Šta je novo?

multiboot podesvanje ssd i hdd problem

djape08

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2009
Poena
415
poz,na hp laptopu sam regularni hdd zamenio za ssd,ssd mi je na primary mestu a hdd je na secundarnom mestu na oba harda imam win 8,izbacio sam hdd i ubacio ssd jer sam cekao da mi dodje drugi caddy i kabl za secundarni disk,koristio sam ssd sve vreme e sad kad sam vratio hdd pri prvom restartu se digao win 8 sa ssda i nisam mogao da vidim hdd a pri drugom restartu i sad svaki put se dize win 8 sa hdda i mogu da vidim ssd e sad usao sam u bios i nigde ne mogu da odaberem da biram dal zelim boot sa ssda ili hdda,u pitanju je hp envy dv7,a u biosu ispod boot opcije imam legacy boot i uefi boot svaki ima svoje opcije gde moze da se pomera gore dole odakle hocu da ide boot stim sto uefi mod ima veci prioritet ali nema opciju boot sa notebook hard drajva vec neki os manager a legacy boot ima opciju sa nootebook hard drajva pomislio sam da nekako formatiram stari hdd bez instalacije wina i kapiram onda ce ssd automatski dizati prvi system a pritom je i na primary mestu al ne znam kako mogu da uradim format nemam gde sem ovog lap topa

EasyBCD, pokrenes iz windowsa, namestis koji hoces da bude primarni a koji sekundarni, a mozes po zelji i da dodajes i brises boot sisteme, nema mnogo filozofije. Ako na klasicnom hardu neces da ti bude win, lepo preko easybcd ga obrises iz boot-a i formatiras particiju. I potrudi se da sledeci post napises malo urednije da te bolje razumeju svi, ubaci po koju tacku. :)

uf nekako sam uspeo posle par restarta da dignem win sa ssda,i sad vidim i hdd i uradio sam format dize sad sad ssda al nesto ovde sad ne stima,ssd mi stoji na disk managmentu kao disk o a hdd kao disk 1 jel to ok?

Pa jeste, ako si ssd stavio na mesto gde je predvidjen hdd a hdd u hd caddy.

u redu uspeo sam nekako da odradim,samo mi treba savet sad,hdd je sad dynamic i imam 3 particije 697gb ntfs sa kojom mogu sve da radim osim da je vratim na basic,260mb efi system partition i 400mb recovery partition sve su formatirane i sve je obrisano sa njih samo bi da ih spojim sve zajedno sa ovom velikom sobzirom da mi je os na ssdu i da mi ama bas nista ne treba sa starog hdda,probao sam sa paragon managerom da obrisem obe manje particije pa da probam da ih spojim sa vecom al paragon se buni da ne moze da ide dalje,zato sto je ceo disk dynamic jel moze nekako sad da se vrati na basic,napomena preko win 8 disk managmenta desnim klikom na manje particije dobijam samo help opciju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno