Šta je novo?

Najjeftiniji market lanac za online kupovinu kod nas? (Zabranjeno traženje i zamena vaučera - instant ban)

i ovaj je vec bio, ponavljaju u poslednje vreme

edit: ***
Želiš da uštediš 1000 RSD? Maxi Online ti poklanja promo kod! Jednostavno odaberi sve što želiš na maxi.rs, unesi promo kod MTMX1000 i iznos tvoje korpe će biti umanjen za 1000 RSD. Popust se ostvaruje na korpe u vrednosti iznad 3000 RSD i može se iskoristiti samo jednom sa jednog korisničkog naloga do 20.3.2023.

Želimo ti ugodnu kupovinu!

Tvoj Maxi Online

Ocito im je cilj da ljudi ne koriste previse ove kupone. Nego samo "novi kupci"... Ja licno odem u najblizu prodavnicu i kupim sta mi treba ako nema kupona. Pa verujem da nisam jedini i da bez kupona imaju manji promet

Ja samo u najblizoj prodavnici, nebitno cija je :) Ovi kodovi bi im trebali i biti vid mita da se kupuje vise kod njih :) Zanimljivo da sem IDEA i Maxi niko ovo ne rade. Moguce da im nije od znacaja ili ne vide znacaj drugi...

Ne porucujem prvi put i desilo mi se sledece. Stvari koje su bile na maxi pcelici tj 1+1 sam porucio u cetvrtak i za isporuku stavio ponedeljak, jutros me zovu i kazu kako mogu da posalju ali po punoj ceni, dakle ne 1+1 jer je akcija istekla, zar ne vazi cena u onom momentu kad sam porucio stvar, a ne kad rade isporuku

Ja ne kupujem uopšte u Maxiju ako nema kodova.
Isto. Cene su toliko visoke da smo skuplji od svih zemalja u okruženju. Kad obračunamo taj popust na osnovu koda, dobijemo redovne cene koje bile aktuelne pre par meseci.

Redovna cena Rio Mare tunjevina u maxi-ju je 520 RSD, na akciji pčelica 250. Cena istog proizvoda na lokalnoj pijaci 250.

U Lidlu evro računaju 170.

kurs je realan. pokrivanje uvoza izvozom to govori. ima mnogo parametara i medjunarodnih finansijskih institucija koje to prate i regulisu. nije ni bitno.

ali za lidl je covek u pravu. jeste ironija, ali sada je wobihaus jeftiniji za iste alate. izbacili dosta uvoznih proizvoda, pola radnje domaci proizvodi skuplji nego u tempu, rodi i sl. uz to kvalitet mnogih proizvoda, posebno hrane, ispod svakog kriterijuma. blizu mene su. mozda 3,4 minuta peske. ne setim se da postoje. sve sto je vredelo vise nije u ponudi. uvezu ono sto ni bugari ni rumuni ne pipaju pa od toga prave one nedeljne akcije. katalog u hr i slo i ovaj nas su dva sveta. a tamo su i cene nize. prsut im je bio 1200 pa 1400 pa 1600 i sada ko zna koliko. u metrou sada je bio 1100.

s obzirom da idea i maxi nemaju kupone, opet se univer istice ponudom. jer nude suvomesnato i sireve na meru. idea uglavnom nema ni sveze meso. univer nema kupone ali ima i prednosti. pogotovo kada idea i maxi ne animiraju kupce kuponima.

Vaučer u iznosu od 1000 RSD za vašu prvu kupovinu u IDEA online prodavnici i uživanje može da počne 🤗🛍️.

Kod za poklon vaučer je: RN1000
Vaučer možete da iskoristite najkasnije za dostavu do 02.04.2023. godine, isključivo za online kupovinu u IDEA online prodavnici sa kućnom dostavom u Beogradu i Novom Sadu. Da biste iskoristili vaučer minimalan iznos kupovine treba da bude 4.500 RSD.
Pravo učestvovanja u ovoj akciji imaju korisnici koji su obavešteni putem Viber poruke o istoj i isključivo za online kupovinu u IDEA online prodavnici sa kućnom dostavom u Beogradu i Novom Sadu.

Misliš kada cene u lidl-u koje važe u drugim zemljama preračunavaju u dinare, vezano za cene u Lidlu u Srbiji?
Da, ne mogu da poredim cene artikala drugih radnji, čak ni prehrambene, ali prema akcijskim iz Lidl kataloga.
Do Kovida je cena bila identična, ono što je u De 10 eur, ovde je bilo max 1200, sad je 1700.

Ni ja ne kupujem kad nema kodova. Kad pogledam Idea Raspoloživi termini nemaju uopste zauzetih termina, osim sutra rano ujutru.

kurs je realan. pokrivanje uvoza izvozom to govori. ima mnogo parametara i medjunarodnih finansijskih institucija koje to prate i regulisu. nije ni bitno.

ali za lidl je covek u pravu. jeste ironija, ali sada je wobihaus jeftiniji za iste alate. izbacili dosta uvoznih proizvoda, pola radnje domaci proizvodi skuplji nego u tempu, rodi i sl. uz to kvalitet mnogih proizvoda, posebno hrane, ispod svakog kriterijuma. blizu mene su. mozda 3,4 minuta peske. ne setim se da postoje. sve sto je vredelo vise nije u ponudi. uvezu ono sto ni bugari ni rumuni ne pipaju pa od toga prave one nedeljne akcije. katalog u hr i slo i ovaj nas su dva sveta. a tamo su i cene nize. prsut im je bio 1200 pa 1400 pa 1600 i sada ko zna koliko. u metrou sada je bio 1100.

s obzirom da idea i maxi nemaju kupone, opet se univer istice ponudom. jer nude suvomesnato i sireve na meru. idea uglavnom nema ni sveze meso. univer nema kupone ali ima i prednosti. pogotovo kada idea i maxi ne animiraju kupce kuponima.

ovo sustinski za nasu pricu nije tacno. tj nije bitno. Iako naravno ne kazem da ekonomski to ne stoji ali nevezano od nas i maloprodaja...

A zasto ne vazi? Pa recimo ako LIDL zaradi 170 miliona dinara mesecno recimo. On ako hoce da uzme evre nece dobiti milion evra nego 1,4 miliona evra. Zato lidl nema nikakve razloge da za jedan evro zarade hoce 170 din.... I totalno nevezano da li je kurs dinara realan, kurs je takav da za 120din uvek moze da se kupi 1 evro... Sad nije bas vezano za temu ovo ali kad smo se vec dotakli...

Ovo za LIDL i cene sam cuo i ja iako retko kupujem kod njih. Jer mi nisu blizu pa me mrzi, a nemaju dostavu i kupone kao IDEA i MAXI :)
ps. Tek kad LIDL ili nekom drugom ko izvlaci profit za strance (kao nazalost vecina firmi) bude trebalo 170din da bi dobio jedan evro onda stoji da imaju opravdan i razumljiv razlog da cene budu vece.... Ovako izgleda se LIDL samo prilagodio "nasem trzistu"

Kurs se vestacki drzi na 117 din zarad pljacke drzave i naroda. Drze ga tu kreditima i zaduzivanjima a sve da bi sto vise iscedili domace stanovnistvo koje se primarno finansira od doznaka i rada sa inostranstvom i da bi se favorizovali uvoznici a unistila domaca privreda.

Da nije toga kurs bi bio skoro 200 u ovom trenutku. Da nema zduzivanja i vestackog odrzavanja kursa zarad napisanog iznad.

BTW, lidl je ipak u mnogome puno povoljniji od Maksija i Idea prodavnice, bez obzira na kupone. Postoji mnogo veci i bolji izbor povrca i zdrave hrane nego u druga dva lanca.

I Lidl je zadnjih nekoliko meseci isto podivljao sa cenama, i priblizio se drugim velikim lancima, pa cak i prestiogao. Eno bas nedavno gledam recimo pastrmka u Lidlu izdvojena sa SAMO ne secam se koliko bese cena, ali znam da joj je to uglavnom redovna svugde. Da ne nabrajam dalje, ima jos gomila tako proizvoda. Jogurt, mleko, mileram sve je na nivou ostalih, pre bas i nije bilo.

Sve redje svracam kod njih, eventualno po nekih par proizvoda sa kojima se izdvajaju od ostalih.

Evo recimo Orada SAMO 1249.00, pre nekoliko dana u Veru placao 550.00 na akciji.

Dalje kod njih indukcioni reso sa 2 ploce 11999, na Ananasu mesecima 2500,istina sa jednom plocom, al opet razlika ogromna.

Kurs se vestacki drzi na 117 din zarad pljacke drzave i naroda. Drze ga tu kreditima i zaduzivanjima a sve da bi sto vise iscedili domace stanovnistvo koje se primarno finansira od doznaka i rada sa inostranstvom i da bi se favorizovali uvoznici a unistila domaca privreda.

Da nije toga kurs bi bio skoro 200 u ovom trenutku. Da nema zduzivanja i vestackog odrzavanja kursa zarad napisanog iznad.

BTW, lidl je ipak u mnogome puno povoljniji od Maksija i Idea prodavnice, bez obzira na kupone. Postoji mnogo veci i bolji izbor povrca i zdrave hrane nego u druga dva lanca.

Nije uvvek i za sve. Zavisi ko sta kupuje. Za voce i povrce ok. Ali recimo musli za dorucak ko voli bude Etkerov na akciji u maxiju i sa kuponom jeftiniji nego onaj neki iz LIDLa . pri tom po ukusu nebo i zemlja. Ovaj iz LIDLa je jestiv samo kad si gladan i kad imam nizak standard (cokoladni ili vocni) ... Sad ne ulazim sto to nije bas najzdraviji kad je sa cokoladom. Dakle bas nekad nesto na akciji pa jos uz kupon bude jeftiniji od najjeftineg brenda iz LIDLa....
Primer su i te rio mare salete koji budu i ispod 200din ukupno sa kuponom na akciji. A za 200e nemas neku super tuna salatu. Ko voli ove salate kao sto ih ja volim. Najbitnije je biti svestan da nije uvek samo na jednom mestu nesto najpovoljnije.. E sad ako je puna cena tune salata od preko 500din po konzervi bez akcije i bez kupona u maxiju... to je onda druga stvar (nikada nisam kupio te rio mare salate po ceni od 500+ dinara... nego uzmme vise komada kad su na akciji...PA umesto 2 za hiljadu bude 5 za hiljadu sto je skroz dobra cena)

Dalje kod njih indukcioni reso sa 2 ploce 11999, na Ananasu mesecima 2500,istina sa jednom plocom, al opet razlika ogromna.
Pa jesu li isti resoi u pitanju? Mislim na proizvodjaca, klasu uredjaja i slicno? Mislim ja se ne razumem u resoe, ali generalno ako se ne uzmu te stvari u obzir onda se ne moze porediti ni cena. :)

Definitivno je identičan rešou koji je prošle godine koštao 8000 (Lidl).
A pretprošle je bio još jeftiniji, kurs evra sve vreme isti.
U Lidlu se stalno vrte jedne iste stvari, sa povremenim kozmetičkim izmenama.

Ma ok, to je lako uporediti (isti proizvod u Lidlu kroz vreme). Evo na primer trenutnih cena za taj reso sa jednom plocom u Nemackoj i Hrvatskoj:

Takodje sam nasao da je taj sa dve ploce u Lidlu u Holandiji pre 4 meseca kostao 90 evra. Tako da ce biti da su globalno poskupeli a ne samo kod nas.
Ja sam recimo primetio da su im cene za neke alate pre 6 meseci skocile i po 50% (takodje ne samo kod nas, vec i u drugim zemljama koje pratim).

Nego sam u proslom postu samo hteo reci da ne mozemo tek tako porediti cene dva proizvoda razlicitih proizvodjaca a da nemamo dodatne informacije o njima, poput klase kojoj uredjaj pripada i slicno. Ja ne kazem da je ovaj Lidlov reso kvalitetniji od tog od 2500 dinara na Ananasu. Samo kazem da nemamo informaciju o tome, a bez nje je i poredjenje besmisleno.

Mene lidl u poslednje vreme nervira pogotovo u Beogradu sto im je logistika ocigledno slabo organizovana, ili jednostavno nemaju dovoljnu kolicinu proizvoda.
Koji god proizvod stave na akcijsku iole pristojnu cenu ( ono 2+1 ) ili spuste nesto za 33%...toga nema u radnji vec u prvih pola sata od pocetka akcije i vise se do krajaa ne pojavljuje, na poceetku to uopste nije bilo tako.
Iinace sam nasao letak na telefonu, a mozete naci i ovako online, uporedite cene 2018 kada je kurs bio isti i sad - u Lidlu.. cene nekih stvari su skocile po 300 posto..

Lidl je postao lošiji po komentarima ljudi definitvno. Sad što je kurs dinara stabilan to nista ne znaci. Realno je velika inflacija u evrozoni prošle godine a ne znam ni za ovu.. energenta, rat, sankcije i sve .. 100e danas vredi dosta manje nego 100e prošlog marta.. iako je kurs dinara stabilan...

Koji god proizvod stave na akcijsku iole pristojnu cenu ( ono 2+1 ) ili spuste nesto za 33%...toga nema u radnji vec u prvih pola sata od pocetka akcije i vise se do krajaa ne pojavljuje.
Stara fora da te privuce u market, a usput ces potrositi na jos nesto. I tako se uradi fina nivelacija novcanika.:)

Samo treba videti pazljivo sta spada pod promociju.

Ja npr uzimam samo pelene preko maxi online i prosli put kad sam uzimao nisam citao sitna slova da mesecna pakovanja ne ulaze u akciju. Zato sam sada uzeo 2 manja, vaucer od soma, soma ce ovi da mi vrate i pelene izadju super povoljno :)

Takodje ova promocija P&G je jednom po tekucem racunu. Dakle ako neko ima dva tekuca racuna moze dva puta ovu promociju da uradi na svoje ime.
Barem je meni sad proslo i na drugi moj tekuci racun. Iako pise jednom po osobi

Da, ne mogu da poredim cene artikala drugih radnji, čak ni prehrambene, ali prema akcijskim iz Lidl kataloga.
Do Kovida je cena bila identična, ono što je u De 10 eur, ovde je bilo max 1200, sad je 1700.
Ma da je kurs 200 oni bi isli na 300. Generalno nemci su mnogo losi od pandemije.
Metro ukinuo 0-24. Uveli malo pre toga onlajn prodaju i to je trajalo kratko jer je em dostava bila skupa em su im cene bile 20,30% vece nego u marketu plus vrlo ogranicena ponuda. A i ovako im je ponuda sada mnogo slabija nego pre.
obican DHL nekada paketi iz USA putovali 3,4 dana. Sada samo 20+ dana ode na nista u nemackom magacinu.
Lidl bolji bio kada je imao 5 prodavnica ovde. Sada sa 60+ lakse i jeftinije ko hoce sve na pijaci moze da nadje. Takva im ponuda. Uz to na nekim trzistima imaju onlajn prodaju neprehrane. Tako da smo mi, ko se seca, u sfrj, zona B a zona A su gospoda. s tim da smo mi B- a Bugari B+, dok su hrv, slo, hu, sk, cz, itd zona A.

To je ono sto sam cesto koristio...

OK, dolar prestigao eur, pandemija, ukr i sl. Dosta toga su uvozili iz kine i to je automatski otislo 30% gore samo zbog kursa. Plus skuplji transport. Ali dolar je pao, transport se regulisao a cene su ostale, ponuda pijacna domaca plus skuplje a znatno losije bez da se ista menja na bolje.

---
promocija P&G
Bilo koji Always proizvod
Bilo koji Ariel proizvod
Bilo koji Bear Fruits proizvod
Bilo koji Blend-a-med proizvod
Bilo koji Discreet proizvod
Bilo koji Fairy proizvod
Bilo koji Gillette or Gillette Venus proizvod
Bilo koji Head&Shoulders proizvod
Bilo koji Herbal Essence proizvod
Bilo koji Lenor proizvod
Bilo koji Mr. Proper proizvod
Bilo koji Naturella proizvod
Bilo koji Old Spice proizvod
Bilo koji Oral-B proizvod
Bilo koji Pampers proizvod osim maramica Pampers u kartonskim pakovanjimam i mesečna pakovanja Pampers pelena;
Bilo koji Pantene proizvod
Bilo koji Safeguard proizvod
Bilo koji Tampax proizvod

Pelene su preskupe, neisplative. Jesu malo bole od Violete, ali više nego duplo skuplje, makar ove Pure koje smo kupovali.

Dobro Pure je bas najskuplji na trzistu, mi od prvog dana koristimo Premium

Nazad
Vrh Dno