Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Sada imam Net 10, a hteo bih Net 20. Na stranici: "Zahtev za promenu brzine", u opcijama postoji samo Net 50. Koja je fora sa time? Je l' samo na 50 mogu da pređem?

Jesi pod ugovorom? Mozda nema opcija drugih jer sistem ne zna da li si dovoljno blizu centrale pa su samo 50 ostavili kao probni :D
Bolje pozovi 0800100100 pa vidi.

Da li neko ima problem sa Telekom ADSL.Zadnjih nekoliko sati stalno puca veza.

Kako su neorganizovani to je prosto sramota.
Od onog kako su me zvali da kažu da mogu da podpišem ugovor ali nema tableta ja još jednom bio kod njih lično, zadesio se onaj lik što je bio kad sam prvi put bio da pitam za promociju i kaže on "nema šanse", proverili su, nema uslova, bla bla, rekoh ok, nije mi nešto ni oglavu brži net, neće mi mnogo značiti, odem.
Juče me zove žena koja isto radi tamo sa spikom: " evo možete doći da podpišete ugovor, vaša oprema je stigla, tu je is hjuawej tablet..." ja rekoh "jeste li sigurni, vaš kolega mi pre neki dan rekao da nemože, ajde vi to lepo proverite još jednom pa mi javite kad proverite" :-devil-:

Gluvi telefoni kod telekoma, koja ironija :d

Zadesio ti se neko ko nije bio uopste zainteresovan.

U stvari, zadesila ti se neka koja jeste bila :D

Juče me zove žena koja isto radi tamo sa spikom: " evo možete doći da podpišete ugovor, vaša oprema je stigla, tu je is hjuawej tablet..." ja rekoh "jeste li sigurni, vaš kolega mi pre neki dan rekao da nemože, ajde vi to lepo proverite još jednom pa mi javite kad proverite" :-devil-:

Gluvi telefoni kod telekoma, koja ironija :d

Sad i ti preteruješ ;) lepo te zvala da potpišeš ugovor i da uzmeš tablet, šta ima sad dalje da proverava. Da pita kolegu , što ti je rekao da ne može ? ;)

Jel zna neko da li daju prva tri meseca za dinar ovu promociju 50mb za 1699din?
Mrzi me da cekam operatera.. Hvala

Koliko ljudi uopste ima tehnicke uslove za 50 MBita? 1%, 5%, 50%? Kakva su iskustva ko se sad prijavljivao?

Ja ne, 900m od centrale sam. Ne znam da li mogu od 20/2, da li neko zna, koliko je tada potrebna udaljenost?
Da li postoji neja opcija da u box pketu bude veća brzina od 10/1?

Zvao sam sad telefonom, kaze gospodja, ne moze 50mbita, 695m si od centrale. Recimo da imam vezu u telekomu i da mogu da se prikljucim na tih 50mbita, kako bi to radilo? Na adsl-u sam izvlacio max 22mbita, maxrate 27000/21000 koliko se secam. Instalacije od mene do centrale su postavljene pre 7 godina nove, ispod zemlje..

Koliko ljudi uopste ima tehnicke uslove za 50 MBita? 1%, 5%, 50%? Kakva su iskustva ko se sad prijavljivao?
Ja imam 50Mbit, zapravo imam Megabox sa dva HD stb ukupna brzina mi je podesena na 66Mbit a linija mi podrzava 98Mbit.
Sad koliko nas ima sa tim mogucnostima ne znam.

Kako stoji stvar sa ovom internet promocijom i tabletima jel ih nabavljaju, razmisljam da li da se cimam po poslovnicama posto se kod mts mora vise puta ici po pravi odgovor:)

Pa, ako dobar deo BGa ima mogucnost, pretpostavljam barem ceo NBG, samo u BGu znaci ima verovatno jedno 10-ak % onih koji mogu.

Zvao sam sad telefonom, kaze gospodja, ne moze 50mbita, 695m si od centrale. Recimo da imam vezu u telekomu i da mogu da se prikljucim na tih 50mbita, kako bi to radilo? Na adsl-u sam izvlacio max 22mbita, maxrate 27000/21000 koliko se secam. Instalacije od mene do centrale su postavljene pre 7 godina nove, ispod zemlje..
27000/21000 ADSL ne moze da radi :) Mozda VDSL ako imas :D
Radice to sigurno, e sad da li ce raditi punih 50 ili nesto ispod ne znam napamet, ali oni pokusavaju da izbegnu takve slucajeve jer moraju da steluju rucno izgleda. (u prevodu mora neko da se digne iz fotelje i prekine "nooo waaaay" teenage razgovor :D)

To je bio max rate, max je bio 22 mbita kad se jednom odvrnula slavina na par dana.. A stelovan je bio na 21000/1100..

Na 600m udaljenosti max 20mb/s i to je diskutabilno da li daju, a za paket od 50mb/s maximalna razdaljina je 300m. Kada ukucaju broj fiksnog, softver im pokaze udaljenost, i ako je veća od propisane, ne postoji opcija za zakljucenje promene brzine, tako da vam kazu da promocija nije moguca zbog tehnickih mogucnosti.

Ja sa neckam dali 50/2 na prijavu ili 20/2 ali cujem nemaju vise "Tablete" i zavijaju ljude da ce i ih biti.
Daju kao 10/2 i posle kada se isporuci Tablet onda daju 20/2. Malo su nejasni i tvrde da ce od 01. Avgusta biti jos tableta pod rezervacijom kao !
Bukvalno sam na 25m od centrale a kazu mi da imam do 250m i spadam u korisnike koje mogu 50/2 uz segmentaciju.

:sceptic:
4538414754.png
10/1 иначе, данас је и јутјуб луксуз. :mad: Још неко?

Meni su juce dolazili tehnicari, takoreci nisu uradili nista.Stalno gubljenje konekcije.Sve cesci i duzi prekidi.Ajd kao da probaju da spuste brzinu sa 10 na 8, isti djavo.

Mreza je katastrofa lose parice izgleda, ili su mi nakacili dvojnika.

Ili ima konekcije ali je limitirana kao kod somija.

http://prntscr.com/7yb0yn

Neka pogleda neko sliku ko se razume.

dokle god ima pcm uredjaja tehnicari mogu da gledaju do sutra

To su predpostavljam one kutije na banderi?

Нема ни двојника ни PCM, одакле вам такве идеје? Парица је благи ужас, једино да неко од мајстора провери да ли може да се оправи, чишћење неких конектора успут може чудо да направи.

@ calex

Po kojim parametrima sa slike znas da je losa parica ?

Nisam upoznat mnogo sa ovim zafrkancijama zato i pitam.Proverili su sve konektore na tavanu prevezali cisto reda radi.U sobi povezali direktno, izbacili onaj prikljucak sto ide u zid.Penjali se i na banderu ali isti djavo.

Нема ни двојника ни PCM, одакле вам такве идеје? Парица је благи ужас, једино да неко од мајстора провери да ли може да се оправи, чишћење неких конектора успут може чудо да направи.
Upravo tako,ADSL nema sanse da radi na dvojnickoj kutiji (broju),a kamoli na PCM uredjaju!
Po ovim parametrima vidis kakva ti je parica i koliko moze da izgura!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    17.6 KB · Pregleda: 168
Poslednja izmena:
За параметре је одговорено а за парицу ... ако је у твојој близини проблем, можда могу да реше. Ако је дугааачка и има разних превезивања, онда мало тежи случај. Једино да сачекаш неки истурени степен или бољу слободну парицу.

Meni su juce dolazili tehnicari, takoreci nisu uradili nista.Stalno gubljenje konekcije.Sve cesci i duzi prekidi.Ajd kao da probaju da spuste brzinu sa 10 na 8, isti djavo.

Mreza je katastrofa lose parice izgleda, ili su mi nakacili dvojnika.

Ili ima konekcije ali je limitirana kao kod somija.

http://prntscr.com/7yb0yn

Neka pogleda neko sliku ko se razume.
U bre cekaj, nemas dvojnika sigurno da imas nebi mogao da imas adsl
Losa ti parica, trazi da ti zamene.

Ovaj Huawei mediapad youth2 je vrlo najs, ako neko uzme uz paket a voljan je da ga proda ja bi rado uzeo...

U bre cekaj, nemas dvojnika sigurno da imas nebi mogao da imas adsl
Losa ti parica, trazi da ti zamene.

Al je moguce da su zamenli paricu odnosno dali moju nekom drugom posto sam pre imao stabilan net na 10/1 sa pingom 15-17 a sada je 75 ili 33?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno