Šta je novo?

Najlosija graficka karta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene je terao maler pri kupovini grafičkih. Bio sam vlasnik Eagle GeForce 2 MX i MSI GeForce 5200 SE grafičkih karti. Ne znaš koja je bila od koje gora.

Ja moram da kazem da u vreme kada sam uzeo prvi komp(pre nekih 5,6 godina otprilike) dobio sam nvidia riva tnt 2 32mb kartu,i posto tada nisam bas mnogo znao o hardveru,zvao sam lika koji mi je prodao racunar da ga pitam zasto mi colin mcrae 2 secka kao lud,tako da moj glas ide toj karti ! I moram jos da pomenem fx 5200 64 , jer je nezaobilazna :)

nemanja_scg je napisao(la):
ja imam prijatelja koji ima tu kartu i koliko znam da je on veoma zadovoljan kartom, cak je preneo iz stare u novu mashinu. koliko sam cuo da je varijanta kako koja ti zapadne i da je njemu dosta dobra zapala.
nije on sad neki zahtevan korisnik, ali ima novi TFT SyncMaster (onaj sa 4ms odziva) i vazna mu je dobra slika, samim tim ta kartica mu je pruza!
zato mogu da kazem da to nije nagora kartica!

poz.
Ako koristi LCD sa tom kartom svaka mu čast! A da je najgora ne znam, pročitaj ceo thread pa objasni to polovini foruma...

Trogdor je napisao(la):
Ja moram da kazem da u vreme kada sam uzeo prvi komp(pre nekih 5,6 godina otprilike) dobio sam nvidia riva tnt 2 32mb kartu,i posto tada nisam bas mnogo znao o hardveru,zvao sam lika koji mi je prodao racunar da ga pitam zasto mi colin mcrae 2 secka kao lud,tako da moj glas ide toj karti !
Nije ti to bilo do graficke, nego si verovatno imao procesor na 100 MHz i 16MB RAM :)

Ja sam svojevremeno imao k6-2 na 450 MHz, sa TNT2 M64 i 96 MB RAM-a, i doticni colin je radio sasvim pristojno (ne secam se u kojoj rezoluciji, ali najmanje 800x600)

Inace, moj glas ide mojoj prvoj kartici: S3 virge sa 4 MB memorije, u PCI varijanti!

p.s. Ako sam ja dobro shvatio, tema je o najlosijim grafickim KARTAMA, tako da integrisana "resenja" otpadaju.

p.p.s. Od ovih koje se danas, na veliku zalost, prodaju, svakako je najvece ***** 9200se, to je valjda jasno kao dan!

Mislim da je glupo pominjti neke karte ili integrisana resenja. Jer recimo ako kazem da je neko integrisano resenje shit onda treba da uzmem u obzir da sam ga platio 0 ili slicno evra i da za te pare ja ipak imam sliku na kompu. Isto vazi i za S3Virge koja, ako se ja dobro secam, je bila jedno od jeftinijih ako ne i najjeftinije resenje do kog se moglo doci na trzistu. A nisi ocekivao skoro nista osim sto si znao da je u to vreme sve bilo bolje od integrisanih resenja. Onda smo se jedno vreme pitali zar NVidia jos uvek proizvodi DX7 kartivce kada je DX8 vec bio standard a izlazio DX9. A onda smo svatili da FX5200 64bit nije nista bolja od MX420 :(

Vidim da mnogi od vas pominju integrisana resenja !!! Slazem se da integrisani GPU ima jako slabe performanse, izuzev nVidia-inih resenja, ali je jako bitna i cinjenica da se zna cemu sluzi integrisana graficka kartica - samo da se dobije slika na monitoru a u kancelarijskim masinama
Takva integrisana resenja se ne prodaju i nemaju epitet nekih accelerator-a!!
Mnogo je gora stvar sa FX5200(64-bit) i R9200SE - te kartice se jos uvek prodaju kao neko igracko resenje dok se ne skupi kinta za upgrade - i to je jedini bedak u celoj prici :wall:
i da naravno da su to najgore graficke kartice za ono za cega se nude !!!

Na žalost, bio sam svojevremeno vlasnik S3 virge 4MB (najgora od neaktuelnih), srecom, brzo sam pridodao Voodoo2.
Nakon toga, imao sam FX5200 64-bit, koji je definitivno karta koja se najčešće spominje u ovom threadu, zasluženo.
Nju sam zamenio sa GF3Ti200, koja je koštala oko 20 evra manje, a bila je 3 puta brža :)

Klavir_shtimer je napisao(la):
.koliko ljudi je kupilo 9800se pa softmod...da,i dobre su za slusanje muzike u WinAmpu

Uz dužno poštovanje nisi u pravu. 9800 SE je za svoju cenu bila dobra kartica (i sada je), a još ako se otključa :smoke:

Klavir_shtimer je napisao(la):
1900turboXTmega2 ili 7800GTXMXPsandokan mozda jesu najbrze i najlepsi prikaz i ludilo ali PO KOJOJ CENI???Ako je kupim po 700 a posle 2 meseca kosta 500 zar i to nije najgora kartica
SVAKA KARTICA PRESKUPO PLACENA ZA PRUZENE PERFORMANSE JE NAJGORA
Vidi se da si južna pruga, nemam drugi komentar :d
Znači ako je neko pre 3 godine kupio 9800XT on je budala? Ali njemu je ta kartica završavala posao (čitaj prženje igrica, i to kvalitetno, na duži period bez odlaska u penziju), vrhunski prikaz i ostale beneficije. Ti to nikada nećeš razumeti.
P.S.
Setio sam se: Gf 5600 (ibičan, ne XT, koji je tek leš, neko ga je pomenuo),4200Ti ga je ubijao, najstrašnije, a ljudi su mislili da su kupili opaku grafičku.

Ronnie Coleman je napisao(la):
Ako koristi LCD sa tom kartom svaka mu čast! A da je najgora ne znam, pročitaj ceo thread pa objasni to polovini foruma...

pa koristi sa tom kartom, a pratim thread od pocetka.
a ja da objashnjavam polovini foruma, ne zelim. samo sam konstatovao to, a samim tim misljenja sam da je nemoguce da to spada u najloshiju kartu, iz navedenih razloga, jer definitivno ima gorih (trenutno na trzishtu)
[btw. ja sam cuo da je ta karta kako koja kome zapadne, da moze da ti zapadne extra losha, kao i totalno ok (ne moze extra dobra :d to znam) karta]

poz.

Agilni je napisao(la):
Na žalost, bio sam svojevremeno vlasnik S3 virge 4MB (najgora od neaktuelnih)

Ja je jos uvek imam,evo mi je u fioci :banana: , spasla me nekoliko puta kad sam menjao bios na grafickoj,a nije uspelo :guitar: :guitar:

Ziveo ViRGE :banana: :banana: :banana:

NVidia 5800 serija kartica. Skupe, prebucne i nedovoljno jake u odnosu na ATI. Čist promašaj.

@blue:

secas li se koliko je kostao radeon9800pro kad je 5800 nvidijina najjaca i najskuplja karta ? reci cu ti ja - 5800 je kostao 550$, a r9800pro (256) je kostao 750$. Ali 5800 je svakako bila nedovoljno dobra karta, zato je i izasao 5900 :)

Meni je 5200 64bit ostala u jako losem secanju,ubacio sam je umesto "dzifors cetvorke" u mashinu,platio je nekih 40-50 (maraka-evra nemam pojma) i sve igre su mi radile daleko loshije(al su do jaja izgledale :wall:),onda sam nabavio neki r9100 za male pare i mashina je poletela.Znaci 5200se mada je i onaj r9200se tu negde.

5700LE (licno iskustvo, boze kad se samo setim para koje sam dao za to djubre a istovremeno sam imao odlicnu ponudu za neki ati :S: )

E a integrisane je glupo pljuvati...ipak su dzabana, zar ne? ,)

@Rus
Ako malo bolje pogledas mozes videti da sam bio malo ironican,zar ne?Ustvari,samo si ponovio moje konstatacije,nista drugo :)
Juzna pruga je vredjanje sto nije u duhu benchmarka,isto se moze reci da je grand shou,uzas stupidne politike i seljacenje severna pruga...Valjda delimo ljude na normalne i budale a ne na severnjake i juznjake?

Definishi Normalnu osobu i Definishi Budalu ?
svi smo mi normalne budale :)

Nije s3 Virge uopste toliko los, problem je sto se ta karta kod nas prodavala dosta dugo, a realno kad se tek pojavila karta je bila sasvim OK (ja sam imao jedan 97-e i bio je sasvim OK za tih 90 DEM koliko je kostao tada).

Od tada u masini drzim iskljucivo 128 bitne kartice (nadam se uskoro i neku 256 bitnu), tako da se nikad nisam sreo sa krsevima koji se pominju, ali mi nije jasno kako ljudi mogu tako nesto da kupe uopste? Video sam kako to izgleda kod ljudi koji su pametno invetirali u mx200, m64, ati...se itd. i uopste nije pristojno...

To me podseti na jednog od pre neki dan, mogu li ja za 350e da kupim neku jaku 4, moze ali ako ces da uzmes celeron ili amd i da se ne igras, naravno totalni muk, kako to 4-ka a ne mozes da se igras i jos tamo neki celeron ili amd... sta je to uopste pasta za zube?

istina, s3 je stvarno bila OK karta koju su mnogi uparivali sa voodoo kartama. Odlican 2d su imali, a za 3d se ionako znalo ko je tata tad :D

MrSa je napisao(la):
istina, s3 je stvarno bila OK karta koju su mnogi uparivali sa voodoo kartama. Odlican 2d su imali, a za 3d se ionako znalo ko je tata tad :D

upravo tako :) i ja sam imao s3 u kombinaciji sa voodoo2 :eyebrows:

Gf4 Mx
Бестселер и разлог због чега је играчка индустрија тапкала у месту годину дана.

Intel i740.
Definitivno nasramotniji čip koji je mnogim igračima kvario zabavu!

1. GeForce FX 5200 64-Bit (DirectX 9, ali ipak se sve sto ima PS2 vuce na po 4 FPS-a)
2. GeForce 4 MX440 SE (Kompatibilnost sa nekim igrama i siromastvo u "featurama"
3. S3 Virge DX 375 PCI (ima Direct3D, ali ipak.... vise nema nego sto ima)
4. ATI Radeon 9200 SE (Slabo... slabo... mnogo slabo)
5. GeForce FX 5600XT (Ova graficka je samo malo jaca od 5200, a bila je mnogo skuplja)

GeForce FX5200 64-Bit i ATI Radeon 9200SE

Poslednja izmena:
moram da reply u vezi GF 440MX
ja je i dalje imam na drugom kompu, zapravo nju sam koristio do pre 2 meseca, traje evo vec 3 ipo godine bez ikakvih problema. ok nisam zahtevan korisnik. od igara sam igrao WC3 Frozen Throne, Civilization III, Age Of Mythology, Rise of Nations, Pharaoh ... i to sa 256rama, Athlon 2000+ i nikada nisam stavljao na LOW i slicno. To ne moze biti najgora karta!

nemanja_scg je napisao(la):
moram da reply u vezi GF 440MX
ja je i dalje imam na drugom kompu, zapravo nju sam koristio do pre 2 meseca, traje evo vec 3 ipo godine bez ikakvih problema. ok nisam zahtevan korisnik. od igara sam igrao WC3 Frozen Throne, Civilization III, Age Of Mythology, Rise of Nations, Pharaoh ... i to sa 256rama, Athlon 2000+ i nikada nisam stavljao na LOW i slicno. To ne moze biti najgora karta!

Nije,kada je izasla mnogo ljudi se sasvim zadovoljno igralo na GF2 MX400/GTS,a ova karta je bila isto to samo overklokovana (DX7...),GF3 jeste bila brza ali i skuplja i kod nas se jako tesko nalazila,tako da je ova karta daleko jeftinija od Titanium modela bila sasvim solidna.AA joj je bio ocajan ali za to nije ni bila namenjena.

hmmm zaboravili ste moje personal favourites
ati 9250
gf mx4000 (cetri hiljade)
a da
6200 TC i x300 tc od ovih skupljih trenutno...
ovu prvu sam imao nedelju dana dok mi je x1600pro bio na reklamaciji...

Ma mx4000 je ono kao,ako nisi kupio plocu sa integrusom onda stavi ovo cisto da se pojavi slika-da ne gledas u crno:)

Kartica izgleda kao lan karta sa hladnjakom :p

Poslednja izmena:
FX-5200 64-bit - Nema gore od owe za te pare...
mx-440 nikako ne moze biti najloshija karta, mnogi ljudi se i sada igraju na njoj...

PozZdraw

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno