Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Jeste i samo on radi i niko vise...ja sam po ceo dan kuci i samo cu njega da cekam!!

Nema pravila :( Neki imaju srece pa se dogovore u okviru pola sata, neki ne mogu ni u okviru od nekoliko dana (za sva tri operatera pricam).

Ne znam samo sta ocekujes, da ti da da potpises bez bratove i LK i ovlascenja :(

Bratovu lk imam i dosta licimo, tako da... ;)
Samo mi nije jasno jel taj kurir neka od aktuelnih kurirskih sluzbi ili bas neki kurir zaposlen u mts-u?

Bratovu lk imam i dosta licimo, tako da... ;)
Ako imas njegovu licnu kartu i licite onda stvarno ne znam zasto si komentarisao ovde sve vreme i zamajavao nas!
Odes lepo u poslovnicu i sve opcije i mogucnosti su ti u tom slucaju dostupne!

Onda OK :D
Za ovo drugo nisam siguran, valjda je iz PostExpress-a.

@zexoni70 izvini sto sam ti oduzeo vreme i zamajavao te. Meni je ovo bitno i pokusao sam lepo i na legalan nacin da zavrsim ali vidim da to nije moguce u nasoj zemlji.

Nemoj se zanositi da bi u normalnijoj zemlji nesto mogao uraditi, bez ovlascenja.
U stvari u normalnijoj zemlji bi te jurili jer nisi platio racun, i ne bi ih zanimalo sto nisi tu da mozes da odjavis. Nakrcali bi mu dugove i posle trljali ruke za to, jer za razliku od nase zemlje, tamo bi mogli naplatiti ;)

Druze ja sam nudio da platim svih 24 meseca unapred; 6 god sam na adsl-u, nikada se nije desilo da sam zakasnio da platim racun.
Btw u normalnim zemljama deki vazi i digitalni potpis, gomila toga moze da se zavrsi preko interneta tj online tako da i nisi bas 100% u pravu ;)

@zexoni70 izvini sto sam ti oduzeo vreme i zamajavao te. Meni je ovo bitno i pokusao sam lepo i na legalan nacin da zavrsim ali vidim da to nije moguce u nasoj zemlji.
Ma ja sam to vise napisao zbog tebe a i nismo odmah znali da je njegova licna karta kod tebe!U tom slucaju je sve tako lako i jednostavno!Odes u poslovnicu sa njegovom licnom kartom i zavrsis sve sto ti treba,sumnjam da ce ti iko pogledati a kamoli uporedjivati licnu kartu i zagledati te pogotovo sto vec imas i koristis Telekomovu uslugu!Pozz!:wave:

Poslednja izmena:
Već 10-ak dana net mi se skoro pa prepolovio ranije je "dobacivao" do 9 Mb a sad ne može ni da izgura ni 5 Mb, jel se još nekom ovo dešavalo ? Što se tiče računara, modema itd. sve je isto.

Uvek postoji ono da ce me mozda provaliti i sta onda...ipak je razlika u godinama prilicna? Ne bi da zovu policiju tamo i da me hapse ko kriminalca nekog zbog pokusaja obmane ili sta vec znam. Hvala u svakom slucaju na ideji ;)

Ako imas njegovu licnu kartu i licite onda stvarno ne znam zasto si komentarisao ovde sve vreme i zamajavao nas!
Odes lepo u poslovnicu i sve opcije i mogucnosti su ti u tom slucaju dostupne!
+10000000

Ma zabole me za tablet, on ce na oglase. :d Nego oticicu u toku sledece nedelje do mtsa da se raspitam.

Javi mi se na PM za taj tablet, ja hoću da uzmem nešto u stilu media mapa 7 ili šta već nameravaš da uzmeš.

P.S. kod mene se tel. vodi na burazera, ja sam uzeo njegovu LK i moju LK (ni malo ne ličimo) i rekao liku u telekomu: on jedino može da dođe subotom i nedeljom a vi tad ne radite prema tome dabome ako oćeš davaj papire a ako nećeš da ne čekam džaba :D Upisao je lepo brojeve obe LK i nikakve probleme nije pravio...

Uvek postoji ono da ce me mozda provaliti i sta onda...ipak je razlika u godinama prilicna? Ne bi da zovu policiju tamo i da me hapse ko kriminalca nekog zbog pokusaja obmane ili sta vec znam. Hvala u svakom slucaju na ideji ;)
Onda kurir i ta varijanta,to ce sigurno proci!

Ja sam narucio ugovor preko kurira namerno jer se box vodi na caleta ,a da ne bi mator covek dolazio iz sela minimum dvaput .Imao sam njegovu licnu kartu ,i nikavih problema nije bilo da ja potpisem sam ugovor ,e sad da li je tako stalno .il sto se poznasjem sa postarom ,ne mogu reci.

Zaxxon meni ,vise od mesec dana ne prebaca 6,5 ,otkad sam uveo box4.

Hvala vam svima na ideji i pomoci. Jos samo da pitam jel bolje da trazim ugovor preko e-maila ili da zovem support (bese 0800-100-100 ili neki drugi br)?!

Ovo za kurira, verovatno zavisi koliko te poznaje.
Kad sam ja potpisivao, došao je neki novi kurir, pored lične karte tražio mi je i još neki dokument sa slikom.

Ima li ko u Miljakovcu (blizu Stevana Opacica ulice) da ima ADSL, kako mu radi? Ili bilo koji drugi net trebaju mi iskustva da znam sta da uzmem izgleda da se selim tamo uskoro.

U cemu je problem sto ne mogu da pingujem moju public IP adresu...nesto blokira, ne znam sta...hocu da namestim VPN da mi radi, ali mi se javna adresa uopste ne vidi spolja...tj ping ne prolazi.

A da, nisam napisao najbitnije...modem je HG532e, 10Mb paket

Poslednja izmena:
Kako se sprecava HG531 v1 da ode u nazovi "sleep" tj ostavim na lapu preko wifi da se nesto skida, i kad se vratim posle par sati, internet lampica na modemu ugasena i mogu samo paljenjem racunara koji je povezan lan kablom da "probudim" net, ili ako mi se ne pali racunar, da ugasim i upalim modem...ima li neko resenje za to posto mi glavni uredjaji konektovani bezicno i taj problem strasno iritira.

Kako se sprecava HG531 v1 da ode u nazovi "sleep" tj ostavim na lapu preko wifi da se nesto skida, i kad se vratim posle par sati, internet lampica na modemu ugasena i mogu samo paljenjem racunara koji je povezan lan kablom da "probudim" net, ili ako mi se ne pali racunar, da ugasim i upalim modem...ima li neko resenje za to posto mi glavni uredjaji konektovani bezicno i taj problem strasno iritira.
Ides u basic settings=>WAN=>INTERNET_R_8_35=>CONNECTION TRIGGER i umesto OnDemand promenis u AlwaysOn!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    232.6 KB · Pregleda: 173
Dobio sam danas statičku IP adresu i nemam pojma šta da radim s njom sad :D

Kapiram da je pod Advanced > Routing, ali nemam ideju šta da upišem ovde:

huawei.png

Poslednja izmena:
Kako da izracunam kolika ce mi biti brzina interneta preko Telekoma (net50 paket) ? Tj. koliki ce gubitci da budu?

Odokativnom metodom oko 10 mb/s

@Pablo: Ne lupetaj, postoji overhead i kod VDSL-a samo je nešto manji u odnosu na ADSL. Razlika je ta da ko ima uslova za VDSL imaju fore da konfigurišu port na par Mbps preko tih 20/50 pa da u praksi dobiješ skoro pa tu brzinu.

Nazad
Vrh Dno