Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

ako ti puste svih 100 umesto tacno 80 kao sto su trenutno, ici ce ti speedtest oko 94mbps down (upload ostaje isti kao trenutno jer imas svih 10)
ako ne moze tebi 100m do centrale da ide puna brzina onda kome moze (a i na samoj stranici modema sto izmerio pise da moze do 107)...

ako ti puste svih 100 umesto tacno 80 kao sto su trenutno, ici ce ti speedtest oko 94mbps down (upload ostaje isti kao trenutno jer imas svih 10)
ako ne moze tebi 100m do centrale da ide puna brzina onda kome moze (a i na samoj stranici modema sto izmerio pise da moze do 107)...
Nista probacu im pisati pa ako budu hteli da se cimaju da mi podese.

Evo da javim bili su mi tri ekipe u roku od 7 dana.
Uglavnom prvi kazu to ti je max 72-73 mb.
Drugi nista nije pipao jer je padala kisa kaze trebaju videti jel ima koji slobodan port da me prebace.
Treci e ti su mi zaprzili corbu prvo su ustanovili da nema slobodnih portova pa su mi zeznuli fiksni telefon i postavili 60 mbps i kazu to tije to.
Sad sam po cetvrti put prijavio da mi vrate na stara podesavanja i da ostave 72 mbps posto nisu kadri da naprave bolje najverovatnije da linija ne valja iako sam udajen manje od 100m.
Screenshot_2022-08-25-21-26-51-219_org.mozilla.firefox.jpg

Meni su davno rekli, iako sam imao bolje parametre nego kod tebe, da ne može 100. Posebno još sa tri stb-a.
U stvari može ali nije baš stabilno.
Platiš 100 a nemaš taj protok.
I tako je 50 paket radio bez ikakvih problema godinama, i platiš šta si dobio.

Ugovori smanjenje cene ili traži da te vrate na 50 paket.
Vidi šta možeš da uradiš.
Na ovo meni nisu dali 100:
24-09-2018.jpg

Danas podesili ove vrednosti ide 74/10 mbps.
Kad nmz bolje ok je svejedno me net i fiksni izadju 1500 din.
IMG_20220826_151439.jpg

Može li mi ko reći, može li se još koji satelit dodati da se pretražuje, ja imam samo 2, ovaj Astra 3B i Atra 19.2E....
Ima li šansa da se doda i da antena vidi još neki satelit gde ima free programa, i ako može još neki, neka neko napiše poziciju, molio bih, ako ne - ništa :)

Imam telekom internet godinama, bakar, 50/8. Nebitno. Od pre 2 3 meseca wifi jako slabo radi,sa prekidima, dosta prekida. Bukvalno uzvičnik izlazi na telefonu svako malo i nema konekcije, ništa ne može da se gleda. Dok na računaru radi normalno svaki put u tom momentu. Da li sam nešto u podešavanjima radio ne znam, znam da sam jednom nešto namestio na ipv6 ili kako već ali ne znam šta, možemo i to da prođemo da namestim kako je već kod nekog, ako vas ne mrzi. Ako neko ima neki predlog neka kaže. Poslao sam mejl mtsu, to će potrajati. Ili da probam factory reset modema mislim da ne bi trebalo da mu bude ništa. Svaki predlog je poželjan pa ako ima neko ko bi pomogao. Modem je menjan pre nekoliko meseci, isti takav je bio godinama odjednom nije mogao na mrežu pa su menjali ali radio je posle toga. Ipak se bojim da ja nisam nešto pomerio pa ako može da se restartuje i vrati na original. Model je ZXHN H168N V3.1

Poslednja izmena:
Imam telekom internet godinama, bakar, 50/8. Nebitno. Od pre 2 3 meseca wifi jako slabo radi,sa prekidima, dosta prekida. Bukvalno uzvičnik izlazi na telefonu svako malo i nema konekcije, ništa ne može da se gleda. Dok na računaru radi normalno svaki put u tom momentu. Da li sam nešto u podešavanjima radio ne znam, znam da sam jednom nešto namestio na ipv6 ili kako već ali ne znam šta, možemo i to da prođemo da namestim kako je već kod nekog, ako vas ne mrzi. Ako neko ima neki predlog neka kaže. Poslao sam mejl mtsu, to će potrajati. Ili da probam factory reset modema mislim da ne bi trebalo da mu bude ništa. Svaki predlog je poželjan pa ako ima neko ko bi pomogao. Modem je menjan pre nekoliko meseci, isti takav je bio godinama odjednom nije mogao na mrežu pa su menjali ali radio je posle toga. Ipak se bojim da ja nisam nešto pomerio pa ako može da se restartuje i vrati na original. Model je ZXHN H168N V3.1
Probaj prvo factory reset pre nego sto zoves njih.

Jel može neke parametre da poremeti? Našao sam u setingsu factory reset to je to onda.

posle factory reset samo promenis opet naziv wifi mreze i pass i te sitne detalje, ne pokvari nista vezano za internet vezu

Smanji li mi brzinu sa 10mb na 7mb i prebacili mi na Interleaved/Interleaved sa fast profil
nit me obavestili da ce smanje brzinu nisam bio kuci 5 dana..
A 6 godina imam 10mb
Kako imaju praca da smanje brzinu,a da ne obaveste?

Ovako možda i laički...imaš li iris tv ? Ako imaš vidi jesu li ti sada kanali koje si imao u sd a koji su postojali i u hd formatu sada prebačeni samo u hd, onda su ti na kontu toga smanjili protok ili šta već. Ide priča da sada svi imaju hd kanale pa i po cenu da im je zato zakinuto na protoku za internet.

Ovako možda i laički...imaš li iris tv ? Ako imaš vidi jesu li ti sada kanali koje si imao u sd a koji su postojali i u hd formatu sada prebačeni samo u hd, onda su ti na kontu toga smanjili protok ili šta već. Ide priča da sada svi imaju hd kanale pa i po cenu da im je zato zakinuto na protoku za internet.
To sam imao pre 5 godina taj iris
sad samo internet jer bez razloga mi smanjili
Moguce ce mi kradu paricu 99%
Zvali me nudili neki za tv tj pograme odbio sam jer mi ne trebaju

Postavi sliku parametara, ili napiši šta piše tamo koliko je moguće ako nisi siguran.
Meni se desilo jednom jako davno, isto kao i kod tebe. Nešto su radili u centrali i pustili opet na tako nešto, 6-7 mbit-a, uglavnom odmah vidiš da je sporo.
Zovi ih i prijavi to. Ne brini, ne kradu ti paricu, ne znam šta će im tvoja parica :)

Postavi sliku parametara, ili napiši šta piše tamo koliko je moguće ako nisi siguran.
Meni se desilo jednom jako davno, isto kao i kod tebe. Nešto su radili u centrali i pustili opet na tako nešto, 6-7 mbit-a, uglavnom odmah vidiš da je sporo.
Zovi ih i prijavi to. Ne brini, ne kradu ti paricu, ne znam šta će im tvoja parica :)
Totalno su sjebali nesto u centralu jer gde j zivim ima jedno adsl oko 50 njih,a central je udaljena 2.2 km
21 vek tj i 2023 uskoro godina da ne moze ovi iz mts da nameste bolji internet
Placam 1700 din 10mb
Nikom ne mozes da se zalis
Nas 20 se prijavilo za kablovsku jer znam da od toga nema nista jer im se ne isplate da vucu kabl za nas 20 kbl cal i nemanj konkurenciju em gube korisnike zbog neta loseg

To se i meni desilo. Uveo ADSL 2011-e godine, prvo tad bio paket 4 mb, posle prešao na 10, imao realno 7.5, kažu ne može više jer sam, po njihovom proračunu preko 3km od centrale. Sad, kod nas su podzemni telefonski kablovi, tako da ne znam kud su kopali sve i koja je trasa bila, autom ima oko 2 km, al ok. I tako je bilo negde do 2019 godine, kad poče da puca veza, i oni kažu ne može, daleko si od centrale, ne može, spustićemo te u paket 6. Pitam kako je moglo 7 godina 7.5 bez problema, igram i igrice često, ping 40ak, nikad lagova problema, kažu ne može i nema objašnjenja, samo ponavlja 10 puta daleko si puno od centrale, ne može da izgura. I ok, spuste me na 6, e sad ima 2-3 meseca, sad pada ispod 4, varira, lagovi stalni, zovem, nisu ni došli, kaže bio problem u mojoj centrali, kao popravili, i ono jesu, radilo 2-3 dana kako treba, i sad opet zeza. Da imam alternativu, menjao bih, ali sam van grada, kod mene nema kablovske niti šta drugo. Sumnjam da je ta agregacija verovatno problem, biće da ranije nije bilo puno korisnika, sad klinci od deteta idu na internet, i da je centrala preopterećena, šta znam, nemam pojma. Ali što čovek reče, sramota, 2012 godine imao sam 7.5 MB realnu brzinu, 900 KB/s download, sad jedva 5, kad pređe 600 KB/s download, ja pevam.
Da pređem na 4g, na telefonu ide i do 30 megabita brzina, ali mi ne vredi, imam netflix, volim igre igrati, youtube, dokumentarce, tih 150-200 GB što nude bih potrošio za 4-5 dana, posle bih imao brzinu kao i sad na adslu, tako da - ko me jb kad živim u pripi*dini :)

Totalno su sjebali nesto u centralu jer gde j zivim ima jedno adsl oko 50 njih,a central je udaljena 2.2 km
21 vek tj i 2023 uskoro godina da ne moze ovi iz mts da nameste bolji internet
Placam 1700 din 10mb
Nikom ne mozes da se zalis
Nas 20 se prijavilo za kablovsku jer znam da od toga nema nista jer im se ne isplate da vucu kabl za nas 20 kbl cal i nemanj konkurenciju em gube korisnike zbog neta loseg
Da li znaš gde da pogledaš i šta da pogledaš?
Sa adsl-om ne mora da znači da je do njih. Dugo sam koristio ADSL i jednom je bilo do njih kao što sam napisao. Deset puta je bilo do mene. Na primer, izgaze kabl, oksidira kontakt u utičnici...
Stvarno ne znam kako misliš da se pomogne ako počne pitanje kao geo socio politička postavka problema.

Da li znaš gde da pogledaš i šta da pogledaš?
Sa adsl-om ne mora da znači da je do njih. Dugo sam koristio ADSL i jednom je bilo do njih kao što sam napisao. Deset puta je bilo do mene. Na primer, izgaze kabl, oksidira kontakt u utičnici...
Stvarno ne znam kako misliš da se pomogne ako počne pitanje kao geo socio politička postavka problema.
Do centrale je
Pre je bio fast profil sad me prebacili na Interleaved/Interleaved bez razloga

A šta ti piše za "attainable rate (up/down)"?
Interleaved utiče veoma na ping, ne na protok.
Zovi ih i reklamiraj ako nemaš preko 10000 na Down, rade 24 h i mogu to da reše u centrali odmah. Opet ti kažem, kod mene su menjali neku opremu tada u centrali i kada su ponovo puštali pustili neki manji paket. Ali vidi šta piše za ovo da budeš siguran da je do njih.

A šta ti piše za "attainable rate (up/down)"?
Interleaved utiče veoma na ping, ne na protok.
Zovi ih i reklamiraj ako nemaš preko 10000 na Down, rade 24 h i mogu to da reše u centrali odmah. Opet ti kažem, kod mene su menjali neku opremu tada u centrali i kada su ponovo puštali pustili neki manji paket. Ali vidi šta piše za ovo da budeš siguran da je do njih.
Jeste do njih jer kad vec imam 10 mb vec 6 godina
Znam da su nesto radili na centralu

Ploče masovno otkazuju, kablovi su stari više decenija, nije se ništa održavalo i normalno je da kod tehnologije podložnoj vremenskim prilikama dodje do značajnog smanjenja parametara.

Ploče masovno otkazuju, kablovi su stari više decenija, nije se ništa održavalo i normalno je da kod tehnologije podložnoj vremenskim prilikama dodje do značajnog smanjenja parametara.
Gde ja zivim ima jedno 50 kuce adsl,i nikako nece da uvedu centralu za bolji internet jer nece nemaju konkurenciju ne isplati im se nikako..
Dok jedno selo udaljeno 5 km ima super nova haha vec 3-4 godina...

Biće, trebalo bi uskoro da bude od EU grant za ruralni broadband, kao sto su imali u Sloveniji npr…

Malo koči Telekom jer je praksa da to ide preko bitstream-a drzavnog operatera, sto njima ne odgovara nikako zbog SBB ali biće…

a najveca fora sto
@zluu10 Nažalost mnogo je takvih u Srbistanu, nisi jedini.
Verujem..
to selo sto mi udaljeno 5 km sto imaju super novu,
Fora sto kabl nema ni 2km od mog sela tj jest kablovska je u pitanju znaci presekli moje selo..
pre 4 godine kao sto su pricali bice kablovska super nova u mom selu,i na kraj nista nije bilo sa preskli vec 4 godine tako pricaju..

@zluu10 Takvih problema imaš i po gradovima, bez da uvredim sela, pa ne rešavaju, jer im se može drže monopol. U Srbistanu ti je jedino sreća faktor. Ako si te sreće da budeš u naselju, ulici, selu koja ima novu centralu, ili je prošao neki kabl, odlično, ako nisi žao nam je nemate uslova.

@zluu10 Takvih problema imaš i po gradovima, bez da uvredim sela, pa ne rešavaju, jer im se može drže monopol. U Srbistanu ti je jedino sreća faktor. Ako si te sreće da budeš u naselju, ulici, selu koja ima novu centralu, ili je prošao neki kabl, odlično, ako nisi žao nam je nemate uslova.
Ima jedan prosao opticki internet krajem septembra bice gotov,ali nisam siguran kako radi njihov internet
jer 50mb za 1500 dinara

Vrh Dno