Bedak baš..
DT 880 sam čuo, ali Edition, poslednji put pre 3-4 godine, na kratko i u poređenju sa DT 770 Pro, od kojih su mi zvučale bolje izbalansirano, i sa mnogo boljim srednjim tonovima. Dok su neke stare Senn prosto oduvale.
E sad, ti imaš DT 880 Pro, koje su napravljene više za studio nego za audiofiliju. Pro imaju jači clamp force i malo jači bas od Edition verzije. Neki lik je odradio detaljno poređenje cele DT 880 serije (čak i sa Black verzijama) ali ne sećam se gde sam video.
Ovako, po sećanju, DT 880 Edition imaju malo veći stejdž, malo slabiji bas, oštrije visoke i malo manje studijski zvuk od DT 900 Pro X, koje ne praštaju mane loše produkcije i loših formata. Mnogi albumi zvuče sjajno sa njima, ali neki i iritirajuće loše. Rekao bih da su DT 880 Edition (a posebno Sennheiser HD 650) sigurniji izbor u tom smislu, da mogu malo da ublaže i ''prefarbaju'' mane loše produkcije. DT 900 Pro X su odlične, i na pragu su nekih flagship kvaliteta, ali nisam siguran da bi ih preporučio (kao jedine slušalice) ''casual'' korisnicima. Meni su super, posebno uz blagu korekciju basa preko EQ, ali ja volim da menjam slušalice čim mi neke dosade, pa često na mesečnom nivou izređam 5-6 modela. Mada se nekad i ulenjim u tom smislu, pa koristim samo jedne duži period.
Samo audio ''hobistima'' bih preporučio DT 900 Pro X, casual korisnicima verovatno ne. A i generalno mislim da je bolje probati ih pre kupovine, na kvalitetnom izvoru i sa dobro poznatim audio fajlovima/pesmama.