To se i meni desilo. Uveo ADSL 2011-e godine, prvo tad bio paket 4 mb, posle prešao na 10, imao realno 7.5, kažu ne može više jer sam, po njihovom proračunu preko 3km od centrale. Sad, kod nas su podzemni telefonski kablovi, tako da ne znam kud su kopali sve i koja je trasa bila, autom ima oko 2 km, al ok. I tako je bilo negde do 2019 godine, kad poče da puca veza, i oni kažu ne može, daleko si od centrale, ne može, spustićemo te u paket 6. Pitam kako je moglo 7 godina 7.5 bez problema, igram i igrice često, ping 40ak, nikad lagova problema, kažu ne može i nema objašnjenja, samo ponavlja 10 puta daleko si puno od centrale, ne može da izgura. I ok, spuste me na 6, e sad ima 2-3 meseca, sad pada ispod 4, varira, lagovi stalni, zovem, nisu ni došli, kaže bio problem u mojoj centrali, kao popravili, i ono jesu, radilo 2-3 dana kako treba, i sad opet zeza. Da imam alternativu, menjao bih, ali sam van grada, kod mene nema kablovske niti šta drugo. Sumnjam da je ta agregacija verovatno problem, biće da ranije nije bilo puno korisnika, sad klinci od deteta idu na internet, i da je centrala preopterećena, šta znam, nemam pojma. Ali što čovek reče, sramota, 2012 godine imao sam 7.5 MB realnu brzinu, 900 KB/s download, sad jedva 5, kad pređe 600 KB/s download, ja pevam.
Da pređem na 4g, na telefonu ide i do 30 megabita brzina, ali mi ne vredi, imam netflix, volim igre igrati, youtube, dokumentarce, tih 150-200 GB što nude bih potrošio za 4-5 dana, posle bih imao brzinu kao i sad na adslu, tako da - ko me jb kad živim u pripi*dini