Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

@nebabgd
Hm... za promenu Product Code-a sam koristio JAF. Probaću NSS da vidim koje mi opcije on nudi.

Ljudi, imam problem sa lock kodom. Uzeo sam telefon pre mesec dana, u medjuvremenu sam updateovao na verziju 31. ali ne mogu da zakljucam tel. Sta se desava? U helpu kaze da je default sifra 12345, hocu da je promenim, ali ne mogu, posto nije ta sifra?! Koja je? Kako da provalim? Googlao sam, i ovaj moj problem nije usamljen, neki procenat ljudi ga je resavao hard resetom, neki su ga nosili u servis... Da li je neko odavde imao slican problem, i kako ga je resio?
Edit: da ne bude zabune - nisam menjao sifru pa je zaboravio :D

Poslednja izmena:
Ako kad kucaš šifru, stoji tastatura sa slovima, nećeš moći da ukucaš kod. Drži pritisnutu # i kad se prebaci na brojeve, kucaj :)

Ako kad kucaš šifru, stoji tastatura sa slovima, nećeš moći da ukucaš kod. Drži pritisnutu # i kad se prebaci na brojeve, kucaj :)

Na fw ver 31. je vec po defaultu na brojevima :)

ljudi odradio sam update na v40, promenio product code sa NSS , sve radi odlicno i srpski jezik sam dobio i hvala svima na pomoci a narocito "VLADIMIRDNS"
sve čestitke, pošto si sad član grupe srećnika...
ja nikako da stignem, a kad si se već pohvalio da te smorim s par pitanja, ako budeš raspoložen da odg. naravno...
na koji si p.c. menjao, jel 0559299 Balkans Red, ili onaj drugi (ako ti je tel. plav ili crn)?
i jel si update radio preko pc-ja (NSU?) ili direktno s fona?
Hvala

@ sprinter nema na chemu ;) Serve and hack :D

@ Stormbringer_bg Jesi probao da promenis preko JAF-a taj 5ocifreni kod?

ne, sta treba da instaliram? Moze i na pm.

sve čestitke, pošto si sad član grupe srećnika...
ja nikako da stignem, a kad si se već pohvalio da te smorim s par pitanja, ako budeš raspoložen da odg. naravno...
na koji si p.c. menjao, jel 0559299 Balkans Red, ili onaj drugi (ako ti je tel. plav ili crn)?
i jel si update radio preko pc-ja (NSU?) ili direktno s fona?
Hvala

da promenio sam na taj Balkans Red 0559299, posto mi je tel crveni ! I update sam radio preko PC-ja sa NSU !!!

Uspeo sam da updatujem na fw v40.
Ono što je zanimljivo je da sam telefon updatovao preko NSU, a da mi pre toga OVI nije pokazivao da je moguć update. Malo čudno, zar ne?

Uspeo sam da updatujem na fw v40.
Ono što je zanimljivo je da sam telefon updatovao preko NSU, a da mi pre toga OVI nije pokazivao da je moguć update. Malo čudno, zar ne?

Zanimljivo... Ja ni preko OVI ni preko NSU ne mogu, tj ne nalazi noviju verziju od 31. Inace sam uzeo preko Telenora, mozda to ima veze?

Zanimljivo... Ja ni preko OVI ni preko NSU ne mogu, tj ne nalazi noviju verziju od 31. Inace sam uzeo preko Telenora, mozda to ima veze?
mislim da za update fw-a ne bi trebalo da ima veze kod kog operatera, tj. ili mozes da odradis uodate sa onim prod. code-om koji ti je napisan na telefonu (ispod baterije) ili ne...u ovom 2. sl. moras da ga promenis o cemu je ovde bilo reci u najmanje svakom 2,3 postu, pocevsi od 1.strane...
evo ponovo liste prod. code-ova http://nokia5800mods.blogspot.com/2010/01/new-firmware-update-kinetic-scrolling.html
nas konkretno interesuju ovi Balkan Red, Blue, Black...tj.za one kojima je bitno da imaju srpski meni na telefonu

i jos jedna, po meni dosta bitna stvar onima kojima ne predstavlja problem da citaju forume na engl.jeziku predlazem da pre nego se zalete na najnoviji fw bar bace pogled na http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,16417.msg165352.html#msg165352 jer ima toliko kotraditkornosti u utiscima da se stvarno od teme koja bi trebalo da je nesto najobicnije napravila citava diskusija koja traje od 14.01., nekima ne radi radio, neki imaju "bugs", neki su izgubili "photo editing" a nekima "works like charm"...
nisam do sada video da je i jedan firmware update izazvao tolike polemike!
"Ђекна још није умрла, а кад ће не знамо"

Poslednja izmena od urednika:
Ima veze...ko je uzeo preko Telenora telefon taj ima 0577229 product code (Telenor Serbia RS B). E sada, moze da ceka da mu se pojavi update za taj prod.code ili da ga menja.

Da li alfa copy i dalje daje ovaj telefon uz ugovor na telekomu? i koja mu je cena?

Ima veze...ko je uzeo preko Telenora telefon taj ima 0577229 product code (Telenor Serbia RS B). E sada, moze da ceka da mu se pojavi update za taj prod.code ili da ga menja.

Ja imam 5800 sa Telenora, taj ProductCode, i prošao mi je UpDate ima skoro mesec dana.

Na verziju 40?

Prođe i kod mene UpDate bez ikakvih problema, odradio ga preko Ovi-ja. Za prvi utisak se slažem sa vidorom, videćemo sa vremenom kako će dalje da radi...
Da, evo sada nađoh 14.01. I pošto je prošlo malo vremena, u principu sam zadovoljan, ništa revolucionarno, ali daleko od toga da imam nekih problema koji se pominju...

sta prilikom instalcije NSS-a, treba staviti posl;e 3 "next", onde gde pita:

1.Virtual USB Device
2.F1 USB Device
3.Nemesis USN - Multi-flashing device
4.Diamond protection Device
5.Prodigy LPT Device

znaci inst. NSS radi menjanja prod.code-a, klasicna veza USB kablom, pc - Nokia

U cemu je fora... kada na sajtu napisem product code, javi mi da postoji update i to onaj 4.0xxxx a kad idem preko telefona javlja mi da ne postoji update, a na telefonu je neki 2.xxxx znaci ne javlja da postoji ni onaj 3xxxx... :wall::mad:

U cemu je fora... kada na sajtu napisem product code, javi mi da postoji update i to onaj 4.0xxxx a kad idem preko telefona javlja mi da ne postoji update, a na telefonu je neki 2.xxxx znaci ne javlja da postoji ni onaj 3xxxx... :wall::mad:

1.јеси ли сигуран да прод. код на телфону није већ промењен (ако си га можда узео половног) или нешто сличо ,тј. немој баш 100% да верујеш ономе што пише на налепници има доста телефона који су ушли у земљу на овај или онај начин, неки су нпр. били кодирани, па није немогуће да је продукт код мељан због тога или због убациваља језика, нарчито ако си га купио у некој маљој радњи
2. јеси пробао да спојиш телефон са омпом, па да покренеш Немезис или неки други програм, то је по мени сигурнији начин да се види који му је СТВАРНО п.ц ?

ево још једног линка где има детаљно о свему и NSS i JAF (JAF је доле у при дну стране посебном линку) http://nokia5800.net/nokia-5800-help-guide-change-your-phones-product-code-with-nss/

Poslednja izmena:
1.јеси ли сигуран да прод. код на телфону није већ промењен (ако си га можда узео половног) или нешто сличо ,тј. немој баш 100% да верујеш ономе што пише на налепници има доста телефона који су ушли у земљу на овај или онај начин, неки су нпр. били кодирани, па није немогуће да је продукт код мељан због тога или због убациваља језика, нарчито ако си га купио у некој маљој радњи
2. јеси пробао да спојиш телефон са омпом, па да покренеш Немезис или неки други програм, то је по мени сигурнији начин да се види који му је СТВАРНО п.ц ?

ево још једног линка где има детаљно о свему и NSS i JAF (JAF је доле у при дну стране посебном линку) http://nokia5800.net/nokia-5800-help-guide-change-your-phones-product-code-with-nss/

1. *** to je moguce jer telefon jeste dosao iz inostranstva a kad sam ga ja uzeo bio je 2 meseca star i ubacene mape od navigacije, znaci definitivno je bio na necijem "operativnom stolu" ;)
Evo skidam taj Nemesis...
... e sad imam jedno pitanje... da li, kad budem menjao P.C., da ga vratim na onaj koji mi pise na poledjini telefona, posto za njega znam da moze da se update-uje, srpski mi u telefonu ne treba, a navigacija ce valjda raditi, ili je nebitno pa nemesis to odradi sam (po onom uputstvu sa linka)...

Pozz

Nemesis mi javlja isti Product Code kao sto i pise na samom telefonu, znaci nije menjan P.C., na sajtu mi kaze da za taj P.C. postoji update a sam telefon kaze da nema update-a... ko je sad tu lud i sasav...*** probacu sa nsu-om pa cu videti...

Citao sam negde da u tim slucajevima bi trebalo da hard resetujes tel., pa onda da probas ili da izvadis bateriju sacekas malo, pa je vratis, pa onda da probas...zasto sve to, ne znam :p

ali ako čoveku mape i navigacija rade dobro. postoji mogućnost da ih hard resetom zjb.
prilično čudna sitacija, ali u sv. sl. prvo probaj NSU'om, da odradiš update...a ako ti neće ni on, skini PC Siute Clenar, PC Sutie i NSU s neta, ynaci najnovije veryije, obrisi-deinstaliraj stare, pa PC Suite Clean.....bupni ove, nove i to sve redom, onako kako "kao" treba 1. PC Siuie 2.NSU 3.NSS, ovo s veryijama je naročito bitno ako koristiš W 7
dalje nemam ideja, sem JAF'a koji je nešto komlikovaniji od NSS'u ili odnošenja u neki servis ako ti baš treba fw40,...gledajte kako radi tube sa fw40, izbrojao sam 17 otvorenih apps, a kaže dole da je radio samo clean installation :/...http://www.youtube.com/watch?v=NqRitgxeSn8&feature=emai

Poslednja izmena:
*** nista mi nije jasno... evo cele price...
Telefon sve radi normalno, cak i gps... ono sto znam je da je posle instalacije Garmina i mapa poceo pri paljenju telefona da trazi neku sifru i sta god da se ukuca on napise da je pogresna ali nastavi dalje i radi normalno...
... ni PC ni OVI Suite nece ni da ga backup-uju... na pocetku kaze da treba nesto telefon da se update-uje (ne firmware nego nesto drugo) da bi mogao da podrzi sve opcije PC Suite-a, a cim pocne da ga update-uje prekine i kaze da ne moze jer se telefon diskonektovao a tel naravno povezan... kad pocne backup javi da ne moze da nije update-ovan za neke opcije i da ce bekapovane poruke moci da se vrate samo na isti tip telefona, pocne bekapovanje i ponovo javi da se telefon diskonektovao...
... pritom telefon se stvarno diskonektuje svaki put kad pocne neka aplikacija da radi, onda izvadim kabl, ponovo ga ubacim i on je ponovo konektovan i PC Suite ga opet vidi ali ne zadugo :wall:...
... NSU ne moze da ga pronadje uopste jer cim pocne da ga trazi on se diskonektuje...
...vezujem ga uz opciju PC Suite ne kao mass storage... tako valjda treba kad se radi update... kad ga stavim kao mass storage vidi mi samo karticu i radi normalno

Ja sam definitivno zbunjen...:trust::smash:

jes prilicno konfuzno...ja imam ideju sta moze da bude sa sifrom, neka od aplikacija koja je trial tipa Totall Recall ili nesto slicno ti je podesena tipa "system start" pa se "javlja" kad upalis telefon...
a jesi probao ono sve gore sto sam napisao tj. da deinst. sve pa inst. ponovo al sveze skinute verzije?

p.s. jel neko moze da napise sta chekriati od onih 5 opcija kod instalacije NSS-a, za update, zaboravio sam sta sam kliknuo 1.put a posle sam deinst. NSS :/

Poslednja izmena:
Zanimljiv telefon.Znal ko kolko kosta kod nas nov, a kolko polovan?

Nazad
Vrh Dno