Šta je novo?

My Mac - Showroom

1215sad.jpg

samo umesto PowerBook G4....sad je MacBook Black:)

Ružan ti monitor i pećka… :p :p :p

Da da :) mada je pored prozora pa izgleda mnogo vise nego sto je realno !

@rossi

Koja ti je oznaka ovog DELL monitora i kako se slaže sa Mac-om, ima li bilo kakvih problema (tipa flickerovanje...), kako si ga podesio, da li si radio kalibraciju itd...

Unapred hvala i pozdrav!

@makiacaveki - dell p2214 (imash i 2414, a valjda sad i 2314). Za sad je sjajan, na netu samo lete preporuke za tu novu seriju ;). Smanjio sam brightness na 35, kontrast na 75, ostale parametre nisam dirao.
Nikakvih anomalija nisam primetio do sada, danas cu probati i sa dp kablom pa verujem da moze biti josh bolja situacija. Do sad je bio preko VGA...

:wave:

IMG_1887.jpg

evo da se i ja napokon pridruzim ekipi...

stigao je mezimac posle duzeg cekanja pa da podelim radost :)

hvala drugari, spravica je stvarno neverovatna... sad sam pravi amer :)

makina je Vrh....al bre nemoj da si Amer....:)

makina je Vrh....al bre nemoj da si Amer....:)

Управо ово... а ако је судећи по самој слици, рекао бих пре да си неки Шваба са таквом клиничко чистоћом и минимализмом :p

ahaha, dobro, obecavam da vise necu biti amer :p
gotivim sterilni minimalizam ali je malo teze odrzati takav fazon u stanu u kome se ipak zivi pa ajde neka bude makar radni sto ;)

Pogledajte prilog 134510

evo da se i ja napokon pridruzim ekipi...

stigao je mezimac posle duzeg cekanja pa da podelim radost :)

Lepo izgleda meni je u planu da zamenim moj iMac 27 za nov pa sam hteo da te pitam kakva su tvoja iskustva sa famoznom prasinom u displeju posto sam video da se pojavljuje i na novoj generaciji iMac-ova na zalost , da i sam izgled iMac-a sa okolinom je odlican :) . Pozz

Poslednja izmena:
^jooj ne baksuziraj da ne cuje Marfi koji me obozava :). na svu srecu nemam nikakvog iskustva sa prasinom i nadam se da ce tako i ostati. ovo mi je prvi iMac koji je stigao pre par dana i nisam video da ovi novi modeli imaju taj problem. inace, prekrivam ga cisto belim carsafom posle gasenja zajedno sa tastaturom i misem :D.

Lepo izgleda meni je u planu da zamenim moj iMac 27 za nov pa sam hteo da te pitam kakva su tvoja iskustva sa famoznom prasinom u displeju posto sam video da se pojavljuje i na novoj generaciji iMac-ova na zalost , da i sam izgled iMac-a sa okolinom je odlican :) . Pozz

Ево ти из прве руке...
Прашина улази и у ове нове али у огромно мањој мери него што то раније био случај.
Замена панела (која мора да се уради) раде ови у iStyle сервису у Ушћу и од момента када констатују да треба да се замени панел до тога да ти стигне нови панел и замене га прође максимално 10 радних дана. Оно што је далеко најбоља ствар у вези свега тога је чињеница да можеш да их замолиш да рачунар остане код тебе (ако је употребљив) док ти не стигне нови панел.

Траје 10 дана само због наше царине, иначе их Апл пошаље из Холандије, један дан након што се упути захтев. На мом је замењен панел пре пар недеља управо због прашине... горње је из мог личног искуства.
Добра ствар у свему томе је да сам преломио да ћу куповати искључиво Апл рачунаре... 45 дана наспрам 10... немам шта друго да ти кажем.

Ne bih da zanovjetam, ja jesam apple fun boy, ali ovo sa prašinom se ne dešava ni na najjeftinijim LCD ekranima -_-

Uslikacu jedan dan, imam bas taj problem, znam da se resava ali..

Najjeftiniji lcd ekrani nisu aio kompjuteri, ali ni meni nije jasno kako to nisu resili sa najnovijom revizijom.

Ne bih da zanovjetam, ja jesam apple fun boy, ali ovo sa prašinom se ne dešava ni na najjeftinijim LCD ekranima -_-

Најјефтинији ЛЦД екрани немају вентилаторе иза панела који би могао да увуче прашину.
Прашина не улази у сам панел, него у простор између стакла и панела.

Najjeftiniji lcd ekrani nisu aio kompjuteri, ali ni meni nije jasno kako to nisu resili sa najnovijom revizijom.

Моја претпоставка је да је при лепљењу стакла за сам панел остао микронски простор кроз који може да се провуче прашина...

Prostom logikom dolazimo do toga da nije ekran problem već prašina jer da nema prašine ne bi bilo ni problema :p :p :p

znaci klinika :)

Prostom logikom dolazimo do toga da nije ekran problem već prašina jer da nema prašine ne bi bilo ni problema :p :p :p

Па наравно да јесте! Селимо се негде на село... баш ће овакав индустријски дизајн да ми чучне поред штале и свињца! :d

Најјефтинији ЛЦД екрани немају вентилаторе иза панела који би могао да увуче прашину.
Прашина не улази у сам панел, него у простор између стакла и панела.

Моја претпоставка је да је при лепљењу стакла за сам панел остао микронски простор кроз који може да се провуче прашина...

Na proslom modelu prasina je ulazila u panel jer je imao proreze za ventilaciju, a ventilatori su vukli vazduh kroz otvore od slotova za ram memoriju.

Skines prednje staklo, hoces da obrises kad ono cvrc :)

Vrh Dno