Samo da dopunim "čika" Silvera.
Nažalost, živimo u jednoj veoma siromašnoj državi, standard nam je ni za k..., da ne ponavljam ono što svi znamo. E, a sada ono najglavnije - MENTALITET+katastrofalna tehnička nepismenost i odsustvo bilo kakve želje za opismenjavanjem :wall:
To je ono što me šokira svakodnevno.
Po mom skromnom mišljenju na ovim prostorima (e da mogu još da pustim istoimenu Rambovu pesmu :guitar: :eyebrows: ) postoji neka psihološka granica za 98,7% stanovništva - ni u kom slučaju ne dati više od 500€ za komp, i to sve sa štampačem, skenerom i zvučnicima i naravno monitorom. Ovo počinje od saveta komšije eksperta i slično, već je bilo diskusija na ovu temu. Naravno, kada je baja dao čitavih 500€ za komp, on očekuje i da mu sve leti. I onda prvo razočarenje, vidi ovo, ne radi mi NFS undergrond 2, GTA SA, ili ne daj bože Oblivion. Ćale čupa kose, ne može dete da se igra, a dao je tolike pare za računar. Da ne bude zabune, imam jednog komšu ispod mene, otprilike taj rad, "prijatelj" koji ima firmu za prodaju računara mu je prodao takav komp: 5200 64-bit, Asus VIA KT 400 kršina, Kung-fu, 256Mb ram i ostatak kršwera.
Da ne skrećem mnogo sa teme, onih 98,7% kada čuju da treba dati 100 i kusur eura za iole pristojno igranje padaju u nesvest. Odmah sledi pitanje, a jel može to za 50€ :zgran:
Da se razumemo, odavno sam odustao od bilo kakve rasprave i davanja saveta takvim drugarima i poznanicima (odmah posle prvog njihovog komentara, štaaaaaaa, 100€ za grafičku, da li si normalan, kao da ću ja zaraditi na tome). Eto zašto 5200-64 bit, 9200SE i MX4000 caruju u ovom thread-u. Pa zato što od njih nema jeftinijih na tržištu+gore pomenuta granica od yebenih 500€ za "univerzalnu" gaming mašinu.
:wave: :wave: