Šta je novo?

Najjeftiniji market lanac za online kupovinu kod nas? (Zabranjeno traženje i zamena vaučera - instant ban)

Da se vratimo na temu.

Ne bi bilo lose da izvdojis te pobrisane poruke i celu tu diskusiju o konzervama i kvalitetu istih, u posebnu temu. Bila je interesantna i korisna diskusija.

Slazem se sa tobom, samo je pitanje dal je ovakva tema za Bench forum? Iako generalno i meni ovo oko konzervi i lokaciji gde su ulovljene bilo zanimljivo procitati

Mislim da apsolutno nisi u pravu da stede na broju radnika, zakupu prostora struji.... Kao prvo online zahteva dodatne radnike, kao drugo ni jedan prostor nisu zbog onlina zatvorili pa da bi sada na tome ustedeli, zakup im je ostao pa ostao, trece struju trose pa trose, ne vezano za online + imaju ako nista dodatni trosak dostave u vidu goriva.

Mislim da apsolutno nisi u pravu da stede na broju radnika, zakupu prostora struji.... Kao prvo online zahteva dodatne radnike, kao drugo ni jedan prostor nisu zbog onlina zatvorili pa da bi sada na tome ustedeli, zakup im je ostao pa ostao, trece struju trose pa trose, ne vezano za online + imaju ako nista dodatni trosak dostave u vidu goriva.
Apsolutno netačno, jer On-Line može da zameni nebrojeno prodavnica za koje se plaćaju radnici, zakup, struja. Nisu zastvorili? Meni se čini da je Idea Organic zatvorena na Dorćolu, jer sam ja te iste proizvode poručivao On-line. U globalu još uvek smo narod koji većinom plaća u kešu i voli da ode u prodavnicu, daleko smo od Japana. Da li treba da pomenemo da se sa ON-Line prodavnicom izbegava mogućnost krađe, loma, oštećenja? Da se lakše na jednom mestu može voditi računa o isteku roka proizvoda, upravljati zalihama, akcijama? Isto tako kao što dostavljaju direktno kupcima, poslovođe svakog objekta pišu "trebovanja" pa im kamionče dovozi robu, koju sa druge strane mogu da isporučuju iskčjučivo u noćnim satima, shodno uredbi Grada Beograda - što iziskuje plaćanje uvećane naknade za noćni rad. Nebrojeno je ušteda, na strani prodavca da pređe na on-line. Jel treba da pomenem i komunalne takse, potrebne dozvole za rezervisana pakring mesta, plaćanje takse za oglašavanje na javnoj površini, oremanje korpama i kolicima (koje se isto kradu), pojačano čišćenje objekta... Lista može da ide u nedogled u odnosu na jedan logistički centar - MAGACIN. Zašto WOLT nije otvorio fizičke prodavnice, nego je svoj "market" otvorio isključivo On-Line, ako im je isplatljivije da budu fizička prodavnica?

Apsolutno netačno, jer On-Line može da zameni nebrojeno prodavnica za koje se plaćaju radnici, zakup, struja. Nisu zastvorili? Meni se čini da je Idea Organic zatvorena na Dorćolu, jer sam ja te iste proizvode poručivao On-line. U globalu još uvek smo narod koji većinom plaća u kešu i voli da ode u prodavnicu, daleko smo od Japana. Da li treba da pomenemo da se sa ON-Line prodavnicom izbegava mogućnost krađe, loma, oštećenja? Da se lakše na jednom mestu može voditi računa o isteku roka proizvoda, upravljati zalihama, akcijama? Isto tako kao što dostavljaju direktno kupcima, poslovođe svakog objekta pišu "trebovanja" pa im kamionče dovozi robu, koju sa druge strane mogu da isporučuju iskčjučivo u noćnim satima, shodno uredbi Grada Beograda - što iziskuje plaćanje uvećane naknade za noćni rad. Nebrojeno je ušteda, na strani prodavca da pređe na on-line. Jel treba da pomenem i komunalne takse, potrebne dozvole za rezervisana pakring mesta, plaćanje takse za oglašavanje na javnoj površini, oremanje korpama i kolicima (koje se isto kradu), pojačano čišćenje objekta... Lista može da ide u nedogled u odnosu na jedan logistički centar - MAGACIN. Zašto WOLT nije otvorio fizičke prodavnice, nego je svoj "market" otvorio isključivo On-Line, ako im je isplatljivije da budu fizička prodavnica?
+ dostavu naplaćuju 300 RSD.

Sigurna sam da su marže u maloprodaji preko 100%, sudeći po razlikama između cena u Srbiji i u okruženju, odnosno cena u maloprodaji u supermarketima i na pijaci.

Na primer, toblerone crna čokolada u maxi-ju košta 279, na pijaci 120. Marža je Bar 150%.

Na pijaci se ne placa porez, socijalno, zdravstveno... poredis babe i zabe.

U svim zemljama su i marketi i proizvodjaci nepotrebno povisili marze i cene iz pohelepe i zato sto im se moze. Kupci bi morali da glasaju tako sto nece kupovati po visokim cenama. Kod nas je posebno sjb zbog nedostatka konkurencije i siromastva.

Kako i gde bi mogle da se kupe konzerve sardina jeftinije. Moze biti veca kolicina.

Kad se kupuje u Idei, koja je ukupna usteda u % kad se potrosi 3000 ili koliko je vec potrebno da se iskoristi kod.

Poslednja izmena:
U idei 22%, u maksiju 23% maksimalna ušteda.

MTMX1000 još danas maxi

RN1000 takođe još danas idea

To stoji, ako se neko bavi iskljucivo online prodajom, u slucaju naših sistema tipa Maxi, Idea, o kojima pricamo... Apsolutno ne.

Radio sam sa svima njima nekih 10 godina. Marze za moju kategoriju su bile 30-35%, i plus van fakturno 15-25%. Suma sumarum 45-60%.

Od prošle godine su još i veće marže nego što su bile u prethodnih pet godina od kako radim sa njima.
+ dostavu naplaćuju 300 RSD.

Sigurna sam da su marže u maloprodaji preko 100%, sudeći po razlikama između cena u Srbiji i u okruženju, odnosno cena u maloprodaji u supermarketima i na pijaci.

Na primer, toblerone crna čokolada u maxi-ju košta 279, na pijaci 120. Marža je Bar 150%.
Ta čokolada na pijaci je na crno a ovo je zvanična uvoz. Nešto slično kao kod mobilnih telefona

I jedno je prica koliko se marziraju, a drugo kad vidis kad se proizvod pojavi na polici. I tu si nemocan. Meni su nudili da radimo akciji 50%, da mi dignu cenu proizvoda sa 170 na 300 i onda satro 50%. Naravno da nisam prihvatio.

Želiš da uštediš 1000 RSD? Maxi Online ti poklanja promo kod! Jednostavno odaberi sve što želiš na maxi.rs, unesi promo kod MTMX1000 i iznos tvoje korpe će biti umanjen za 1000 RSD. Popust se ostvaruje na korpe u vrednosti iznad 3000 RSD i može se iskoristiti samo jednom sa jednog korisničkog naloga do 10.4.2023.

Želimo ti ugodnu kupovinu!

Tvoj Maxi Online

Ovo dole novodim kao vrhunac pokvarenosti sa "ponudama".. možda je teška reč pokvarenost jer ide po APP principu

Iskusite popust u drugačijem svetlu samo na IDEA online 💡
Godina Zeca 🐰
Prema kineskom horoskopu, 2023. je godina Zeca. Donosi nam ljubav, prosperitet i mir, a plan je da mi sve to manifestujemo kroz ovu prelepu lampu!
Ukoliko u periodu od 04.04 -16.04.2023.godine napravite jednu kupovinu veću od 15.000 RSD na IDEA online ostvarujete pravo na kupovinu KARE zeka lampe po super ceni od 15.225 RSD. Ova ponuda važi za uslugu dostave i samo za fizička lica.
Kada obavite porudžinu veću od 15.000 RSD sutradan ćete dobiti mejl sa ponudom KARE zeka lampe.
Zalihe su ograničene (5) tako da požurite i ugrabite svoj primerak. 🐰
Vaša IDEA online. 💡 🐰
Ps. U godini zeca misle da smo majmuni :D
PSS. Puna ponuda im glasi kupite za 15 hiljada nešto pa ćete mozda moći lampu da kupite za 15 hiljada tada, ali samo ako niko neće lampu.. ako kupci hoće da je kupuje onda će se rasprodati dok vi dobijate Vac vaučer..

Poslednja izmena:
Divno nam je što ste baš vi član IDEA online SVETA 🛍️📲!
U znak zahvalnosti vam poklanjamo vaučer u iznosu od 1.000 RSD za vašu prvu kupovinu u IDEA online prodavnici i uživanje može da počne 🤗🛍️.

Kod za poklon vaučer je: 1000CV

Vaučer možete da iskoristite najkasnije za dostavu do 11.04.2023.godine, isključivo za online kupovinu u IDEA online prodavnici sa kućnom dostavom u Beogradu i Novom Sadu. Da biste iskoristili vaučer minimalan iznos kupovine treba da bude 4.500 RSD. Pravo učestvovanja u ovoj akciji imaju korisnici koji su obavešteni putem Viber poruke o istoj i isključivo za online kupovinu u IDEA online prodavnici sa kućnom dostavom u Beogradu i Novom Sadu.

Vaš IDEA online SVET 🛍️📲!

Nazad
Vrh Dno