djape08
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.08.2009
- Poena
- 415
poz,na hp laptopu sam regularni hdd zamenio za ssd,ssd mi je na primary mestu a hdd je na secundarnom mestu na oba harda imam win 8,izbacio sam hdd i ubacio ssd jer sam cekao da mi dodje drugi caddy i kabl za secundarni disk,koristio sam ssd sve vreme e sad kad sam vratio hdd pri prvom restartu se digao win 8 sa ssda i nisam mogao da vidim hdd a pri drugom restartu i sad svaki put se dize win 8 sa hdda i mogu da vidim ssd e sad usao sam u bios i nigde ne mogu da odaberem da biram dal zelim boot sa ssda ili hdda,u pitanju je hp envy dv7,a u biosu ispod boot opcije imam legacy boot i uefi boot svaki ima svoje opcije gde moze da se pomera gore dole odakle hocu da ide boot stim sto uefi mod ima veci prioritet ali nema opciju boot sa notebook hard drajva vec neki os manager a legacy boot ima opciju sa nootebook hard drajva pomislio sam da nekako formatiram stari hdd bez instalacije wina i kapiram onda ce ssd automatski dizati prvi system a pritom je i na primary mestu al ne znam kako mogu da uradim format nemam gde sem ovog lap topa