Šta je novo?

najbolji eksterni tv tjuner

Ako nekoga nesto zanima o ovom teratecku ja cu napisati,ali bilo dobro da mi se postavi neko pitanje jer nisam bas jak u spisateljstvu.
Nece mi biti tesko,cak naprotiv bit ce mi drago ako nekome mogu pomoci u odabiru sta da kupi

Da,i podrska.....znaci da li su driver-i,i aplikacija za njega bagoviti ili rade korektno?
Kakav je signal i kvalitet slike? (ako imas kablovski TV onda nista,jer me interesuje za antenu,mada sve jedno,i neki utisci o kvalitetu slike?)......

Poslednja izmena:
Pojavio se u Imtel Megastoru:

TV Tuner BenQ External, VGA & S-Video portovi, daljinski 104.67e
ne pise koji model -> treba ih zvati

i u PINu
(TVB-U201) TV-tuner & Video Box USB2.0 87.00e
soec na http://www.geniusnet.com.tw/product/video/tvb-u201.htm

kao i
(TVUSBII) TV-tuner Box USB2.0 FM+ Teletex, Winfast TV USB II 80.00e

jel vredi neka od njih postosam cuo ovde horor price o VOXu

I koji je zakljucak? Da li ext TV tuner moze da radi zakacen direktno na TFT i dok komp ne radi?

I_L_I_J_A je napisao(la):
Dosta modela bi trebalo da moze
proveri mislim da sam ih vidjao po oglasima
(ne mora da se pali komp - samo monitor...)

Ovaj moj terratec netje bez compa

Ja razmisljam o odeju TFT+ext TV tuner (bez kompa) umesto TV-a...

Da, takvi modeli postoje ali to nisu klasicni tuneri. Imaju VGA izlaz, napajaju se preko adaptera, daljinac i integrisani "software" u vidu OSD menija koji se prikazuje direktno na monitoru, ali video signal nema nikakav prolaz kroz PC. Znaci - nista od direktnog captura. Linkovao sam ranije na forumu jedan model kao preporuku da ga Delimir testira, ali stvarno ne mogu da se setim kako se zvao (Imao je neko Z u nazivu, Z-TV ili Z-Cyber mozda?). U svakom slucaju, nije losa stvarcica u kobinaciji sa TFT "telefizorom". Slika je inace na dosta visokom nivou prema nekim komentarima... Greb moze da se izvede samo preko Composite/SVHS izlaza koji dovodete na ulaz Vivo ili posebne video kartice.

Auuu, al' me pamcenje jos uvek dobro sluzi :d

Dakle, zaista je u pitanju proizvod firme "Z-Cyber" (Zoltrix) a tekst o njihovom zasebnom TV-adapteru koji se kaci direktno na monitor imate i u nasem Svetu Kompijutera: http://www.sk.co.yu/2003/01/sktd08.html

Ima i milion drugih tekstova o slicnim modelima i sa dijametralno razlicitim utiscima o kvalitetu... (Google: kljucna rec je "External Tv adapter" a ne "Tuner" !)

e pa treba mi nesto bas tako... ali kako vidim, svi uredjaji na koje sam naishao podrzavaju max 1024x768 rezoluciju... a TFT ima 1280x1024... da li ovo moze da utice na kvalitet slike?

ne bi trebalo, vedeo bi da je cist teks tacku na tacku ali posto je pokretna slika u pitanju prilagodjavanje ne bi trebalo da se oseca previse ako je fullscr ili bi bilo non-fulscr ali tacka na tacku

I sta na kraju bi sa testiranjem Terratec-a???
sirius???

Izvinjavam se sto nista nisam napisao,ali prije 7 dana je na njihovom zvanicnom sajtu izasla nova verzija softvera i drajvera,tako da sam mogao sve iz pocetka
Koliko sam uspio da sada da provalim rijesili su sve nedostatke koje je prthodna verzija imala.ako imate strpljenja da sacekate 2-3 dana ,da ponovo sve napisem ispocetka.

pozdrav

Ja cekam realni review terratec-a by sirius.....
Mada ako neki nabavi i taj leadtek....

Blade Runner je napisao(la):
MSI konacno izbacio drajver za VOX-a, link , mislim da je i MSIPVS malo doradjen tako da sada sve ovo radi malo bolje, ne i savrseno. Zauzece procesora je sada veliko, oko 80% a daljinski upravljac je i dalje jako neprecizan.

Dobro je, makar su se setili da nesto urade, bice bolje u nekim sledecim revizijama, valjda ... :party:

Pa ako primetis jednino sto se razlikuje izmedju drajvera na CD-u i "kooooonacnih" drajvera na sajtu jeste datum izlaska (bolje reci postavljanja :D). Iako na sajtu pise relase-date 2004-5-4 lako i sam mozes ustanoviti da je verzija drajvera koju trenutno nude identicna verziji drajvera koju su dali na CD-u tj. 2.0.B034.78 (pise lepo u releaseNote.txt u oba slucaja). Sve u svemu MSI je pokusao da napravi prevaru cisto da bi nama izradjenim kupcima zacepio usta kako su pustili nove drajvere na sajt. Tuzno, zaista tuzno... :S:

Poslednja izmena:
Prvo da se izvinim onima koji su ovoliko cekali da napisem svoje licno misljenje o ovoj kartici.Taman kada sam sve napisao stigne mi mail od terrateca ,da su izasli novi drajveri I softver(11mb) I da to mogu skinuti na njihovom sajtu.Nova verzija je bila itekako potrebna ,jer je stara imala neke iritirajuce osobine ,ali sada to I tako nije vise vazno.

Prvo bih rekao nesto o samom njenom izgledu,doduse postavio sam sliku ,ali…
Sama kartica je velicine 8x4.5x2.5 cm I teska svega 65 grama,ako to nekome nesto znaci za moj ukus dobro izgleda Sta dolazi sa njom u kutiji ,vidi se na slici da vas ne davim.
Napaja se preko USB 2.0 ,medutim ja sam je probao I na obicni usb I u samom gledanju programa nisam primjetio sjeckanja I slicno,ali nisam grebovao.
Osim toga ulaza za Usb posjeduje SVHS ulaz,antenski ulaz,I audio in I out.
Daljinski je nesto veci od same kartice ,ali je debeo samo 3mm.Nije mi se posebno svidio jer sam ga morao okrenuti tacno ka samoj kartici,ali mozda je to do baterije.
Na sebi znaci ima funkcije nista vece od bilo kojeg slabijeg daljinca.Tastere od 1-9
,dugme za ulazak u meni,za prebacivanje kanala ,pojacavanje I smanjivanje zvuka,TV/AV,
Mute,power,channnel surfing(slika u slici za brzo prgledavanje programa),menu,snap shot,rec,time shifting,full screen,kao i komande za pregledavanje snimljenog materijala(play,pause,stop,next,previous)
Znaci jedan sasvim prosjecni daljinac.

Poslje instaliranja softvera na desktop se postavlja ikonica Cinergy tv,pritiskom na nju skoro istog trenutka pojavljuje se program Cinergy control,crne boje koji se vjerovato moze mjenjati ,ali ja se nisam smarao sa tim jer ovako izgleda ozbiljno I upotrebljivo.
Na samo panelu stoje opcije:TV,Capture,Still image,stations,Options,About.

Priliko otvaranja tv menija on se grana na 4 opcije

Video u kojoj se bira format slike,koji kod mene fiksiran(768x576=4:3),I podesavanje jos necega sto pise YUY2,ali ja ne znam sta to znaci.

Audio,u kojoj se podesava izvor (source )zvuka,I mixer koji oznacava kod mene vjerovatno ko zvuk obraduje u compu(kod meneVIA AC’97), I mogucnost podesavanja balansa.

Display-u kojem se podesava boja ,kontrast,osvjetljenje I sharpness

Multi-channel preview -podesavanje koliko programa istovremeno mozete pregledavati istovermeno auto -10x10 kao I vrijeme nijhovog “osvjezavanja” od 1-10sec

Capture meni se djeli na:

Video; u kojem se nalazi podesavanje formata(160x120,320x240(4:3QVGA) ,640x480, 352x288(VCD/CIF), 750x576(DVD),kao podesavanje izmedu YUY2 i I420,ali ja ne znam sta to znaci.
Tu se nalazi I podesavanje kompresije; kojih ima 20,ako nekoga posebo zanima mogu ih ispisati ikao mislim da sam ih sve vidio na leadtekovoj kartici.

Audio:gdje se nalalaci podesavanje za device,source I compression kojih ima 15

Postoji takoder podesavanje direktorijuma na koji cete snimati,I podesavnje prekida snimanje gdje se bira izmedu prekida pritiskom na neku komandu ili vremenski(gdje sami mozete upisati minute pojslje kojeg ce se prekinuti snimanje)

Stili image:tu mozete da birate u koji cete direktorij stavaljti slike I dali u BMP ili JPEG,a rezolucija je 768x576

Station:eek:vde trazite kanale ,frekvecije se djele na all frequencies I default .
Ja imamm kablovsku,I sve kanale nade,sa antenom trazi kao I sve kartice ,dobar signal.
Postoji naravo I rucno biranje kanala.Naravno na pronadenom kanalu mozete mijenjati ime I fino rucno podesiti frekvenciju

Options:tu postoji regional settings,country(gdje mi ne postojimo),tv standard koji mozete sami birati I automatik

Internet program guide koji nisam probao.
Na ovome mjestu su takoder smjestene komande za fino podesavanje boja ,backgrounda I drugih gluposti.
Tu se nalazi I scheduler koji mislim ne moram pojasnjavati posto sam slicne vidio I na drugim karticama.

About:u kojoj se nalaze informaciju ,sistemu,hardveru itd

Postoji jos I aplikacija RC Editor u kojoj mozete na vrlo lak nacin programirati daljinski da obavlja druge funkcije.

Slika je odlicna bez ikakvih horizontalni ili vertikalnih linija,mozda je malo siromasnija bojama ,ali tft ekran na lapovima I nije bas neki prvak u tome.Kanali se prebacuju trenutno i precizno.
Sto se grebovanja tice ja bas nisam vican tome I podesavanju istog,ali cu napisati sta sam dobio postavkama koje sam ja namjestio .

Grebovao sam u rezoluciji 640x576 I kompresijom DivX 5.0.5.

Dok sam grebovao normalno sam dalje gledao program bez vidljivih gubitaka.Sat vremena takvog snimanje zauzme od 1,7 do 2,0 GB,uz gubitik od 275 frejmova,to je pisalo na kraju.snimak je odlican,bez trzanja I gubitaka u kvalitetu zvuka

Eto toliko od mene ,ako ima neko konkreto pitanje samo naprijed

E da bilo bi dobro ako neko ima strpljenja da napise nesto iz iskustva o postavkama za snimnje (kompresija,rezolicija)koje daju najbolje rezultate,kao I o kompresiji zvuka

pozdrav

Poslednja izmena:
Na koji komp. si prikljucio taj terratec?

I_L_I_J_A je napisao(la):
Tako je na koji komp. Pitam da li ce 2.2GHz Celeron sa 256KB cacha i 512MB laptop biti dovoljan, imam USB2.0

Pozdrav

2.4 P4 512 MB,vidim da je tvoja masina slicna pa pretpostavljam da nece biti problema

Ma u Pakomu nema ni cinergy600,a kamoli nesto drugo.....a reklamiraju da ima.......
Bezobrazluk!

Da li mozda neko zna kada ce kod nas u prodaji biti Atijev externi Tv tjuner (TV WONDER USB 2.0). Mislim da sam na ovom sajtu pre nekih mesec dana procitao da ide u prodaju odmah.

Da li je moguce pomocu tih externih TV kartica prebaciti nesto sa video kaseta u divx, i da li neko ima LeadTek-ovu karticu da kaze nesto vise o njoj

koji je zakljucak ovog threada? Koji externi TV tuner uzeti? da li neki ima i VGA izlaz?

Nazad
Vrh Dno