Šta je novo?

My Mac - Showroom

bila je i moja dugogodisnja zelja :). kupljeni su pre par godina i toliko su bezobrazni da sam se stvarno emotivno vezao za njih.

I mnogo su dobri posle konstatacije sa @ericm malo sam ih prostudirao i navukao se :) , moracu da ih kupim ! Vrhunski izgledaju cuo ih nisam uzivo ali verujem da ubijaju kako rade !
Sto se tice prasine bas sam razocaran nego ima li ovde ljudi koji koriste druge masine all in one dali se kod njih javljaju takvi problemi ?

Poslednja izmena:
Drugi all in one se ne mogu porediti sa ovim, pa dzabe i ako nema :)

Ja imam najjaci iMac late 2012(i7, 680MX), i imam u donjem uglu malo prasine ali to se vidi samo na belom pa sam i zaboravio.

Ali zato je komp u kombinaciji sa Mavericks-om 3 generacije ispred bilo kog drugog kompa za te pare, ako bude toliko prasine da je vidim svaki dan, cisticu, ne mora se menjati panel, ima servisera koji to ciste, bilo kakav servis vredi onakve masine.

Nego koji su ovo Bose zvucnici ?

Kad vec pricate o prasinu u iMac-u....

kupio nov iMac 27 2013 standardni model, i desi se ovo: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=824940

Istog dana zvao da mi vrate pare :) za te pare zelim perfektan display, a ne defektan proizvod....a ovaj problem ima valjda svaki iMac od 2009.(2010.?) godine, na nekim primercima se manje vidi i dosta ljudi ili im ne smeta ili uopste i ne primete...

I onda si kupio neki Asus koji je po celom kao na drugoj fotki, bez upustva sa 5 koraka da bi to provalio uopshte ? :)

Ovo prvi put cujem, a tek uputstvo je mnogo smesno. Treba da fokusiram ocima na zgradu preko puta da bi video to na monitoru ? :) Ako se to ne vidi na jednobojnom, belom ili bilo kakvom drugom ekranu, to je trazenje dlake u jajetu, Apple prvi bira, sve sto kupis od drugih, pa da je najbolji S-IPS, shvati da je taj birao drugi, ili je pokupio panele koje je Apple bacio u kontejner :) Zato imas Shimian monitor sa "Cinema display" panelom za 250e :)

Poslednja izmena:
Companion 3.
5-ica se povezuje preko usb-a pa sam se odlucio za ove jer sam tada imao dobru zvucnu karticu a nisam imao iMac :).

Gde si kupio, za koliko ? Vidim na ebayu su 350$ sa postarinom...

Jel se stvarno tako dobro cuju :)

u uscu, oko 350€ pre skoro 4 godine.
da, stvarno se dobro cuju :). poslusaj ih u nekoj radnji, mada ni to nije merodavno posto su lokali i radnje mnogo veci nego soba u kojoj ce zvucnici biti. ja sam imao problem kada sam gledao companion 5 jer su samo u jednoj prodavnici hteli da ih raspakuju za probu ali dzaba kad su mogli da ih povezu samo sa nekim krs kompovima koji su imali prvu sakatu win 8-icu...
da ne idemo u off, mogu reci samo da bih opet uzeo njih kad bih kupovao ;).

Bose je oduvek imao preveliku cenu u odnosu na ono sto pruza, doduse kad vec dajete za iMac-ove verovatno vam ni ovo nije problem ali za te pare moze mnogo bolje.

Bose je oduvek imao preveliku cenu u odnosu na ono sto pruza, doduse kad vec dajete za iMac-ove verovatno vam ni ovo nije problem ali za te pare moze mnogo bolje.

Да занемаримо како си нас на фињака назвао ”овцама”... па шта би нам препоручио уместо Bose?
Шта је то, по теби, боље од Bose?

Zanimljivo da na zvaničnom sajtu nema modela 3, ima companion 20, 2 i 5 http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/speakers/computer_speakers/index.jsp , zato sam mislio da je 5 :|

Inače, bose generalno ima loše kritike u audio svetu, ne za komp zvučnike nego generalno. Jeftine komponente unutra za premium cenu, uz agresivan marketing. Ono, u fazonu, svaka američka domaćica zna za bose i misli da su to najbolji zvučnici.

Meni se sa druge strane zvuk na primer AM5 koje imam svidja, iako će neko reći da je nerealan, naduvan bas itd. To je inače pasivni 2.1 sistem sa jeftinim papirnim drajverima, koji košta nov oko 700 eura valjda, preterano..

@reboot
ima ih ali izgleda da zavisi od toga koji region odaberes:
http://www.bose.co.uk/GB/en/home-and-personal-audio/speakers/computer-speakers/
prvi bose koji sam pre skoro 15 godina cuo bio je bas neki AM ali 5.1 sistem u jednom lokalu i toliko su me fascinirali da sam morao da pronadjem vlasnika i pitam koji su to zvucnici jer su se sateliti jedva videli u uglovima. tada sam sebi rekao da mi samo bose u kucu ulazi :).

@djolenzi
i mene zanima sta bi ti to mnogo bolje preporucio kad mi vec vredjas imovinu...
mislim da uopste nemaju konkurenciju u svojoj kategoriji gledajuci gabarite, kvalitet zvuka i snagu.

Ne znam, ne pratim audio tehniku, ali znam kada se nesto lepo cuje, uvek kada sam cuo Bose to je imalo neki smek, cist zvuk, mekan bas. Nisam siguran da to ima veze sa izradom ili materijalima, recimo oni mali plasticni JBL zvucnici od iMaca G4 se cuju neverovatno za te gabarite, ukljucujuci visoke i bas iz jednog drajvera. Svaki put kad ih cujem tera me da pogledam da nema ispod stola jos nesto :) Da nema nesto od JBLa na ovaj fazon ?

Poslednja izmena:
Uz ovakav setup, samo IDM :d...
Inače lepo skockano...

pa posto sam odrastao na starom dobrom technu, uglavnom se trosi minimal :), ali mi prijaju promene pa priznajem da si me jedno vreme opasno zarazio tool-om ;).

Mi jos ne znamo sta to moze bolje da se kupi za te pare umesto Bose i ja bih voleo da znam sta je to bolje ?

@ays: Nikog ja nisam nazvao ovcom. Cinjenicno stanje je da je iMac preterano skup za ono sto pruza i da je vise stvar prestiza ili fanboy-izma nego nekih konkretnih stvari ali ko ce sta da radi sa svojim parama nije moj problem niti bih da ulazim u to. Od Bose-a tesko da ne moze da bude bolje jer Bose nije sinonim za kvalitet. Ono sto nudi Bose za novac nije nikako isplatljivo. Konkretno imam tacnije imao sam posto je sad kod strica u stanu do mene BOSE ACOUSTIMASS 15 svojevremeno placen preko 1500e cini mi se i da sam tad ja znao bolje uzeo bih nesto ozbiljnije no nema veze. Da Bose ima lep zvuk - ima. Da moze mnogo bolje - moze. Bose ima jaku reklamu i zato ljudi misle da je sinonim za nesto, bio je nekad. Inace Bose ima foru da nigde ne objavljuje tehnicke specifikacije svojih zvucnika, zapitajte se zasto.

@ericm: Nema potrebe da se vredjas posto si ih ti samo kupio, ne znaci da si ih pravio ili ne znam sta. Posto ne znam koja je situacija na trzistu bila pre 4 godine moracu pausalno da ti dam procenu sta si mogao da kupis tad za mnogo manje para a da bolje zvuci.

- 2.1 sistemi

http://reviews.cnet.com/surround-speaker-systems/altec-lansing-pt6021/4505-7868_7-32015141.html - ovo izuva uzduz i popreko taj Bose

https://www.edifier.us.com/SHOPEDIF...D/25/List/1/Level/a/ProductID/38/Default.aspx - ovo si mogao da narucis iz inostranstva, takodje bi pojelo te kompanione

- 2.0 sistemi - Hi-Fi

pojacalo : http://www.kupujemprodajem.com/Pion...o-A-10-K-10558161-oglas.htm?filter_id=5700205

kutije: http://www.kupujemprodajem.com/Tannoy-mercury-V1-6471764-oglas.htm?filter_id=5700221
http://www.kupujemprodajem.com/Mordaunt-Short-MEZZO-1-10461495-oglas.htm?filter_id=5700221

- Aktivni 2.0

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/14161-M-Audio-BX8-D2/

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/1134-Behringer-TRUTH-B2030A-CENA-ZA-PAR/

Ovo je sve na brzinu odradjeno, za neki detaljniji spisak trebalo bi vremena i lista bi bila mnogo i tu bi bilo mnogo zvucnika/uredjaja koji su ispred tog Bose sistema. Da ne pricam da si jurio akcije i popuste za malo manje od 400e mogao si da pazaris Wharfedale Diamond 10.2 i Denon 720AE, naravno nove, a to je vec Hi-Fi. O polovnom necemo ni da pricamo, tu je tek izbor. Poenta je da skapirate da kod Bose-a placate ime i dizajn koji idu mnogo pre kvaliteta.

npr. ovo je moj 5.1 koji je povezan kod mene u sobi sa Harman/Kardon avr 132

movie_80cx.jpg

pogledas review i vidis:

Blows Bose away at the exact same $699 price!

A kad bih vam rekao koliko sam ih polovne platio ne bi verovali... Drugim recima ima mnogo firmi koje rade bolje od Bose-a i jeftinije su. Nije sve u reklami i fanboy-izmu.

@djolenzi
ma jook, ne ljutim se ja tek tako, cisto odgovaram na prozivke ;),
pa pazi, reci cu samo da je izbor zvucnika subjektivna stvar i da ono sto tebi zvuci dobro ne znaci da ce i meni, ili obrnuto...
nisam imao prilike da poslusam ovaj altec i edifier i verujem ti kad kazes da su dobri ali moze biti dovoljan razlog da ih ne kupim samo zato sto su mi recimo ruzni. stvar koju kupujem mora da ima to ,,nesto'' da bih je primetio i mene recimo kupuje dizajn a ovaj bose mi je proveren i zadovoljava sve moje trenutne potrebe.
evo, uhvatim sebe povremeno kako sedim i gledam u sto na kome je Mac i jednostavno se divim kako sve to lepo izgleda, iako je recimo ugasen :).

sto se tice hifi sistema, ne znam kako bi ti to spakovao na moj sto koji vidis na slici...
imao sam prilike da slusam kod ortaka kutije sa magnat-ovim vuferima od samo 10'' ali u mermernim kutijama. secam se da je to bilo nesto najbolesnije i najbrutalnije sto sam ikada cuo pa bih definitivno odradio tako nesto da imam mesta.

posto je nasa zemlja poznata sa najvecim brojem ,,strucnjaka'' po glavi stanovnika nemam obicaj da se pravdam bilo kome, posebno ne za svoj novac (ne mislim na tebe naravno vec pricam u globalu). mada, mislim da se secas da sam rasprodao svoj poprilicno dobar pc i doplatio za Mac, ti si me pitao za nostromo kontroler ;).
meni se jednostavno smucio pc i sve u vezi sa njim tako da sada uzivam dok radim bilo sta na meku pa makar to bilo i gledanje trudnica i patuljaka...

Sad vec menjate teze, pitali ste sta je bolje od Bose, a ne sta je lepse; covek vam je rekao sta je bolje :) ako je rec o lepsima, siguran sam da su za te pare imali i lepsi da se nadju :)

Od Bose-a tesko da ne moze da bude bolje jer Bose nije sinonim za kvalitet. Ono sto nudi Bose za novac nije nikako isplatljivo. Konkretno imam tacnije imao sam posto je sad kod strica u stanu do mene BOSE ACOUSTIMASS 15 svojevremeno placen preko 1500e cini mi se i da sam tad ja znao bolje uzeo bih nesto ozbiljnije no nema veze. Da Bose ima lep zvuk - ima. Da moze mnogo bolje - moze. Bose ima jaku reklamu i zato ljudi misle da je sinonim za nesto, bio je nekad. Inace Bose ima foru da nigde ne objavljuje tehnicke specifikacije svojih zvucnika, zapitajte se zasto. A kad bih vam rekao koliko sam ih polovne platio ne bi verovali... Drugim recima ima mnogo firmi koje rade bolje od Bose-a i jeftinije su. Nije sve u reklami i fanboy-izmu.

Ја сам те озбиљно питао јер си изнео критику на рачун нечије куповине без да си дао заменски предлог. Ја нисам аудиофил и не разумем се претерано у дотичне ствари. Хвала ти на овим предлозима пошто и сам гледам да купим себи неке квалитетније звучнике.

@ays: Nikog ja nisam nazvao ovcom. Cinjenicno stanje je da je iMac preterano skup za ono sto pruza i da je vise stvar prestiza ili fanboy-izma nego nekih konkretnih stvari ali ko ce sta da radi sa svojim parama nije moj problem niti bih da ulazim u to.

Ma iMac za posao je druga prica - to se svakako isplati i jasno mi je sto se koristi. Imam nekog drugara koji se lozi na sve iz Apple-a i ne priznaje nista osim toga na takve ljude mislim. Nisam ciljao niti racunao na poslovne prednosti Apple pricam o nekoj zaludjenosti...

Само мало... јел претарано скуп или није? Јел ствар престижа или може ипак да се користи за посао? Јел фанбојизам или не?
Немој тако критиковати нешто и лупати му етикету без да си изнео озбиљније аргументе у корист твоје тврдње. Мало је људи у Србији који су у позицији да купују Апл рачунаре (и било које друге, скупље, рачунаре) а да би их користили за фејсбук и слично. Већина нас овде који имамо Мек рачунаре зарађујемо за живот на тим истим рачунарима.

Sad vec menjate teze, pitali ste sta je bolje od Bose, a ne sta je lepse; covek vam je rekao sta je bolje :) ako je rec o lepsima, siguran sam da su za te pare imali i lepsi da se nadju :)

Ја сам га питао, очекивајући озбиљан предлог а не само критику коју је тако ноншалантно написао. Лепо ми је после написао предлоге... и захвалио сам се на истим. :)

I onda si kupio neki Asus koji je po celom kao na drugoj fotki, bez upustva sa 5 koraka da bi to provalio uopshte ? :)

Ovo prvi put cujem, a tek uputstvo je mnogo smesno. Treba da fokusiram ocima na zgradu preko puta da bi video to na monitoru ? :) Ako se to ne vidi na jednobojnom, belom ili bilo kakvom drugom ekranu, to je trazenje dlake u jajetu, Apple prvi bira, sve sto kupis od drugih, pa da je najbolji S-IPS, shvati da je taj birao drugi, ili je pokupio panele koje je Apple bacio u kontejner :) Zato imas Shimian monitor sa "Cinema display" panelom za 250e :)

ne, nego sam uzeo hp z24i i cekam da izadje novi mac mini, ako ne bude izasao do leta uzecu mbp,

mozda prvi put cujes, ali je problem potvrdjen na vise stotina stranica dugim threadovima.

i da, odmah mozes da primetis da je deo ekrana zut, jer je ekran toliko velik, stavim u levi deo ekrana jedan prozor sve normalno izgleda, u drugom delu mi je skype npr., pogledas taj deo ekrana i vidis drugu nijansu boje... mozda ne smeta svakom, meni definitivno jeste.

Pa taj je i najbolji :)

Kakav mu je ono "hepek" pod stolom lijevo...zivo me zanima...ne reci samo da je neka audio zivuljka ?

Vrh Dno