Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Kod mene sinoć u UE problemi od 9 uveče počeli, jutros u 9 izgasim modem, prođe par minuta, upalim, promenjena IP adresa i rade ponovo gmail, google servisi i youtube. Sinoć jedno vreme nije radio ni FB ali brzo proradio, ali ovo ostalo navedeno ni za makac, zaboravih da resetujem modem sinoć jer sam bio ubeđen da nije do toga, možda i nije, možda su jutros nešto čačkali pa namestili, ali strašno su neprofesionalni, ljudi na njihovoj zvaničnoj FB strani govore da imaju problema od sinoć a oni umesto da daju neko saopšenje, kao rešenje im govore da im prijave probleme u inbox.

Meni ne radi skype pise connecting i tako u nedogled. Ima li za ovo resenja za ovaj problem. Takodje i pojedini sajtovi ne rade i ako koristim google dns

Треба ми помоћ.
Коначно код мене може адсл и узели смо ово чудо...

Повезао сам све, нет ради савршено, али телевизија неће.
Када сам повезао каблове, упалим ТВ и оно се апдејтује, изаберем IPTV и уместо да добијем главни мени, мени тражи неко име и лозинку... Како то да средим?

Едит:
Прорадило, звао сам ове оператере, дали ми име и лозинку...
Хаос :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa kad ga prvi put pališ uvek. Na onom albisu, je imala opcija da uvek traži korisničko ime i lozinku.

Navika od davno da radim ping google.com -t, skontao da je na mts-u to uvek 30-40ms, na sbb-u/kopernikus-u 12-20ms. Kako na tom tako i na ostalim stranim serverima. Jel to nesto generalno ili je problem kod mene individualno ? Ping test u Nisu/Bg-u je uglavnom 12-14ms.

12-13ms trenutno kod mene.

Možda se pričalo o tome ali ne mogu da nadjem.
Koja je najpovoljnija opcija za net kod telekoma?
Komšija hoće samo net, a ima tehničke mogućnosti za 100mb.
Brzina nije bitna koliko je bitna najjeftinija kombinacija..

Da ide na ime OSI :)
Sem toga, jedina opcija je da uzme Net100 + fixni sa UO24. Nisam probao, ali mislim da ne moze preci na Net100 ako ima onih 5 meseci po dinar! (nema veze sto bi placao vise)

da li ce biti jos uredjaja uz net po 1 din (levono Tab 2 A7-20) ili to sto je bilo bilo je,,,?

Треба ми помоћ.
Коначно код мене може адсл и узели смо ово чудо...

Повезао сам све, нет ради савршено, али телевизија неће.
Када сам повезао каблове, упалим ТВ и оно се апдејтује, изаберем IPTV и уместо да добијем главни мени, мени тражи неко име и лозинку... Како то да средим?

Едит:
Прорадило, звао сам ове оператере, дали ми име и лозинку...
Хаос :)

Koja je bila lozinka.da znamo resenje ako se nekad pojavi.

Свакоме је другачија. Не би ни требало да се појави да они нису нешто зезнули.
Морали смо звати, па су тражили јмбг и не знам ни ја шта још...

Imam na poslu telekom adsl i nisam nimalo zadovoljan! Po ugovoru brzina treba da bude 20mb a ona ne prelazi 10.

Zvao sam korisnički servis, bunio se i uzalud... Njihov operativac na terenu (čisto da dodam čovek nema dve blage veze sa poslom koji radi) meri brzinu interneta sa nekog svog telefona jer nema računar sa kojim može direktno da proveri konekciju.

Čoveku upali aplikaciju speedtest i meri brzinu preko huawei y550, a ona mu pokazuje 17-18 mbps. Sve bi to bilo ok da na mom desktop, laptop i mobilnim telefonima kojih imam 3 brzinu ne pokazuje od 7 do 9,5 mbps.

Ubeđuje me lik da je internet dobar kako sve radi u fulu i džaba. Drugi put je došao i isto je zaboravio svoj računar, opet očita preko telefona i brzina mu je ista kao prvi put.

Ima li neko ideju šta da radim jer ono što njemu njegov telefon pokazuje nema blage veze sa pravom brzinom, a neću da plaćam nešto po ugovoru što u stvarnosti nemam?!

Povezi svoj laptop/desktop LAN kablom, i proveri brzinu.

Ako i tada nece, onda je pitanje da li je covek mozda povezao se na 3G/4G :D

Povezi svoj laptop/desktop LAN kablom, i proveri brzinu.

Ako i tada nece, onda je pitanje da li je covek mozda povezao se na 3G/4G :D

Proveravao na njegove oči ali džaba, on se drži svoje priče... Desktop je sve vreme direktno povezan na lan, probao sam isto i sa laptopom ali ne vredi, neće da prebaci 10...

Smaraj ih ponovo da dodju i sledeci put nemoj da mu dozvolis da testira na svom telefonu, i reci mu lepo da u ugovoru ne stoji da na njegovom telefonu treba da ima 20mbita, jer ti ne koristis njegov telefon. Neka proveri na tvom racunaru, jos bolje ako ih imas vise, tipa desktop i par laptopova.

Smaraj ih ponovo da dodju i sledeci put nemoj da mu dozvolis da testira na svom telefonu, i reci mu lepo da u ugovoru ne stoji da na njegovom telefonu treba da ima 20mbita, jer ti ne koristis njegov telefon. Neka proveri na tvom racunaru, jos bolje ako ih imas vise, tipa desktop i par laptopova.

Najgore od svega što je on probao na svim mojim uređajima, a nigde nije konstatovao da ja nemam tih ugovorom predviđenih 20mb.

Napišem im mejl, sve lepo na memorandumu, pečatirano, pošaljem u korisnički centar i još uvek nema odgovora a prošlo je tačno 8 dana. Pozovem ih u utorak i tražim da opet izađu na teren da utvrde stanje, postaviim im pitanje zašto nisu odgovorili na mejl, a oni mi kažu da nisu bili u mogućnosti zbog neradnog dana i vikenda, a uz sve to gospođica sa kojom sam komunicirao kroz razgovor mi provuče da je po njihovom uvidu brzina ok.

Najavili su novu terensku ekipu jer onog prethodnog baticu ne smeju verovatno da pošalju. Još uvek me niko nije kontaktirao i izgleda da neće dok ne odem u neku njihovu poslovnicu i ne napravim s.anje!

Daj parametre iz rutera za konekciju. Koji si deo BGa?

Sto se tice same brzine, kako je on konstatovao da ti nemas predvidjenih 20, ako na tvojim uredjajima nema nigde 20? Koji su to uredjaji u pitanju, mislim tesko da su svi slabiji od Y550??

Daj parametre iz rutera za konekciju. Koji si deo BGa?

Sto se tice same brzine, kako je on konstatovao da ti nemas predvidjenih 20, ako na tvojim uredjajima nema nigde 20? Koji su to uredjaji u pitanju, mislim tesko da su svi slabiji od Y550??

evo, ovo je od jutros brzina, izmerena pre 5 minuta.

Nalazim se u Mirijevu.

Desktop računar je nov, neka office varijanta. Laptop je dosta dobar, a telefoni sa kojima sam povezan na wifi su galaxy s7, lg g2, xperia e5

Dakle nijedan uređaj nije krš, niti je slabiji od njegovog...

Kapiram da ti ovo treba od parametara:Pogledajte prilog ZXHN H168N V3 security.pdf Pogledajte prilog ZXHN H168N V3.pdf

Poslednja izmena:
evo, ovo je od jutros brzina, izmerena pre 5 minuta.

Nalazim se u Mirijevu.

Desktop računar je nov, neka office varijanta. Laptop je dosta dobar, a telefoni sa kojima sam povezan na wifi su galaxy s7, lg g2, xperia e5

Dakle nijedan uređaj nije krš, niti je slabiji od njegovog...

Kapiram da ti ovo treba od parametara:Pogledajte prilog 214898 Pogledajte prilog 214899

Ogroman broj CRC gresaka, a po parametrima linije udaljen si preko 1km od centrale. Cudi me da su ti uopste i dali VDSL paket. Ko zna u kakvom je stanju parica i koliko puta je nastavljana/krpljena.

Meni druze na 850m prosle godine nisu hteli da daju 20/2, nudili su mi 20/1 (iako ga nema u zvanicnoj ponudi). Srecom, bakarni kabl su zamenili optikom pa sad mogu da uzmem i najveci paket.

I šta sad ja da radim sa njima, nije moja greška što su mi ugovorom nešto predvideli i na to se obavezali a nemaju tehničkih mogućnosti da sprovedu u delo?

Naravno da nije tvoja greska. Cudi me bas nesto sad...Margine su ti odlicne, i bez obzira na to imas velili broj CRC error-a. Mozda je ruter neispravan. Trazi ponovni izlazak na teren i neka ponesu drugi ruter.

Jel instalacija u radnoj prostoriji u dobrom stanju? Mislim kabl nije izgazen i sl.?

Ma sve je kako treba, nema nikakvih problema sa instalacijom. Novi kablovi, nove utičnice, novi spliteri... Telefon nema smetnji, fax radi normalno. Tražiću da ponesu novi ruter.

To i nije tooooliko veliki broj grešaka s obzirom da je statistika za konekciju koja drži već 551h / 22 dana. Parametri su solidni (za Srbiju)...

50/10 moze da izgura veza sa trenutnim podesavanjima u centrali, tako da 20/2 nije problem sigurno.

On se sa y550 nakacio na TVOJ WIFI i izmerio tu brzinu? (siguran si da je na tvoj, trazio ti je lozinku?:))
Jesu glupa pitanja mozda, ali stvarno je i taj covek glup, pa mora se od ovoga poci :)

Ja mislim da ti nesto drugo ogranicava tu protok (uT u pozadini, Windows Update?) ili se neko nakacio na mrezu, a ti nisi primetio?

Jedina alternativa je da su u centrali zavrteli na 10/2 paricu (sto neces videti u ruteru, meni su tako jednom odvrnuli na 30/2 dok sam bio na 20/2 i imao sam PUNIH 20/2 na speedtestu 24/7), a da se on nakacio na neki drugi wifi, ili je koristio mobilnu mrezu (a nije primetio, sto nije tesko).

Probaj da iskljucis WiFi pa testiras sa nekog kompa samo kada je LAN prikacen.
(da nije Bench forum rekao bih i da se ukljuci WiFi za drugi test a iskljuci skroz komp :))

Pozdrav svima :)

iznecu svoj problem ovde ,u nadi da cu dobiti pomoc,jer od telekoma nema vajde :/

Stanujem u Sremskim Karlovcima.Korisnik sam telekom adsl-a vec dobrih 6 godina. Tokom tog perioda sve je radilo kako treba-brzina je bila maximalna u odnosu na paket koji sam koristio,prekida u radu NIKAD nije bilo,niti bilo kakvih kvarova. Do pre 2 meseca sam koristio NET paket od 10 mb,brzina mi je uvek bila oko 8.7 mb.Pre 2 meseca krecu problemi,brzina interneta mi drasticno opada - prvo na 2-3 mb ,pa onda na cak 0.15 mb :O uz to pocinju i konstantni prekidi u radu,internet se po 10ak puta dnevno znao gubiti-dolaziti. Nakon kontaktiranja telekoma,dosao je njihov covek,dao mi nov modem i time je problem resen. Nekoliko dana nakon toga mi istekne ugovor i potpisem novi uz paket 20 mb i dobijem nov modem. Sve je radilo kako treba - brzina mi se kretala oko 16-17 mb,prekida nije bilo. Medjutim pre 4-5 dana krecu isti problemi. Internet mi se gubi na svaka 2-3 sata. kad se izgubi,sve lampice mi sijaju,medjutim kad restartujem modem internet lampica mi sija crvene boje nekih 3-4 minuta i nakon toga proradi (pocne da svetli zeleno). naime,brzina interneta ne opada. Prilikom menjanja modema stavio sam i nov spliter,kao i kabel koji povezuje modem i racunar.U cemu moze biti problem?
Ovde su slike stanja modema i interneta:

Hvala unapred,pozdrav! :)

Parametri nisu losi.
Cudno je to sto kazes da je sve bilo vrh do pre odredjenog vremena, sto moze da znaci da su verovatno radili nesto u tvom okruzenju sto moze da znaci da su nesto *****ali.
Zovi ih i smaraj da ti ne radi stabilno net. Nek ispitaju paricu od ormarica do tvog stana ili kuce pa ces znati sta je u pitanju.

Hvala na odgovoru. Sutra ih zovem ponovo. :)

Edit: Rekli su mi u telekomu da moja linija ne podrzava brzinu od 50/2 ,pa sam bio primoran da uzmem paket od 20mb,a razlika u ceni je samo 100din,pa ma kopka da li zaista linija ne podrzava 50/2? postoji li mogucnost da to proverim?

Poslednja izmena:
Vrh Dno