Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

50/10 moze da izgura veza sa trenutnim podesavanjima u centrali, tako da 20/2 nije problem sigurno.

On se sa y550 nakacio na TVOJ WIFI i izmerio tu brzinu? (siguran si da je na tvoj, trazio ti je lozinku?:))
Jesu glupa pitanja mozda, ali stvarno je i taj covek glup, pa mora se od ovoga poci :)

Ja mislim da ti nesto drugo ogranicava tu protok (uT u pozadini, Windows Update?) ili se neko nakacio na mrezu, a ti nisi primetio?

Jedina alternativa je da su u centrali zavrteli na 10/2 paricu (sto neces videti u ruteru, meni su tako jednom odvrnuli na 30/2 dok sam bio na 20/2 i imao sam PUNIH 20/2 na speedtestu 24/7), a da se on nakacio na neki drugi wifi, ili je koristio mobilnu mrezu (a nije primetio, sto nije tesko).

Probaj da iskljucis WiFi pa testiras sa nekog kompa samo kada je LAN prikacen.
(da nije Bench forum rekao bih i da se ukljuci WiFi za drugi test a iskljuci skroz komp :))

Konačno su priznali da je njihova greška i da su nas pogrešno priključili u centrali na manji protok!

Sad samo preostaje natezanje oko izmene ugovora jer u centrali više nemaju mogućnost da mi daju 20/2, sve je popunjeno...

Konačno su priznali da je njihova greška i da su nas pogrešno priključili u centrali na manji protok!

Sad samo preostaje natezanje oko izmene ugovora jer u centrali više nemaju mogućnost da mi daju 20/2, sve je popunjeno...

Ladno si ostao bez VDSL porta, iako si po podacima iz rutera bio na VDSL-u. Nista mi nije jasno. Sta li su uradili to?!

Kakvi pacijenti. Ladno su ubacili nekog umesto tebe.
Ja bih da sam na tvom mestu trazio raskid ugovora, pa uzeo neki promociju u bolj te uvo...

Kako li su u BGu uspeli da istrose VDSL portove da mi je znati....
Sta su ti konkretno rekli?

@alfaunits

Pa ja sam u MIrijevu i isao sam da potpisem novi ugovor trazio VDSL 50 Mbita i posle 2.5 nedelje me zovu da kazu da za sad nema uslova, kad bude prikljucice me na vdsl , dotle sam na 10/1.
Inace sam 240 metara od centrale...

Pa kod tebe nema VDSL uopste, drugo je to. A ovo je manjak VDSL portova.

Kolko sam razumeo doticnu ,nedostatak portova je problem i u mom slucaju.

Pozdrav svima :)

iznecu svoj problem ovde ,u nadi da cu dobiti pomoc,jer od telekoma nema vajde :/

Stanujem u Sremskim Karlovcima.Korisnik sam telekom adsl-a vec dobrih 6 godina. Tokom tog perioda sve je radilo kako treba-brzina je bila maximalna u odnosu na paket koji sam koristio,prekida u radu NIKAD nije bilo,niti bilo kakvih kvarova. Do pre 2 meseca sam koristio NET paket od 10 mb,brzina mi je uvek bila oko 8.7 mb.Pre 2 meseca krecu problemi,brzina interneta mi drasticno opada - prvo na 2-3 mb ,pa onda na cak 0.15 mb :O uz to pocinju i konstantni prekidi u radu,internet se po 10ak puta dnevno znao gubiti-dolaziti. Nakon kontaktiranja telekoma,dosao je njihov covek,dao mi nov modem i time je problem resen. Nekoliko dana nakon toga mi istekne ugovor i potpisem novi uz paket 20 mb i dobijem nov modem. Sve je radilo kako treba - brzina mi se kretala oko 16-17 mb,prekida nije bilo. Medjutim pre 4-5 dana krecu isti problemi. Internet mi se gubi na svaka 2-3 sata. kad se izgubi,sve lampice mi sijaju,medjutim kad restartujem modem internet lampica mi sija crvene boje nekih 3-4 minuta i nakon toga proradi (pocne da svetli zeleno). naime,brzina interneta ne opada. Prilikom menjanja modema stavio sam i nov spliter,kao i kabel koji povezuje modem i racunar.U cemu moze biti problem?
Ovde su slike stanja modema i interneta:

Hvala unapred,pozdrav! :)

Bukvalno imam isti problem, ali sve je identicno, isto mi se prekine veza, sve lampice sijaju...To mi se desavalo sa starim ruterom, zvao sam Telekom, zamenio ruter, problem ostao isti.Nakon toga dosli kod mene, zamenili mi spliter na telefonu koji je direktno povezan sa uticnicom na zidu, ni to nije pomoglo.Pomoglo je izgleda sto sam kabl za drugi telefon u sobi u kojoj mi je racunar a koji sam sproveo iz uticnice, direktno povezao sa ruterom, skinuo sam prethodno stavljeni spliter i taj drugi telefon
Za sada internet radi oko 4h bez prekida, ostavicu ruter upaljen preko noci pa cu videti...Da li je problem u tom drugom spliteru ili kablu koji vodi iz njega do rutera? Videcu i to da probam da zamenim...
Zaboravih da napomenem da mi je paket Net 20 (20/2)

Poslednja izmena:
Devojka dobila 20/2 i sa njim probleme ... Ogroman broj grešaka u ruteru i pucanje DSL linije svakih par sati na po sat vremena... Brzina 12/2 Ruter setovan na 14/2. Poslali su najvećeg dufusa što su imali, kome nisam preko telefona uspeo objasniti da je izlaz na spliteru na kome piše MODEM, paralelno vezan sa dve žice na ulaz splitera i da nema nikakav filter na tom delu... Po njegovom merenju sve je ful kul, na tavanu 18 Mbps kaže devojka nekim uređajem merio, kaže joj spliter mora na tavan jer se, jelte, račva na dva dela linija (u jednoj sobi telefon u drugoj ruter). , spliter je bio kod telefona, jer za modem on nije potreban, i to sam pokušao da mu objasnim. Oni nikad nisu otvorili spliter ili pak uzeli šemu i pogledali. Kad im nakačim gore spliter, i opet bude sralo, ima da zahtevam da isti taj dođe na objašnjavanje. A nakon toga raskid ugovora.

Sent from Tunguzija.

Poslednja izmena:
Teško da raskines,ako imas 12,sa onim do 20,se oni ograđuju.Jeste dzukacki ali tako rade.

Zar ne upozore prilikom obrade zahteva za odredjenu brzinu da mogu da ponude tu i tu brzinu, npr. ne 20/2 vec 16/2 i sl.? Pa ako se korisnik slozi s tim, puste.

Jedno je brzina, a drugo prekidi u konekciji, od toga mi se neće ograditi. Što je najgore, prvi put su joj rekli da ne može, drugi put može bez problema.
Sent from Tunguzija.

Imam telekomov adsl internet 50 mbps. I zaista, na desktop računaru koji mi je povezan kablom sa ruterom brzina mi je 47-48 mbs (da čovek ne poveruje! )Međutim, na drugim uređajima sa kojih se "kačim" na net bežično (putem wifi), a na tom istom ruteru, brzina je recimo do 18 mbps (laptop, android uređaji). Znam da pada brzina na wifi, ali ovo je pad za nekih 65 posto, da to nije malo mnogo? Ruter je dobijen od provajdera (telekom) ZTE vdsl2 H168N v3.1. Pretpostavljam da ima neko rešenje čim stiže odgovarajuća brzina u stan. Neka podešavanja? Šta mislite? Imam i TP link 740 n koji jos nisam uključio, mislio sam da ga stavim u drugu prostoriju, povežem sa ovim ruterom kablom. Da li onda treba uraditi neka podešavanja posebno za njega (i za njegov wifi)?

Ja na primer nemam ni jedan jedini signal u blizini a opet sa druge strane na odredjenim kanalima imam problema.
Sta sve moze uticati na to, mislim koji sve uredjaji?

Ja na primer nemam ni jedan jedini signal u blizini a opet sa druge strane na odredjenim kanalima imam problema.
Sta sve moze uticati na to, mislim koji sve uredjaji?

Pa mikrotalasna ti radi na 2.4ghz,pa kucni telefoni valjda na 2.4,razni uredjaju rade na 2.4ghz 5ghz je keva.

Pozdrav svima.

Već odavno mi je istekao ugovor sa MTS-om. Danam mi stiglo pismo o nizoj ceni pretplate na net20 paket.

Uzeo bih i jači paket ako je moguće na mojoj telefonskoj liniji.

Da li neko može da mi pomogne da rastumači cifre sa slike? Da li se u ovim podacima možda vidi koliko teorijski može max brzina da bude?

Pakit koji imam već nekoliko godina je 10/1 Mbps

Prilozi

• mts.JPG
    mts.JPG
    134.1 KB · Pregleda: 192
  • mts2.JPG
    mts2.JPG
    60.8 KB · Pregleda: 114
Okrenes telefonom i das zahtev da se izmeri, koliko moze najvise. javice za dan-dva i to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ping google.com -t mi je uvek bio lock na 37ms, Data Path na interleaved, googlao i nasao da ako je fast moze da bude manje. E sada, zvao ih, otvorio reklamaciju, danas me pozvao covek i pitao da jos jednom objasnim problem, posle 10min su mi promenili na Fast i ping je sada zakucan na 27ms. Znaci bolje.

Da li moze nesto od modulacije sto vec mogu i sam da pristupim na ZXHN H168N V3.1 da promenim i poboljsam jos malo ? Daleko sam od centrale imam 5.30/0.80 zakucanih, 5ms ka Nisu na speedtestu pa se pitam da li je to normala onda ka google-u koji je neko "merilo" ka inostranstvu generalno na ADSL-u ili je i ping posledica udaljenosti od centrale (ujedno na se na speedtestu i Pristina pojavila kao default test server sto nikada nije bila stvar ni na jednom provajderu :trust: ).

Link Status Up
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 871/6144 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 871/6145 kbps
Noise Margin(Up/Down) 6.6/1.6 dB
Line Attenuation(Up/Down) 12.4/32.9 dB
Output Power(Up/Down) 11.3/20 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 0/6
FEC Errors(Up/Down) 0/0
HEC Errors(Up/Down) 0/6
Showtime Start 2 h 18 min 5 s

Modulation Type ADSL_2plus - Ovo je okej ? Posto sam mozda i sam nesto menjao medjutim onda fabricki resetovao.

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pomoc!!! imam jednu mozda i blesavu ideju.....a to je da stari iptv stb (znaci onaj amino) probam da povezem na drugi tv. Novu opremu sam preuzeo i povezao na lcd putem hdmi. e sada onu staru opremu bi da povezem na tv (kutijasa) a da sve to ne idem zvanicno (tj. ne prijavljujem u mts poslovnici). Sta mislite da li ce da radi i kolike su sanse da oni iz baze ne blokiraju te portove?

Ljudi treba mi pomoc!!! imam jednu mozda i blesavu ideju.....a to je da stari iptv stb (znaci onaj amino) probam da povezem na drugi tv. Novu opremu sam preuzeo i povezao na lcd putem hdmi. e sada onu staru opremu bi da povezem na tv (kutijasa) a da sve to ne idem zvanicno (tj. ne prijavljujem u mts poslovnici). Sta mislite da li ce da radi i kolike su sanse da oni iz baze ne blokiraju te portove?

Sam si odgovorio ,blasava ideja.

Manju marginu video nisam....
Kako ti radi uopste ovo?

Perfektno kolko se moze na ovoj lokaciji.

5.20/0.85/5ms na speedtestu, dodatno su podesili sada mi je ping 17/18/16/17ms ping ka google-u, konstantno bez ijednog skoka, nit packet loss-a. Zbog pinga mi i sluzi provajder i za sada je skroz ok.

Ma samo kad je to perfektan downstream SNR (1.6 dB) ... Da je u pitanju nadzemna instalacija/bandere kad ti sedne 1 golub na kabl bilo bi bye bye konekcija. Zbog te perfekcije ti se vidi konekcija od celih 2 sata trajanja...

Nece to raditi, jer moraju stari da deaktiviraju.

Jel moze link gde se prijavljuju smetnje u radu interneta?
Hvala.

Zovi telefonom, kakav link...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Telekomov ADSL mi je bio vrlo pouzdan, ali sam završio sa njima kada sam pokušao da upgrade-ujem brzinu sa 10Mb... Jednostavno nije moglo :D Prvo su rekli da zbog udaljenosti od centrale/bazne stanice od oko 900 metara mogu da imam najviše 20Mb, a kad sam podneo zahtev za upgrade na 20, odgovorili su da je ipak maksimum 10... Šteta.

koji je max sa ovim mojim par.? 12333333.jpg

Vrh Dno