Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Vidim da ti Noise margin ti je samo 1.5db. Koliko zna sve sto je ispod 6db je izizetno lose, tj znak da je parica losa.

Da, ali evo slike tj merenja malo posle toga neki pola sata, gde je 5,2
e129493280298ae30944a08aef6c565a.jpg

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

A ovde mala razlika u vremenu je 8,5
d21f37f72e4a78d3a19b13520c81b35a.jpg

FEC greske ne treba da te brinu mnogo je vaznije sta se desava sa marginama i CRC greskama a ovolika varijacija margina nije normalna i vrvtno su u pitanju jake smetnje na liniji. Ovo je posao za tehnicare telekoma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reci mi sta konkretno da im trazim da odrade, penjali su se na banderu da prpvere kontakte, kao malo nesto doradili ali su kontakti ok, mada ja ne vidim nista da su sredili.
Sta treba da urade, paricu da srede, ili kabal od bandere do parice, ja sam bio ubedjen, da je do mog kabla ali verovatno je izgleda parica ili zica od bandere do parice u tavanu.

Znaju oni bolje od mene sta ce i kako. Nek izmere krajnju liniju do rutera i nek izmere na banderi ako postoji neko odstupanje onda je definitivno nesto tu kod tebe izmedju bandere i rutera. Oni nisu duzni da resavaju tvoju kucnu instalaciju ako tu postoji problem al bar morali bi da ustanove.

Ako ne mogu da ustanove gde je neka probaju da te prebace na neki drugi port ako ima slobodan.

Poslednja izmena:
Sto se tice kucne instalacije tu je sve ok, stavio sam drugi kabal i isto se dogadja, ostaje da vide od bandere do parice.
Ili da pitam da li mogu na drugi port da me prebace

Ne verujem da ce da te prebace na drugi port osim ukoliko ne mogu da rese problem ili imaju visak slobodnih portova.

Mene buni koji ti je taj potez od bandere do parice?

Pa taj kabal sto vodi od bandere, do parice ili cega vec u tavanu gde se vezuju telefonske zice plava i bela, koje dalje idu do uticnica....

Prijavi smetnje nek dodju i detaljno sve provere.

I ti si zamenio kabl za isti taj buđavi "golišavi" plava + bela žica? Kupi bre kabl sa izolacijom, kao UTP kabl samo tanji.

A tu dilemu da li problem pravi deo instalacije od tavana pa do utičnice možeš rešiti jedino tako što ćeš da na tavan nosiš produžni kabl za struju, ruter i mobilni telefon (da po povezivanju sa njim preko WiFi pogledaš parametre), i da direktno na te žice u kablu koji ti stiže sa bandere kleštima "krimpuješ" RJ-12 konektor i boc u ruter tako direktno.
Ako su parametri isti problem je dalje od tavana ka banderi i centrali. I najčešće je to ključni problem i ako je u podzemnom kablu problem možeš da se slikaš, Telekom to ne menja pa ni cela ulica da ih zove svaki dan a ne ti jedan.

Ja sam odradio tako kako ti napisah, i isti su parametri bili. Znači izvor šuma je van moje kuće 200%. Pa sam posle video & photo materijal slao kao prilog u žalbi Ratel-u. Sad radi VDSL 50/2 bez problema.

Tebi je u interesu da tako probaš... a idealno bi bilo posle toga i da smaraš Telekom terence da dođu i mere oni isto tako na samom kablu sa bandere a ne na utičnici i na banderi pa da ti prodaju priču da je na banderi sve fantazija a kod tebe je problem.

Hvala na savetu probacu ovo

@shamanNS Lakse mu je ako nema krimp klesta da kupi telefonski kabl sto kraci koji sa obe strane ima RJ11 konektor i da sa jedne strane ogoli zice i da ih poveze na taj kabli koji dolazi od bandere a drugi deo sa konektorom u ruter. Najidealnije bi bilo tako kao sto si mu reko al ako je je veci poprecni presek zica s bandrere kao sto je kod mene tesko ce moci da navuce konektor a jos ako nema klesta mora se zeza s ostalim alatom.

Moj komšija dugo nije plaćao fiksni telefon i sada je isključen. Kad se okrene taj broj automat kaže da je broj nepostojeći. E sad nije mi jasno, kako mu uredno radi adsl? Doduše adsl nije kod mts-a već kod drugog provajdera, ali čudi me da Mts kada je isključio telefon nije isključio i adsl?

Telekom nema pravo da isključuje adsl koji nije njegov... oni su mu samo isključili liniju, a to nema nikakve veze sa fizičkim kablovima.

Ovo je nesto novo ili nije tacno

Kad iskljuce fiksni ode i adsl,fiksni je do sad bio apsolutni preduslov za adsl

Telekom nema pravo da isključuje adsl koji nije njegov... oni su mu samo isključili liniju, a to nema nikakve veze sa fizičkim kablovima.

Ali masa ljudi drži mts fiksni samo zbog toga, što je to uslov za adsl. Znači svi oni koji imaju adsl kod drugog provajdera mogu lako da "izigraju" mts, tako što neće plaćati fiksni. Ovi će im isključiti fiksni ali ne i adsl. Da li sam dobro razumeo? Lično ja imam Total Mix, a telekomov fiksni plaćam samo da bih mogao da imam adsl.

Pa ispada da je tako.
Kako oni mogu da iskljuce nekoga ko placa racune na vreme.
Ono sto ne placa to mu ukidaju.
Nisu njemu uzeli/ukinuli paricu da nije vise njegova, vec uslugo fix telegon.
Naravno da adsl/vdsl moze bez fix da radi, bez parice ne moze.
Samo sto kad bi to dozvolili imali bi manjiiiii profit.
Zato mora fix pa xDSL

Ali masa ljudi drži mts fiksni samo zbog toga, što je to uslov za adsl. Znači svi oni koji imaju adsl kod drugog provajdera mogu lako da "izigraju" mts, tako što neće plaćati fiksni. Ovi će im isključiti fiksni ali ne i adsl. Da li sam dobro razumeo? Lično ja imam Total Mix, a telekomov fiksni plaćam samo da bih mogao da imam adsl.

Pitaj sbb pa ces videti sta ce ti reci

Mozda tolerisu maximum 2 meseca-CEKAJU da PLATIS fiksni a posle DEMONTIRAJU port

Kod PTT a pise u ugovoru a i rekli mi da ako iskljuce fiksni ode i adsl, ugovor se placa do kraja obaveze

Poslednja izmena:
Postoji li bilo kakva šansa u budućnosti da Telekom fiksni bude neograničen prema fiksnim i mobilnim (kao što ima Vip Neo)?

Pa prema fiksnim iz Mts mreze je i sad besplatno u box paketima.
Prema mobilnim verovatno tesko da ce biti bar u narednih 5-6 do 10 godina.
Moje misljenje.

Ne znam sta mi je pametnije da pisem ovde u pileup topicu ili da rezujem temu iz 2013 xD

Imam glupi huawei hg532e ruter radi on fino, ali su svi portovi zakljucani i nista sto podesim u port porward tabu zaista neradi. Ima upustva na netu kako namestiti nije tesko, problem je sto portovi ostaju zakljucani :/
Namestio sam fiksu IP adresu za mreznu karticu lepo otvorio 10tak razlicitih portova i kada proverim sa.

http://canyouseeme.org/ za sve kaze da su i dalje closed.

LimJvFo.png

Ima li leka ?

Vrlo je moguće da si iza CG NATa, što znači da ti isti portovi treba da se otvore i tamo negde u Telekomu. Proveri da li se javna adresa tvog rutera razlikuje od javne adrese koju prijavljuje npr. whatismyip.com
Imaš i temu na forumu o tome.

@gadafi
Kako da proverim javnu ip adresu rutera ?
O cemu ima tema o tome sta raditi kada si iza tog CG NATa ?

Imamo mi pravo po ugovoru da trazimo od Telekoma da nam otvore te portove ili da se pomirim da nema nista od toga :(

Pogledaj

Odeš na 192.168.1.1 (=konfiguraciona stranica rutera) i loguješ se. I onda negde imaš status sa parametrima konekcije i/ili listu WAN konekcija (internet, iptv, voice, TR069) gde možeš da vidiš koja je IP adresa dodeljena internet konekciji, ako je IP koji počinjem sa 100 onda si iza CG-NAT.

Napiši prvo koji ruter imaš. Na ZTE. Modelima se to što ti treba nalazi na Internet>Status>DSL Connection Status (klikneš na link sa tim imenom da "raširi listu) i gledaš šta stoji za IP polje za internet konekciju (koja se kod mene zove 'HSI", kod drugih tipa "High_Speed_Internet_VD" ; obično je prva u toj tabeli).

Za Huawei ne znam napamet nisam imao Huawei sa ovim novijim interfejsom.

Ili jednostavnije ode na http://whatismyipaddress.com i odmah sazna koja mu je ip adresa.

Pogledaj u podesavanjima rutera koju IP adresu dobija ruter. Ako je adresa tipa 100.64.0.0/10 (opseg 100.64.0.0 - 100.127.255.255), onda je CG NAT.

Ako zakačiš CG NAT pošalješ mail na [email protected] i skinuće te sa CG-NATa.

Neka posalje da mu ne radi video nadzor i da mu je zbog toga hitno potrebna javna dinamicka ip adresa.

Poslednja izmena:
Ako ti adresa počinje sa 10.x.x.x, a da to nije TR069, na CG-NAT si.

@sam633: Fali ti nula :p

@iOS: Komentar korisnika @fudbaler koji si citirao je netačna informacija. Svi ti sajtovi za "koja mi je adresa" prijavljuju/vide javnu IP adresu a u slučaju CG-NAT-a više korisnika deli istu javnu IP adresu. Tako da mora baš da se vidi u podešavanjima rutera.

Pocinje IP sa 100.xx
Znaci da im saljem email. Da li ima nesto u ugovoru oko toga tj mogu da punim pravom zahtevam to ili moram da se pomolim svevisnjem da se dobri ljudi iz Telekoma sazale na mene :D

jel realno da 2 meseca nema vdsl porta ....

Vrh Dno