Ja sam probao firmware C6 reborn, i utisci su sledeci: Posto nisam znao za program spb mobile shell, a video sam desktop od C6-ice sa mnostvom ikona, zeleo sam da imam isti fazon, i instalirao sam C6. Dobio sam neznatno brzi telefon, ali mi je baterija jedva izdrzavala 1 dan, sto je bas bilo preterano. S obzirom da koristim samo nekoliko programa (nimbuzz, skype, accuweather, garmin... i idem na net), to ubrzanje mi nije znacilo nista, tako da sam se lepo vratio na zvanicni fw 51, i trajanje baterije se vratilo na 2 dana sa istim koriscenjem. Instalirao sam taj mobile shell, dobio ono sto mi je trebalo i to je to.
Jednostavno mislim da nije vredno truda, na papiru se dobija mnogo toga (ako ne lazu na dotsys), a realno nista spec (barem za mene).
Nije potreban format kartice, cak je meni i radilo 'backup restore' sa zvanicnog 51 na reborn (poruke, podesavanja... iako su na dotsys-u pricali da nece lepo da radi, tj da 'restore-uje') jedino sam morao da ponovo pokrenem garmin sa kartice i proradio je. Kasnije je opet sve lepo radilo kada sam uradio backup restore sa kartice (dok sam imao reborn) na fw 51.