Šta je novo?

Najlosija graficka karta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo ja jos da potvrdim za 9200 kartu, trenutno mi je u kompu, ne znam kako im je uspelo ali karta zapravo ima los 2d prikaz, iliti drugacije receno u poslednja dva meseca imao sam : 5900xt, 9600xt, 6800GT, mx400* , 6600GT i ovaj 9200**

*mx400 je imao malo ispranije boje
** vidljivo losiji kvalitet od svih ostqalih karti
sve ostale karte sem ove dve su imale identican 2D prikaz na mom hansolu h711 17" LCD, 9200 ima nekako "soft" sliku tj mutniju... :S:

gx-x je napisao(la):
evo ja jos da potvrdim za 9200 kartu, trenutno mi je u kompu, ne znam kako im je uspelo ali karta zapravo ima los 2d prikaz, iliti drugacije receno u poslednja dva meseca imao sam : 5900xt, 9600xt, 6800GT, mx400* , 6600GT i ovaj 9200**

*mx400 je imao malo ispranije boje
** vidljivo losiji kvalitet od svih ostqalih karti
sve ostale karte sem ove dve su imale identican 2D prikaz na mom hansolu h711 17" LCD, 9200 ima nekako "soft" sliku tj mutniju... :S:

Mi u firmi imamo jednu 9200, 9550se i 9600se i sve su ok.
Verujem da dosta toga zavisi i od proizvodjaca, a ne samo od modela.

ja sam imao asus 9200se i imao je odlican 2d prikaz
isti kao i trenutni 9550 ili msi 4200ti

uuuu...ti4200 je imao losiji prikaz od recimo 9600xt ili 6600gt, 6800gt....ne znam, ovo je gigabyte 9200, nije "se".

edit: da se razumemo, nije prikaz los, vec losiji ! (mozda se na CRT-u ne primeti, nem pojma, ja na TFT-u vidim.

Poslednja izmena:
Po meni 5200 64bit i 9200se su skoro iste, jedina razlika je u tome sto je 5200 kao DX9 kartica stoga, a to mi dodje ko da su na 64bitnu magistralu stavili DDR2 memoriju. Ako postoji neki takav primerak onda cu njemu prepustiti prvo mesto, ovako 5200.

6200 TurboChesh i X300 UltraFlash :d

Zato sto su ne samo SE/LE bezobrazno osakacene nego preko toga i bezobrazno kradu RAM sa ploce a rade gore nego SE/LE.

Da ne spominjem da su skuplje od 'Selske' i 'Lele' edicije spominjanih grafika.

Club 3D mx4000 64ddr-Ocaj zivi!!!!!!!!!!!!Ne moze ni najobicniji fudbal iz 2002 da pokrene a da nije ''slow motion''...Jadan moj ujka....ni fudbal da igra ne moze
Pozdrav

Uplink je napisao(la):
Club 3D mx4000 64ddr-Ocaj zivi!!!!!!!!!!!!Ne moze ni najobicniji fudbal iz 2002 da pokrene a da nije ''slow motion''...Jadan moj ujka....ni fudbal da igra ne moze
Pozdrav

Ta karta nije ni pravljena za igranje. Pre je "ocaj zivi" onaj ko ju je ugradio i ocekivao da ce na njoj da se naigra.

Poslednja izmena:
@Sliverglider
Upravu si, i konstatacija ti je na mestu!!! Ali ajde za trenutak da se napravimo neuki i stavimo u situaciju da si u prodavnici Hardware-store...
okrenes kutiju (evo imam je ispred sebe) Asus A9200SE... na njoj sa prednje strane 3 (slovima, masno-podebljano) tri nagrade Tomshardware-a za 2002, 2003, 2004-tu godinu... okrenes poledjinu a na poledjini 18, slovima osamnaest raznoraznih online-hardware-site-foruma, sa naznakom Asus-a da je to samo kap u moru od 400 nagrada koje je karta pobrala.... i sta sad (situacija je da si klinac, neuk, verujes advertising-u, poveo si mamu u kupovinu da ti provlacenjem kartice obezbedi hardware....) :)

ToxiC je napisao(la):
@Sliverglider
Upravu si, i konstatacija ti je na mestu!!! Ali ajde za trenutak da se napravimo neuki i stavimo u situaciju da si u prodavnici Hardware-store...
okrenes kutiju (evo imam je ispred sebe) Asus A9200SE... na njoj sa prednje strane 3 (slovima, masno-podebljano) tri nagrade Tomshardware-a za 2002, 2003, 2004-tu godinu... okrenes poledjinu a na poledjini 18, slovima osamnaest raznoraznih online-hardware-site-foruma, sa naznakom Asus-a da je to samo kap u moru od 400 nagrada koje je karta pobrala.... i sta sad (situacija je da si klinac, neuk, verujes advertising-u, poveo si mamu u kupovinu da ti provlacenjem kartice obezbedi hardware....) :)

Ako vec gledas te nagrade na pakovanju, da li na pored njih pise i za sta je nagrada dobijena? Za kvalitet, za brzinu, za odnos cena/mogucnosti, za povoljnu kupovinu...?
Cak i da si kupac potpuno neuk glede IT-ja, nisi valjda pao s kruske; ne znas karakteristike, ali kupujes nesto sto je u toj kategoriji (po cenovniku) najjeftinije - valja treba onda imati i proporcionalna ocekivanja kad se tako kupuje. To zna i ta virtuelna mama valjda. Treba samo malo zdravog razuma.
U ovom slucaju nije uopste karta kriva sto je upotrebljena u scenariju za koji nije namenjena, nego prodavac i kupac i tako se vracamo na moj komentar iz proslog posta - onaj sto ju je ugradio i onaj ko je ocekivao da ce da se naigra na najjeftinijoj karti. Mogu i ja da uzmem Suzuki Maruti, izadjem na autoput i sav prenerazen i besan cudim se kako ne moze da vuce 200km/h.

A posebna je tema za diskusiju to sto je naslov teme "najlosija" karta, a ne "najsporija". To sto neka karta ima manji framerate, ne znaci nuzno da je losa, ali to ispada u ovom topiku visa matematika.

Poslednja izmena:
Samo da dopunim "čika" Silvera.
Nažalost, živimo u jednoj veoma siromašnoj državi, standard nam je ni za k..., da ne ponavljam ono što svi znamo. E, a sada ono najglavnije - MENTALITET+katastrofalna tehnička nepismenost i odsustvo bilo kakve želje za opismenjavanjem :wall: :mad:
To je ono što me šokira svakodnevno.
Po mom skromnom mišljenju na ovim prostorima (e da mogu još da pustim istoimenu Rambovu pesmu :guitar: :eyebrows: ) postoji neka psihološka granica za 98,7% stanovništva - ni u kom slučaju ne dati više od 500€ za komp, i to sve sa štampačem, skenerom i zvučnicima i naravno monitorom. Ovo počinje od saveta komšije eksperta i slično, već je bilo diskusija na ovu temu. Naravno, kada je baja dao čitavih 500€ za komp, on očekuje i da mu sve leti. I onda prvo razočarenje, vidi ovo, ne radi mi NFS undergrond 2, GTA SA, ili ne daj bože Oblivion. Ćale čupa kose, ne može dete da se igra, a dao je tolike pare za računar. Da ne bude zabune, imam jednog komšu ispod mene, otprilike taj rad, "prijatelj" koji ima firmu za prodaju računara mu je prodao takav komp: 5200 64-bit, Asus VIA KT 400 kršina, Kung-fu, 256Mb ram i ostatak kršwera.
Da ne skrećem mnogo sa teme, onih 98,7% kada čuju da treba dati 100 i kusur eura za iole pristojno igranje padaju u nesvest. Odmah sledi pitanje, a jel može to za 50€ :zgran:
Da se razumemo, odavno sam odustao od bilo kakve rasprave i davanja saveta takvim drugarima i poznanicima (odmah posle prvog njihovog komentara, štaaaaaaa, 100€ za grafičku, da li si normalan, kao da ću ja zaraditi na tome). Eto zašto 5200-64 bit, 9200SE i MX4000 caruju u ovom thread-u. Pa zato što od njih nema jeftinijih na tržištu+gore pomenuta granica od yebenih 500€ za "univerzalnu" gaming mašinu.
:wave: :wave:

Ja ne razumem zasto neki ljudi brane 9200SE i sl. karte koje su dobre samo za pasijans i minesweeper(jedino u njima imaju dobar framerate:p),a zasto za to davati 30evra kad mozes da kupis integrusu i zavrsis posao,umesto da se kupi sakata 64bit-na graficka karta....

Poslednja izmena:
isto tako mozes i iz druge perspektive:
zasto neki ljudi daju 450€ za graficku kad ce na njoj igrati doom3 i onda jeza 2 meseca prodati za 200

zapravo meni kod karte smeta sto ima losiji prikaz od ostale brace iz serije. Sto se igranja tice, evo ima je na AGR slotu jos uvek (znaci radi bar 30% losije) i vozim lepo trackmaniu u 1280x960 !!! (PC 0 *** ali radi) a juce sam uzeo ponovo hegemoniu da igram isto na 1280x960 i radi glatko ! prosto neverovatno i ja nisam mogao da verujem :d

bojsa je napisao(la):
Ja ne razumem zasto neki ljudi brane 9200SE i sl. karte koje su dobre samo za pasijans i minesweeper(jedino u njima imaju dobar framerate:p),a zasto za to davati 30evra kad mozes da kupis integrusu i zavrsis posao,umesto da se kupi sakata 64bit-na graficka karta....

Evo ti par dobrih razloga.
Mozda mu je potreban TV OUT?
Mozda ima TFT Monitor?
Mozda radi na 2 Monitora?
Mozda voli da odigra neku ne "zahtevnu" igricu s'vremena na vreme?
Mozda ima TV Kartu, pa "logicno" gleda TV?
Mozda gleda DVD filmove na kompu?
etc ...

pa dobro ali to sve radi mx440 za ~15e, zasto dati ~30e ?

a gde to ima nov mx440?
i gde ima nov za 15e?
i gde ima polovan za 15e?

a gde ima nov 9200 uopste ? :trust: na lageru ? pricam o polovnim kartama naravno. Ima polovnih, donosi nam lik iz BG-a po 10 komada nedeljno, sve idu "office" konfiguracije, neke budu mx440, neke mx400, kako kad. Sta ti mislis kolko te karte vrede ? ne vrede ni tih 15e to je matoro bre, moze da rikne svakog momenta.

Poslednja izmena:
donosi nam lik???!!!!
ugradjujete u office masine????!!!!!
oces da kazes da uvaljujete ljudima nove masine s polovnim komponentama?
ili prodajete polovne kompjutere....mada je za preprodavce 15€ za mx440 puuuuuuno para
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
ok
ja ipak mislim na nove komponente, jer smo pricali o NOVOJ masini za office, net, divx, mp3....
koliko god one vredile, polovnu mx440 ne mozes naci ispod 20 a 20-25 moras izdvojiti za 9200se ili 9000, na sta naidjes
baci pogled na oglase, uostalom
a tacno je da ne mozes naci novu 9200se al zato mozes novu 9250se ;) za koji evro vise

Poslednja izmena:
koliko se ja secam MX440 nema izlaz za TFT (tj DVI) ? npr ?
... a ne bih znao koliko ima izlaza uopste za monitor ?
... Koliko mi se cini ima izlaz za jedan monitor ?

Jel' pri našem razmatranju u obzir dolaze integruše?

ma ljudi bezveze vam je konverzacija
Ubjedljivo najlosija karta svih vremena a i za ubuduce je ATi Radeon 9200SE (****** edition)

e nek si nam ti rekao ;)

kazem ja da ocigledno niste videli 6200tc (turbo crap) edition... kako to radi, pa to nije normalno |))) a kosta(lo u momentu kad sam ga imao na koriscenju) skoro 70eu... za TE pare nemoz gore....

@Filo:

daj bre covece :) pa polovne masine naravno, komplikovani su ti dilovi da bi ti ja sad ovde objasnjavao nije ni bitno na kraju krajeva, da ne bi isli u off topic, ali niko tu nije prevaren veruj mi.

ok
pitam
nije da(nazalost) nema i onih drugih varijanti ;)

za takve stvari su i kupci sami krivi, oce pentium 4 za 300e sa monitorom. Nesto moras da mu ucackas :S:, ako mu ne ucackas ti, ucackace mu neko drugi, govorim figurativno ;)

Kako je dobra ona 3D akseleracija sa S3 Virge-on sa 2MB a tek onaj sa 4MB... Da ti se zavrti u glavi. Neverovatno je da sam uspeo da ga nateram da radi 3D akselerator u NFS-u, jedino sto nije bilo tekstura :D

Dobar dan!Ja bih da kupim jednu jaku igracku konfiguraciju.
Da li imate neke posebne zahteve?
(Pruza papiric)
Intel 945+Venice 3200+5200 sa 256Mb+256Mb Kingston+Plextor DVDRW+...
Hladan znoj...Ovo nece da radi...
Sta ti znas?Meni je ovo sastavio profesor sa fakulteta i kod njega radi super...
Ali...
A jel moze za 450 sa tanackim monitorom i stampacem kao poklon?
I da odvezete do kuce u selu 60km i da namontirate i stavite sve sto moze ikada da mi zatreba i naucite decu da rade u tome i ...
Pa pisalo u novinama...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno