi su u pitanju?

BTW na osnovu cega vi prosudjujete koja je kartica naj losija? Ono sto je GoranM rekao je u redu i to je argumentovano. Zakcili ste se za taj r9200se i slicne k`o dete za sisu. Cast izuzecima. Pa te kartice imaju svoju svrhu i sve dok su cena i slika ok, ta kartica je dobra. Situacija sledeca: neko hoce da uzme novu masinu da bi gledao filmove, malo cackao u PhotoShop-u, Corel-u surfovao i sl, i vi bi ste mu odma uvalili 6600gt. To je za njega losa karta. Dace cca 100 evra vise za kartu,iz koje realno nece iskoristiti ni 15% snage umesto da uzme recimo jos 512 rama i ostane dobar 50e.
I kada se pojavi takav, vi odma kazete, da njemu ne treba comp nego kalkulator.
Pozdrav!
P.S. Jos uvek moze da se kupi Radeon 7000/64mb nov u pci izvedbi za 35e. I Naj Losija karta koju sam ja imao je jedan primerak Gf2mx400, koji samkupio nov, a nije radio. Sldeca je vec bila dobra. Radila je

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno