Mene interesuje koji je najbolji besplatan hdd ghost? Posto je ovde tema najbolji hdd ghost, a ovo je samo jedan od kriterijuma za ocenjivanje, pa ne bi otvarao novu temu.
Ja sam pomenuo macrium reflect, a pomenuti su i Paragon disk backup i Clonezilla. Po meni macrium reflect je bio odlican u nekim prethodnim verzijama jer je omogucavao da se uradi restore os particije sa istog fizickog hdd-a, cini mi se da sada to ne dozvoljava(bar u nekoj novijoj verziji mi nije pruzao tu mogucnost). Nema kompatibilnost izmedju starije verzije resque diska i novijeg image-a, ali to nije problem, ako ste u mogucnosti da narezete novi resque disk. Koristim ga vec par godina kao besplatno resenje i nisam imao nekih ozbiljnijih problema, osim pri poslednjem vracanju, od pre par meseci, gde mi je pri vracanju particije sa os-om, formatirao(tacnije pregazio) i drugu particiju koja je bila fizicki na tom hdd-u, ali sam i tu particiju sa podacima pre toga backupovao pa nije bio problem uraditi restore nje iz windows-a, samo mi se nije dopalo to sto u prethodnim verzijama to nije radio, a u novijim radi(pri vracanju primarne particije sa resque disk-om). Problem je bio sto mi nije ponudio logicke particije na koje zelim da vratim backup, vec mi je ponudio sam ceo hdd, a ostatak hdd-a je bio posle nedostupan i mogao se samo formatirati(mozda je bio u pitanju bag samo sa tom verzijom, ali bitno je za napomenuti).
Voleo bi da cujem i neka iskustva sa drugim besplatnim resenjima.