Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Sta reci , napokon je izasao taj KS ,a ceo firmware je odlican. Napokon jedan veliki + za nokiju :D

Ja sam jutros poludeo zbog "New screen alarm, but only when the screen is locked", pritiskaj stop, snooze, ne reaguje, alarm besni skroz me razbudi :d, pospan nisam ni provalio da treba da se sliduje, a ne samo pritisne.

Tek sam kod prvog poziva jutros provalio u čem' je caka :wall:

Ni meni se ne svidja ali barem nema "javljanja" u dzepu ili futroli... A nema više ni kašnjenja na posao :D

.

ajd da sad ne vrtim stranice sigurno negde pise, koliko vam drzi baterija na 5800?

Uglavnom ne izdrži ni jedan dan uz konstantno drndanje (kad se ne šalju poruke ili ne zove, ili ne surfuje, onda služi kao mp3), što mi deluje OK?

Uprade-ovao sam i ja svoju 5800 na ovaj 31.0... sve je proslo glatko, uz par kliktanja misem, svi programi, kontakti i poruke su netaknuti, samo je problem u tome sto sam telefon kupio pre 4-5 dana, tako da nisam ni stigao da vidim sve mane, niti znam sta novi softver donosi (ono sam video da kada se pisu poruke, stavi full tastaturu), a da mi je smetalo kod starog. Uglavnom mi sve deluje isto.

Sto se baterije tice, traje mi 2 cela dana bez gasenja nocu, uz oko 20 min razgovora i isto toliko poruka, i sat-dva cackanja neta dnevno.

Evo, pređoh i ja na "četvorku" i nije ništa posebno, ne ložim se na kinetički skrol, a nije mi se dopalo ni mnogo novih ikonica u menijima, posebno mi Ovi Contacts ide na živce jer mi se dodao među kontakte. Sa pozitivne strane, odziv ekrana je primetno brži.

Uglavnom ne izdrži ni jedan dan uz konstantno drndanje (kad se ne šalju poruke ili ne zove, ili ne surfuje, onda služi kao mp3), što mi deluje OK?

hm da tako i kod mene, pa mi to delovalo nesto malo al' eto izgleda da je tak'a baterija

Tak'i uredjaj.... dok nije jos bio povisen radni takt procesora drzao je meni i po 3 dana (cca sat vremena price dnevno) + poruke !

A sada bukvalno 14 sati :) ujutru skinem sa punjaca i uvece ako ne stavim do ujutru bude iskljucen !
Ali kad pogledas ,velki ekran itd pa jos i jeftin uredjaj....sve je to OK po meni!

Sad sam video da ima i za moj product code (Balcan Blue, na sajtu gledao), ali nece da ga updejtuje preko Wifi-a (OTA). Jel nekome uspelo? Izgleda da cu morati da trazim neki windows racunar :(

Kada probam preko Meni -> Settings -> Phone -> Phone mgmt -> Device updates -> Check for updates javi mi no updates available!

Ja sam uspeo samo sa NSU ! FOTA jako kasni u poslednje vreme,izgleda da su to previse razdvojena 2 servisa! Meni ni OVI nije hteo...nekome hoce.

Znaci USB kabel i NSU !

Evo uspeo sam da updejtujem preko NSU... Za sad lepo radi i utisci su pozitivni :)

Ma ič ne morate da žurite, sačekajte nedelju dva i FOTA će biti spremna, ja sam se oladio kad mi je u toku apdejta komp prijavio da je veza sa telefonom prekinuta, ali ispostavilo se da tako treba. Nije ovaj firmware neko čudo, jedino što donosi lep kinetički skrol kroz listu kontakata na desktopu, fino izgleda ako vas ne mrzi da slikate svoje prijatelje i dodate im sliku u profil.

Jutros mi je zvonio telefon skoro pet minuta i probudio sve po kući dok nisam provalio kako da ugasim alarm. :S:

Prekopirao sam na memorijsku karticu muziku,klipove i slike,e sad kad udjem u galeriju slike i video klipovi su zajedno,a za muziku moram da idem u app-file mgr.-E:memory card..Kako da namestim da mi muzika bude u galerjiji,pa da mogu muziku da stavim u player?...Nadm se da mi moze neko pomoci u ovome....Posto imam 5530 slicni su telefoni...

...
Jutros mi je zvonio telefon skoro pet minuta i probudio sve po kući dok nisam provalio kako da ugasim alarm. :S:

:d dobro je, znači nisam jedini :p ... al' što kaže sivuk, bar nema kašnjenja na posao :D

Uradio update i sada telefon ne može da se startuje. Piše "Phone start up failed, contact the retailer".

Probao sam ponoviti update ali ga sada ne prepoznaje Nokia Software Updater, kao da nije prikačen za PC.

Šta da mu radim?

Odnesi u servis i vratice se u zivot.
Ili trazi po netu proceduru za dead usb flash.

Od juče je u servisu. Valjda će ga napraviti!

Ja sam uspeo samo sa NSU ! FOTA jako kasni u poslednje vreme,izgleda da su to previse razdvojena 2 servisa! Meni ni OVI nije hteo...nekome hoce.

Znaci USB kabel i NSU !

Interesantno NSU takođe ne vidi novi fw.

Prilozi

• NSU.png
    NSU.png
    62.4 KB · Pregleda: 77
A koji ti je regional code na tel ? Stavi na Ballkans Blue ili Red

Tak'i uredjaj.... dok nije jos bio povisen radni takt procesora drzao je meni i po 3 dana (cca sat vremena price dnevno) + poruke !

A sada bukvalno 14 sati :)

Od koje verzije je povisen takt procesora? Ovo sa baterijom je cinjenica ili pojedinacno iskustvo? :trust:

Ako je tako nemam nameru nista da upgradujem, vaznija mi je sustina od kozmetickih promena :S:

Od koje verzije je povisen takt procesora? Ovo sa baterijom je cinjenica ili pojedinacno iskustvo? :trust:

Ako je tako nemam nameru nista da upgradujem, vaznija mi je sustina od kozmetickih promena :S:

Neki od poslednjih v2 firmware-a je overklokovao procesor, ako si kupio 5800 u maju ili kasnije trebalo bi da ima viši klok. I tačno je to što pričaju, baterija je nekad znala da mi izgura i po šest dana, sada već svaki treći dan ide na punjač. Ovi što ga pune svaki dan stvarno nemam pojma šta rade s telefonom da baterija tako brzo ode.

Telefon je dosta ubrzan softverskim apdejtima i baš se primećuje razlika otkad sam ga kupio, tako da po meni vredi apdejtovati ga.

Kupio sam u Februaru prosle god, uradio sam update nesto kasnije na 20.0.012, dosao je sa starijim, valjda prvim. Od tada nisam nesto pratio, vidim da je bio 3xxx.., pa sada ovaj 4xxx...

Sve je to lepo ali ja relativno puno pricam, ne znam koliko dnevno, imam oko 200 sati za ovo vreme i baterija je oko 2,5 - 3 dana, uz svakodnevno bar malo wifi i dosta gprs-a. Ako bi to zbog nekih kao malih poboljsanja odziva ili cega vec spalo na manje od 1 dan, no thanks :)
Da mi se ugasi tel i izgubim neki posao od milion eura ,)

A jel' moze da se downgraduje ako se ispostavi da mi se ne svidja? :type:

Koliko ja znam ne može da se downgrade- uje.

Prebaci na 0559395: Balkans BLUE

Upustvo imas svuda,samo kucaj u google "nokia 5800 regional code change"

Prebaci na 0559395: Balkans BLUE

Upustvo imas svuda,samo kucaj u google "nokia 5800 regional code change"

Imam dva razloga da to ne uradim:

1. telefon je u garanciji
2. ne žuri mi se, a pretpostavljam da će svi produkcioni kodovi doći na red za update firmvera.

Sto se tice gasenja alarma, samo okrenete telefon naopacke, isto kao kad hocete da odbijete poziv... Simpa fora :)

@Paradigma

Ne gubis garanciju! Tj ako si kod Telenora uzeo,onda ne gubis. Za ostale ne znam.

Ali ako ti se ne zuri onda samo cekaj,bice kad tad :)

Imam tel. vec par meseci i stvarno je dobar.
Ubacen Garmin i zadnji update i sve radi na zavidnom nivou.
A najzanimljivije je sto kad sam njega kupio vise negledam filmove na pc i tv vec na njemu.

Da kažem i da je sa novim firmaware-om stigao i novi Nokia Maps sa novim mapama. Ne znam da li to vama u Srbiji šta znači, ali probajte, možda se sada vidi nešto više od autoputa i ibarske magistrale. Sa novom verzijom dolazi i 7 dana probne navigacije. Kretanje po mapi sada ima i kinetički skrol koji više smeta nego koristi, bar po meni

Konačno je rešen i bag sa skrolovanjem zumirane slike koji mi je išao na živce. Začudo, nema kinetičkog skrola zumirane slike.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno