Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ako je neko prošao sa optikom, teško da će to loše da radi. U svakom slučaju bolje što je prošao. Probajte, vidite kako radi, 99% da će biti daleko bolje od ADSL-a.

Ne daju ni 2 dana za probu ili da se da 13k dinara za instalaciju.,.

Vratili mi 10mb i na fast profil.
Pisao sam im email jutros sad video u podesavanja da su mi vratili kako sve bilo

Ako je neko prošao sa optikom, teško da će to loše da radi. U svakom slučaju bolje što je prošao. Probajte, vidite kako radi, 99% da će biti daleko bolje od ADSL-a.
Povezao lan kabl s drugim ruterom netgear 2.4 ghz i 5 ghz primetio sam da brze otvara stranice nego kod ruter zte od adsl

Jel moze neko da mi rastumaci ovu sliku, da li su ovo trenutno nakaceni uredjaji na moj ruter, svih 13?
Capture.JPG

Jesu.

Jel dobio neko u MTS-u neki drugi uređaj osim ZTE H168N koji izgleda svima daju?

verovatno ne, jer instalateri ih toliko imaju da ostavljaju pune kese njih ljudima u stanove posle rada slucajno o_O
ako ti se ne svidja, mozes zameniti svojim, jer ADSL/VDSL je standardan a PPPoE user/pass se mogu lako izvuci iz tog ZTE-a sa NirSoft RouterPassView programom.

Ćuti i pevaj što nisi dobio onaj Innbox krš umesto tog ZTE :D

Hvala.
Samo proveravam kakvo je stanje pošto po rečima servisera koji je došao da reši problem to je "najsavremenija" oprema :)

100mbps lan portovi, 2.4ghz-only 802.11n wifi sa ralink chipsetom... sta ce ti vise za internet paket od 20-90mbps :LOL:?
adsl ruteri sa naprednim mogucnostima postoje (VDSL2+ do 300mbps, gbit portovi, wifi5 sa nekoliko antena...), ali su poprilicno skupi, nece isp da daje vise od minimuma dovoljnog za uslugu

100mbps lan portovi, 2.4ghz-only 802.11n wifi sa ralink chipsetom... sta ce ti vise za internet paket od 20-90mbps :LOL:?
adsl ruteri sa naprednim mogucnostima postoje (VDSL2+ do 300mbps, gbit portovi, wifi5 sa nekoliko antena...), ali su poprilicno skupi, nece isp da daje vise od minimuma dovoljnog za uslugu
Još samo da radi :)

Šalu na stranu, nove generacije wifi standarda donose i druge benefite ne samo veće brzine

ZTE H267N ne prolazi nijedna user/pass kombinacija od pomenutih osim telekom/telekom, pokušao sam i reset. Da li su nešto menjali, skoro sam dobio modem? 🤔

To je onda nova verzija H267N, slikaj nalepnicu.......ja imam isto H267N v1. 0 i prolazi admin/tzlkisonpk

Screenshot_20221027_123848.jpg

Poslednja izmena:
admin/tzlkisonpk i jeste admin sifra posle factory reseta ali cim se poveze sa DSL moze TR069 ACS da mu promeni admin sifru, i to izgleda radi sa ovim novim modelom

posle mog razgovora sa ovim clanom, izgleda da za ovaj model su poceli da menjaju ne samo admin pass preko TR069, nego i pppoe user/pass, tako da ne moze ruter imati internet vezu ako se iskljuci TR069/promeni ACS url da se ne bi promenio admin pass (jer onda nece imati tacan pppoe user/pass).

Pritom ne postoji opcija kao na V1.0 za export config fajla (bar je nisam nigde našao, a definitivno ne na istom mestu gde stoji na V1.0) da se izvuče pppoe user/pass i isti unese manuelno.
Mada ne bi ni vredelo, jer kada povuče novi pppoe user/pass tada postavlja i drugi admin/pass te se izloguje sa stranice rutera

Da li je neko nasao resenje za pppoe konekciju za ZXHN H168N V3.5 ? Ili od toga nema nista, posto ovi iz Telekoma ne daju.

Jel zna neko gde mogu da vratim adsl ruter i da prekinem uslugu posto sam presao na optiku?

U poslovnicu...

Jesu li portovi za ADSL/VDSL isti na ISDN-u? Elem, koleginica bi da pređe sa EUnetovog ADSL-a na Telekomov VDSL. U poslovnici je ubeđuju da pređe na Supernovin kablovski ili šta već. Hoće li to neko da je o'ladi za ISDN port, kojih više nema, bar u Loznici ili je neka druga kvaka u pitanju? Kablovski ne odgovara jer posle nema nazad, ako port ode...

Poslednja izmena od urednika:
ISDN i ADSL/VDSL su dva potpuno razlicita tipa tehnologije... ISDN je prevazidjen tako da niko nece da je "ohladi za port", cudno je da jos uvek se i koristi, moguce da je ostalo ponegde za manja mesta...

To me i čudi. Da preformulišem pitanje: može li VDSL na ISDN-u? Ovde su nekad koristili termine obični i ISDN portovi - ja usvojio.
Raznih aktivnih tehnoloških antikviteta može da se nađe u Telekomu.

Poslednja izmena od urednika:
Pisu ljudi svasta... Ukratko, moze VDSL na ISDN...

Jedno pitanje za članove foruma koji su tehnički potkovani ili su radnici teničke službe Telekom-a🙂

Da li teh. služba Telekom-a na ADSL portu u centrali može ručno da menja ove vrednosti:
  • Interleave Depth (Up 1, 2, 4, 8 / Down 1, 4, 8, 16, 32, 64)
  • Interleave Delay Up/Down npr. 14/16 ms
  • Impulse Noise Protection INP Up/Down npr. 1.8/0.3 symbols?

Moze.

Dva dana se ubeđujem sa budalama iz Telekoma da te vrednosti mogu ručno da se podešavaju oni kažu to ide automatski🤦‍♂️😃

Kod mojih su menjali brzinu jer su 2 programa na SD IRIS paketu kočila pa sa 6 mb/s i SNR 17.5 db podigli na 8 mb/s a SNR je pao na 6.5-7.0 db, sve te parametre su katastrofa podesili.

Ja im pošaljem screenshot-ove linije kada su imali samo ADSL 10 mb/s i SNR 9.5-10 db i kako su podešene vrednosti Interleave Depth, Interleave Delay, Impulse Noise Protection INP. čovek kaže ne može da se to podesi😃

Profil je pre ovoga bio podešen Interleaved/Interleaved a sad posle njihovog stručnog podešavanja je Fast/Interleaved.

Nazad
Vrh Dno