Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ne mogu da se slozim sa tim da ne rade nista, u Gornjem Milanovcu su ove godine pokrili sva sela i svaki zaseok posebno sa isturenim stepenima sto je za svaku pohvalu.

Ne mogu da se slozim sa tim da ne rade nista, u Gornjem Milanovcu su ove godine pokrili sva sela i svaki zaseok posebno sa isturenim stepenima sto je za svaku pohvalu.
Jesu slazem se, ali pozadina svega toga je da u tim selima nisu bile ni digitalne centrale a kamoli optika do njih.Tako da su to morali da urade, a istureni stepeni su bili jedino logicno a ujedno i najjeftinije resenje!
Inace svuda gde je digitalno tu ne pipaju, sem u vecim varosicama!

Poslednja izmena:
Ma mi smo više nego zadovoljni,stvarno je telekom gluv na molbe korisnika,manja mesta im nisu prioritet ni najmanje,kontam da njih nije briga za stotinak korisnika u jednom selu,ali i mi placamo kao i svi ostali pa bi bio red da koliko toliko ulože i poprave katastrofalnu mrežu u Srbiji.Ipak,oni ulazu samo u veće gradove i nije ih briga za ostale.Inače,evo brzine na 5ghz i još nije mreža urađena kako treba,u toku sledeće nedelje ćemo da popravilo to još malo[emoji2] Pogledajte prilog 211161
I kod nas 5 GHz raste, brzuna sve veća, kad prešiša ADSL: Papaaaaa Lelekom.

Sent from Tunguzija.

Dupli post greškom..

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

Telekom bas briga za manja mesta?
A sta tek da se kaze za privatne operatere? Oni to nece pokriti sve dok ih drzava ne subvencionise da to urade!

Telekom drži monopol nad ADSL infrastrukturom i iz prve ruke sam imao prilike da se uverim kako "strucnjaci" iz Telekoma "rešavaju" problem krajnjeg ADSL korisnika koji nije njihov korisnik, već korisnik privatnog operatera. Ako već sasvim banalan problem ne mogu (čitaj: NE ŽELE ) rešiti, kako očekuješ da dozvole privatnim operaterima da napreduju. Ne dozvoljavaju POŠTI, koja je manji državni operater, državna sestra firma, da napreduje, dalje od toga nećemo.
Sent from Tunguzija.

Telekom bas briga za manja mesta?
A sta tek da se kaze za privatne operatere? Oni to nece pokriti sve dok ih drzava ne subvencionise da to urade!
Da,apsolutno ih nije briga.Kao prvo,ovde kod nas u telekomu rade neznalice,pojma nemaju pa tako nemogu ni da pomognu,nemam pojma ni kako se zaposlili ni ko ih zaposlio.Drugo,da hoće da pomognu oni bi posle hiljadu molbi i ko zna koliko poziva možda nešto i uradili.Treće,kod mene ima preko 2500 hiljade vikendica i ljudi plaču za fiksne telefone,njihov odgovor je uvek isti,radimo na proširenju,bičeve obavešteni.I tako,par godina unazad.Ej bre u 21 veku ti nemaš fiksnu telefoniju u turističkom mestu.I na kraju,zašto bi država dala lovu lelekomu da radi na svojoj mreži i dali korisniku ono što plaća?Da bi se direktori i elita iz lelekoma i dalje ku....rcila sa skupocenim satovima,automobilima i ostalim perverzijama?Mani me se druže branjenja telekoma,možda je nekom dobar ali za mene ne postoji gori.Šta misliš,kako je nama dok čitamo kako po gradovima imate 50,60,100mb protok a mi molimo da nam puste bar 3mb da bi to radilo iole normalno?

Znam ja odlicno kako "nam je", ili barem kako "nam je bilo", posto sam ja bio u kraju Nisa gde je dialup bio jedina opcija dok sam u BGu imao SBB 1/512 (ili koji vec bese tada paket - sto me podseti, 1/512, a danas 100/5 paketi :)).

Ali ne mozes ocekivati da ce IKO sem Telekoma, tj. drzave uci u tako mala mesta. Naravno da ce prvo ici na veca mesta, i to nisu isli centar BG-a, nego bas NBG, Stepa i slicne povrsine gde imaju ogromnu koncentraciju za mali rad. Ali doci ce i do manjih mesta.

U Finskoj i Norveskoj ne bi imali ni fixni u nekim delovima da drzava nije subvencionsiala da se izgradi infrastruktura tamo. U Koreji ne bi imali bolji internet (interno, ne externi link) od celog sveta zajedno da drzava nije uvidela da je odlicna internet komunikacija jeftin stub razvoja njihove privrede, i bukvalno izgradila infrastrukturu u celoj zemlji, i daje je besplatno (barem je davala) providerima na koriscenje (dakle provideri samo ubiraju zaradu, nemaju nikakvih troskova neta unutar zemlje!).
Tako ce i kod nas, Telekom ipak pomalo radi i u manjim mestima. Pa eno selca u Vojvodini od 1000 stanovnika su dobila VDSL.

Ne znam gde si ti konkretno, ako ni fixni nemate.

Nije ovo odbrana Telekoma, vec, barem po meni, realna procena situacije. Privatni provideri bez subvencije drzave nece doci kod vas. Mozda tebi izgleda sada "pa neka ih subvencionisu, sta ima veze sto tako novac duplo ide van zemlje, barem cu imati neta", ali broj ljudi kojima tamo treba net je sigurno premali, i bukvalno je samo u pitanju odliv novca iz zemlje.
Bolje se preselite (neka vas subvencionisu, nemam nista protiv!) u vece mesto, gde ce imati neta! Ako se barem daju drzavne pare, neka odu ljudima iz ove drzave, a ne samo stranim firmama. A samo Telekom trenutno nije strana firma.

Poslednja izmena:
Nemam potrebu druže da se selim zbog neta.Imamo različita mišljenja,nije problem.Po meni nije realno da nemamo normalnu komunikaciju a da je placamo.Zašto mi je onda telekom naplacivao 2000 mesečno ako nije u stanju da mi to isporuči?I pazi ovo,dok smo bili na starim paketima net5 mi smo imali protok od 4mb da bi nam ponudili spajanje i boks2,uradimo to i više nemamo uslove za ništa?A zovu nas da nam nude iptv,veće pakete uz malo veću nadoknadu?Pa ko je tu lud,mi ili oni?Na pitanje i čistu provokaciju sa moje strane dali imamo uslove za ponuđeno operater ladno daje odgovor"pa naravno,zato vam i nudimo".Lepo kažem da se tamo nezna ko pije a ko plaća.Ustvari,zna se ko plaća,mi.Nemoj da me shvatiš pogrešno,uopšte nemam nameru da tvoje mišljenje omalovazavam ili nešto slično.I opet,to nisu državne pare,nego naše pare koje nam otimaju krajnje bezobrazno

Za ovo sto si sada rekao se skroz slazem. Nije fer da se isto placa! Barem sa te strane su mogli da vas "subvencionisu", tako sto imate jeftinije pakete, tipa 500din.

Ne znam koji mag je osmislio ovu promociju sa 2/4/5 meseci frei, kada ispada ista cena i samo razljuti one koji ne mogu uzeti vecu brzinu :(

BTW, ovo je moje razmisljanje na glas, znam da je nemoguce da se desi kod nas :( Ali bi bio normalan nacin da se drzava sredi.

http://informer.rs/vesti/ekonomija/...m-pravi-prekretnicu-telekomunikacijama-Srbiji
Sad sam video ovu temu ali sam ovaj tekst postavio i u temi o vdsl-u, možda je ovde prikladnija ova vest, a nadam se da ćemo imati u skorijoj budućnosti FTTH kako najavljuju.

using TT
"Pa normalna stvar da ce da bude bolje i laksa stvar u telekomunikacijama ...!Ja sam ceko 64 godine, a moj otac i moja majka isto 85 godine i baba i deda 90 godine, znaci 300 godine!" :D:d

Samo urbano!!!

Sent from my m2 using Tapatalk

Kako su jadni,blokirali me na fejsu,mož misliti...A nisam napisao ništa što nije istina

Hehehe,nemam potrebe više,završio sam sa njima

valjda danas..ubacili su neki laptop i ovo untitled.JPG

Sutra treba da trazim zamenu rutera hg531v1, pa me zanima ima li sta novije a da dobro funkcionise?

Stvarno, može li neko da poređa HG uređaje hronološki i da da osnovne razlike? Ja na Huawei sajtu nisam našao.
Naravno, mislim na uređaje iz mts-a.

ADSL? HG532e, najbolji je u klasi!

Stvarno, može li neko da poređa HG uređaje hronološki i da da osnovne razlike? Ja na Huawei sajtu nisam našao.
Naravno, mislim na uređaje iz mts-a.
VDSL2? ZTE ZXHN H367N, najbolji je u klasi :)

Ako ti nesto ne radi sa njime, garantujem da je falican primerak :)

WiFi je rusio kod mene u stanu, gde i jaci ruteri ne dobace ista :) Napravio sam i temu o njemu.

hg531 wifi je ok, samo me nervira sto ne radi kucna mreza nikako... nije mi jasno kako,ali ne radi...

vidim da se lako dogradjuju antene na h532, moracu to da rasturim odmah i da cackam :D
mada vec imam Netgear WNR834B v2 sa 3 velike antene dogradjene,zakacen na lan4 i stavljan 2 sprata ispod, nije mi wifi toliki problem u kuci...

Poslednja izmena:
Ja otisao da mi zamene, hg532 imali samo stari neki otvaran, dali mi nov iz kutije ZTE, nisam obracao paznju... Sednem u kola,kad onk vdsl2 modem pise... Jel ce da mi radi uopste na adsl?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja otisao da mi zamene, hg532 imali samo stari neki otvaran, dali mi nov iz kutije ZTE, nisam obracao paznju... Sednem u kola,kad onk vdsl2 modem pise... Jel ce da mi radi uopste na adsl?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Tako i meni kada sam uzimao dodatnu BBTF liniju umesto ADSL dali VDSL modem, za koju godinu kada budem prelazio na VDSL tehnologiju i kada se steknu uslovi (postave istureni stepen) onda nema drndanja i vracanja modema! :)

Poslednja izmena:
A ovaj moj 552e? Meni radi dobro, ali šta očekivati u budućnosti...

moj je 552a1 mada su rekli ako zelim 20/2 poslali bi mi drugi modem nisam bas siguran zasto

Sta vidjeste, danas ne vidjeste. Net 10, koji je jedva radio na 8/1... ;)
adsl.jpg

Vrh Dno