Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

@NShappy
Ja imam 1200 imena u imeniku, tako da mi to ne resava problem :)

@vidor
Sta je taj SPB shell? Kako se instalira i gde ga naci?

SPB Shell previse jede RAM memoriju..meni je nakon instalacije bukvalno ostajalo oko 20ak MB slobodne operativne memorije, tako da sam ga deinstalirao. ***a, pola programa se zalilo na nedostatak memorije, pogotovo opera i njegov deafultni pretrazivac.

@Filip
SPB Shell je program koji ti menja homescreen. Dobijaš nekoliko desktopa na kojima možeš da stavljaš prečice, widgete i sl. Ima svoj imenik, kalendar, agendu i još neke *******cije. Instalira se kao i svaki drugi program a trial verziju možeš naći na zvaničnom sajtu.

SPB Shell to ima odradjeno fantasticno.
Alfanumericka je pretraga ali sam nalazi kombinacije.
Npr Alien
jednom 2
jednom 5
jednom 4
i u 99% je nasao,a imam preko 800 kontakata !!!! Ne znam da li ima posebno ovakav program....bez cele teme jer koliko "osecam" dosta optereti tel

Ima jos bolje :) Imenik + smart dial i jos neke stvarcice...

p.s. Program je besplatan tako da se nadam da ne krsim pravila foruma.

Prilozi

• Youlu_S60_1.0.1_youlu.zip
    510.3 KB · Pregleda: 31
Ovo je EXTRA!!! Nego, jel samo meni baguje ili....?

U cemu se sastoji bug? Koji fw? Ako je sa porukama (bug iz 1.0 verzije), trebalo bi da je ispravljen u ovoj 1.01 verziji...

Pa ima ih dosta? Npr, ona ikonica cesto nestaje, tj. reko je vidljiva :) ne radi snimanje razgovora, a primetio sam da mi ne nalazi bezicne mreze, tj. teze ih nalazi kada je program aktivan. Startup opcija ne radi pa radi... Fw 5.1 Jesam li jedini sa ovim problemima?

daj neki scrshoot, ne bilo ti tesko ? da vidim jel mi se svidja to cudo, tj. da instal. ili ne ? :)

:wave:

@filip
Pravo da ti kazem snimanje razgovora nisam ni isprobavao, a sa ikonicom nisam imao problema. Doduse ja imam 5530xm v31. Sada sam pogledao, na ipmart-u se za sad niko nije zalio na tako nesto... Ako saznam nesto, javljam. Mozes eventualno da proveris da nemas konflitnih programa, koji imaju istu/slicnu namenu (npr. iSMS...).

Prilozi

• scr00102.jpg
    scr00102.jpg
    36 KB · Pregleda: 43
  • scr00103.jpg
    scr00103.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 42
  • scr00104.jpg
    scr00104.jpg
    44.4 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
:wave:

@filip
Pravo da ti kazem snimanje razgovora nisam ni isprobavao, a sa ikonicom nisam imao problema. Doduse ja imam 5530xm v31. Sada sam pogledao, na ipmart-u se za sad niko nije zalio na tako nesto... Ako saznam nesto, javljam. Mozes eventualno da proveris da nemas konflitnih programa, koji imaju istu/slicnu namenu (npr. iSMS...).
Ma nema nista aktivno :( Potpuno go telefon, sveze resetovan :wall:

Svaki put kad povežem telefon sa kompom kao mass storage tj. kad završim prebacivanje fajlova pojavi mi se garmin xt detected do you want to launch it? Nervira me. Kao neki autorun da ima, šta li?

Svaki put kad povežem telefon sa kompom kao mass storage tj. kad završim prebacivanje fajlova pojavi mi se garmin xt detected do you want to launch it? Nervira me. Kao neki autorun da ima, šta li?

Kod mene je identicna situacija...

I tako ce i da ostane.
Kao da software "otkaci" karticu sa telefona dok je u mass storage modu, pa kad se iskljuci telefon je ponovo ocitava.

Dobro, sad mi je lakše kad znam da nije samo kod mene :D. A zašto onde ne pita i za ostale programe nego samo za garmin? (malo sam dosadan :D)

Ovo je EXTRA!!! Nego, jel samo meni baguje ili....?

Nije radio iz cista mira a snimanje razgovora radi... :S:
Reinstal nije nista resio, dok ga nisam deinstalisao i sa X-plore nasao youla folder u sistemu i obrisao ga. Instalisao i za sada lepo radi,... ako prestane sada znam lek. ,)

Radi ti Background service. Isključi to u opcijama u Garmin: Settings>System>Launch background service

I sa iskljucenim servisom opet svaki put prijavljuje Garmin.

Ne bi trebalo da tako radi. Koje je verzije Garmin?

kod mene se ne "javlja" Garmin ver. 50.0.0.50,(Launch background service isključen) samo se tema prebaci na SoundWave Red (jedino mi je ona u mem.telefona, sve ostale su na m.c.) dok je vezan kao mass storage, posle se vrati na onu koja je bila postavljena.
btw. zar po default ne bi trebalo da su sve 3 SoundWave teme u mem. tel.?...nešto se ne sećam da sam brisao plavu i sivu ili ih premeštao na m.c

Poslednja izmena:
i .50 radi savrseno...

garmin .50 ima bug, u landskape polozaju sece prikaz, a .60 verzija radi dobro, preporucujem

Seče na neko vreme, istina je, ali ne na duže od pola minute-minut i brzo normalizuje prikaz. Ja sam nabavio .60 verziju od više dilera, a ispalo je da je prevod sa tajvanskog kod svih isti. Npr, umesto "Back" piše "Black Donut" ili negde, bez imalo logike, stoji "Left Leg". ŠKK? Verzija .60 je objavljena samo na Tajvanu, jer je tu bio problem sa nazivima komandi. U svemu ostalom, ista je kao i v .50.

garmin .60 radi kod mene i na n5800 i na n5230 veoma dobro i stabilno, na dotsis.com ima konacna verzija, a istina je da tek nakon nekoliko verzija i probanja sam uspeo preko pomenutog dotsis.com da instaliram ono pravo.Hrvatski prikaz, srpski govor, sve radi extra, preporuka.

Koji Android telefon je dostojna zamena za 5800, a narocito u domenu navigacije posebno za Srbiju. da bar priblizno dobro radi kao Garmin v.50 ?
Hvala.

Koji Android telefon je dostojna zamena za 5800, a narocito u domenu navigacije posebno za Srbiju. da bar priblizno dobro radi kao Garmin v.50 ?
Hvala.

teško pitanje Boro, ja se mesecima već lomim da uzmem Desire (uz neki paket i na 12-24 rata normalno), ali Desire ima 1. veliku manu, a plašim se da je i sa ostalim htc isto, baterija jedva sastavi dan..uz navigaciju (Motanov i iGO su varijante na aOS-u), 1 do 2h, teško da može da sklopi i 10h! (realno cifra 6h, tako bar kažu oni koji imaju htc-ovo čeljade :d) pogledaj zvanične teme za Nexus,Desire ili šta ti već odgovara, a ako hoćeš da ostaneš na symb. N8 (S^3) bi trebalo da se pojavi uskoro i navodno ima pored najbolje kamere (12 MP) i solidnu autonomiju baterije. http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=229923

Poslednja izmena:
Hvala.
S obzirom da sam skoro uzeo X6, što je nešto unapredjeni 5800 (kapacitivni ekran, velika integrisana memorija, bolja kamera), pre kupovine sam razmatrao sve smartphone i OS u toj klasi.

Od Androida bih uzeo Wildfire. Jedina mana koju sam (na papiru) našao je niska 320x240 rezolucija, što je meni bilo u direktnoj suprotnosti sa jedim od glavnih zahteva za telefon. Na Androidu za naše prostore ima samo iGo (problem je u upotrebljivim mapama, a ne u programima, je l' te), a fabrički i GoogleMaps, ali on obavezno koristi i GPRS, bar na WM i Symbian. Kaži šta telefon treba da pruži i za koji keš?

Poslednja izmena:
pitao sam za navig. u Desire temi, kažu (vlasnici istog) Motanov i iGO, Google maps je dobra app. (zadnja verzija relativno dobro pokriva i nas) ali gmaps ne mogu da se koriste kao navigacioni program.

Hvala.

Koliko bi para dao?
Ja imam desire 5 meseci, i sto se tice navigacije nisam imao nikakvih problema. Koristim motonav. Pre ovoga sam imao 5800 i moram priznati da mi je motonav precizniji,ali mi je garmin vizuelno lepsi! Sto se tice autonomije baterije, ako planiras da koristis tel kao gps u automobilu, onda je potpuno nebitno kakva mu je autonomija,jer uvek mozes da ga stavis na punjenje.

Nazad
Vrh Dno