Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Down i up ti je vrhunski, ja ni blizu ne izvlacim toliko. Ping ti je verovatno povisen zbog "interleaved" moda. Zovi i trazi da te prebace na fast.

Sto se ping-a tice ja sam imao gubljenje paketa kada sam startovao iz Chrom-a, kada sam startovao iz IE sve je radilo perfektno, bio neki problem Java-Firewall,
prilikom pokretanja iz IE pitao me je ponovo za dozvolu da pokrene Javu i trazio odobrenje za Firewall sto se nije desavalo iz Chrom-a. Mozda ovo pomogne.

Dva pitanja:
1.Koji je trenutno najbolji tablet za dinar, po vama?
2. Da li u Telekomu mogu da dobijem parametre za konekciju, da ubacim u svoj ruter?

2. Ne. Moras da posaljes email u kome trazis te podatke pa onda posalju postom, da dobro si procitao, pismo postom.

Moze ali ceka nedelju dana.

Ma nebitno koliko, isključiću DHCP na ovom i rešen problem. Nego na dugoročne staze ne bih da imam dva, a ovaj što imam mi je bitan zbog dometa Wifi-ja.

Edit. Stigao MIK, idem u poslovnicu, da uzmem onaj Asus što je prvi na sajtu, ili Fonepad?

Poslednja izmena:
Jel se desava jos nekom da mu se zaglupljuje DHCP na HG532? Povremeno prekida net, a tada mi umesto 192.168... adrese pise neka eksterna.

Ja imam HG532e i to se kod mene ne desava.

Danas sam probao preko mojportal da saznam mogu li da dobijem 50/2 i odmah mi je izbacio obaveštenje da parica ne podržava tu brzinu.Da li je to definitivno,mislim da li da dižem ruke od te usluge?Mislim da sam oko 300 metara od Telekoma,sad koliko je njihovim kablovima nisam siguran.I da,reč je o Sremskoj Mitrovici:sceptic:

Meni su rekli u TS u Sr.Mitrovici da VDSL mogu da imaju oni što su oko 600 m oko glavne centrale ( pošte)

Stigao danas racun i kaze da treba da platim 957 dinara, a inace imam 10 mbps sto bi trebalo da bude 1550 din. Jel to neka greska ili neki popsti nesto, nisam u toku? Isto mi je i za iptv 628 din umesto 1000...

Lupam, ako si potpisao ugovor pre pola meseca onda plaćaš tako što račun podeliš na broj dana, bla, bla, bla....

naravno tako je, ja sam poceo da koristim vdsl recimo 16 u mesecu i racunali mi pola meseca, sto je i normalno.

Stigao danas racun i kaze da treba da platim 957 dinara, a inace imam 10 mbps sto bi trebalo da bude 1550 din. Jel to neka greska ili neki popsti nesto, nisam u toku? Isto mi je i za iptv 628 din umesto 1000...

Placas od onog dana kada si uzeo net i iptv. Primera ako si ga uzeo 13.07.2014 onda ti se racuna od tog datuma a vec ovaj mesec ce ti ici po punoj ceni. Tako da se nista ne brines sve je ok. Nije Telekom bas toliki pilicar pa da ti naplacuje pun mesec ako ga nisi koristio.

Ali zato vole ako ima gratis mesec, a ugovor potpišeš krajem meseca pa čak i poslednjeg dana da to zaračunaju kao pun mesec.

...što naravno nije tačno

Verovatno je to u pitanju, imao sam ona 3 meseca za dinar pa sam zaboravio na to. Hvala na odgovorima!

Zavisi od tableta koji su u ponudi... oni premium su skuplji i placaju se na 3 mesecne rate.

Inace danas mi se interesantna stvar dogodila. Uzeo sam pre par dana dodatni STB... i 10mbps + iptv + stb dodatni opale su mi SNR vrednosti... CRC, FEC, HEC greske se nagomilavaju rapidno...ali ono... Zvao sam ih cim su mi uveli adsl i jedan STB pa su promenili paricu i dobio sam nesto bolje parametre nego ranije...tako da sam se pomirio da ce to tako biti. Iako je sve radilo korektno. Kad danas nestade na koji minut interneta. SNR poboljsan...maksimalni downstream 24k kbps... Nema nijedne greske u prenosu... Svaka cast ko god da je to video i sredio...

Moje pitanje se odnosi na kampanju 20/1 sa laptop/tabletom po ceni 1899 i bez tableta/laptopa po ceni 2899(pisem cene po secanju,ne mora da su tacne)?Da li je to tacno ili ne,ako jeste o cemu se radi?

Ovo drugo je starija kampanja, koja je ostala u sistemu, i neisplativa je u svakom pogledu. Ali ako se zeznes i trazis nju, pomiri se da dajes 900*24 vise :(

Odlicno,hvala na odgovoru

Pozdrav! Presao sam na 20mbit ADSL paket za 1900 mesecno. Moja ADSL linija ima max protok od 19,5 do 22,5 mbita, zavisno od doba dana. Ruter mi je povezan kako kad, nekad na 17500 nekad na 20400kbps. Na par meseci imam problem sa smetnjama na telefonskoj liniji (verovatno spojevi na banderama, posto je sve to matoro oko 30 godina i nije menjano-to su mi rekli jednom prilikom dok su sredjivali po prijavi telefonski spoj na banderi blizu kuce). E sad, nebitno da li je povezan na punih 20mbit (20480kbps), ja imam efektivno oko 13,5 do 13,7 mbit-a (to odgovara ADSL paketu od 16mbit-a koji sam imao 2011. godine). Da li mogu da im trazim da mi iako koristim 20 mbit-a paket zakljucaju brzinu na 16 mbit-a odn. 16384 kbps kako bi sama ADSL veza bila stabilnija? Naravno zvacu opet fiksnu telefoniju da prijavim kvar kako bi otklonili te smetnje na vezi (odn. te spojeve na banderi). Evo u prilogu slike sa velikim brojem gresaka sto ukazuje na smetnje na tel. liniji.

Prilozi

• Primer ADSL.jpg
    Primer ADSL.jpg
    249.1 KB · Pregleda: 199
Poslednja izmena:
Traju li i dalje promo net cene? Gledam sad cenovnik i pise da je cena za npr. Net 10 1899

Vrh Dno