Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

@nebabgd Svaka cast za uputstvo, mada meni ne koristi zato sto ja stavljam eng. na telefonu, ali dobro dodje za ostale koji vole srpski...

A šta se dobije promenjenim firmwerom, osim nepotpisivanja aplikacija? Daj malo detalja za nas neupućene :)

Pa ima mnogo toga, recimo ako ti treba vise RAM memoorije, bolji HS, KS, malo je brzi odziv i tako... Mada ja sam sada presao na orig. fw. srmorio me cfw i ne primecujem razliku u brzini toliko, ali imam mnogo manje slobodne RAM memorije...

Suska se o FW v60, ali mi to zvuci neverovatno malo... :D

Pa ima mnogo toga, recimo ako ti treba vise RAM memoorije, bolji HS, KS, malo je brzi odziv i tako... Mada ja sam sada presao na orig. fw. srmorio me cfw i ne primecujem razliku u brzini toliko, ali imam mnogo manje slobodne RAM memorije...

Suska se o FW v60, ali mi to zvuci neverovatno malo... :D

mislim da nije toliko neverovatno, ako hoće da održe 5800icu još neko vreme na tržištu...onda fw50 ima dosta bagova tipa vibracija tač skrina , nivo 1,2,3 su maltene isti...ali neće to biti razlog eventualnog izlaska fw60 već kao i uvek komercijalizacija, koja će nam npr. doneti prave widgets na HS, a ne alternative tipa OraTsu, Vodafone..

p.s. ako te mrzi da flešneš fon zbog memorije, skini i inst RAM Blow, na orig.fw50 sa instaliranim, Skype,MSN, i još brdo "teških" aplikacija održava RAM na 68% :)

A šta se dobije promenjenim firmwerom, osim nepotpisivanja aplikacija? Daj malo detalja za nas neupućene :)

ako misliš na upgrade orig. fw-a dobijaš samo tadnju verziju istog, a ko misliš na cfw, pa glavno ti je već rekao StefanGTR + što je osnova skoro svakog cfw-a PNHT-ov hack za v50, sa Auto Apply Pathecs, tako da na potpisivanje apps zaboravi.
A ako slučajno hoćeš samo hakovan fon, sa orig fw50 reci poslaći ti link. na pm.

Pozz

Poslednja izmena od urednika:
Jel su ti widgeti opet samo glasina, posto im se ljudi nadaju jos od fw 4.
Ja cekam tu sesticu kao ozeblo sunce samo zbog ovog bug-a sa akcelerometrom. Muka mi vise od treskanja telefona da ekran promeni orijentaciju. :d

Pa i kinetic scrolling su cekali dugo i bile glasine, na kraju se ipak pojavi. Ko zna :)

ako misliš na upgrade orig. fw-a dobijaš samo tadnju verziju istog, a ko misliš na cfw, pa glavno ti je već rekao StefanGTR + što je osnova skoro svakog cfw-a PNHT-ov hack za v50, sa Auto Apply Pathecs, tako da na potpisivanje apps zaboravi.
A ako slučajno hoćeš samo hakovan fon, sa orig fw50 reci poslaći ti link. na pm.

Pozz

Ajd šalji.

Jel su ti widgeti opet samo glasina, posto im se ljudi nadaju jos od fw 4.
Ja cekam tu sesticu kao ozeblo sunce samo zbog ovog bug-a sa akcelerometrom. Muka mi vise od treskanja telefona da ekran promeni orijentaciju. :d

mislim da to i nije bug, već su stavili KS SVUDA u tel.sa tako malo memorije, a to negde mora da se oseti, pravi bug u fw50 je lvl vibracije ekrana...
ne bih rekao,za widgets,, mislim da će ipak poslednji fw (60 ili kako god.), doneti prave widgets na 5800 i to će otprl. biti kraj, jer će se dobiti faktički sve što ima N97, normalno bez fizičkog slide qwerty-ija, a s obzirom da već imamo OraTsu, app Widgetizer...pa po meni su to neke najave sledećeg fw-a.

Što se Auto Rotiranja tiče, to možeš da popraviš samo stavljanjem nekog cfw...evo kako kod mene izgleda Xtensin, extra dobar i brz cfw!.wgz su naravno promenjivi, dodouše ograničeno na malu sliku i ime app....ali i to je nešto.Nisam probao ali mislim da čak 16, ako ne i više staje na HS.Mnogo se brže pristupa apps ili čemu god, što se često koristi, a najbolja stvar je što zauzima memorije isto kao Shortcuts HS, čak i manje.

Prilozi

• Scr000043.gif
    Scr000043.gif
    20.1 KB · Pregleda: 73
SkyFIRE zatvoren za SRBIJU!!! :(

Poslednja izmena:
Pojavila se verzija 6.00.10 update za N 5800.
Pokusavam da skinem ali nema da depositu slobodnih slotova za nebesku Srbiju.

Pojavila se verzija 6.00.10 update za N 5800.
Pokusavam da skinem ali nema da depositu slobodnih slotova za nebesku Srbiju.

odakle poušavaš da skineš fw60 !?...ja gledao na nokia.com i dalje je fw50 zadnji update za balk.red. nisam poukšavao one druge prod. kodove...e i pazi da ne svučeš slučajno nešto samo za rtm 428 mož da napraviš grdne prob. ako flešneš fon s tim...
btw. konačno se pojavio i moj orig. prod. kod na listi za fw50...0578313. neki hungarian xxxx :Klanjanje i šta sad ja treba da vratim orig. i dobijem mađarski u telefonu :D

@djwibe...upravo testiram Skyfire, za to što si rekao...jes nešto se čudno dešava, pre neki dan mi Garmin u sred Pančeva (ravnica na sve strane, lepo vreme...) tražio satelite nekih 10tak min. dok mi nije dok***o pa ga prekinuo, posle pola sata u bg-u, nađe za 5 sec.! ?

http://www.youtube.com/watch?v=qapiWqJcAAE&NR=1 ,a ako ovo nekim čudom stigne na naše (odavno zastarele) telefone, možemo da zahvalimo samo globalnoj krizi i padu prodaje novijih modela i naravno "čika Milošu" (Bojaniću) jer bez njega mislim da ni sateliti ne bi bili na svom mestu :D

Poslednja izmena:
odakle poušavaš da skineš fw60 !?...ja gledao na nokia.com i dalje je fw50 zadnji update za balk.red. nisam poukšavao one druge prod. kodove...e i pazi da ne svučeš slučajno nešto samo za rtm 428 mož da napraviš grdne prob. ako flešneš fon s tim...
btw. konačno se pojavio i moj orig. prod. kod na listi za fw50...0578313. neki hungarian xxxx :Klanjanje i šta sad ja treba da vratim orig. i dobijem mađarski u telefonu :D

@djwibe...upravo testiram Skyfire, za to što si rekao...jes nešto se čudno dešava, pre neki dan mi Garmin u sred Pančeva (ravnica na sve strane, lepo vreme...) tražio satelite nekih 10tak min. dok mi nije dok***o pa ga prekinuo, posle pola sata u bg-u, nađe za 5 sec.! ?

http://www.youtube.com/watch?v=qapiWqJcAAE&NR=1 ,a ako ovo nekim čudom stigne na naše (odavno zastarele) telefone, možemo da zahvalimo samo globalnoj krizi i padu prodaje novijih modela i naravno "čika Milošu" (Bojaniću) jer bez njega mislim da ni sateliti ne bi bili na svom mestu :D

Izvinjavam se . Mislio sam na Garmina 6.00.10 za 5800 kao update.

Poslednja izmena:
@djwibe...da izgleda da ostadosmo bez Skyfire-a, kaže da je od 1.ju-a nedostupan "for your country"...ne znam jel bi pomoglo neko menjanje prod. koda. u neki za zemlje u kojima je dostupan...pa onda na taj p.c. staviti cfw, mislim isplati li se uopšte zezati se oko toga, jer da budem iskren meni je Opera mini i dalje 1. alternativni browser...Skyfire probao, koristio malo, pa se vratio na default i Operu

Poslednja izmena:
@djwibe...da izgleda da ostadosmo bez Skyfire-a, kaže da je od 1.ju-a nedostupan "for your country"...ne znam jel bi pomoglo neko menjanje prod. koda. u neki za zemlje u kojima je dostupan...pa onda na taj p.c. staviti cfw, mislim isplati li se uopšte zezati se oko toga, jer da budem iskren meni je Opera mini i dalje 1. alternativni browser...Skyfire probao, koristio malo, pa se vratio na default i Operu

Sky je jedino dobar zbog Flash-a...inece koristim Opera Mobile & integrisani browser

poslednji post 6.7 '10 jel to interesovanje za 5800 toliko opalo, ili su ljudi na odmoru...nema veze na jesen mozda izadje novi fw, pa ce onda tema da ode na 100 + str. :D..pozz

Ima li neka aplikacija za email, sem ove podrazumjevane koja je instalirana na telefonu, kojom bih mogao da otpremim prilog?

Ima li neka aplikacija za email, sem ove podrazumjevane koja je instalirana na telefonu, kojom bih mogao da otpremim prilog?

nisam te baš shvatio...hoćeš da pošeljaeš attachment koji nije jpg. gif. ili neki od podrazumevanih formata već nešto drugo npr. neki rar. zip. ili txt. fajl ?
ne znam za drugu mail app, sem Mail for Echange, ja za slanje takvih e-mail por. koristim browser, da li Operu ili defaultni nije bitno , uglanom to radim preko gmail-a.

Ljudi da li se isplati razlika od skoro 100 evra u odredjenim prodavnicama zarad duze garancije (6 meseci prema 2 godine) na 5800 Navigation edition? Inace, koristio bi se pre svega u inostranstvu.

Ne pratim preterano mobilne tehnologije, pa me zanima da li postoji jos nesto na sta treba da obratim paznju.

Poslednja izmena:
Ljudi da li se isplati razlika od skoro 100 evra u odredjenim prodavnicama zarad duze garancije (6 meseci prema 2 godine) na 5800 Navigation edition? Inace, koristio bi se pre svega u inostranstvu.

Ne pratim preterano mobilne tehnologije, pa me zanima da li postoji jos nesto na sta treba da obratim paznju.

Ne, jer je 5800 na zalasku karijere. Android ga je zgazio.

Kasno Marko na Kosovo stize :( Ipak, hvala...

nadam se da je marko ipak kupio jeftinju varijantu, pogotovo ako ce se koristiti u inostranstvu, garancija iz nasih prodavnica , ne znam uopste da li se tamo i priznaje.

@borab,jeste sve to tacno, al znas kako je kod nas tj. u kolikom smo zaostatku za svetom, mislim da ce 5800ice ostati jos neko vreme , ne samo kod korisnika, vec i u radnjama.

Poslednja izmena:
hvala na obavestenju

Balkan Red prod. kod. dodat na listu, proverio pre 1h...ima li ko da je voljan da proba, ja cu imati vr. tek vecerac, a pre toga bih kao i do sad voleo da prociitam neke utiske,ono radi, ne radi, valja ne valja i to..:D

mene fota zeza, ako moze preko ovi suite-a updateovacu

Moze, ja update-ovao... Sve je isto samo ekran ima malo bolji odziv, sve ostalo je isto...

Balkan Red prod. kod. dodat na listu, proverio pre 1h...ima li ko da je voljan da proba, ja cu imati vr. tek vecerac, a pre toga bih kao i do sad voleo da prociitam neke utiske,ono radi, ne radi, valja ne valja i to..:D

Ja prob'o pre sat vremena :)
Pa sta znam, mali update, od oko 2 ipo mega, i za sad sam provalio da je

- Vibration levels in order & vibration is more clear!

ovo malo bolje, kao sto su rekli... Cini mi se da se browser brze rotira u portrait/landscape polozaj, da je telefon brzi, barem u menijima, i to je to... OVI gluposti me ne zanimaju, kao i music player, tako da ce to neko drugi morati da ti kaze.

Vrh Dno