Šta je novo?

najbolji eksterni tv tjuner

Zakljucak ovog thread-a je da smo mi jedna jadna i bedna drzava,u kojoj se ni jedan pametnjakovic ne seti da uveze terratec (ili neki drugi kvalitetni hardware),zato sto znaju da ce ga zbog cene sporo i malo prodavati,i stoga je kod nas u ponudi samo krsh od nekoliko desetina eura,koji ljudi kupuju i posle se kaju......
Drugim recima,cekamo da neko od uvoznika pokupi hrabrost da uveze i nesto bolje od onog nesretnog VOX-a........

Booooooooooga mi.... ovima iz MSI-a doslo iz d*** u glavu :D. Izbacili su nove drajvere za VOX (pre 10-15 dana) i sad tjuner sljaka ko lood! Slika je perfektna doduse ne bas DVD kvalitet ali TV kvalitet sigurno jeste, sto se nije moglo reci za stare drajvere. Capture radi u punom PAL-u i to bez dropa (tj. gura 25fps). E sad tek mogu da kazem da sam zadovoljan radom, a taman sam se ostrio da je vratim u Pakom kao nepozeljno parce hardvera... Jedino sto me i dalje nervira je spor odziv daljinskog i iskljucivo koriscenje USB2.0 sto fala bogu imam ali recimo na lap-topu je USB1.1 tako da program jedino moze da se prati u 320x240 ili onoj nizoj a ako pustite 640x480 ili full screen bicete osudjeni na mozaicno pracenje tv programa (a o subtitlvima da ne pricam - pravi kockasti hieroglifi :D). Sve u svemu za desk potrebu ili lap-top novije generacije sa USB2.0 VOX u kombinaciji sa novim drajverima dosta obecava.

Pakom ima ponovo na stanju Terratec 400 kartice (i cena je, cini mi se, nesto povoljnija), a stigle su i Terratec 200 USB verzije u manjoj kolicini. Mislim da je model 200 USB oko 80 i kusur eura u maloprodaji...

Bane-Nis je napisao(la):
Jedino sto me i dalje nervira je spor odziv daljinskog i iskljucivo koriscenje USB2.0 sto fala bogu imam ali recimo na lap-topu je USB1.1 tako da program jedino moze da se prati u 320x240 ili onoj nizoj a ako pustite 640x480 ili full screen bicete osudjeni na mozaicno pracenje tv programa

Pa nije uopste izvodljivo zbog, za danasnje pojmove, izuzetno ogranicenog propusnog opsega USB 1.1 da bude drugacije nego 320x ... Tek USB 2.0 omogucava nesto bolju sliku kada su USB TV Tuneri u pitanju, ali i tu se vrsi kompresija u MPEG2 pre nego sto se provuce kroz kabal, pa se slika dosta degradira. Tako je kod PCTV Deluxe modela, nisam probao taj MSI VOX niti Terratec 200...

Ne znam koliko trose MPEG2 cipovi, ali sudeci po tome da se Terratec Cinergy 200 napaja iskljucivo preko USB kabla kuda ide i interfejs ka racunaru vrlo je verovatno da nema u sebi MPEG2 cip, pa samim tim ima sve preduslove za veci kvalitet slike nego kod PCTV Deluxe modela. Da ne pricam da je tezak svega 65g i da je ko takav, sa tim jednim USB kablom veoma praktican za neki notebook racunar...

http://productsen.terratec.net/modu...&POSTNUKESID=66af29892cc5bced45447925dc5b1c49

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Auuu, al' me pamcenje jos uvek dobro sluzi :d

Dakle, zaista je u pitanju proizvod firme "Z-Cyber" (Zoltrix) a tekst o njihovom zasebnom TV-adapteru koji se kaci direktno na monitor imate i u nasem Svetu Kompijutera: http://www.sk.co.yu/2003/01/sktd08.html

Ima i milion drugih tekstova o slicnim modelima i sa dijametralno razlicitim utiscima o kvalitetu... (Google: kljucna rec je "External Tv adapter" a ne "Tuner" !)

Postoji i Leadtek u takvoj varijanti. Ako domaci distributer Leadtek-a nabavi i te modele zajedno sa USB verzijom bice prikaz na sajtu, a bice najverovatnije i Terratec 200 USB.

Pored toga, jedno vreme je bio u opticaju na domacem trzistu i K-World kojise prikljcivao direktno na DSub ulaz monitora, ali ga vise nema.

Nisam siguran da Leadtek ima kompzitni video izlaz i da je moguce preko ViVo kartice grebvati, ali zivi bili pa videli.

A sta mislite o Prolinku? Pronashao sam externi TV tuner (TV BOX 2) sa VGA izlazom (nema USB)... prilicno je jeftin, ali ne znam kakav je kvalitet slike?

Nazad
Vrh Dno