Šta je novo?

Najbolji android telefon do 250e????

PavleXD

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
151
Moj drug zeli da uzme fon do 250e ..mora da bude android....Ako znate koji bi bio bestbuy napisite!!:):):)

Mozda ti je najbolje da uzmes GNexus.. jeste veci od SGS II (malo veci) ali ima 720p samoled i dobice KLP, valjda. Ne vidim sta bi ti smetalo na Gnexusu, kamera nije losa kao sto se prica cak je i solidna, hardver je i dalje ok i dobice apdejtove a ekran i prikaz su magnet za oci.
+1

@hsv:
Hvala na lepom i jasnom odgovoru, kao i uvek i izvini ako te smaram. Vidim da te mnogi pitaju za savet.

Danas sam bio u Telenor šopu da "osetim" razne telefone u ruci (nisam Telenor korisnik). Najviše mi prija 4". Možda zato što imam 3,5" ekran trenutno, ali već 4,3" mi je problem za korišćenje jednom rukom - previše veliko, moram da "žongliram" da bih palcem spustio Notification bar, na primer. Vrlo mi je bitno da telefon mogu da koristim jednom rukom. Drugom nosim prtljag, nešto, držim se, dakle, jedna ruka.

Video sam SGS3 Mini i super izgleda. Probao ZTE Blade III koji takođe super i smooth izgleda, ali je single core, 512MB RAM. Da nije, odmah bih ga uzeo! :)

Gnex nisam imao u rukama, ali jesam SGS3 koji je malčice veći i to nije to. Samo do veličine. Ako mi je 4,3" puno, onda je 4,65" itekako mnogo. :)

Kod SXP ne sviđa mi se što baterija ne može da se izvadi i što je baterija 1305 mAh battery, skoro kao moj 3,5" telefon star 3 godine (1250 mAh battery, a on jedva preživi dan, posebno ako koristim GPS, surfam i sl).

SXSL je veeeliki telefon, nisam obratio pažnju na dimenzije.

Kakvu podršku zajednice ima SXP? Misliš li da će dobiti KLP od XDA? (Ne znam koliki je "skok" sa JB na KLP, da li je mali kao sa Froyo na GB ili sa ICS na JB, ili pak veliki, kao sa GB na ICS?)
SXP je jako lep telefon, uopšte, nova Xperia serija mi se mnogo više sviđa od SGS "sapuna". :p

Sviđa mi se GSMArena zaključak:
The Sony Xperia P is an excellent package, and one of few to offer this much in its price range. But you might want to hold off until Sony finally release the Android 4.0 Ice Cream Sandwich update (it's expected in Q3), when its price will have settled to a lower level and the bang for the buck ratio will have gone sky-high.
But even right now the Xperia P is a solid alternative to the likes of the plastic Galaxy S II and the pricy One S.

Kao dobru alternativu navode sledeće, mada sam video dosta loših komentara:
Motorola RAZR XT910 - it's 7.1mm thin and Kevlar is a cool finish in its own right. The specs of the phone are comparable to those of the Xperia P (including the microHDMI port), but it can be found for less.

Što mi svi kažu da izbegnem HTC Sensation? :S:

Sem telefona koje si naprojao u prethodnom postu, postoji li još neki vredan razmatranja? Hvala! ;)

Poslednja izmena:
@Owim
Razr je daleko od lošeg telefona, malo mu manjka podrška, ali kome se telefon sviđa (meni je lično jako ružan), za te pare je među najboljima...

Razmisli i o HTC One S (u vipu je još jača SV verzija) ali juri S4 verziju SoC-a, koja je jača od svih dual core-ova i to ne za malo...

Sad, ne mogu ti garantovati da će oba gore pomenuta dobiti 5.0, ali verujem da preko XDA ima šansi...

Senasation zaobiđi u širokom luku, ipak je to najstariji fon u klasi...

Xperiu P bih zaobišao, jer je SoC dosta slab, iako je dual core (a i JV koji ga je pravio se raspao).

GS3 mini nije loš izbor, pod uslovom da ti ne smeta da nosiš phone for pussies:D

@djurkash
One SV nije jaca verzija ni pod razno (upravo je suprotno), a S4 ne moze nigde da se nadje.

Owim, pogledaj Xperia Sola. Dual-core, Mali-400(SP :()
Hvala, dobar predlog, lepa veličina, ali 512 MB RAM. Ako mi je nešto do sada smetalo, upravo je malo memorije, toliko imam na sadašnjem mobu i tabletu i želim više RAM-a jer mi gasi aplikacije. Čemu :( za Mali-400 (SP)? Šta to znači?

Motorola RAZR XT910 i HTC One S su po specifikacijama i veličini slični, na žalost oba su 4,3" (što i dalje mislim da mi je mnogo), dok je Motorola široka čak 69mm! Širina je srazmerna nesigurnijem nošenju i držanju (ne može da se zgrabi u šaku). Naravno, specifikacija je tek polovina priče.

@djirkas, u kom smislu je SoC na SXP dosta slab iako je dual core? Nešto primetno? Slabije od SGS2 recimo? SXP je do sada bila najbliža onome što želim.

Inače je cena HTC One S-a slična GNex-u, dok je Motorola jeftinija.

Hvala svima na savetima! ;)

@Owim

Xperiu P bih zaobišao, jer je SoC dosta slab, iako je dual core (a i JV koji ga je pravio se raspao).

GS3 mini nije loš izbor, pod uslovom da ti ne smeta da nosiš phone for pussies:D

Pa isti su SGS 3 Mini i XP, isti cpu i gpu, 1Gb rama ali mini ne snima 1080p. A oba telefona ne kilave u realnom radu, rade solidno a cak i zahtevnije igre mogu da se igraju na XP (mogu i na sgs 3 mini naravno ali na xp sam probao) ali sam ih obrisao jer mi ne trebaju.

@ owim

kao sto rekoh, cpu i gpu su isti u sgs 3 mini i xp, procesori su isti kao u SGS II ali rade na 200Mhz manje a gpu je jaci u SGS II jer je u pitanju Mali 400 MP a u sgs 3 mini i xp je Mali 400, razlika je u tome sto je u SGS II mali 400 sa 4 jezgra a u SGS 3 i XP single ili mozda dual core. Pored toga, GS 3 Mini ima bolje rezultate u gpu bench testovima jer je rezolucije 480x800 a XP ima 540x960 rezoluciju, samsung pentile a sony rgb pa je i prikaz mnogo ostriji na xp.

Mnogo si iskomplikovao.. mozda da sacekas jos malo i uzmes neki od novijih dual core 1Gb androida kada se pojave, vecina njih ce imati oko 4,3'' ekran i 2000mAh + bateriju.

Sa koliko para raspolazes uopste? Ako toliko insistiras na 4'' ekranu ne postoje bolji Androidi od SGS 3 Mini i Sony XP.

Ako razmisljas o One S gledaj da to bude verzija sa S4 cipsetom, S3 verzija moze da se poredi sa SGS II/Sony Xperia S/SL a oba ova su po mom misljenju bolji izbor od S3 One S, to je bukvalno hibrid Sensationa i One S.

Poslednja izmena:
@djurkash
One SV nije jaca verzija ni pod razno (upravo je suprotno), a S4 ne moze nigde da se nadje.

Ok, mislio sam kao jača varijanta u odnosu na s3 koji je na našem tržištu. Inače SV ima vSoC sa novijim GPU adreno 305 u odnosu na 225 u one s-u, baterija je takođe jača u SV-u, što kombinovano da manjim klokom cpu-a daje bolju autonomiju. Ok, postoje i neke stvari na strani one s-a kao što je ekran, interna i sl...

Ali sve u svemu One SV je bolja varijanta, po mom skromnom mišljenju, u odnosu na s3 one s.

Što se S3 minija tiče, moja greška, mislio sam da on nema novathor čip, ali vidim da ima, meni razlog više da ga pljujem :D

Inače, SGS2 ima i dalje jači SoC od svih tih dual core sr..., sem krait verzija...

Poslednja izmena:
^ SGS II baca odlicne rezultate u sintetici zbog 480x800 rezolucije a i mali 400 MP je jak gpu, cpu je isti kao i SGS III mini/XP ali radi na 200Mhz vise. U realnom radu XP/SGS 3 Mini rade sasvim solidno a kao sto rekoh i igre teske par stotina Mb sa grafikom kao sa starih konzola, rade sasvim ok i na XP sto znaci da ce da rade i bolje na S3 Mini zbog nize rezolucije.

E sad, logicno je da SGS II bacati bolje skorove u sintetici od S3 dual core telefona (One S S3, razne Xperie) jer se oni bore sa qhd i hd rezolucijom ekrana a SGS II sa matorih 480x800 :)

^ SGS II baca odlicne rezultate u sintetici zbog 480x800 rezolucije a i mali 400 MP je jak gpu, cpu je isti kao i SGS III mini/XP ali radi na 200Mhz vise. U realnom radu XP/SGS 3 Mini rade sasvim solidno a kao sto rekoh i igre teske par stotina Mb sa grafikom kao sa starih konzola, rade sasvim ok i na XP sto znaci da ce da rade i bolje na S3 Mini zbog nize rezolucije.

E sad, logicno je da SGS II bacati bolje skorove u sintetici od S3 dual core telefona (One S S3, razne Xperie) jer se oni bore sa qhd i hd rezolucijom ekrana a SGS II sa matorih 480x800 :)

Ne radi se samo o sintetici, radi se i o podršci zajednice. Pitanje je da li će te novathor gluposti imati 5.0, a za SGS2 bih se smeo kladiti...

@hsv
Nisu isti procesori kao u SGSII - on ima Exynos, a u Mini-ju i XP je NovaThor procesor. Cak i SGSII+ ima drugaciji procesor, Broadcom-ov.

I koliko znam, Exynos je jaci od ovih ostalih. Po testovima - u radu sumnjam da se primeti razlika.

Pa dobro to, mislio sam da pricas o jacini cpu/gpu, S2 je jedan od najprodavanijih telefona ikada i logicno je da ce pre dobiti prokuvan KLP ali su i S3 Mini i XP solidno zastupljeni u svetu i dobice klp kad-tad po mom misljenju.

@mironiko, ma znam ali sam se odavno nacitao da razliku u odnosu na XP/S3 mini pravi quad core mali 400 a u odnosu na ostale sa qhd/hd ekranima bas gpu pravi primetno razliku jer je na S2 niza rezolucija. Ne moze Adreno 220 da se izbori sa 720p kao mali 400 mp sa 480x800 :)

Poslednja izmena:
Pa dobro to, mislio sam da pricas o jacini cpu/gpu, S2 je jedan od najprodavanijih telefona ikada i logicno je da ce pre dobiti prokuvan KLP ali su i S3 Mini i XP solidno zastupljeni u svetu i dobice klp kad-tad po mom misljenju.
Pričam u o SoC-u, i dalje mislim da je exynos kombo jači od novathor.
S druge strane pošto se joint venture Ericsson-a i STMicroelectronics, koji je i pravio novathor, okončao, pitanje je da li će biti podrške po pitanju drajvera za buduće verzije androida...

I da ne trolujemo kolegu više, owim, šta god da uzmeš nečeš mnogo pogrešiti, u pitanju su nijanse, pa kupi ono što ti se više svidi, i problem rešen

Poslednja izmena:
Pa i jeste jaci, ja to pricam sve vreme i rekoh zasto.

A tu vest sam skoro procitao, ipak na xda i slicnim forumima su optimisti za prokuvane klp za s3 mini/xp.. ali i da se desi to mnogi ce promeniti telefone.

Poslednja izmena:
ako nije bilo u ponudi... Prestigio multiphone 4500 DUO ali beli. Kamera jeste 8mp alinije nesto. 1.2Ghz 1gb rama... duo sim...Sasvim komforno za rad, izuzetni brz. crni se previse masti. a može i na rate...

Moguce je da ce biti jos niza cena kad se pojavi S4... :)

Ne razumem zasto ste se zalepili za glupu "radnju"? :wall:

Imas proverenog prodavca sa KP i ovde na forumu koji daje 6 meseci garancije (kojoj verujem vise nego bilo kojoj "radnji") - samo se malo potrudi da ga nadjes :)

@hsv.stoned

prijatelju, hajde pomozi. Mojoj zeni istice ugovor u MTS-u, treba da joj uzmem novi telefon. Neki android, velicina ekrana 3.5"-4.3", ne puno para (100-170e), solidna kamera. Vidim da preko MTS imaju L7, Sony Xperia E,..., mada da se mozda vise isplati preko oglasa pa ugovor uz 50% popusta.

Sta mislis o LG L7, Xperia (miro, tipo, U, J,...., ko zna koliko ih ima sve), Galaxu Ace plus,..., mozda je ekran od 4.3" i preveliki za nju,...., mozda neki manji.

Sta predlazes?

Poslednja izmena:
^ Mislim da treba da postavis "strože" uslove sta zelis, jer kolega ne moze da ti odgovori na najbolji nacin ovako. Odluci se za velicinu ekrana i rezoluciju i navedi dve najbitnije stvari; recimo, dobra kamera i dual core CPU.

Najbolje bi bilo kad bi uzeo u mts-u najbolji telefon za 1 din u njenom paketu, prodas ga za xx evra i dodas jos koliko treba za.. pa sad zavisi. Xperia U sa onom pink plastikom je bas zenski telefon, ima 3,5'' displej koji je prilicno dobar za tu klasu, dual core, 512Mb rama, dobru kameru za tu klasu i hd video..

Xperia U je oko 150e po oglasima, telefon sa neke mreze ''star 1 dan''. Kao sto rekoh sa tom pink plastikom (imaju 2 da se menjaju, crna i roze) je bas zenski telefon, i moja devojka je htela da uzme Xperiu U jer jos se bas svideo telefon ali je na kraju uzela Tipo za 1 din. Vise puta sam koristio XU i stvarno ima dobar ekran za tu cenu, prilicno ostar prikaz a bravia endzin poboljsava prikaz fotografija, videa pa je to bas atraktivno za oci.
Ne znam kakva je kamera u smislu da sam prebacio na komp i gledao ali ovo sto sam video na ovom forumu i netu govori da je jedna od boljih u klasi. 720p video takodje a lg l7 ima samo vga snimanje.

Kada uporedis sa LG L7 prednosti LG-a su veci ekran ali je i sam telefon veci i ne znam koliko je to prednost u ovom slucaju, kamera i kamkoder su bolji na Xperia U a ekran ima ostriji prikaz i braviu, prednost LG je velicina ekrana i ips tip ekrana ali opet bravia to moze da neutralise. XU ima i malo brzi hardver i verovatno bolji zvuk i slusalice.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4437&idPhone2=4565

Xperiu E zaobidji, telefon je slab za tu cenu i u sustini samo izgleda lepo.

Mogao si da razmislis i o Alcatelu 997, ima veci ekran od Sony-a ali i losiju kameru..

Gledaj da ne platis Xperiu U preko 150e jer vec za 200e moze da se nadje polovan Sony Xperia P koji je bolji i ima 4'' ekran.

Da kupujes za dete npr tada bi 4,3'' ekran bio prednost zbog igrica itd, ovako ako je akcenat na dizajnu i sto boljoj kameri za oko 150e mislim da je Xperia U najbolji izbor mada je i sve ostalo solidno za tu cenu i samo 3,5'' ekran nekome moze da bude problem ali opet i ultra popularni iPhone 4/s ima ekran iste velicine.. :)

Za 150e imas i Samsung Galaxy S I koji ima bukvalno sve odlicno osim sto je single core telefon. Ima bolju kameru i kamkoder od Xperie U, LG L7, Alcatela 997d.. pa ako vam odgovara single core telefon razmislite i o ovom Samsungu. I da, nema led svetlo (blic).

Poslednja izmena:
Najbolje je mts 50% na 2 godine i SGS 2 nov neotpakovan za 240 eur.

Slazem se! Tu varijantu cu najverovatnije da iskoristim za sebe za mesec dana.
Imas li info gde ima novo sa garancijom za te pare - ili si mislio na oglase i garancije od operatera. Vidim da su poslednje vreme malo pale cene za SGS 2.

Je'l bolja Xperia U od HTC One V?

SGS2 je ma rezoluciju 480x800 sto je de facto najniza prihvatljiva rezolucija danas. Nekako smatram da je ekran najbitniji deo pametnog telefona, te je navedena rezolucija preveliki kompromis, IMHO. ;)

Sasvim je OK ekran od S2.

^ Nisam rekao da nije ok. :) Ali kad neko danas kupuje novi telefon da ga sluzi dve godine, 480x800 nije bas ulaznica za buducnost. Opet, to ne znaci da je los.

Nazad
Vrh Dno