Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Zašto mi kod svakog uključivanja telefon traži da se apdejtuje? lepo izaberem da neću i da sledeći put ne nastavi, a ono opet? Šta da mu radim?

Ajd da odgovorim sam sebi. Jedan reset telefona i posle vraćanje backupa je rešilo problem.
Koju kardicu koristite u telefonu? Ova Nokijina je spora do zla boga!

Juce sam kupio telefon...bio je vec updateovan na v40 ali sam promenio product code zbog srpskog jezika...odnosno slova čć...i onda reinstalirao firmware.

Umro sam dok sam namestio drivere koji rade na NSSu...I kad izbrisem sve vezano za nokia-u na kompu ono ostane...i tako jedno 2 sata. Jedina stvar koja mi je pomogla je pc suite and driver uninstaller...I onda sam instalirao samo neke cable drivere. Haos, ako neko ima slican problem neka se javi da pomognem. Telefon je odlican, sve pohvale...Sve aplikacije koje sam instalirao za sada rade bez problema, garmin odlican...sa prozora vec nadje satelit....

Velika preporuka za one kojima je potreban svestran a relativno pristupacan telefon.

Još jedna stvar koju sam sinoć slučajno otkrio. Ovi store nudi besplatno Ovi Maps za koji vam je potreban najnoviji firmware. Ovi Maps za moju zemlju je bio nekih 8 MB i kada ga instalirate blago će izmeniti interfejs ugrađene Maps aplikacije. Ono što je novo je to što dobijate potpuno besplatnu auto navigaciju sa mapama za skoro čitav svet, što je usluga koju je Nokia do sada naplaćivala 100 dolara godišnje, a sada je nudi potpuno besplatno.

Ne znam koliko je vama u Srbiji korisno ovako nešto ako ne putujete van zemlje, ne znam kakve su mape za vas, ali mislim da vredi instalirati.

To je vec stara vest, samo sto nema mape za Srbiju :( Velika pohvala za Nokia-u. Kompletan Ovi Store je fino zamisljen (zapravo preslikan od konkurencije, Apple...) i nadam se da ce se siriti ponuda, pre svega free aplikacija :)

To je vec stara vest, samo sto nema mape za Srbiju :( Velika pohvala za Nokia-u. Kompletan Ovi Store je fino zamisljen (zapravo preslikan od konkurencije, Apple...) i nadam se da ce se siriti ponuda, pre svega free aplikacija :)

Evo, sad sam pogledao i postoji Ovi Maps 3.0 mapa za Srbiju, doduše velika je samo 3,8 MB, tako da nisam siguran koliko je detaljna.

Evo, sad sam pogledao i postoji Ovi Maps 3.0 mapa za Srbiju, doduše velika je samo 3,8 MB, tako da nisam siguran koliko je detaljna.

Толико да се Београд састоји од неколико саобраћајница. Отприлике ко Доња Чађавица :d

ljudi koji garmin da instaliram na nju ??? imam na kompu "garmin mobile XT S603rd Edition_50050 " dali moze ta ili da skidam nesto novije ? zahvalan u napred !

Ja sam imao problema sa skrolovanjem mape...i jedan drug isto. Stavio sam danas 50.60 i nema tog problema...preporucio bi ti da skines taj...

moze li mi neko malo detaljnije objasniti ili uputiti kako da apdejtujem tel na V40 ???

ljudi koji garmin da instaliram na nju ??? imam na kompu "garmin mobile XT S603rd Edition_50050 " dali moze ta ili da skidam nesto novije ? zahvalan u napred !

Ja imam ver.5.00.50s60.9 (to sve pise kad odes u "info"), nisam imao iskustva sa ranijim verzijama, bar ne licno, ali znam da su neke znale da "zakoce" ili prave slicne sitnije probleme...ova radi o.k.realno nije Garmin bez razloga najzastupljeniji kod nas...

@ sprinter Odes na sajt nokia-e skines Nokia Software updater i odradis to sa par next-ova :)
Ali prvo, da li imas srpski u podesavanjima za jezik telefona? Jer ako je sa neke druge lokacije telefon onda postoji mogucnost da nece updateovati i da moras da menjas product code sto donekle komplikuje proces.

A mene interesuje kako su se pokazale one folije za ekran, da li se tu gubi ostrina slike, preglednost...?

E sto se folije tice..ja uzeo onu ZAGG... i vise sam ocekivao za 20+ dolara.

Osecaj pod prstima je skroz drugaciji (gumenasti u odnosu na plastiku),slika ostrina itd ostaje ista.

jedina preporuka je da ne stavljas sam foliju,ipak treba neko iskustvo (meni ostao jedan mehur)

Stavio i na stranice i na zadnji poklopac foliju,sa strane je posle 2 meseca pocelo da silazi tj da se odvaja a na poledjini evo posle skoro god dana.

E sad proceni da li vredi ili ne vredi (ja vise necu stavljati to je sigurno) !

POzz,

nemam srpski jezik ! verovatno treba promeniti taj product code, a i za to bi mi trebalo neko detaljnije uputstvo !? a skinuo sam NSU, i nece da mi pokrene instalaciju ! sto se zastite tice ja sam stavio onu plastiku, kao kad sam bio klinac pa pravio dimne bombe od plastike, i odlicno se pokazala, stoji vec dva meseca i nema razlike u odnosu da je nema ! hvala na pomoci ,ali ne znam sta da radim ili kako da ga updejtujem ???

moze li mi neko malo detaljnije objasniti ili uputiti kako da apdejtujem tel na V40 ???
ako ne moras da menjas product code, evo linka kako OVI to objasnjava u video fazonu...http://europe.nokia.com/support/dow...suite/howto/download-and-install-new-software
ako ti je tel. kao moj npr (a da to nisam ni znao, nego sam mislio da je p.c. promenjen jos prilikom ubacivanja srpskog) na "bleklisti" za fw 40 imas 2 varijante...da promenis product code na neki koji je na listi...procesljaj forum, mislim da sam negde stavio listu telefona koji prihvataju update...tutorijale za menjanje prod.c imas svuda...
2. varijanta,(ako nista drugo onda bar sigurnija) cekaj da ti se update "pojavi" sam, tj.da ti product code "dodje" na red, znaci povremeno probas *#0000#- Options-Azuriranje telefona (phone software update ili slično ako ti je Meni na eng.)

@ sprinter Odes na sajt nokia-e skines Nokia Software updater i odradis to sa par next-ova :)
Ali prvo, da li imas srpski u podesavanjima za jezik telefona? Jer ako je sa neke druge lokacije telefon onda postoji mogucnost da nece updateovati i da moras da menjas product code sto donekle komplikuje proces.

A mene interesuje kako su se pokazale one folije za ekran, da li se tu gubi ostrina slike, preglednost...?

ja sam uzeo neku od 250 din...jeste i meni ostao 1.mehur.ali dole kod crvenog dugmeta, tako da mi ne smeta , čak ni što se estetike tiče...osećaj pod prstima jeste malo drugačiji, tj. gumenast, al s obzirom da dosta koristim onaj privezak, ne smeta puno...nema otisaka prstiju,dejuje da stoji dosta čvrsto (mada ima tek mesec i nešto dana), ja ne primećujem nikakvu slabiju vidljivost u odnosu na ekran bez folije ali videćemo kad bude više sunca....
inače kod "lepljenja", jer nigde nema lepka naravno, jako je bitno da se telefon stvarno dobro očisti, mislim da ovu može bez teškoća svako da stavi sam.
+1 za "jeftinu" varijantu, (pogledao sam onu ZAGG i stvarno izgleda ok), ali za te pare promeni 5 "jeftinih" i uzmi npr.orig.Nokia bluetooth ili šta god ti treba od opreme u tom rangu cena

@Sprinter, na koju plastiku konkretno misliš? Izgleda da smo bili klinci u raziličto vreme

Juce sam kupio telefon...bio je vec updateovan na v40 ali sam promenio product code zbog srpskog jezika...odnosno slova čć...i onda reinstalirao firmware.

Umro sam dok sam namestio drivere koji rade na NSSu...I kad izbrisem sve vezano za nokia-u na kompu ono ostane...i tako jedno 2 sata. Jedina stvar koja mi je pomogla je pc suite and driver uninstaller...I onda sam instalirao samo neke cable drivere. Haos, ako neko ima slican problem neka se javi da pomognem. Telefon je odlican, sve pohvale...Sve aplikacije koje sam instalirao za sada rade bez problema, garmin odlican...sa prozora vec nadje satelit....

Velika preporuka za one kojima je potreban svestran a relativno pristupacan telefon.

ja sam imao prob. sa NSU a stoji i dalje...prilikom 1. povezivanja telfona i kompa, (hteo sam da dodam kontakte, ništa više), internet je po navici ostao upaljen, tako da je PC Suite posle nekoliko aplikacija uspešno prebačenih na telefon, odjednom počeo nešto da apdejtuje, ja nisam smeo da ga prekinem, i posle par restarta tel. mi je dobio par aplikacija tipa OVI Store i sl. al mi se zato izgubio spski, iz telefona , posle sam ga ubacio kod komšije u servisu...(tek sada predpostavljam da je apdejtovao raniju verziju fw-a na 31.0.101)
ali od tada s oprezon spajam tel. i komp. tj. stavim kao mass storage...pa onda iz telefona odaberem šta hoću...inače tel. je 5800 RTM-356 . a na kompu XP..
W 7 na laptopu čak nije hteo da prihvati da instalira PC Siute...
da ne dužim, ako možež malo preciznije oko drjavera, tj. koji su neophodni a koji hoće da prave probl.
hvala

Poslednja izmena od urednika:
Da li je neko imao problema sa update-om na fw 40. iako je Product Code promenjen na Balkan Red ?

@vidor bio sam na sajtu zagga, nasao cak i onaj promo kod sa 3$ popusta i sve sa postarinom bi me ispalo nekih 17-18$.

Al ne bejah lenj pa sam protrcao kroz google i nasao firmu iz novog sada koja je imala na sajtu razne dodatke za telefone po pristupacnim cenama. Moze i preko neta da se naruci, al ja sam otisao direkt kod njih i za 250din kupio foliju i postavio je perfektno. Sto kaze nebabgd kupim jos neke dodatne dzidza bidze poput punjaca za kola ili 5 tih jeftinih folija :)

Ima jedan mehuric sa strane u donjem desnom uglu ali s' obzirom da nije na ekranu uopste mi ne smeta. Vidljivost je ostala ista, prasina se ne lepi i mnogo je lakse sa prstima raditi jer se ne bojis ostecenja. A dobije se i krpica kojom se pre postavljanja dobro ispolira ekran, a sad prebirsem sa njom foliju jednom i sva "masnoca" nestane...ko fairy :D

@sprinter poslao sam ti PM sa linkom gde je objasnjeno kako se koristi NSS i NSU

@nebabgd Ja sam na sedmicu instalirao pcsuite sa cd i on nije radio. Pa sam skinuo sa nokia.com novi pcsuite koji je radio ali ti driveri nisu odgovarali NSS-u niti JAF-u (da bi ste pokrenuli JAF na sedmici morate da namestite da se dize u compatibility modu za xp ili vistu). I onda sam se vrteo u krug jedno sat vremena...
Brisao drivere od ovog pc suita, pa instalirao taj pc suite, pa drivere od drugog...pa izbrisao sve pa opet ispocetka...Pobrisem sve vezano za nokiu u registry-ju...i nista.

Al onda eureka, skinem Nokia_PC_Suite_Cleaner_7_0_1 (mozda radi i neki drugi, al nasao sam neka drugacija iskustva pa preporucujem upravo ovu verziju...ukucajte u google i odaberiti bilo sta...uglavnom su linkovi sa rapida)
Izbrisem sve, restartujem komp i skinem sledeci driver Nokia_Connectivity_Cable_Driver_7_1_16_0_eng
Znaci iskljucivo on!!! Potom instaliram opet NSS i konacnooooooooooo :D

Inace proklinjem ovu 7icu, pola stvari mi ne radi kako treba i pocinje da se zapucava...vracam se na xp

A sto s tice OVI Store-a skinuo sam par igrica, neke aplikacije, teme...nije toliko to ni lose :)
A kad srede mape za srbiju mislim da ce i to biti pun pogodak...Mada garmin radi svoj posao dobro.

@tonke Ja licno nisam a isto imam Balkan red...Meni je vec doduse i bio na v40, al madjarski product code...pa mi je dao opciju da reinstaliram sto sam uradio.

@vladimirdns hvala za savet oko drajvera,a i ovaj PC Siute Cleaner je izgleda koristan, jer ovo ostavlja bukvalno svasta iza sebe !
,ako mozes posalji i meni na taj link za NSS i NSU, izgleda da i meni ne gine menjanje prod.code-a :(,nesto sam nacuo/procitao da je update za te telofone koji i jesu na spisku...tj. da ostale nece ni ubacivati, mada ne vidim logiku, ako tel. star mesec i po dana ne moze da apdejtuje fw, koji onda mogu!?

Da li je neko imao problema sa update-om na fw 40. iako je Product Code promenjen na Balkan Red ?
imali su mnogi !!! neki su se cak zalili i da im je telefon zavrsavao u servisu...ali kad saberes utisci su ipak pozitivni, meni realno vredi taj K.S i nesto poboljsan odziv touchscreen-a, za ostalu "kozmetiku" ne znam.
uostalom procesljaj forum, zadnjih 10tak strana, tj. od 14.01.10. kada je valjda izasao fw40, se manje vise prica o update i menjanju product code-a:)

Meni je mnogo bitnije da mi nakon upgrade-a na v40 Garmin više ne zaglavljuje (znao je da se zaglavi prilikom unošenja ulice).

pitanje za one koji su USPESNO promenili prod.code na 5800 xm radi update-a na fw40...jel promenom na 0559299 Balkans Red (predpostavljam da je ovaj najvise korsicen),ostaje srpski jezik u meniju, ili mora da se vrati na stari/originalni product code
hvala

Ja promenio na Blakans Blue (pošto mi je telefon plavi jelte), i između ostalih jezika postoji i srpski.

Da li da probam da promenim Product Code na Balkan Blue (ili Balkan Black), obzirom da promenom na Balkan Red nisam dobio mogućnost da updatujem na fw 40 ? 5800-ica je inače crvena.

Poslednja izmena:
Proveri ti još jednom da li si zaista uspeo da promeniš product code. Ja se iskreno ne bih igrao sa zamenom.

Proveri ti još jednom da li si zaista uspeo da promeniš product code. Ja se iskreno ne bih igrao sa zamenom.

Već sam proverio, sada je Balkan Red. Probao sam i sa vađenjem memorijske kartice, i sa vađenjem baterije, ali bez uspeha.

Poslednja izmena:
@Tonkejel mislis na ovaj gore (0559299)?
pa taj je zvanicno na listi, trebalo bi da dobijes mogucnost za update...
jel si menjao NSS-om?
@Santa, meni Gamrin radi ok. i na fw31.tacnije ne zaglavljuje, nalazi ulice cak i sela koja sam mogao da se setim a mislio sam da ih i nema na karti...cak se i baterija dobro.ponasa, jer ga dosta cesto ukljucujem...otprl.za svaku 5,6 voznju, znaci kad je ulica nepoznata i meni i musteriji...
***. sad me tonke opet pokolebao, a bio sam sve spremio za taj update...

Meni se Garmin na prošloj verziji s vremena na vreme zaglavljivao, odnosno restartovao (Garmin, ne telefon), i to uvek prilikom sledeće radnje: Unos zemlje - prođe, unos grada - prođe, ulica - kada stisnem da unesem naziv ulice, on jednostavno blokira.

ljudi odradio sam update na v40, promenio product code sa NSS , sve radi odlicno i srpski jezik sam dobio i hvala svima na pomoci a narocito "VLADIMIRDNS"

Vrh Dno