Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Jasno je to meni, ali ako ja kupim iPhone to će da znači da će baterija non stop da mu bude prazna :d

Za ovo si u pravu.

Meni je bilo bitno da bude 2 u 1, jer mi je bilo previshe da nosim 2 uredjaja stalno.

Sve zavisi od licnih potreba pojedinca, mozda tebi 5800 bude super za tvoje potrebe.

Poz

E75 - nikako!

Nema ništa od opcija i funkcija što nema E71, osim što ima jedan pokretni deo više (što znači - lakše će nešto da se pokvari). Pritom, tastatura je preširoka i neudobna za korišćenje ... a i skuplji je od E71.

Ako ideš u E smeru, uzmi E71, ili sačekaj E72. Zaboravi E75 ...

Meni je isto favorit iPhone, ali cisto da znas, nokia 5800 je odlican telefon, skoro je mogla da se uzme na ugovor za 13500 dinara, sto je za taj telefon ekstra !
Meni se licno mnogo vise dopao od npr omnije koja mi je apsolutno neupotrebljiva prstima nego zahteva olovcicu, i od mnogih htc-ova !
I s'obzirom da je maltene 300 Evra jeftinija ako bi je uzeo preko ugovora od IpHonea, nebi razmisljao sta bi uzeo ;) pozZ

E da i moram da se slozim sa Locom iznad za post, nikako e75 i e71 je vrhunski telefon koji bi mi bio prvi izbor da sam na tvom mestu, s;obzirom da ga neces koristiti kao mp3 player

Poslednja izmena:
Zato mi je bolje Touch posebno (za mp3, multimediju i igre) + jedan solidan fon do 300e koji će sve ostalo da mi završava

Ako ćeš tako da prebaciš svu multimediju na iPod, onda uzmi koji god telefon hoćeš, ne mora ni da bude smart. Ja sam ti preporučio 5800 XM jer meni subjektivno veoma odgovara i super mi ispunjava potrebe, sada kada sam se sasvim navikao na njega nezamenjiv mi je, veliki ekran sa dobrim kontrastom i GPS su dobitna kombinacija. Mislim da nikad nije ponuđen bolji telefon za tih nekih 300 evra, sad naravno zavisi kakav ti imaš ukus i šta ti treba.

Sada sam se čuo sa jednom prijateljicom, kaže mi da je uzela 5800 i morala da ga čeka nedelju dana. Neverovatno, osam meseci otkako je telefon izašao i još uvek ga nema dovoljno. Izgleda da Nokia ne može da proizvede više od tih pola miliona i nešto primeraka koliko isporuči mesečno.

S obzirom da Nokia još uvek nema naslednika 5800 ni u najavi, a i neka konkurencija u ovoj klasi od drugih proizvođača se ne nazire, već je sasvim izvesno da će 5800 kroz par meseci biti najprodavaniji TS telefon na svetu, izuzev ako se sva tri iPhone-a broje kao jedan, što je po meni ok, sve je to jedan te isti telefon.

ljudi, jel ima jos nekog ovde osim mene koji ne moze da pusta klipove sa youtube-a??
Pojavljuje mi se onaj kruzic i kao ucitava i to je to. Sa standardnim prikazom pise non-stop preuzima se 0%... Pomagajte, fon je ekstra ali smorio sam se zbog ovoga

ljudi, jel ima jos nekog ovde osim mene koji ne moze da pusta klipove sa youtube-a??
Pojavljuje mi se onaj kruzic i kao ucitava i to je to. Sa standardnim prikazom pise non-stop preuzima se 0%... Pomagajte, fon je ekstra ali smorio sam se zbog ovoga
Nemože, valjda nešto Java zeza, zvuči neverovatno... ali iz može iz Opere ili njegovog brouzera. Nevidim da je to veći problem za ovaj odličan telefon, preporuka.

Koja ti je verzija FW? Nešto su pominjali da su to ispeglali u nekoj od poslednjih verzija ...

na 20.012 fercera Youtube bez problema. Ali ja ne mogu da se setim ni da mi je pravio probleme na prethodnoj verziji. Probaj update iz telefona.

I meni je fercerao i na staroj verziji firmaware-a, pre apdejta.

Ja sam se taman spremao da ga uzmem, dopala mi se ponuda da na ugovor preko MTS-a 13500 das za mix1000 medjutim kazu da su povukli telefon, tj od dilera su ga povukli posto telekom nije direktno prodavao ... E sad cuo sam pricu da je NOKIA povucena upravo zbog toga da bi oni sami poceli da ga prodaju ?? Ne znam da li iko zna nesto o tome ! :) pozZ

Ja sam kupio nokijin telefon, znaci nije skidan sa mreze, sve original...

I ja sam kupio original, u Nokia prodavnici u TC"Usce" preko mts mreže. Ništa tvoj nije originalniji, nego moj, samo nisi vezan ugovorom.

verzija je 20.015 i ne radi , ne razumem....

formatiraj ti lepo telefon, nesto ti se napatilo..

Uskoro bi trebao da izadje novi update softvera, sa par ispravljenih gresaka.

Da li je neko uspeo da resi problem zaglavljivanja garmin mape pri skrolovanju?

Koju verziju imas instaliranu?
Pricaju ovde na forumu da su ispravili to u poslednjoj verziji Garmina. Jos nisam instalirao, pa ne mogu da potvrdim.

Samo da javim da sam na kraju odustao od 5800 i uzeo Omniu i900 8GB. Za sada sam vrlo zadovoljan izborom :) Hvala na pomoći u svakom slučaju!

Nije mi jasno sto ne resavaju to, ne verujem da je tesko srediti takav problem.
Valjda ce u sledecoj verziji uraditi nesto povodom toga, a bi bi red da do tada navteq uradi bolje mape srbije pa da iskoristimo i nokia maps za nesto.

Majkemi?

Pa bre, sto ne ispravljaju to vise...

Ne znam koliko verzija unazad ima taj problem!

Probao sam par Nokia 5800 i na nekima se desilo zakucavanje na nekima ne. Mada iskren da budem nisam baš toliko malteretirao telefone pošto nema pravila kada zakuca neki put odmah neki put posle par minuta skrolovanja. Vrlo je moguće da se to dešava zbog kvaliteta sd kartice. Ako probate npr. google maps da instalirate na memoriju telefona, a zatim na karticu videćete da neuporedivo brže radi na memoriji telefona. Ista je stvar i sa skladištenjem poruka. Garmin ne može da se instalira bez sd kartice tako da nikada nećemo saznati da li je to u pitanju :)

PS: Da bi ste izbegli zakucavanje krećite se po mapi na sledeći način: kliknete na poziciju levo ili desno i onda zoom + ili - i tako dok ne dođete do mesta koje želite.

Poslednja izmena:
Stize novi firmware

"The Nokia 5800 XpressMusic is getting a firmware update, which will introduce some new, quite welcome features – an enhanced homescreen, kinetic scrolling in some menus as well as improved camera performance and response time.

The enhanced homescreen will be like the one on N97, with all its contacts bar and widgets goodness. The kinetic scrolling update however is only partial at this stage – it will be applicable in the homescreen, the Contacts list and the web browse."

Odlicno, stvarno jedva cekam update.. Homescreen je stvarno odlicno uradjen na n97 i dobro je sto su se setili toga :)

Pozdrav ljudi
Imam jedan problem sa telefonom
Sve radi osim dugmeta home ekranu (imenik tastatura) i ne radi zeleni taster (radi kad udjem u meni ali ne radi kad sam na home strani)
Updejtovo sam software (poslednjI) i reinstalirao sam i dalje isti problem
Jel zna neko kako da resim ....

hard reset.. upalis telefon i odma pritisnes zeleno crveno i dugme za slikanje ... to ti formatira sistemski flesh i ako to ne radi u servis

hard reset.. upalis telefon i odma pritisnes zeleno crveno i dugme za slikanje ... to ti formatira sistemski flesh i ako to ne radi u servis

samo da napomenem,ukoliko uopste ima potrebe, da se tako gube svi podaci na fonu, (ne i na kartici) ...

Poslednja izmena:
Vrh Dno