Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

God dammit crko mi adsl ruter u petak, evo tek danas dobio drugi, al odma problem, na proslom (valjda bio 520c il tako nesto 6 i kusur godina me sluzio) sam brzo i lako aktivirao sva 4 LAN porta, dok kod ovog opet rade samo 1 i 4, Huawei HG532e je ovaj novi, da li se i kod njega moze promeniti funkcija LAN portova, da sva 4 budu internet, da nisu rezervisani za IPTV ili sta god vec Telekom uradi :/

Drugo da li ovaj 532e radi OK sa port forwardingom sto se otkljucavanja portova za torrente tice ?

EDIT
OK
reseno, *** likovi su me probudili taman kad sam zaspao iz nocne scene pa sam zaboravio da se ne logujem u ruter sa telekom/telekom nego sa admin/tzlkisonpk.

Ostaje pitanje za port forwarding, kakva su iskustva radi OK ?

Poslednja izmena:
No problemo sa PF, u stvari sa tim ruterom na 3 lokacije nijedan jedini problem nisam imao! Da radi na VDSLu, ja ne bi dao da se menja.

Da li ce u lelekomu da budu neke promocije do nove god za nas koji ne mozemo na VDSL?
Ili da idem na ovu glupavu promociju 10mb+2mes.

Steta :( ja bih čekao neku akciju, 2meseca za 1din nije ništa..

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja ne bih pre isao na 10/1 bez UO sada, posto nije neka bitna razlika za njega, u nadi da ce biti nesto bolje.

"Kroz dve godine,krenite sa ovim 10/1 pa kad se steknu uslovi predjite na bolje"[emoji23] [emoji23]

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

I zar nisam bio u pravu? Tada nije bilo realno da ce brzo vdsl. Plus je bila velika razlika u ceni.

Sada je realno da ce uskoro a razlika bez UO i sa UO nije neka za net10.

Zar ne?

Btw ono ne posle 'ja' je ocigledno greska :)

Alfa druže,kada cela Srbija bude pokrivena nekom normalnom adsl mrežom onda možemo da pričamo ko je u pravu a ko nije.Ovako,možemo samo da se ubedjujemo da kod tebe radi a kod mene ne,jer ja nemogu da kažem da si u pravu posle 2godine ubeđivanja sa telekomom da su katastrofa od operatera.Bar za mene.

Kakve to veze ima sa onim sto se Timberwolf salio?

I zar nisam bio u pravu? Tada nije bilo realno da ce brzo vdsl. Plus je bila velika razlika u ceni.

Sada je realno da ce uskoro a razlika bez UO i sa UO nije neka za net10.

Zar ne?

Btw ono ne posle 'ja' je ocigledno greska :)
U pravu si za Beograd, ostatak Srbije posebno jug bez pomaka :)

Alfa druže,kada cela Srbija bude pokrivena nekom normalnom adsl mrežom onda možemo da pričamo ko je u pravu a ko nije.Ovako,možemo samo da se ubedjujemo da kod tebe radi a kod mene ne,jer ja nemogu da kažem da si u pravu posle 2godine ubeđivanja sa telekomom da su katastrofa od operatera.Bar za mene.

Mozda kad privatizuju :)

Vi ste stvarno ludi ako mislite da ce privatnik da ulozi u mrezu ako na njoj ne moze da zaradi, pa pogledajte samo SBB, ima ga samo u vecim gradovima, protif se gleda samo, nista vise.

Jel imao neko sa telekom ADSL om, problem sa yutubom i možda nekim drugim sajtovima ?

Prijavljuje : server DNS address could not be found

Nešto je prslo - ja sam bio bez fiksnog i interneta neko vreme, sad se neki sajtovi ne razrešavaju.

I ovde ista situacija.

Послато са 8079 уз помоћ Тапатока

Upisite Google DNS server i bicete mirni. Osim onog pre 1-2 nedelje kada je bilo globalnih DDoS i hakova sajtova, uvek je radilo bolje. To je jedina stvar za koju zameran MTSu, ali zaboravim skroz da moze biti tih problema jer od pocetka koristim Google DNS :)

Devojka kaze da joj lose radi net celo popodne i vece, Subotic je u pitanju.

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Uradite ipconfig /flushdns ako DNS server update ne radi.

Google je izgleda izmenjao IP adrese, a stare IP se i dalje koriste cak i na Google-ovim DNSovima.

Uradite ipconfig /flushdns ako DNS server update ne radi.

Google je izgleda izmenjao IP adrese, a stare IP se i dalje koriste cak i na Google-ovim DNSovima.

Hvala ti ko rođenom bratu!
P.S. ko nije skapirao cmd upišete u search od start menija windowsa, pokrenete, i samo ispišete ovu komandu.

Ja sam samo promenio DNS na Google-ov.

Jedini problemi koje Telekom ima, mada jako retko, su vezani za DNSove. Cim se vise od jedne osobe zali na DSL, znam da je do toga ;)

Nešto je prslo - ja sam bio bez fiksnog i interneta neko vreme, sad se neki sajtovi ne razrešavaju.

Ovo nije DNS problem. Čak i nakon vraćanja interneta i telefona njihov web sajt je bio nedostupan.

Vrh Dno