50/10 moze da izgura veza sa trenutnim podesavanjima u centrali, tako da 20/2 nije problem sigurno.
On se sa y550 nakacio na TVOJ WIFI i izmerio tu brzinu? (siguran si da je na tvoj, trazio ti je lozinku?)
Jesu glupa pitanja mozda, ali stvarno je i taj covek glup, pa mora se od ovoga poci
Ja mislim da ti nesto drugo ogranicava tu protok (uT u pozadini, Windows Update?) ili se neko nakacio na mrezu, a ti nisi primetio?
Jedina alternativa je da su u centrali zavrteli na 10/2 paricu (sto neces videti u ruteru, meni su tako jednom odvrnuli na 30/2 dok sam bio na 20/2 i imao sam PUNIH 20/2 na speedtestu 24/7), a da se on nakacio na neki drugi wifi, ili je koristio mobilnu mrezu (a nije primetio, sto nije tesko).
Probaj da iskljucis WiFi pa testiras sa nekog kompa samo kada je LAN prikacen.
(da nije Bench forum rekao bih i da se ukljuci WiFi za drugi test a iskljuci skroz komp)
Konačno su priznali da je njihova greška i da su nas pogrešno priključili u centrali na manji protok!
Sad samo preostaje natezanje oko izmene ugovora jer u centrali više nemaju mogućnost da mi daju 20/2, sve je popunjeno...