Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Druge su tu stvari po sredi, ne poslovna neozbiljnost, vec pre kartelski dogovori, ali da ne idemo u off-topic.

То у принципу јесу договори али ... ако је СББ покрио цео мој комшилук, а можда многи имају УО, шта би ту могао да тражи рецимо Јотел или неки сличан који и не може да буде конкуренција? Нити им се исплати да се довлаче довде, инсталирају опрему, понуде услугу ... и добију једног заинтересованог. Ако неки део града покрива један провајдер, другима је привлачнији неки део где нема никога јер онда постоји више заинтересованих од којих би узимали паре. Када сви делови неког града буду покривени каблом, онда ће да крене мешање јер нема више где.
Ето, пошто ехе-нет може да буде конкурентан, ипак нуде другачију и бољу услугу и неколико месеци их виђам у комшилуку, постављају оптику или антене ... а ту је СББ. Нису у договору?

Како год, када се отвара неки велики маркет, најчешће неће да га отворе на 100м од сличног него траже део града где нема конкуренције а има довољно потенцијалних муштерија. Овде је Темпо у једном крају, Дис у другом, Рода (некадашњи Меркатор) и Интерекс ту негде али ипак бар 1км од Диса, Метро на трећем крају.

А у основи оног питања је да ли би СББ могао да дође уместо Телекома што већ није у истој причи јер су они практично свуда заједно.

Kartelski dogovor se pravi po principu "tebi ovaj kraj grada, a meni onaj drugi". Telekom je prisutan svugde sa svojom ponudom.

Druge su tu stvari po sredi, ne poslovna neozbiljnost, vec pre kartelski dogovori, ali da ne idemo u off-topic.

Neodgovaranje na nekoliko mailova - poslovna neozbiljnost. Makar bilo kakav generički odgovor da su poslali, ništa.

Kad sam zvao telefonom da pitam kakve su mogućnosti kažu mi da nema, ali će proveriti da li može iz susedne ulice da se sprovede. Kažu mi da nazovem za 7 dana, kad provere. Neko ko se trudi da pridobije klijente bi sam nazvao, ali nije bitno. Uglavnom, nazovem posle 7 dana, ponovo odgovor kako nema mreže u mojoj ulici. Kažem rekli ste da ćete proveriti da li može iz susedne ulice, a oni na to kažu da nemaju nigde to evidentirano. Ja ne znam kako bih to nazvao već poslovna neozbiljnost.

Tako da, kakav god da je Telekom, neka samo nastavi da poboljšava ponudu.

@NennadS
Imam taj hg531 v1 i na njega se jedan racunar kaci preko kabela, a drugi preko wifi rutera u klijent modu (zeznuto mi bilo da razvlacim kabel)...
Na oba kompjutera ista brzina konekcije 8.2/0,76 a wireless ide kroz 4 zida.
Tu brzinu imas i kad si direktno pored rutera? Mozda je spektar oko 2,4GHz zagusen ako zivis u nekoj zgradi....

Probao sam jutros ponovo, dobra je brzina, verovatno se promenio kanal, sada je 8,7. Inače vidim preko 20 wifi mreža, nije ni čudo što je usporeno.

Ako vec ukidaju dodatnu uslugu Upload Booster neka ponude bar nove pakete, tipa 10/1, 20/2, 50/5, 100/10 Mbps i naravno neka odobre da na te nove pakete mogu da predju i stari korisnici koji su potpisali ugovor i koristili uslugu Upload Booster.
Odnos download-a i upload-a bi bio 10:1, što bi bilo i prihvatljivo za nase uslove, a i ponuda Telekom-a bi opet bila ispred svih i sa brzinama i sa cenama.

+1.

Znajuci Telekom doduse, mislim da starim korisnicima ni 20/2 nece omoguciti da korsite, kamoli 50/5 :(

I dalje stoji na sajtu.
Ма јок, то си нашао претрагом, нешто је кеширано па док очисте. Ионако видиш да се води под фиксном а изгледа да ту бацају сав вишак. Док се не појави под Интернет секцијом, ништа од тога. Можда само нешто мењају па су привремено склонили док не исправе.

Mislis da treba da se nadamo da su privremeno sklonili dok ne poprave cene koje bi trebale da budu sa PDV-om?

@dotore
nadam se da si u pravu, ali su mi ove nedelje u poslovnici rekli da se ukida UB bez ikakvog daljeg objasnjenja...
Teo sam da uzmem 20/5...

Imam ugovornu obavezu za ADSL do septembra 2016.

Zovu mu danas iz Telekoma i nude mi da objedinim ADSL i Telefon u jednu uslugu, i pritom mi kaze, ako objedinim na dve godine placacu 200 dinara manje (whatever), ali nesto zanimljivije, kaze ako se obavezes na godinu dana, to znaci da ti ugovorna obaveza za ADSL prestaje za godinu dana, a ne u septembru 2016.

Jel to proverena informacija ili ne?

Da, mozes u Box povezati, i otprilike vazi to sto si cuo.

S' tim da mozes imati max. 10Mbps, dok ADSL moze biti 20 Mbps (ili 100 ako mozes VDSL).

Box paket za vdsl je samo jedan jedini i one se zove mega box sa uključenim netom od 50/2.

ako vam nije tesko, moze li neko da mi odgovori sta vidi na osnovu ovog sreenshot-a..
Imam smetnje na IPTV, prijavljivao sam 15ak puta za mesec dana, isao u poslovnicu mts-a i nikako da mi rese problem.. prvo sam imao problema i sa netom, pa su mi dali novi modem - HG531 v1.. Sad mi se na svakih 7 ili 12 minuta zaledi slika na sekundu - dve, i onda krece trzanje ..
hvala unapred :)

xxxxxxxx.jpg

Linija ti je vrlo losa, tj ima mnogo suma iako si relativno blizu centrale. Prvo sto treba da odradis je da proveris sve kablove kod sebe u kuci/stanu, cak i da probas privremeno sa novi kablom. Pod ovim mislim da npr ako si u stanu, izvadis uticnicu za telefon i zida i proveris da li je sve dobro povezano. Ako si u kuci, kreces od krova ili vec odakle ti stize kabl od Telekoma. Takodje proveri i eventualno zameni spliter.

Poslednja izmena:
Linija ti je vrlo losa, tj ima mnogo suma iako si relativno blizu centrale. Prvo sto treba da odradis je da proveris sve kablove kod sebe u kuci/stanu, cak i da probas privremeno sa novi kablom. Pod ovim mislim da npr ako si u stanu, izvadis uticnicu za telefon i zida i proveris da li je sve dobro povezano. Ako si u kuci, kreces od krova ili vec odakle ti stize kabl od Telekoma. Takodje proveri i eventualno zameni spliter.

hvala na brzom odgovoru :)
imam net 2 god na ovoj adresi, i sve je OK radilo dok nisam uzeo box4. Onda je krenulo da se gasi sve, i net i iptv. 10 dana sam cekao da dodje neko iz telekoma i da sredi. Doneli su mi novi modem i dali 2 nova splitera (da imam rezervu). Od onda radi net i ne prekida, al iptv zeza.
Kad sam uzeo box4 promenio sam i uticnicu u zidu, tj. imao sam neki prikljucak sa "viljuskama" valjda, sad sam promenio to. Kabl od splitera do modema sam kupio nov, utp kabl od modema do STB uredjaja isto sam menjao i nista :)

Poslednja izmena:
Da da, puno ima "suma" na liniji. Port u centrali je otvoren na 20Mbit/s, izvlacis 14Mbit/s ukupno - placas 10/1 internet + sd iptv - jedan settop box ?

Podatak attenuation je ok - da, blizu si centrale sto je dobra vest. Podatak snr i ovi fec-ovi su blagi uzas - kao sto ti je lab310 rekao kreni od tavana/uticnice - svaki elementat 2x proveri/zameni.

Da nije neki telefon van splitera povezan direktno na liniju ? Ako sam ne uspes najbolje na [email protected] pusti ovaj screenshot i nek posalju ekipu kod tebe..
Poz

Da da, puno ima "suma" na liniji. Port u centrali je otvoren na 20Mbit/s, izvlacis 14Mbit/s ukupno - placas 10/1 internet + sd iptv - jedan settop box ?

Podatak attenuation je ok - da, blizu si centrale sto je dobra vest. Podatak snr i ovi fec-ovi su blagi uzas - kao sto ti je lab310 rekao kreni od tavana/uticnice - svaki elementat 2x proveri/zameni.

Da nije neki telefon van splitera povezan direktno na liniju ? Ako sam ne uspes najbolje na [email protected] pusti ovaj screenshot i nek posalju ekipu kod tebe..
Poz

Da, placam 10/1 internet, paket za mobilni, fixni, i 2 stb uredjaja.. Jedan je uracunat u cenu, a za drugi sam doplatio jos 300din.
Jedan telefon imam. 15 ak puta sam prijavljivao kvar na 19771, uvek isti odgovor "strpite se, radimo na tome" :) Dolazio neki covek 2 puta kod mene, gledao nesto, menjao parametre (smanjio download, da bi vise ostalo za IPTV i nista) opet isto.
Videcu sutra da pogledam ponovo prikljucak u zidu, ako nije moracu da posaljem mail, posto jos samo to nisam uradio. Poslednji put su mi rekli da me mozda zeza nova platforma za IPTV, posto su to omogucili novim korisnicima. Ne znam vise sta da radim

Da li imate problema sa ADSL-om ovih dana? speedtest radi punom brzinom, a ping do googlea je oko 2 sekunde???

Posle 15ak prijava call centru, 10ak prijava u poslovnici i jednog poslatog emaila, danas su mi ljudi iz telekoma promenili paricu..
Kako sad izgledaju parametri ako moze neko da mi kaze (trebalo bi da je sad mnogo bolje), i da li treba da zovem ponovo call centar da se promeni jos nesto ili je to to ? :)
hvala unapred

modemparametri.jpg

Pa deluje da je jos gore, downstream SNR je 15, a bio je 7dB.

maramala

Bolje je, drasticno ti je popravljen snr i to je odlicna vest. Meni deluje ovde da jedina stvar koja moze da pravi probleme su settop boxovi koji znaju povremeno i ponekad da zapucaju (ugasis pa upalis) al stanje linije je sad prilicno ok. Pozdrav

SNR treba da bude sto veci (idealan je oko 30), a attenuation sto manji. I ja u poslednje vreme imam FEC greski a linija i sve je u istom stanju, pocinjem da sumnjam na vec stari HG530.

danas su mi zamenili i modem, kod HG531 v1 su mi se javljale FEC greske, a kod HG532e su sve greske 0 za sada...
hvala na odgovoru ;)

Poslednja izmena:
Pre nekih nedelju dana mi iskljucili net zbog neplacenih racuna (ne stizu redovno,inace bih platio)... Isti dan sam pouplacivao,ukljucili mi net i od tada sve sto ima veze sa guglom radi katastrova! Youtube je nemoguce gledati,automatskis tavlja na 240p, na 480 ili hd mora da se ceka buffer kao da sam na nekadasnjem 256kbps netu... Gugl pretrazuje jako sporo,sve njihove stranice otvara jedva...
Paket je 20/1, lokacija Mirijevo.... Ne znam da li da ih zovem da provere,mada speed test mi pokazuje sve ok,a i torrenti rade...iskulirace me sigurno....

Pa stavi Google DNS, 8.8.8.8 i 8.8.4.4, to bi trebalo da resi stvar.

Nazad
Vrh Dno