Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Preskeniraj racunar sa malwarebytes . Imao sam takav problem kod sebe , jako sporo otvaranje bilo koje stranice (dugo vrti kruzic) i preskeniram racunar sa navedenim programom kad nadje Trojan DNS changer :S: . Obrisem restartujem i progledam :)

Телеком решио да ме части изгледа, уместо 4мб/с већ данима ми је нет 10мб/с :D
288459d3d98ff6ade7c974de51366e7f.jpg

I 2 Mbit upload? Ti imas VDSL modem?

:О Озб? Што то? Мсм не буним се, мало ми чудно. Имам неки 4-5 година стари модем, требало би да је адсл, не разумем се :D

Ne znam kako bi ADSL modem mogao stvarno 1.5Mbit upload da postigne - hmm ;) Mozda je Speedtest poludeo.

Sigurno nisu svi prebaceni, ja sam imao 4/0,5 do kraja januara. U medjuvremenu sam otkazao, mozda je od februara prebaceno.

Неколико пута сам мерио јер сам мислио да није тачно, и сам је у два случаја био испод 1мб
5621061faacfc467faf9c82271a5600a.jpg

Ovo je bas extra za ADSL, cak i download.

Proveri na 192.168.1.1, (login telekom/telekom, dovoljno je), pa nadji gde su ti parametri linije. Koji modem imas?

Јел овако мислиш?
f659dbf31d8f23453290625cf5befe59.jpg

Јел ова интерна ип адреса моја? :D Једино да ти сликам модем, нзм како другачије да ти објасним који :D

U browseru odes na http://192.168.1.1 :) To je adresa modema.
Mozes i preko telefona, mada je lakse sa racunara (samo je bitno da ako si na telefonu to bude u kuci kada si prokacen na wifi :D)

Ок, ушао сам. Шта сад да читам? :D Хвала што си ми коначно показао како да променим шифру од нета :D

Ne znam bas da sam ti pokazao, ne verujem da to mozes tim loginom :D

Ne znam koji modem imas, kod mene je odmah u WAN->DSL (znaci Status->WAN->DSL), ali koliko se secam na HG532e (kad sam imao ADSL) je bila druga lokacija...
Treba da nadjes neku stranicu gde ti prikazuje Line status, nesto ovako:
Upstream max rate (kbit/s) 53156
Downstream max rate (kbit/s) 79360
Upstream line rate (kbit/s) 1024
Downstream line rate (kbit/s) 20477
Line standard VDSL2

Channel type
None
Upstream SNR (dB) 37.5
Downstream SNR (dB) 32.9
Upstream line attenuation (dB) 13.5
Downstream line attenuation (dB) 8.5
Upstream output power (dBmV) -10.5
Downstream output power (dBmV) 12.4

E sad neki modemi prikazuju manje, neki vise, ali ne znam gde je kod tebe i sta ce sve prikazati ;) (ono bitno ce prikazati sigurno, a to je:
Upstream line rate (kbit/s)
Downstream line rate (kbit/s))

Управо сам променио име модема, имам исте опције и за шифру.
Ево шта сам нашао
e6a4e04bceef7983fa87b64f43cb4f9c.jpg

Нигде се не помиње вдсл
afbd8f84d564e5942ff194cfd162a323.jpg

Woa, ovaj modem jos nisam video, ali nasao si sta treba ;)
1021kbps upstream. Znaci Speedtest se nesto zbunio kad je prikazao 1.5Mbps :)

Ова машина је у питању :D
696a8d0b024d374a9c15928e756f8a8f.jpg

Јел постоји нека прецизнија апликација за мерење? Како год окренем, ја сам 6мб/с у плусу и то ми је врх :D

:)
Kako ti radi wifi na njemu?

Одлично, нема неки велики домет или ја претерујем јер хоћу нет у сваком ћошку дворишта, док је брзина пристојна. А и мени не треба бежични нет низашта више осим за инстаграм и тапаток :D

Nisam uspeo da nađem bolju varijantu za net, istekao mi ugovor, pa sam uzeo bez ugovorne obaveze 20/2. Prebacili me sa 10/1 adsl, na vdsl, dobio novi ruter hg630. Imam jedan čudan problem. Net radi 19.20/1.90, ali samo kad otvorim fiksnu tel liniju. Probao sam i sa i bez splitera i obrnuo žice na solitera. I nemam više ideja. Da fiksni zna da pravi smetnje netu (ako nema splitera) to znam, ali da ne radi net dok ne otvorim fiksnu, e stvarno. Ima neko ideju?
Bežični fiksni, nije neki mehanički.

Poslednja izmena:
Ова машина је у питању :D
696a8d0b024d374a9c15928e756f8a8f.jpg

Јел постоји нека прецизнија апликација за мерење? Како год окренем, ја сам 6мб/с у плусу и то ми је врх :D

JetSpeed popularni :)

Ovaj sam imao u prošlom stanu i subjektivnog sam mišljenja da je bolji od onih starijih HG varijanti. Domet solidan, stabilno radi i nikada problema sa njim :)

Po meni nista ne nadmasuje HG532e - najmnaji ruter koji sam video a bolji od obicnih wirelss rutera koji bi morali da se dokupe:) Milinka! Mozda cu ga opet dobiti ako na novoj lokaciji nema vDSL :) Cak se i radujem mogucnosti :D

Po meni nista ne nadmasuje HG532e - najmnaji ruter koji sam video a bolji od obicnih wirelss rutera koji bi morali da se dokupe:) Milinka! Mozda cu ga opet dobiti ako na novoj lokaciji nema vDSL :) Cak se i radujem mogucnosti :D

Nema ga vise,sada daju samo HG531 V1 koji mislim da se nesto zaglupi kada god se neko nakaci na Wi-Fi! :(

Poslednja izmena:
Ako čovek ne koristi fiksni telefon, već samo adsl; da li je onda neophodan spliter ili može bez njega?

Može bez njega.

Da li je problem do rutera HG520C? Ako mi brzina neta nije do 10mbt, trenutno na speed testu mi očitava 3.90mbt?? Zvao sam telekom i proverili su "daljinski" uključena mi je brzina od 10mbt ali je ustvari nema. Moje pitanje da li ovaj model rutera koji ja imam podržava veće brzine ili ne (podesio na ADSL2+)? Samo da napomenem da sam skoro prešao na 10 mbt.

Poslednja izmena:
Da li je problem do rutera HG520C? Ako mi brzina neta nije do 10mbt, trenutno na speed testu mi očitava 3.90mbt?? Zvao sam telekom i proverili su "daljinski" uključena mi je brzina od 10mbt ali je ustvari nema. Moje pitanje da li ovaj model rutera koji ja imam podržava veće brzine ili ne (podesio na ADSL2+)? Samo da napomenem da sam skoro prešao na 10 mbt.
Speedtest nije merodavan, nekad pokazuje vise a nekad manje brzine. Udji u modem/ruter na 192.168.1.1 (telekom/telekom)
i posalji ovde screenshot summary/overview strane da pogledamo parametre. Tad cemo vise znati.
Jel imas iptv i koliko settop box-eva? Poz

Svakako postavi/promeni sifru na wifi ako delis sa nekim net i pogasi sve aplikacije torrent narocito kad meris na speedtestu.

Speedtest nije merodavan, nekad pokazuje vise a nekad manje brzine. Udji u modem/ruter na 192.168.1.1 (telekom/telekom)
i posalji ovde screenshot summary/overview strane da pogledamo parametre. Tad cemo vise znati.

Svakako postavi/promeni sifru na wifi ako delis sa nekim net i pogasi sve aplikacije torrent narocito kad meris na speedtestu.

No problemo postaviću screenshot summary/overview stranu ali su mi paramtri OK po rečima servisera iz telekoma. Sve sam pogasio da ne smeta prilikom merenja brzine i anti virus i firewall naravno i wi fi sam ugasio, ugašena oba setbox-a (ne TV nego baš setbox). Ali brzina je opet 3.90mbt tako da jedino ruter može da pravi nekakakv problem pa zato pitam da li taj HG 520C može da radi na većim brzinama?

Poslednja izmena:
Postavio si pitanje u vezi rutera,pa da ti odgovorim.Sestra ima taj isti model rutera,evo od kad su povecali brzinu on gura do tih nekih 10Mbps.Znaci teoretski moze da gura tu brzinu.

Ja sam imao 16/1 na HG520C, tako da moze da gura 15Mbit sigurno.

A evo screenshot-a
uploadfromtaptalk1423499306131.png

Poslednja izmena:
Vrh Dno