Šta je novo?

Must have app's (MacOS X)

Prilozi

• serbia_folder_icons_by_vladimir0523-d4huxjq.jpg
    serbia_folder_icons_by_vladimir0523-d4huxjq.jpg
    218.2 KB · Pregleda: 97
  • Photoshop_CS5_icon_by_vladimir0523.png
    Photoshop_CS5_icon_by_vladimir0523.png
    308.3 KB · Pregleda: 91
  • bridge_cs5_icon_by_vladimir0523-d4gnop5.png
    bridge_cs5_icon_by_vladimir0523-d4gnop5.png
    246 KB · Pregleda: 94
  • apple_icons_by_vladimir0523-d3an249.png
    apple_icons_by_vladimir0523-d3an249.png
    302 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Moviest 1.1.4 sada radi dobro kod mene (ranije verzije su mi pucale non stop)

a probao sam i novi PathFinder 6 - jos malo po ko TotalCommander!

ali ne mogu da izvalim kako da namestim da F5 bude copy a F6 move... :mad:

isto tako ne mogu da podesim da se na TAB setam izmedju leve i desne strane...

EDIT: sad sam procitao thread gde je F5 F6 "planed" a za TAB kazu da nece dodavati...

Poslednja izmena:
VLC 2.0...nasminkan.....a meni najbitnija stvar ne radi....Streaming sa Satelitskog Risivera...vratio sam se na 1.1...i sve radi vrhunski....
tolko sam navikao na XBMC da bukvalno,ako gledam film na kompu,gledam u njemu...radi ko dox-@....
nije los ni UMPlayer.....
http://www.umplayer.com/

Vlc2 ima bug u rtsp + h264 + aac. Poslednji ispravan je 1.11

macbb.org

Moras da se registrujes.

http://www.mechodownload.com/forum/165-applications/
da bi video linkove..ne treba registracija....jedino me malo nervira sto su sad spojili sve apliakcije..nekad bila posebno rubrika za Mac....al dobro bar su postavili logo za Os....pa znas sta jurish...nema sta nema za Mac....:)
xd5761.png

Imaš gore filtere "Windows" "Macintosh" "Linux", pa klikneš na ono što ti treba i eliminišeš ostale...

Sparrow mail app deluje skroz ok :)

Dodali su POP podrsku u zadnjoj verziji. Mada, sta znam meni je Mail iz Liona sasvim ok. Ne znam kako se Sparrow ponasa kada ima jako puno mejlova.

Moze neko da mi preporuci neki program za titlove... spajanje, menjanje i tako ti fazoni. Za 10.5.8. :)

Nisam siguran dali je pravo mesto, ali da se pohvalim; UGASIO Izbrisao windows sa kompa. Ko ga pronađe neka ga slobodno koristi. Naime proradio novi aplet za e bancking za raiffaisen banku, koji radi na svim brovserima pa i na mac-u. Pošto mi je to bio jedini razlog za držanje windowsa; prestala je potreba. Samo OS X Lion.Izvinjenje administratoru ako sam pobrkao temu. Poz

Evo nečega što če svima pomoći kada je zvuk u pitanju. Naime, sigurno su oni koji koriste dual-boot win/mac os primetili da je zvuk kud i kamo glasniji u Windowsu nego u OS X-u. E ovo je aplikacija koja tu anomaliju otklanja plus ide u kombinaciji sa audio filterima. Mogu reći da odlično obavalja posao na mojoj mašini pa je shodno tome preporučujem svakome ko ima potrebe za nešto boljim zvukom!

Boom!!!

Poslednja izmena:
Ne znam da li je već bilo... Jako dobro skockano parče softvera: Disk Drill: http://www.cleverfiles.com/

kad smo vec kod ovog software-a.

Sta ste sve probali i sta Vam se pokazalo najbolje?

Ja mogu da kazem da je Data Rescue 3 na prvom mestu, FileSalvage na drugom. Probao sam i neki Boomerang - nasao je nesto sto prethodna dva nisu ali nisam uspeo da nadjem narodnu verziju... Najveci problem sa ovim file recovery programima na Macu je sto ne vracaju pravo ime fajla! ali za utehu je sto nadju vise fajlova na FAT particijama od Windows programa za reparaciju :D (bar od GetDataBacka i ...zaboravih ime drugog programa).

Za one koji nemaju trackpad a imaju iPad... mislim da je sasvim pristojna zamena za magic trackpad
Rowmote Pro

Rowmote Pro je odlican i za Apple TV!
- za razliku od Appleove remote aplikacije, Rowmote Pro dozvoljava koriscenje softwerske tasture iPhone-a/iPad-a na Apple TV-u!

Treba mi nesto na foru Photoscapea kod Windowsa. Skinuo sam na preporuku Pixelmator ali ima mnogo opcija. Potrebno mi je efektovanje fotografije u samo par klikova?

Poz!

ne znam sta radi Photoscapea ali probaj:

iPhoto

Ne iPhoto, jer tu mora sve pešice... Čovek traži verovatno nešto poput, FX Photo Studio PRO programa ili recimo Photostyler-a koji po meni ima malo bolje skockane filtere... A možeš pogledati i Collagelt pro koji služi više za brzo sortiranje više fotki na jednom tabaku... ;)

Poslednja izmena:
^
nemam instaliran iPhoto sad ali zar on nema galeriju gotovih filtera??

hm... jel to to?

mada izgledaju prilicno siromasno... :/

Poslednja izmena:
Slabašno je to spram ova dva programa... ali da to postoji! ;)

Koristi li neko MplayerX za gledanje klipova?

Jel moze da se podesi nekako da prevod stoji uvek skroz dole po sredini, a ne u zavisnosti od formata filma da da se pomera gore-dole? I za titlove sta ste odabrali koji encoding?

Koristi li neko MplayerX za gledanje klipova?

Jel moze da se podesi nekako da prevod stoji uvek skroz dole po sredini, a ne u zavisnosti od formata filma da da se pomera gore-dole? I za titlove sta ste odabrali koji encoding?

Za titlove je najbolj Movist. U njemu možeš da podesiš sve. Ja lično volim da su titlovi žuti i na crnim šlajfnama a ne u okviru formata samog filma. Kontam da kad već imam te crne šlajfne onda je bolje iskoristiti ih za nešto, a za titlove je to idealno. Ne remete sliku i uvek se lepo vide jer su na crnoj pozadini.

Činjenica je da je sa 16:9 monitorima ponekad to malo teže podesiti da bude idealno jer pojedini filmovi su bliži ovom aspektu za razliku od recimo 16:10 monitora, pa su samim time i šlajfne nešto tanje, te tilovi onda delimično gaze u okvir filma. No to je po meni opet bolje rešenje nego li da mi titlovi stoje uokviru filma. E sad, to je moje mišljenje sa kojim naravno ne mora da se složi ama baš niko više ako ne želi...

Što se MplayerX tiče, on je ok kod filtera koje ima, pah... kao i ostalih funkcija, ali je problem što sa titlovima ne možeš raditi bog zna šta. Uvek su okvireni ko prst debelim crnim šlajfnama, što iritira pored činjenice da ih emituje uvek unutar okvira smog filma. Takođe ako recimo pustiš DivX film titlovi gube na rezoluciji i bogami više nego očajno izgledaju.

Priznajem da ga nisam baš skoro koristio, ali ovo su anomalije kojih se sećam i zbog kojih sam ga otpisao.

Praktično niti jedan drugi plejer osim Movista nije tako dobro koncipiran i kompletiran. Svi ostali uglavnom imaju više nego oskudna podešavanja u delu za titlove, kao da su svi listom pravljeni isključivo i samo za Amere, kojima titlovi tek ponekad zatrebaju za neki pasus i tome sl. VLC je naprimer dosta rsprostranjen player koji reprodukuje odlično sliku ali je za titlove takođe čabar. U njemu kada izabereš font za titl ne možeš čak ni da podesiš tipa fonta, (Bold, Italic, Regular, semi Bold i tome sl...). I to tako stoji već godinama unazad... Kao nema veze?!? :trust:

E pa ima veze, što se mene tiče... Hoću plejer kome mogu da izaberem font, da mu dodelim Bold ili medium Bold funkciju, da mu podesim boju (recimo žutu) i ta ga smestim tamo gde se meni učini da je najprikladnije, u ovkir formata filma ili na crne šlajfne dole ako ima mesta. Takođe koji mi omogućuje da manuelno podesim sinhronizaciju titlova ukoliko isti ne pasuju... i u ovo se ukalapa nažalost samo jedan player i to je MOVIST! Eto... ;)

p.s.

Jedini pleyer koji je imao pored Movista nešto bolju podršku za titlove bio je Chrome. Ali mislim da ga više ne razvijaju... Treba to proveriti, premda mi se kod njega nije dopadalo to što je HD filmove keširao jako dugo pa je problem bilo skakanje sa poglavlja na poglavlje i premotavanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno