Šta je novo?

Najbolji hdd ghost

acronis true image home, agreed! :)

Slazem se za acronis, a pomenuo bi i besplatan macrium reflect.

E pa pošto je svih 7 glasova za Acronis, moram ja malo da kontriram :D - Norton Ghost.
Meni je on bolji. Znam da su neki imali problema s njim, ali ja nikad za 7 godina a često ga koristim.

acronis - nikad ni 1 problem
norton - sećam se 1 ubijene particije tj MBR-a, kao i da 1 nije mogao da "pročita" 1 particiju

preporuka za jedan put: šta ti je više "user friendly"
preporuka za svaki dan: acronis

Acronis definitivno, što zbog nikakvih problema u višegodišnjem korišćenju, 5 i više godina, što zbog Universal restore opcije
Northon ghost nikad nisam koristio, jednom probao, nije mi video hard disk na sistemu, odmah odbacio
Terabyte Image sam koristio nekoliko puta, pre dve godine, i brže je pravio i manje arhive od Acronisa, pozitivna iskustva s njim

U koliko ti treba za recimo mesecni backup, sistema, ili svih drugih vrsta fajlova, a takodje i ukoliko zelis da ti bude aktivan i belezi sve promene na sistemu, kako bi mogao da vratis ako bilo sta krene naopaki, koristi slobodno Acronis TrueImage Home 2013. Neverovatno je jednostavan za koriscenje, cak na pocetku imas uputstvo u slikama.

Poslednja izmena:
Definitivno Acronis, izaberes source, destination i pritisnes dugme. I to je to. Preporučivali su mi Clonezillu (pain in the ass) i kojekakve programe gde je potrebno praviti but fleš i slično...najelegantnije i najbrže rešenje.

Acronis naravno a imaš i besplatan Paragon disk backup.

Mene interesuje koji je najbolji besplatan hdd ghost? Posto je ovde tema najbolji hdd ghost, a ovo je samo jedan od kriterijuma za ocenjivanje, pa ne bi otvarao novu temu.

Ja sam pomenuo macrium reflect, a pomenuti su i Paragon disk backup i Clonezilla. Po meni macrium reflect je bio odlican u nekim prethodnim verzijama jer je omogucavao da se uradi restore os particije sa istog fizickog hdd-a, cini mi se da sada to ne dozvoljava(bar u nekoj novijoj verziji mi nije pruzao tu mogucnost). Nema kompatibilnost izmedju starije verzije resque diska i novijeg image-a, ali to nije problem, ako ste u mogucnosti da narezete novi resque disk. Koristim ga vec par godina kao besplatno resenje i nisam imao nekih ozbiljnijih problema, osim pri poslednjem vracanju, od pre par meseci, gde mi je pri vracanju particije sa os-om, formatirao(tacnije pregazio) i drugu particiju koja je bila fizicki na tom hdd-u, ali sam i tu particiju sa podacima pre toga backupovao pa nije bio problem uraditi restore nje iz windows-a, samo mi se nije dopalo to sto u prethodnim verzijama to nije radio, a u novijim radi(pri vracanju primarne particije sa resque disk-om). Problem je bio sto mi nije ponudio logicke particije na koje zelim da vratim backup, vec mi je ponudio sam ceo hdd, a ostatak hdd-a je bio posle nedostupan i mogao se samo formatirati(mozda je bio u pitanju bag samo sa tom verzijom, ali bitno je za napomenuti).

Voleo bi da cujem i neka iskustva sa drugim besplatnim resenjima.

Acronis true image 2011 je startovao nesto automatski bez mog znanja u pozadini. Primetio sam da radi neki proces(odbrojava koliko posto je uradio). Ja mu nisam zadao nista automatski da radi i nije pisalo sta tacno radi. Kliknuo sam cancel.
Da li neko zna sta moze automatski ovaj program da radi bez mog znanja? Inace mu je zabranjen pristup internetu.

Ako nesaznam sta je radio mislio sam da unistaliram program i da ga samo istaliram kada mi u buducnosti zatreba da povratim backup(koji je uradjen mesecima unazad).

Mozda je upaljen scheduler pa radi nesto sto je zadato ranije, mozda bekap neki...

Da... nadam se samo da mi nije upropastio backup koji sam napravio pre ko zna koliko dugo(sveza kopija win). Najgore je sto mu nikada nisam zadao da bilo sta radi automatski a neznam kako da iskljucim. Ma izbrisacu program pa ga vratiti kada zatreba. Najjednostavnije.

Programčići ;)
Mali, a slatki

MiniTool Partition Wizard Home Edition – najbolji za particionisanje iz Win-a , bolji od partition magica i Acronis Disk Director-a.. može i Ext4 iz Wina da napravi .. http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

Disk Genious – za MBR, boot sektor, restore particija - http://www.diskgenius.net/download.html

TeraByte Image for Windows – clone software koji podržava i mount VHD-ova i VmWare image-a i njihovo clone-iranje na fizički disk ! ovo nisam našao ni u jednom drugom programu http://www.terabyteunlimited.com/downloads-image-for-windows.htm

pozZZzZZ

Jesi li koristio ove programe i da li su im se dešavale bvrljtine tipa upropašćivanja particija is slično?

Jesi li koristio ove programe i da li su im se dešavale bvrljtine tipa upropašćivanja particija is slično?

druže apsolutno jesam, i izvukli su me više puta kada ništa drugo nije uspelo.. Disk Genius sjajan za popravku MBR-a, Boot sectora, recovery izgubleljenih particija..
Mini Tool PArtition može da uradi sa particijama ( i to pouzdano), ono što acronis i partition magic ne mogu..
a to su mali programi, besplatni.. ne skidaš 300 MEga nečega što ti instalira brdo nekih servisa i gluposti nepotrebnih..

terabyte za Cloning, JEDINI koji može virtualni disk image VMI i VHD da vrati na fiziči disk (a a da nije acronis).. a tražio sam jako jako dugo..

Hvala za info

Ne treba mi baš hdd ghost, ali mi treba nešto slično pa nisam hteo da otvaram novu temu.

Imam dva foldera na kompu koja hoću da sinhronizujem sa eksternim hardom. Znači čim ja prikačim externi hdd, on vidi šta se promenilo i sam to sinhronizuje. Guglao sam i našao neke programe, ali hteo bih i mišljenje domaćih ljudi. Da li vi imate neku preporuku?

Vrh Dno