Šta je novo?

mts - VoLTE ... ?

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015
A koji telefon koristiš? Ja sam večeras aktivirao na samsung s10e pa ću ispratiti u narednim danima.
Problem je samo slanje sms-a? Prijem radi uredno?
Edit: mada s10 serija je podržana od strane mts-a pa tu ne bi trebalo da ima problema.
Telefon je redmi note 9s

Nema nikad problema sa prijemom razgovora, nešto se zezne samo kada šalje sms (obično za parking, običan sms kad god sam probao ide uredno) i onda mora ona procedura što sam gore objasnio i ne može jednostavno da se isključi.

dakle ako hoces da testiras da je sve u redu probaj sms za parking, tu najcesce kiksne.

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
255
Imam mi9t i zmaj tarifu, da li ja ispunjavam uslove za aktivaciju voLTE-a? Ja sam pre nekoliko meseci onako iz radoznalosti aktivirao preko onog koda ovu funkciju u samom telefonu, da li treba jos nesto ds uradim?

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
1,295
U MTS aplikaciji da omogucis VoLTE.

shamanNS

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2007
Poena
915
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 9T
Pristup internetu
  1. Optički internet
Onda si sam sebi odgovorio?

whatgives

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2008
Poena
330
Nemam tu opciju u mts aplikaciji, sve sam pretrazio.
nisam imao ni ja, pa sam im na chatu ostavio broj i ime i prezime. ne pitaju za model telefona.
ja imam omoriku. a neko je ranije napisao da izgleda sad uključuju svima na zahtev.

stići će ti sms da ti je omogućen volte i da ih zoveš za nova podešavanja neta i mms-a, ali ti to ne treba. sve radi, osim što na 99% xiaomi telefona, uključujići i moj, slanje sms-a traje oko minut. prijem sms-a i dolazni i odlazni pozivi kod mene rade bez problema.

The PunisheR

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
455
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 13
Pametni uređaji
Mi Band 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uključuju sada svima.
Ja nemam opciju u aplikaciji za VoLTE niti mi je stizao sms nakon aktivacije do strane njih, a imam voLTE sve super radi. (malo sam se namučio da ga aktiviram jer imam oneplus pa sam morao malo da budžim ali sve radi perfektno).

FM Balkan

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2013
Poena
285
Moja oprema  
Laptop
LENOVO ideapad L3 15IML05 - 81Y300H3RM
Tablet
Nexus 7 2013
Mobilni telefon
Samsung S10+
Pametni uređaji
Mi smatband 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potvrđujem da svima uključuju. Ja im pisao na chat iz aplikacije, na fazon aj mi uključite volte, pukla mi sesija pre nego što su mi odgovorili i nakon nekih pola sata-sat stiže sms da mi je omogućena usluga.

The PunisheR

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
455
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 13
Pametni uređaji
Mi Band 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
I već par ljudi mi se javlja u fazonu, e šta znači ova ikonica.
Uglavnom su ljudi koji koriste razne Samsung uređaje i nije bitan operater.

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
255
nisam imao ni ja, pa sam im na chatu ostavio broj i ime i prezime. ne pitaju za model telefona.
ja imam omoriku. a neko je ranije napisao da izgleda sad uključuju svima na zahtev.

stići će ti sms da ti je omogućen volte i da ih zoveš za nova podešavanja neta i mms-a, ali ti to ne treba. sve radi, osim što na 99% xiaomi telefona, uključujići i moj, slanje sms-a traje oko minut. prijem sms-a i dolazni i odlazni pozivi kod mene rade bez problema.
Pokusavao sam da ih dobijem na chatu, ali mi se stalno ukljucuje neki virtuelni asistent, malopre sam ih pozvao i operaterka mi je rekla da ne ukljucuju za zmaj tarifu. Operaterka mi nije bas delovala obavestena dva puta je nesto proveravala, da li je neko ukljucio sa zmaj tarifom?

whatgives

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2008
Poena
330
Pokusavao sam da ih dobijem na chatu, ali mi se stalno ukljucuje neki virtuelni asistent, malopre sam ih pozvao i operaterka mi je rekla da ne ukljucuju za zmaj tarifu. Operaterka mi nije bas delovala obavestena dva puta je nesto proveravala, da li je neko ukljucio sa zmaj tarifom?
na chatu odmah kucaj "operater", klikni na "podrška", "mobilna", sačekaj 10ak sekundi, javiće ti se operater, ne virtuelni asistent

Nemanja_96

Zapažen
Učlanjen(a)
15.05.2021
Poena
15
Звао сам данас и ја, па сам их питао око VoLTE услуге.
Услуга није доступна Морави 1/2 и Змај тарифи.

FM Balkan

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2013
Poena
285
Moja oprema  
Laptop
LENOVO ideapad L3 15IML05 - 81Y300H3RM
Tablet
Nexus 7 2013
Mobilni telefon
Samsung S10+
Pametni uređaji
Mi smatband 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015

Gileb

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2015
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
ideapad 700-15ISK
Mobilni telefon
Redmi Note 9
Pametni uređaji
Mi box 3, EON SDMC,Mi stick 4k,uca-bi60r
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ja sam iskljucio opciju. Na obicnom Redmi Note 9 nema sanse da proradi.

satell200

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2014
Poena
110
aktiviras mi danas napokon volte nakon 5 dana od kada sam podneo zahtev ... odlican je zvuk na samsung a70 zvao brata kome su pre neki dan aktivirali volte na a50...
njemu su sami aktivirali ja sam zvao ;_)

alekVS

Poštovan
Učlanjen(a)
21.05.2019
Poena
70
Na mtsovom sajtu pise da je VoLTE dostupan za sledece Xiaomi uredaje:
1. Redmi 9T
2. Mi 11 Lite
3. Mi 10

kimiyo

Zapažen
Učlanjen(a)
01.06.2021
Poena
20
Radi i na drugim modelima ali trenutno nisu oficijelno podrzani.

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015
Ja nisam imao problema odavno, sve radi stabilno na redmi note 9s

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015
Htedoh jos jedno zapazanje da dodam u vezi volte...

call waiting oduvek drzim iskljucen,
e to na volte u opste ne radi.... ne moze da se iskljuci.

sta god da radim on je uvek ukljucen i prima pozive dok vi razgovarate bez obzira cak i kada ussd kodom iskljucite.

Danas cu obavestiti mts tehnicku podrsku da to nekako rese.

Dragan992

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
(2021) ASUS ROG Zephyrus G15 GA503QR
Tablet
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000
Mobilni telefon
Apple iPhone 11 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet

sta god da radim on je uvek ukljucen i prima pozive dok vi razgovarate bez obzira cak i kada ussd kodom iskljucite.

Kod mene to nije slucaj...Ja sam zauzet dok sam na pozivu i uspesno mi je ugasen call waiting...

alekVS

Poštovan
Učlanjen(a)
21.05.2019
Poena
70
Imam Mi 10. Šta treba da radim da bih aktivirao uslugu? Kako ću znati da je usluga aktivna?
Prvo moras da ih pozoves ili da odes do njih da ti aktiviraju ako vec nisu, drugi korak je da u podesavanjima upalis VoLTE i tek kad se pojavi VoLTE ikonica onda je telefon spreman za VoLTE pozive
I jos nesto, moras da imas neku od omorika ili soko tarifa, na moravama i zmaju nece da aktiviraju

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
1,295

A i kad se isključi VoLTE ostaje aktivan poziv na čekanju.

kimiyo

Zapažen
Učlanjen(a)
01.06.2021
Poena
20
A ja sam recimo imao problem, dok nisam ukljucio volte, ukljucio sam poziv na cekanju ali nikad nije radio dok na drugoj kartici u telefonu je radio normalno, taman kad sam hteo da ih smaram za to saznao sam da hoce da ukljucuju volte i od kako su ukljucili meni radi poziv na cekanju.
Nisam pokusavao da iskljucim jer mi je ta opcija jako bitna ali eto recimo kod mene nije radilo ukljucivao/iskljucivao ga, dok ne ukljucih volte.
Nesto su oni zeznuli tu u setovanjima def.

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
1,295
@Jericho
I kod tebe je tako?

Cekam odgovor od mts-a u vezi ovoga.
Ma da, u principu me sad i mrzi da isključujem, ali je jako glupo što pozivalac ne dobija informaciju da je u toku drugi razgovor, kao u normalnim mrežama na svetu, već daje redovan ton da "zvoni".

Vrh Dno