Šta je novo?

Must have app's (MacOS X)

Meni se VB nije nešto svideo, pa sam se odlučio za VMWare Fusion. I Fusion i Parallels imaju mogućnost da koriste native Win instalaciju kao VM, dok mislim da se sećam da VB to nema.

Koji program koristiti za crtanje dijagrama, a da nije Microsoft Visio?

Rezultat crtanja trebao bi da bude ovakav neki...

880-Series-diagram.jpg

Sto se ikonica tice njih ima itd. Ali mi treba nesto sto radi u tom obliku...

Isprobao sam conceptdraw i mogu vam reci da onako out-of-box savrseno radi posao!

Za dijagrame kao sa moje slike je odlican. Naravno ima milion ikonica tako da se moze koristiti za sta vam god padne napamet.

ako nije bilo:

moveAddict 2.23 – cut and paste files, merge folders

moveAddict is a Snow Leopard-only application that provides a functionality the Finder was missing, the ability to move files using the keyboard. It’s meant to replace dragging and dropping for anyone that would rather use the keyboard instead of the mouse.

Merge folders. While moving files, if moveAddict detects that you are trying to replace a folder, it lets you choose whether you want to completely replace the folder or merge the two.

http://kapeli.com/

Uuu fala ovo je strava...

I ja nešto da pitam :) Pošto sam "svež" korisnik MBP nekoliko dana tek i tražio ovde po forumima ali ne nađoh.

1. Jel ima neki DJ ovde ili da nije DJ ali da zna, vidim da DJ uglavnom koriste Mekbukove na svojim setovima ali me zanima koji SW koriste i za koje namene?

2. Koji je dobar/najbolji program za "DVD Authoring"? Nema veze koliko je složen, treba mi nešto gde mogu da napravim profi menije za DVD sa animiranim sadržajem i sl?

3. Šta koristite za rezanje DVD osim podrazumevane aplikacije? Ne treba ništa komplikovano, MP3, arhiviranje fajlova i DivX sadržaj ali da bude čitljivo na ostalim DVD čitačima (auto, DVD/DivX player i sl.) tj da zatvara sesiju kako treba jer pod Win mi je samo Nero radio kako treba, sa ostalima kad-tad neki problem se dešavao?

I ja nešto da pitam :) Pošto sam "svež" korisnik MBP nekoliko dana tek i tražio ovde po forumima ali ne nađoh.

1. Jel ima neki DJ ovde ili da nije DJ ali da zna, vidim da DJ uglavnom koriste Mekbukove na svojim setovima ali me zanima koji SW koriste i za koje namene?

2. Koji je dobar/najbolji program za "DVD Authoring"? Nema veze koliko je složen, treba mi nešto gde mogu da napravim profi menije za DVD sa animiranim sadržajem i sl?

3. Šta koristite za rezanje DVD osim podrazumevane aplikacije? Ne treba ništa komplikovano, MP3, arhiviranje fajlova i DivX sadržaj ali da bude čitljivo na ostalim DVD čitačima (auto, DVD/DivX player i sl.) tj da zatvara sesiju kako treba jer pod Win mi je samo Nero radio kako treba, sa ostalima kad-tad neki problem se dešavao?

Pa koliko ja znam trbalo bi da iDVD može da ti završi taj posao sa menijima i aranžiranjem DVD-a. Pri tom je i zbilja lagan za rukovanje (nema lakše od njega verujem), a za rezanje multimedije imaš dve mogućnosti Toast Titanium što bi bilo recimo ekvivalent Neru pod windowsom i eventulano još Disco Burn koji je nešto lakši i jednostavniji program za rukovanje (ja recimo koristim baš Disco).

Pa koliko ja znam trbalo bi da iDVD može da ti završi taj posao sa menijima i aranžiranjem DVD-a. Pri tom je i zbilja lagan za rukovanje (nema lakše od njega verujem), a za rezanje multimedije imaš dve mogućnosti Toast Titanium što bi bilo recimo ekvivalent Neru pod windowsom i eventulano još Disco Burn koji je nešto lakši i jednostavniji program za rukovanje (ja recimo koristim baš Disco).

iDVD je extra za pravljenje DVDova ali mislim da je uzbacen iz najnovijeg iLife-a 11... :(

za DJ software... idi na www.macupdate.com pa pogledaj sta sve ima... ima gomila stvari ali se slabo razumem ;) (ukucaj "DJ software")

btw versiontracker se spojio sa cnet-om tako da ubududje koristite www.macupdate.com ;)

Nije izbačen, samo nije nešto novo ubačeno u iDVD u novom iLifeu :)

Contents
iLife ’11 contains iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb, iDVD; electronic documentation.

A jedno od ovogodišnjih razočarenja je bilo gašenje VT-a...kad odem na CNet sav se pogubim, tako da mi je MU sada takođe jedini relevantni izvor informacija :)

Sto se tice softvera za DJing imas svasta za to pitanje je u cemu si do sada radio i sta ti lezi moj savet ti je da probas Traktor Scracth i Ableton Live...

ako nije bilo:

moveAddict is a Snow Leopard-only application that provides a functionality the Finder was missing, the ability to move files using the keyboard. It’s meant to replace dragging and dropping for anyone that would rather use the keyboard instead of the mouse.

Merge folders. While moving files, if moveAddict detects that you are trying to replace a folder, it lets you choose whether you want to completely replace the folder or merge the two.

Kod mene ovo ne funkcioniše, bre...

Stalno dobijam poruku da mogu samo da kopiram ali ne i da sečem, tj. cutujem bez obzira na particiju (a imam ih nekolko)...

Prilozi

• [10-11-27 173814] Read-only.png
    [10-11-27 173814] Read-only.png
    26.4 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Sto se tice softvera za DJing imas svasta za to pitanje je u cemu si do sada radio i sta ti lezi moj savet ti je da probas Traktor Scracth i Ableton Live...

Pa jesam Traktor, mada amaterski, za sebe :)

Nego pitanje je više znatiželja jer 9 od 10 DJ koriste "baš" Macbook!!! Da li postoji bolji SW ili zbog performansi?

Moguće da je zbog digitalnog optičkog ulaza/izlaza za zvuk koje imaju svi Apple laptopovi (osim Aira?) i ExpressCard slota koji se koristi za povezivanje sa audio opremom (to jest prisistva obe ove dve stvari)

I naravno tu je obligatorna obaveza svakog ko naziva sebe kreativnim profesinalcem da koristi Mac. :D

Poslednja izmena:
ako nije bilo:

Posto koristim pathfinder ovo mi ne treba, ali zato koristim dockview koji je napravio isti lik:

DockView is a Snow Leopard-only application that extends Apple’s Dock and shows window previews whenever you hover your mouse over an application or while using CMD+Tab. It helps you visualize the windows you currently have open and easily find the window you are looking for.

Link -> http://kapeli.com/dockview/

Zgodna stvarcica, daje preview kada se predje preko startovanih appova u docku, narocito dobra za gomilu otvorenih prozora i za brzo gasenje istih (u gornjem levom uglu preview-a je bedz kojim se brzo ubija prozor).

Iako se placa moze da se koristi i free verzija koja je potpuno funkcionalna osim sto povremeno izlece opomena da se koristi besplatna verzija, nikakvih drugih ogranicenja nema.

ako nije bilo:

konacno!

hvala :wave:

(josh da ga urade native...)

btw - meni ne radi merge?

Poslednja izmena:

djjeevi obicno koriste itunes.... :D verovali ili ne.... bio na dj patifeu (koj je btw kao poznat) i baja pici itunes na mbp. inace itunes je odlican program - koji ako imas dobro organizovanu muziku cini cuda.... ljudi ga ne vole - jer uglavnom nemaju organizovanu (tagovanu) muziku - a on to zahteva.

ofk nije ti dovoljan samo on (ali je dobar kao second program)

Poslednja izmena:
ne znam kada je tacno izasao ali ovaj ForkLift 2.x stvarno lici i ponasa se kao TotalCommander :)

http://www.binarynights.com/

btw ja nisam probao onaj moveAddict jer mi ne treba ali znam da mnogima fali Cut pa sam zato ostavio link ;)

Poslednja izmena:
Samo lici :) ali nema veze sa njim. Pathfinder je i dalje najbolja zamena za Finder.

Inace za sve one koji vole da slusaju radio online a i da snime nesto i sve dok osoba koja pravi ScreamerRadio za Windows ne odluci da napravi isti za Mac OS (sto ce biti nikad najverovatnije), mogu da probaju ovaj sjajan program - Snowtape!

Ne mogu više da izdržim, pući ću. :D

Svaki ali svaki sajt Mac ili iOS developera (čak i domaćeg (aleck)) je božanstveno i Apple-ovski dizajniran, a opet je jedinstven.

Kako im to uspeva? :D

Pa i nije, najpriblizniji je besplatni double commander, koji cak podrzava i TC pluginove.

http://doublecmd.sourceforge.net

vidis, za ovaj ladno nisam ni znao :D

stvarno postoji preko 10 kopija TotalCommandera za Mac... mada meni stvarno ne treba na Mac OS Xu, evo probao sam par dana da drzim ForkLift i samo mi usporava svakodnevni rad... probacu i ovaj doublecmd...

EDIT: lol! :D doublecmd je za linux i windows ;) nema ga za mac os x... :/

Poslednja izmena:
vidis, za ovaj ladno nisam ni znao :D

stvarno postoji preko 10 kopija TotalCommandera za Mac... mada meni stvarno ne treba na Mac OS Xu, evo probao sam par dana da drzim ForkLift i samo mi usporava svakodnevni rad... probacu i ovaj doublecmd...

EDIT: lol! :D doublecmd je za linux i windows ;) nema ga za mac os x... :/

Ima, evo linkova:

http://doublecmd.sourceforge.net/forum/viewtopic.php?f=5&p=4020

a evo i direktnog linka za download

http://www.sendspace.com/file/9ekehn

Tek sam pre dva meseca instalirao SL,i nisam ga ni koristio,tj obrisao.Sad sam odvojio hard samo za njega (***,ima ih na pretek :D),i uz malo muke instalirao SL 10.6.5 (zbog problema sa USB-om).
Pomno pratim ovu temu vec nekoliko dana,trazim app za moj novi hackintosh,nabavljam ih,probam,i gledam sta mi se svidja a sta ne.
S obzirom da jos uvek testiram,interesuje me,kada brisem app,da li one hoce da ostavljaju repove kao na PC-u (ne u tolikoj meri),ili ne?
Doduse ionako planiram clean install SL,cim zavrsim testiranje vecine programa i odabir onih koji meni odgovaraju.
Steta sto xmarks ne sinhronizuje passworde za Safari,tako da sam prinudjen da koristim Chrome.

Sto se tice aplikacija nalik na total commander meni je najslicnija i najbolja muCommander...

Vrh Dno