Šta je novo?

Multimedija za auto

Passat B7. Ako se stavi skroz gore na tablu,onda malo zaklanja pogled,tako sam je testirao. Ali nece joj to biti finalna pozicija. Zamislio sam da bude odmah iznad otvora za ventilaciju na tabli,tu ce biti mnogo nize postavljena,i tako nece smetati uopste. Ovo sa slike je skroz gore na tabli,dok sam testirao kako se ponasa u voznji.
Kako si povezao sa fabričkom multimedijom, preko AUX-a ili na drugi način?
Da li android auto preuzima bluetooth pozive, kakav je mikrofon multimedije?

Kako si povezao sa fabričkom multimedijom, preko AUX-a ili na drugi način?
Da li android auto preuzima bluetooth pozive, kakav je mikrofon multimedije?
Podeseno je da zvuk ide preko fabrickog BT modula i fabricke medije. Android Auto preuzima pozive,javljam se komandom na volanu,znaci sve kako je fabrika zamislila da radi. Probao sam i mikrofon od kineske medije,sagovornici rekose da me cuju ok.
Generalno sam podesio tako da Android auto ide na kineza (sve sljaka top,jednom uparena sa telefonom,svaki sl put sam se startuje kad se upali auto) dok zvuk od poziva,radija ide preko fabricke medije,sto mi je i bilo u cilju.

Ja sam prošle godine ugradio multimediu u jednoj firmi u BG koja se bavi naširoko sa tim (da ne reklamiram, na instagram se non stop reklamiraju). Iako se busaju profesionalizmom i da su oni najbolji i da ugrađuju najkvalitetnije multimedie - djelimično sam zadovoljan.

Za ono što meni treba to radi - Android auto + Spotify, radi ok. Ali ono čime nisam zadovoljan a što su mi prećutali da dosta komandi sa volana neću moći da koristim, npr kad mi zvoni telefon i hoću da se javim, ne mogu da pritisnem slušalicu na volanu već moram da kliknem na touchscreen od multimedie - glupost. Onda, ako hoću radio da slušam, ne mogu da koristim neki interfejs na novoj multimediji već moram da ulazim u fabrički prikaz koji je dosta niže rezolucije od postojećeg novog sistema pa to sem što nije praktično - izgleda užasno.

I možda i najveći problem mada tu moguće i da tripujem, tek treba da se nakanim da testiram to pošteno - zvuk mi je degradiran iako su oni tvrdili da će biti poboljšan. Nije mi trebao ništa bolji, nadao sam se da će ostati barem isti ali 99% sam siguran da je zvuk degradiran.

Kada sam im se obratio, prave se mutavi, tipa multimedia je samo extenzija fabričkom sistemu (pa ako je tako zašto neke komande na volanu rade tipa smanjivanje i pojačavanje muzike i slično) + kada sam ih pitao da mi potvrde je li ovo multimedia koju su mi ugradili (99% sam siguran da jeste), iskulirali su me. - https://www.mekede.com/MN-X/3475.html Mislio sam da sam malo istražim jer sam ubijeđen da se mogu napraviti sve komande da rade na volanu.
Da se nadovežem na ovo. Pošto se jedino Smartcar busa da su najbolji i najjači i najkvalitetnije medije prodaju, napiši da su oni da znaju ljudi. Mekede uređaje prodaju, nekad je pisalo u njihovim KP oglasima da je marka multimedija MEKEDE, sad više ne piše verovatno, pogotovo što od nedavno ima i zvanični shop na aliju od MEKEDE proizvođača, pa što bi plaćao njihovu maržu, kad možeš i sam poručiti.

Ugradio sam 10 inča multimediju na Passat B6, nekog proizvođača HIZPO, stigla je iz Češke za 3 dana (poručeno preko Alija), i mogu vam reći da sam za 80e i više nego zadovoljan, zvuk nema Boga da bude kao na fabričkoj ali je korektan, oduševila me brzina sistema i kvalitet i odziv displeja. Od iste marke imate tipske multimedije i za ostala razna vozila. Pri tom sam poručio 2/32 verziju, a dobio 2/64 ne znam kako.

Da se nadovežem na ovo. Pošto se jedino Smartcar busa da su najbolji i najjači i najkvalitetnije medije prodaju, napiši da su oni da znaju ljudi. Mekede uređaje prodaju, nekad je pisalo u njihovim KP oglasima da je marka multimedija MEKEDE, sad više ne piše verovatno, pogotovo što od nedavno ima i zvanični shop na aliju od MEKEDE proizvođača, pa što bi plaćao njihovu maržu, kad možeš i sam poručiti.

Ugradio sam 10 inča multimediju na Passat B6, nekog proizvođača HIZPO, stigla je iz Češke za 3 dana (poručeno preko Alija), i mogu vam reći da sam za 80e i više nego zadovoljan, zvuk nema Boga da bude kao na fabričkoj ali je korektan, oduševila me brzina sistema i kvalitet i odziv displeja. Od iste marke imate tipske multimedije i za ostala razna vozila. Pri tom sam poručio 2/32 verziju, a dobio 2/64 ne znam kako.
Koliko je koštala multimedija i kako je prošla na carini?

Ovo je (tehnčki) Forum, vidovite Zorke i baba Vange traži na drugom mestu :)

Postoje osnovna pravila kupovine na daljinu - čitaj recenzije, biraj proverene prodavce. Ako postoji i jedna pritužba za fejk, dobićeš ga i ti. Ne vidim da ti je neko uperio pištolj u glavu i rekao da mora da kupiš. Niti si se informisao za konkretan uređaj/prodavca PRE kupovine.
Onaj ko se vodi jednim kriterijumom - najjeftinije, ne treba druge da krivi.

Pri svemu ovom, uređaji sa dva jezgra radiće korektno posao ako imaju dovoljno rama. Za današnje aplikacije bilo šta ispod 3GB je nedovoljno. Nije slučajno razlika u ceni često više nego dupla za uređaj sa boljim specifikacijama,

Reklamiraj, objavi prevaru u recenziji. Pretpostavljam da je sa AE-a, ako nije prošao rok za pritužbu, cimaj ih.
Ne radi se o online kupovini, tu imam više decenijsko iskustvo i znam šta i kako funkcioniše. Multimediju mi je ugradio prodavac u Šapcu i nisam mogao da znam da kinezi fekuju, nisam znao ni koji je model, ako uopšte tu modeli postoje. Tek kad sam natenane kući probao instalirao vidim da je fejk. Ne mogu da krivim ni prodavca jer stvarno piše 4GB u meniju multimedije.

Ok, ne možeš kriviti njega ali i možeš. Reklamiraj njemu.
Video sam na oglasima ... ova verzija navigacije mnogo bolje izgleda (podseća me na nekadašnje win ce verzije na prenosnim navigacijama) nego na mom uredjaju gde je sve previse sitno (neka izrael verzija). ... Android 8 i 1Gb ram...
Liči ti na WinCE jer je tako podešen skin. Bolje reći izbačeno je sve suvišno. A ako je Primo u pitanju (prilično sam siguran da jeste), on ne funkcioniše na Androidu 8 i ne može se naterati
(btw imam neke primedbe na slike sa tog oglasa - load screen ne odgovara engine-u, online TMC ne postoji na našim prostorima pride je za Primo odavno ukinut, loš/nepotpun language fajl, vidljivo iz nepotpunog prevoda)

To što je previše sitno znači da je loše setovan sys fajl. Izgled može lako da se prilagođava uz malo osnovnog znanja.
Na slabijim uređajima iznenađujuće dobro radi iGO Luna.

Poslednja izmena:
Nasao sam tu verziju igo basarsoft ali treba da idem u kola da probam. Znam da zavisi izgled od skina ali taj win ce skin mi je mnogo lepsi i jednostavniji, a za ovu verziju basarsoft neko je prilagodio skin za android. Definitivno je anfroid verzija ima apk.
Ako legne skin (nekad je to na win ce bio problem zbog rezolucije ekrana, ne znam kako je to na androidu sada) i ako glatko radi ostaje samo da se podesi miksovanje zvuka u sys.txt fajlu pretpostavljam da se to rešava, Ako neko ima iskustva može da pomogne. Naime, kad instaliram recimo igo sa google play i kad on progovori skroz ubije zvuk radija ili muzičkog plejera. Ova trentno u multimediji nabudzena igo verzija samo obori malo nivo radija dok ne kaže navodjenje a onda pojača radio ponovo.

Poslednja izmena:
Pročitaj pažljivo moje opaske u prethodnom postu
Verzija sa GP-a radi po defoltu i nova je generacija softvera. Uopšte nije namenjena za matore uređaje, ne sarađuje dobro sa njihovim hardverom i launčerima.
Dok se svaki "narodni" iGO pretrhodnih generacija lako podešava. Pogledaj sekciju u sys fajlu u toj kakojetizoveš nabudženoj verziji koja se odnosi na audio izlaz
[android]
navigation_audio_stream=...

Poslednja izmena:
Jednostavnije rećeno, bez obzira na engine, može li se naterati na igo android skin kao za win ce, lep, krupan jednostavan?

Naravno. Zapravo ne treba koristiti nikakav skin. Skoro svi prodavci trpaju iGO sa najšarenijim skinovima. Jednostavno se skine i instalira osnovni, apsolutno funkcionalan paket.
Prikaz se ukrupnjuje prema ličnim afinitetima određenim setovanjima u sys fajlu.

Nekad sam svašta znao o navigacijama pa i o Igo ali sada sam zapostavio to, ne bih znao kako da sklonim skin. Drugo sto me ćudi je da kad instaliram trenutni igo sa google play izgleda sličo tako glupo i nepregledno kao na ovoj mojoj multimediji samo što ima manje detalja. Jednostavno nema ongo lepog pkrupnog preglednog skina kao na Win CE i na slikama gore iz oglasa...

Pročitaj pažljivo moje opaske u prethodnom postu
Verzija sa GP-a radi po defoltu i nova je generacija softvera. Uopšte nije namenjena za matore uređaje, ne sarađuje dobro sa njihovim hardverom i launčerima.
Dok se svaki "narodni" iGO pretrhodnih generacija lako podešava. Pogledaj sekciju u sys fajlu u toj kakojetizoveš nabudženoj verziji koja se odnosi na audio izlaz
[android]
navigation_audio_stream=...
Ovoga sam se već dosetio da pogledam i ima neka referenac za neki xml fajl u multimediji, tako da ostaje da probam, odnosno novi sys txt dopunim sa ovim poljem

Meni juce stiglo tako nesto,u sebi ima prednju kameru,plus sam dobio i rikverc kameru. Ima mogucnost za Carplay i Android auto,probao sam samo Android auto,radi odlicno. Uzeo na KP,cena je bila 8.000din. Montiracu verovatno na tablu,juce sam brzinski povezao na punjac od telefona,zaista dobra spravica,za ove pare nema se sta zameriti :) ima ih gomila na Aliju,ali nisam hteo da cekam,ionako je cena tu negde kao na KP. Pitaj slobodno ako te nesto zanima.

Hvala, lijepo to izgleda i vjerovatno da u neka auta može da se baš uklopi, ali ja ne volim da mi je android multimedija.
Inače ima nekih varijanti za moj auto koje se baš uklapaju, tipa ova

Ali više volim onaj njegov primitivni sistem koji je u skladu sa godinama mu.

Prilozi

• megane-2.jpg
    megane-2.jpg
    95.6 KB · Pregleda: 101
Naravno. Zapravo ne treba koristiti nikakav skin. Skoro svi prodavci trpaju iGO sa najšarenijim skinovima. Jednostavno se skine i instalira osnovni, apsolutno funkcionalan paket.
Prikaz se ukrupnjuje prema ličnim afinitetima određenim setovanjima u sys fajlu.
I od silne priče na tri foruma niko da pomogne da izaberem skin kao na oglasu....
Ok, ne možeš kriviti njega ali i možeš. Reklamiraj njemu.

Liči ti na WinCE jer je tako podešen skin. Bolje reći izbačeno je sve suvišno. A ako je Primo u pitanju (prilično sam siguran da jeste), on ne funkcioniše na Androidu 8 i ne može se naterati
(btw imam neke primedbe na slike sa tog oglasa - load screen ne odgovara engine-u, online TMC ne postoji na našim prostorima pride je za Primo odavno ukinut, loš/nepotpun language fajl, vidljivo iz nepotpunog prevoda)

To što je previše sitno znači da je loše setovan sys fajl. Izgled može lako da se prilagođava uz malo osnovnog znanja.
Na slabijim uređajima iznenađujuće dobro radi iGO Luna.
U oglasu poprilično sam siguran piše da je multimedija android 8 tako da skin radi samo je pitanje koji je to skin i koja verzija. prodavac nema u ponudi trenutno te multimedije i nije mi rekao koja je verzija igo, ako me laže ***

Zato što ovo nje ni tema ni Forum za zakvu diskusiju
A očigledno si pitao/tražio na pogrešnim

Kako bre glasi naslov ove teme?

Piratizovanim navigacionim softverom bave se malko drugačiji sajtovi

I, ponoviću
Skrinšot je sa iGO Primo-a za Android koji inače NE FUNKCIONIŠE na Androidu 8. TMC takođe ne radi odavno.

Poslednja izmena:
Ja bih da kupim regularni Igo samo mi treba pomoć kako da ga prilagodim da bude jednostavan skin. Znaći ovaj na oglasima laže, multimedija na Ansrodi 8 sa iGO Primo skinom?

Nije iGO Primo skin već softver. Skrinšotovi su ko zna od kada (možda i iz 2015-e)
Ne možeš da kupiš "regularni" iGO. Možeš samo da preuzmeš onaj sa Play-a, plaćaćeš mape kvartalno/polugodišnje što je naravno prilično neisplativo Taj softver je nemoguće prilagođavati/modifikovati. I u probnom periodu brzo ćeš shvatiti da je previše težak za tvoj uređaj ako se uopšte i instalira.
Šta misliš zašto su toliko popularni sajtovi koje sam pomenuo u prethodnom postu

Poslednja izmena:
Totalno nelogično pričaš i nepovezano, deluješ zbunjujuće. Ako je ko zna od kad skrinšot koji sam ja sa oglasa napravio, i ako je igo primo tamo na multimediji koja je starija i slabija sa android 8 i možda 1 gb ram kakve sad to veze odnosno razlike ima sa mojom skoro kupljemom multimedijom koja je takođe zastarela na androido 8.1 i 1 gb rama? ako tamo radi taj igo prmo zašto ne bi radio kod mene? Pomozi mi da nadjem to a ne trućkaj u prazno filozofske frraze, zato služi forum.
Uzgred instalirao sam sa gplay aktuelni igo, osnosno verziju koju on daje pretpostavljam u zavisnosti od android verzije uredjaja na koji se instalira i radi sasvim ok, osim onogo što sam već rekao probema sa miksanjem zvuka što ću probati da ispravim po tvojoj preporuci i mojim zaključcima.
Nisam siguran da mape nisu lifetime, u vreme besplatnih navigacija mislim da su zadovoljni da jednom naplate 20 evra za mapu evrope i da pevaju ;-))

Pevaćeš ti. Lifetime ne postoji, naročito ne kako ga ti zamišljaš

I ne pričam nelogično nego ti nemaš pojma o materiji, a ja se trudim na ovde ne kažem nešto što ne treba
Ako ti još nešto nije jasno, evo aktuelnih slika, noćna tema, moj prevod je adekvatan i potpun. Sa Here mapama nema naših slova, sa TomTom ima čćššđ i ostalo

milsim da nema potrebe da postujem još skrinšotova

Poslednja izmena:
Apsolutno
iGO Primo, Android 10

Je l' ko probavao one radio antenna amplifiere za bolji signal? Ima li poboljsanja?

AVN-C05.jpg

Jel znate nekog ko vrši reperaciju cic multimedije za bmw.

Ošetila se ona zaštitna folija i kada se upali, ružno izgleda. Potrebno je nekim sredstvom to sve skinuti i onda zalepiti anti refleknom zaštitom.

Kupio sam paletu multimedija u Varšavi, većinu nađem za koji je model kola ali neke ne mogu da nađem. Da li možete nekako da mi pomognete, da li znate za koji je auto ova multimedija?

Imam još 2-3 za koje ne znam, pa ako nađemo ovu, uplodovaću još slika.

Hvala vam unapred.

Prilozi

• 20250408_095652.jpg
    20250408_095652.jpg
    313.1 KB · Pregleda: 60
  • 20250408_095813.jpg
    20250408_095813.jpg
    264.1 KB · Pregleda: 47
  • 20250408_095814.jpg
    20250408_095814.jpg
    212.8 KB · Pregleda: 46
  • 20250408_095818.jpg
    20250408_095818.jpg
    296.6 KB · Pregleda: 43
  • 20250408_095820.jpg
    20250408_095820.jpg
    298.9 KB · Pregleda: 56
Ako Google ne laže - Pežo 208/2008 2012+
Inače deluje kao univerzalna multimedija odnosno uz odgovarajuću blendu može i u neki drugi auto.
Probaj te ostale što imaš da pretražiš pomoću Google objektiva.

Prilozi

• blenda.jpg
    blenda.jpg
    229.4 KB · Pregleda: 30
  • blenda1.jpg
    blenda1.jpg
    218.7 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Ovoga sam se već dosetio da pogledam i ima neka referenac za neki xml fajl u multimediji, tako da ostaje da probam, odnosno novi sys txt dopunim sa ovim poljem

Jesi li resio ovo? Ja sam pre par godina ugradjivao multimediu u auto, imao sam isti problem. Mogu da pogledam sys.txt kako sam resio, ako ti treba. Gasio je radio kad progovori, takodje je pucao cim izgubi gps signal (udje u tunel npr.) i to sam resio.

Javi ako ti treba, pogledacu

Nazad
Vrh Dno