Druge su tu stvari po sredi, ne poslovna neozbiljnost, vec pre kartelski dogovori, ali da ne idemo u off-topic.
@NennadS
Imam taj hg531 v1 i na njega se jedan racunar kaci preko kabela, a drugi preko wifi rutera u klijent modu (zeznuto mi bilo da razvlacim kabel)...
Na oba kompjutera ista brzina konekcije 8.2/0,76 a wireless ide kroz 4 zida.
Tu brzinu imas i kad si direktno pored rutera? Mozda je spektar oko 2,4GHz zagusen ako zivis u nekoj zgradi....
Lep paket po toj ceni. Ne znam samo uz IPTV kakva je situacija.
Ма јок, то си нашао претрагом, нешто је кеширано па док очисте. Ионако видиш да се води под фиксном а изгледа да ту бацају сав вишак. Док се не појави под Интернет секцијом, ништа од тога. Можда само нешто мењају па су привремено склонили док не исправе.I dalje stoji na sajtu.
Linija ti je vrlo losa, tj ima mnogo suma iako si relativno blizu centrale. Prvo sto treba da odradis je da proveris sve kablove kod sebe u kuci/stanu, cak i da probas privremeno sa novi kablom. Pod ovim mislim da npr ako si u stanu, izvadis uticnicu za telefon i zida i proveris da li je sve dobro povezano. Ako si u kuci, kreces od krova ili vec odakle ti stize kabl od Telekoma. Takodje proveri i eventualno zameni spliter.
Da da, puno ima "suma" na liniji. Port u centrali je otvoren na 20Mbit/s, izvlacis 14Mbit/s ukupno - placas 10/1 internet + sd iptv - jedan settop box ?
Podatak attenuation je ok - da, blizu si centrale sto je dobra vest. Podatak snr i ovi fec-ovi su blagi uzas - kao sto ti je lab310 rekao kreni od tavana/uticnice - svaki elementat 2x proveri/zameni.
Da nije neki telefon van splitera povezan direktno na liniju ? Ako sam ne uspes najbolje na [email protected] pusti ovaj screenshot i nek posalju ekipu kod tebe..
Poz
SNR treba da bude sto veci (idealan je oko 30), a attenuation sto manji. I ja u poslednje vreme imam FEC greski a linija i sve je u istom stanju, pocinjem da sumnjam na vec stari HG530.Pa deluje da je jos gore, downstream SNR je 15, a bio je 7dB.
SNR treba da bude sto veci (idealan je oko 30), a attenuation sto manji. I ja u poslednje vreme imam FEC greski a linija i sve je u istom stanju, pocinjem da sumnjam na vec stari HG530.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari