Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Al je moguce da su zamenli paricu odnosno dali moju nekom drugom posto sam pre imao stabilan net na 10/1 sa pingom 15-17 a sada je 75 ili 33?
Nije moguce zapravo tehnicki jeste, ali se to ne radi pogotovo sto imas net.

Ganjam ovih dana 50/2 ali na sadanjem broju gde istice ugovor 10.08 na 20/1 koji je dve godine radio sasvim OK
medjutim sumnjam da ce mi izaci u susret iako sam bukvalno zgrada do centrale na 20m blizine.
Margina Downstream mi je oko 6.5 a downstream Attenuation je 4.5.
E sad na razdaljini samo oko 30m dalje imam jos jedan fiksni prikljucak na kome nemam ADSL ugovor nikakav i
tu iz Call Centra tvrde da moze da se uz segmentaciju odradi 50/2. E sad kako im doskociti da se moze i ovamo
sa sigurnoscu dobiti 50/2. VDSL. na sadasnjem fiksnom prikljucku na kome je sada ADSL

Poslednja izmena:
E uključili sokoćalo danas :D Kad bi ovako potrajalo u narednih 2 godine :d bilo bi dobro...
4543888597.png

Moze li telekomov Huawei HG530 da radi u bridge modu?

Ako neko zna postupak neka napise kako da ga prebacim da radi u tom modu

Ja sam do skoro imao 10Mbita brzinu, ali su mi smanjili sada na 6 jer je došlo do preopterećenja mreže.
Jel imam pravo da tražim da mi smanje pretplatu proporcionalno brzini? I dalje mi je račun 1600 din.

Smanjili brzinu zbog opterećenja mreže?

Za to služi ono "DO 10 Mbps" u ugovoru, teško da ćeš dobiti bilo kakvo umanjenje.

Ja sam do skoro imao 10Mbita brzinu, ali su mi smanjili sada na 6 jer je došlo do preopterećenja mreže.
Jel imam pravo da tražim da mi smanje pretplatu proporcionalno brzini? I dalje mi je račun 1600 din.
Cekaj,prvi put cujem da su nekome na ADSL-u smanjili protok zbog opterecenja mreze!:lupko:
Znam da hoce da smanje kada se kasnije doda i IPTV,ali samo ADSL?Nema razloga da ti smanje brzinu na 6Mb/s ako ti je do sada bila 10Mb/s i to lepo radilo!:wave:

U box paketu se uzima posebno parica ili šta već za adsl a posebno za iptv, tako da ne bi smeo da opada protok na adsl dok se gleda iptv. U većim paketima tipa 20Mbps, nemate posebno paricu za adsl, već vam od tih 20 skida za iptv, tako da dok gledate iptv ide realno 14-15-16Mbps.

Poslednja izmena:
U box paketu se uzima posebno parica ili šta već za adsl a posebno za iptv
Parica je jedna te ista za ADSL i za IPTV i u BOX-u obe usluge iskljucivo idu preko jedne parice!
Parica ti je samo ime ti kaze jedan par bakarnih zica koje idu do korisnika i vezuju se samo za jedan telefonski broj,a kasnije na osnovu njega uzimas servise tipa ADSL,IPTV ili jos neki VOIP (BBTF) telefonski broj.

Poslednja izmena:
Nešto se posebno uzima kada je box u pitanju. Možda nije parica.

Bandwidth se uzima zaseban, ali izgleda da ne radi to kako treba :)

U box paketu se uzima posebno parica ili šta već za adsl a posebno za iptv, tako da ne bi smeo da opada protok na adsl dok se gleda iptv. U većim paketima tipa 20Mbps, nemate posebno paricu za adsl, već vam od tih 20 skida za iptv, tako da dok gledate iptv ide realno 14-15-16Mbps.
Zavisi ako ima prostora za vecu brzinu onda imas full adsl brzinu.
Tako je kod mene, imam 50 za vdsl i 16 za iptv sve ukupno 66Mbit.

Nedavno samo uzeo paket 20/2Mbit + tablet. Malo sam se pomučio da podesim i optimizujem ruter i windows, ali net radi brzo (18.85 down / 1.90 up).

Ali, imam jedan problem. Naime, preko WiFi konekcije imam oko 7% packet loss. Na starom modemu nikada nisam imao packet loss (u istim uslovima, isti komp, isti sistem), niti postoji packet loss preko LAN konekcije na novom ruteru.

Sada mi nije jasno, da li je problem u nekoj nekompatibilnosti između Wifi kartice i novog rutera, u nekom podešavanju ili ruter jednostavno ima neki problem koji je samo do njega. Da napomenem, da se nalazim na WiFi kanalu na kojem nema drugih rutera ni približno jakog signala, da sam menjao kanale i menjao frekvencije 20/40Mhz i da je isti paket loss.

Kompjuter je Dell Inspiron N7110, Dell Wireless 1702 WiFi kartica sa poslednjim drajverima, Windows 8.1. Novi modem je ZXHN H168N - SW V2.1.0T9_SRB.

Da li je neko možda imao sličnih problema ili zna šta bi eventualno moglo da bude problem?

Hm čudno, ja sam baš pre par dana zakačio istu opremu i bukvalno je sve bilo na ukopčaj i radi, skinuo stari ruter, stavio novi, izbacio mi windows pitanje da li je u pitanju kućna mreža ili firma bla bla, to sam zatvori otišao na net i sve je radilo. samo samo podesio šifru i zaštitu za wifi i to je to, probao sa tabletom, radi!
P.S. ako hoćeš da prodaš tablet ja sam zainteresovan :)

Hm čudno, ja sam baš pre par dana zakačio istu opremu i bukvalno je sve bilo na ukopčaj i radi, skinuo stari ruter, stavio novi, izbacio mi windows pitanje da li je u pitanju kućna mreža ili firma bla bla, to sam zatvori otišao na net i sve je radilo. samo samo podesio šifru i zaštitu za wifi i to je to, probao sa tabletom, radi!
P.S. ako hoćeš da prodaš tablet ja sam zainteresovan :)

Cool, pomogao si mi. Razmišljao sam ako tebi radi na fabričkim podešavanjima, mora da je nešto do mojih podešavanja. Na kraju sam otkrio da je problem bio što sam stavio previsok beacon interval da bih maksimalno povećao protok, pa su paketi počeli da se gube. Vratio sam na fabričkih 100ms i radi super - 0% packet loss, protok mi je manji za oko 200-250 Kbps, ali na tu brzinu to nije ništa.

Što se tiče tableta, poigraću se sa njim par dana, da vidim kakav je, pa ako odlučim da ga prodam pustiću ti pp.

Ja opet pisao ovima u vezi parice.Dosli spustili jos brzinu. Isti djavo reko ja to i njima.

Problem je sto je neki kabl ostecen i svima nam u okolini pravi problem sigurno nekih 20 korisnika neki se prebacili na sbb-total zbog televizije ali im je naravno problem sa netom ostao zbog mreze.Prvo mi rekose da niko nece to da resi, da otkopava da se bakce.:S:

Hteli su valjda da otkopaju i da poprave kvar ali im nije dao jedan komsija koji tvrdi da taj kabl ide kroz negov plac a ja sam ubedjen da ne prolazi kroz njegovo imanje.

Rece mi jedan od tehnicara da postoji mogucnost da to premoste da zaobidju postavljnjem nekih kutija(zaboravio sam kako se zovu).
Malo kasnije nazvali ponudili raskid ugovora naravno da bi im oslobodio port.Pilicarsko poslovanje narocito zbog toga sto je selo finasiralo liniju a oni ubiraju kajmak jos nece da rese problem i da odrzavaju mrezu.Sto pre da ih privatizuju.

Da li neko zna lozinku i pasword za novi ruter ZTE ZXHN H168N koji dele ovih dana ? Sa onom standardnom ne može da se uđe u sve opcije.Inače kada vam daju ruter,on je potpuno zaključan tako da ne možete da koristite torente i dosta toga još ne radi.

Poslednja izmena:
Da li neko zna lozinku i pasword za novi ruter ZTE ZXHN H168N koji dele ovih dana ? Sa onom standardnom ne može da se uđe u sve opcije.Inače kada vam daju ruter,on je potpuno zaključan tako da ne možete da koristite torente i dosta toga još ne radi.

User admin
Pass ztonpk

Torrenti rade, samo ga moraš podesiti

Pitanje:

da li moze da se menja ruter za neki drugi koji ima jaci signal? U nekim delovima kuce uopste nema signala, da ne pominjem da s vremena na vreme slika na IPTV-u secka ili koci u nekom odredjenom vremenskom periodu. Pogotovo uvece. Ruter je HG530. Net paket je 10/1 [ili 2].

Kako odrediti dali imam uslove za taj jaci ne 20/2 ili taj od 50MB ? Centralu u zgradi su menjali pre par god, nekada je bila Analogna pa se setili da stave Digitalnu valjda Huwei... E pitanje je dali se ovde ta centrala spominje ili glavna centrala za Grad ili deo grada, citao sam nesto unazad u temi pre par meseci pominjete centralu i njihovu udaljenost..
El nije to neka caka za iste pare Tablet i 20/2 MB net ili 50/2 , kombinacije su na 24meseci UO?

Poslednja izmena:
Ako moze malo manje off, pitao bih nesto.
Sto se tice net paketa, Net50 uz ugovornu obavezu kosta 2.900 dok sa tabletom kosta 1.800dinara, u cemu je fora?

Fora je da ko je vec pod nekim ugovorom, ne moze uzeti sad tu promociju :( Kao i uvek kod Telekoma, sto vise cekas, bolju promociju imas :(

BTW, sajt samo meni ne radi?? Nijedan link nece da se otvori :d

Vrh Dno