Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ne, ali vecini je 10/1 sasvim OK, a 20/1 best buy, i tablet za dinar je stvarno cist bonus.
Vi kojima treba stvarno toliki upload stalno, ***... imate druge prioritete!
Nema mesta za to poredjenje ;)

Ja necu dobiti drugu ponudu od provajdera, i to bolju od 20/1 za 1899,00
Zivim u Subotici gde nema kabla, i nema alternative osim wireless propasti, i siguran sam da nece biti druge opcije u naredne 2 godine mininum.
Kuci imam dva kompa, zatim Nexus 7, i 4 solidna telefona, ali dobro mi dodje i ovako jedan hardwerski brz tablet 10 za mizernu cenu.
Sto se tice upolada, 250 din kosta doplata za 5mbps upload. I to je za sada ok, mada nemam ni neku preteranu potrebu za tim.

Zao mi je samo ljudi koji su par nedelja pre pojave tableta potpisali ugovore...

Poslednja izmena:
Imaš mogućnost za VDSL pošto kažeš da 250 din kosta doplata za 5mbps uploada?

Kome se ne svidja ne mora ni da potpisuje, neka predje kod drugog niko mu ne brani. I onako nikad ne mozes da udovoljis ljudima, stalno im nesto smeta, fali.
@makiacaveki
Slozicu se sa tobom da im je upload los. Ali ne mogu da se bunim, jer kod njih sa interentom nisam imao nikakvih problema do sad. I meni je sasvim dovoljna brzina 10/1.

Poslednja izmena:
Jel ono cudo full telefon ili ne? Vidim da ima 3g razgovore, sta to znaci u praxi kod nas?

makiacaveki molim te reci gde ima to 30/15,to bi mi leglo ko budali šamar:)

Pa to covek nije ni rekao, rekao je 2SaiNt4U da posto ima 20/1 moze da doplati 250 RSD i da ima 20/5.
Gde ti nadje 30/15???

A ne moze TT se raspada po savovima, net skoro nikome ne radi :D

Da mi treba nesto vise nasao bih alternativu. Ovako isto ***** za iste pare + tablet. Ali kao sto neko rece, ja sam u vukoj*bini gde imas samo ADSL ili neki srnj wireless...
Ps. Kad se setim da sam pre 2 godine uveo ADSL, a pre tog se njakao sa wifijem 200 na sat da bih imao nekih 512kbps, pa i 2/1 ne zvuci lose. A da ne pricam da mi je prvi flat bio 128kbps :)

Poslednja izmena:
Zanimljiv je ovaj fonepad, zna li neko jel ono dual-sim model?

Kod mene prvi nije bio flat. Plaćao sam wireless pilićarima hiljadarku za 128kbps i to protok 1,5 GB mesečno. Kad pogledam da ti pilićari i dalje rade, doduše sada nude flat od 1,5 mbps. Jednoj tetki sam popravljao komp i pitao zašto ne uzme adsl. Rekli joj momci koji joj instalirali antenu da je bežični mnogo bolji. :-[

Moj je bogami bio flat 128/128 i to neograniceno. I jedini pilicari u okolini koji nisu imali neke fore (npr, uzmes megabajte pa ti u to ulazi i upload, itd..), nego sto platis dobijes. Nisam se skidao sa DC++ :D no, dosta offtopic-a. :)

Ja sam na 700m od centrale, ugovorio sam taj 20/1, a realno se konektuje na 15600/1024

sutra bi trebali da mi puste tih "5mbps" upload, pa cu da javim kako to radi uopste..

Kod mene je identična situacija kao kod tebe:
Ugovor Net 20/1 od pre 20 dana,
udaljenost do centrale nešto preko 700 m
downstream max rate (kbit/s) varira između 17200 i 16500
a downstream line rate (kbit/s) je oko 15500, što na speed testu daje maximalno 13,4 Mbit download, čime sam ja veoma nezadovoljan.
Interesuje me šta da radim da se popravi ovako loš download. Ne uspevam da kontaktiram kol centar 19771, stalno su svi oprerateri zauzeti, pozovite kasnije... i tako u nedogled (poslednja 3 dana). Pisao sam im mejl na korisnički servis <[email protected]> i posle 2 dana, dobio generički odgovor:
Zahvaljujemo se na mejlu koji ste nam uputili i problemu na koji ste ukazali. Naše tehničke službe su obaveštene i uskoro možete očekivati poziv stručnog lica. Koristimo priliku da vas pozovemo da nam pošaljete sve primedbe, sugestije i ukažete na eventualne propuste kako bismo pružili najkvalitetnije usluge za naše korisnike.
Znam ja da su se oni ugovorom ogradili i da je paket do 20. Tako da kada je nekvalitetna linija/parica korisnik može samo da se žali i nikom ništa...

Како није рекао?
Ja necu dobiti drugu ponudu od provajdera, i to bolju od 20/1 za 1899,00
Zivim u Subotici gde nema kabla, i nema alternative osim wireless propasti, i siguran sam da nece biti druge opcije u naredne 2 godine mininum.
Kuci imam dva kompa, zatim Nexus 7, i 4 solidna telefona, ali dobro mi dodje i ovako jedan hardwerski brz tablet 10 za mizernu cenu.
Sto se tice upolada, 250 din kosta doplata za 5mbps upload. I to je za sada ok, mada nemam ni neku preteranu potrebu za tim.

Zao mi je samo ljudi koji su par nedelja pre pojave tableta potpisali ugovore...
Gde ti vide da OVDE covek pita za 30/15???

A da prvo pročitaš pa onda komentarišeš?
A da ti naucis da lepo komuniciras, nismo nas dvojica drugari, a i prvo procitaj evo citirao sam vec calexx-u, pa procitaj da tu covek ne spominje 30/15.

ASUS MEMO PAD HD7 uzet uz ugovor preko telekoma tačno u prošli petak. Tablet bukvalno 10 puta korišćen koristio sam jedino skype i viber, nisam ni imao vremena da se pošteno izigram jel radim po ceo dan.

Noćas sam od sebe izgleda crkao na stočiću u stand by modu. Nemogu nikako da ga upalim stavio ga na punjač reko da se nije bat. ispraznila ali ni da gukne.

To govori kakvi su to tableti i zašto su za 1 Din hahah zovem garanciju šta da radim.
Jel ima neki reset i sl. ? Mozda je zabo?

Zabo je Tablet mora da se drzi Volume + Power da se udje u boot mode i onda se odabere Normal mode ili Recovery sta god. Koji krs :)

Poslednja izmena:
Pa nije crkao zabo je ali nisam očekivao ni to :) da se nekom normanom useru ovo desilo odneo bi na garanciju i čekao 7 dana dok serviser uradi reboot.

Da li jos neko ima problema sa internetom?
Net se "izgubio" sinoc kada je grmelo.

EDIT:
Sad je ok sve. o.o

Poslednja izmena:
Ja neimadoh problema sa netom ni sinoc kad je grmelo ni danas.

Imam taj tablet 8 meseci i nedavno mi se isto desilo.Drzao sam dugme za paljenje malo duze i upalio je.Ova vrsta tableta ima taj problem i imas temu ovde na forumu upravo vezano za Asus memo pad hd 7,pa ce ti mozda biti od koristi.Problemje u bateriji i moras da pazis da ne ostatne na punjacu duze od 8 sati inace ces imati problem koji sada imas.Tada jedino pomaze servis.

Untitled.png

Kolko ja max mogu da imam na ovoj mojoj liniji udaljen sam od centrale oko 150m?

Ovako udaljen si 362m od centrale(kablom) tj. to ti je duzina parice, a mozes najvise 78311kbps znaci negde oko 75Mbps.
Pozz

Znaci mogu bez problema da izvucem 50mb?

Da!

Pozdrav svima.
Danas povecah brzinu sa 10 na 20Mbs i vec problemi. Evo slika pa ako neko zna kako bih mogao da resim problem neka puca. :)

Prilozi

• Ruter.JPG
    Ruter.JPG
    58.3 KB · Pregleda: 174
  • Speedtest.JPG
    Speedtest.JPG
    39.4 KB · Pregleda: 151
  • Torrent.JPG
    Torrent.JPG
    25 KB · Pregleda: 133
  • Speedtest1.JPG
    Speedtest1.JPG