Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pa sta im znaci oprema mogu da je kupe, ali kako da instaliraju u centralu TS???? Pa nije to zajdnicka centrala vec je nazalost jos uvek pod kontrolom TS i apsolutno niko nema pravo da instalira sta hoce u centrali TS-je.
Ne znam odakle ti to, nesto si pobrkao.
Sve se radi na centrali u TS, nema tu tvoja moja oprema sve je oprema TS, tj. nasa placena nasim parama, no to nije tema.
Pogresan ti je odgovor, a ja sma dao pravi, ne citas druze.

Bice da je tako,ja sam pitao SBB da li ce TTV mix krenuti uz VDSL za koji imam uslove rekose mozda nekad sto znaci nikad,sigurno bi krenuli odmah da mogu da pristupe TS...

Pa narvno, niko nema pristup centrali da instalira opremu do samog TS.
Da nije tako odavno bi vec ostali instalirali svoju opremu i davali brzine nezavisno od TS.

Enraged, nešto ti ne kontaš najbolje tu.

Zašto bi neko imao veze sa Telekomom ako ima opremu/vodove za svoj ''vDSL''? Telekom ima tu prednost da ima mrežu svugde. A isto tako i Pera iz 3 lepe može sutra da utoči 100 miliona eura i pokrije ceo BG i okolinu sa optikom i vDSL-om GPON-ima. Telekom fura svoj vDSL, dok sutra neki treći provajder, ako ima keša (a nema), može isto to da ponudi. Eskivira Telekom, stavi svoju opremu i dobiješ vDSL (jer Telekomovo vlasništvo nad infrastrukturom ide samo do ulaza u zgradu). Orion tako radi već neko vreme i naziva tu mrežu Premium. Krenuli su za WiFi-jem kao među-vezom i sad isto to rade sa optikom (pouzdanije i brže).

Razlika između Telekomovog vDSL-a i Orionove Premium mreže:

Telekom: Optika do centrale sa vDSL opremom, zatim paricom (bakarni telefonski kabl) se tebi pruža vDSL usluga (da l' nadzemno ili podzemno, svejedno). Do 300-400-500m, u zavisnosti od kvaliteta parice ti dobijaš vDSL brzinu interneta. Što si dalje, jače slabljenje, sporije brzine.

Orion: Optika (njihova ili zakupljena od nekog, Nube, SBB-a, Telekoma...) do ONU-a (pretvara optički u digitalni signal) koji je dosta blizu krajnje destinacije/korisnika (šaht, ormarić u zgradi) gde se kači na postojeću telefonsku infrastrukturu u zgradi.

I kako je ovo dvoje različito? Telekom ima tu prednost jer je decenijama gradio infrastrukturu i ima centrale raspoređene po celoj Srbiji. Orion pruža uslugu gde može, u malom delu grada kuda im prolazi optička mreža (iznajmljena ili njihova, svejedno).

Poslednja izmena:
Bravo dzonihsv,vreme je bilo da neko ko se stvarno razume pruži objašnjenje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Možete Vi da se trudite do prekosutra, enraged je u pravu :p

@paradizo

Nije baš da se razumem (makar ne u sitna crevca, kao što neki znaju na forumu). Samo sam odgovorio jer enraged stalno potencira Telekom kao nekog bauka koji je ne znam šta. Telekom je država, u skraćenoj verziji. Bez iste i infrastrukture je k'o Orion, podprovajder.

Poslednja izmena:
Pa narvno, niko nema pristup centrali da instalira opremu do samog TS.
Da nije tako odavno bi vec ostali instalirali svoju opremu i davali brzine nezavisno od TS.
Da rezimiramo,Telekom je vlasnik 100% svih ADSL/VDSL portova i tu nema pogovora!
U 98% centrala po Srbiji Telekom je instalirao uredjaje tipa MSAN ili DSLAM do kojih ide optika i u kojima se nalaze ploce koje podrzavaju i ADSL2+ i VDSL2 standard,a svi ti uredjaji su nabavljeni posle 2007 godine kada su ADSL2+ i VDSL2 vec uveliko postojali i ugradjivali se po Evropi!
Tako da ne morate da brinete da li vasa centrala podrzava ili ne VDSL,vec brinite samo da li im se isplati i eventualno koliko je korisnika u vasem mestu koji su oko 300 metara do centrale pa da im puste VDSL2.
Pozz!

Poslednja izmena:
Enraged, nešto ti ne kontaš najbolje tu.

Zašto bi neko imao veze sa Telekomom ako ima opremu/vodove za svoj ''vDSL''? Telekom ima tu prednost da ima mrežu svugde. A isto tako i Pera iz 3 lepe može sutra da utoči 100 miliona eura i pokrije ceo BG i okolinu sa optikom i vDSL-om GPON-ima. Telekom fura svoj vDSL, dok sutra neki treći provajder, ako ima keša (a nema), može isto to da ponudi. Eskivira Telekom, stavi svoju opremu i dobiješ vDSL (jer Telekomovo vlasništvo nad infrastrukturom ide samo do ulaza u zgradu). Orion tako radi već neko vreme i naziva tu mrežu Premium. Krenuli su za WiFi-jem kao među-vezom i sad isto to rade sa optikom (pouzdanije i brže).

Razlika između Telekomovog vDSL-a i Orionove Premium mreže:

Telekom: Optika do centrale sa vDSL opremom, zatim paricom (bakarni telefonski kabl) se tebi pruža vDSL usluga (da l' nadzemno ili podzemno, svejedno). Do 300-400-500m, u zavisnosti od kvaliteta parice ti dobijaš vDSL brzinu interneta. Što si dalje, jače slabljenje, sporije brzine.

Orion: Optika (njihova ili zakupljena od nekog, Nube, SBB-a, Telekoma...) do ONU-a (pretvara optički u digitalni signal) koji je dosta blizu krajnje destinacije/korisnika (šaht, ormarić u zgradi) gde se kači na postojeću telefonsku infrastrukturu u zgradi.

I kako je ovo dvoje različito? Telekom ima tu prednost jer je decenijama gradio infrastrukturu i ima centrale raspoređene po celoj Srbiji. Orion pruža uslugu gde može, u malom delu grada kuda im prolazi optička mreža (iznajmljena ili njihova, svejedno).
Vidi druze, o oveme sto si pisao se sigurno bolje razumem od tebe, ili ako sam ****** da sam ****** da ne znam ono sto sam studirao sa prosecnom ocenom 9.2.
Sve sto si rekao je tacno kao sto sam rekao ja to znam, ali ja ti pricam neku drugu stvar, ocigledno me niko ne razume, pricam O CEJTRALI U TS tu NIKO sem TS nema pravo da instalira opremu, TO PRICAM izvinte sto vicem ali ocigledno niko ne cita(sa razumevanjem) sta sam pisao).
A zasto to pisem zato sto je u nekim zemljama to odvojeno i nije u vlanistvu telekoma tih zemalja, znaci svaki IPS koji se bavi xDSL tehnologijom ima pravo da daje svoje brzine u skladu sa njihovom cenovnom politikom kao i brzinama, ovde je CENTRALA u vlasnistvu TS ili ti drzave, to kazem.
Sta mi pricas kako je realizovan DSL kod kog ISP-a, sve to kazem znam bolje od tebe.
Možete Vi da se trudite do prekosutra, enraged je u pravu :p
Cenim da si hteo da budes duhovit, jeb nisi druze, samo pokazujes ...
Da rezimiramo,Telekom je vlasnik 100% svih ADSL/VDSL portova i tu nema pogovora!
U 98% centrala po Srbiji Telekom je instalirao uredjaje tipa MSAN ili DSLAM do kojih ide optika i u kojima se nalaze ploce koje podrzavaju i ADSL2+ i VDSL2 standard,a svi ti uredjaji su nabavljeni posle 2007 godine kada su ADSL2+ i VDSL2 vec uveliko postojali i ugradjivali se po Evropi!
Tako da ne morate da brinete da li vasa centrala podrzava ili ne VDSL,vec brinite samo da li im se isplati i eventualno koliko je korisnika u vasem mestu koji su oko 300 metara do centrale pa da im puste VDSL2.
Pozz!
Upravo TO.
Izgleda si ti jedini druze koji razume o cemu pisem, ne pisem kako je koji DSL realizovan vec da je sve u vlasnistvu TS, aman bravo za zapazanje.
kao i ostatak tvog posta je tacan sto 99% cak ni ovde ne znaju(bar tako pokazuju) a kamoli neko ko ne prati ovu tematiku.

Ali ajde necemo dalje ocigledno piste o necemu sto nisam ni rekao jer nisam imao potrebe.

watch-out-we-got-a-bad-a.jpg

Lepo si pitao, ''ko još osim Telekoma pruža usluge vDSL interneta?'' Odgovor je Orion. Zatim si rekao da nije to to, ja ti objasnio da je to jedno te isto i ti onda počeo o Telekomovim centralama bez potrebe.

Uostalom...

Pogresan ti je odgovor, a ja sma dao pravi, ne citas druze.

Rekao sam šta sam imao. Nemam toliko vremena da se dalje vrtim u krug. Pozdrav.

Poslednja izmena:
E ovako uzeo sam asdl net od 10mbps i covek dosao i povezao mi net, sve je lepo radilo mozda nekih sat i po vremena, posle toga ja rekoh da pogledam nesto na youtube-u net ne radi, sve lampice lepo sijaju osim one gde pise internent, na fonu mi nema wi-fi mreze a bila je.. na kompu mi stoji zuti uzvicnik. U cemu je problem? da li je to to telekoma?

Cenim da si hteo da budes duhovit, jeb nisi druze, samo pokazujes ...

Ja tebe nisam vređao.

Radi se o tome da si se raspisao nepotrebno.

Što se mene tiče a verujem da je tako i većini, hebe mi se da li net dobijam preko satelita, vdsl-a ili bilo čega, bitna mi je brzina po OK ceni.

Ima nas dosta koji temu pratimo preko mail-a i non stop stižu mail-ovi o vašem prepucavanju.

Boriš se da si u pravu, ja se našalio, ti odmah stavljaš tri tačkice.

Slobodno napiši šta si hteo da kažeš umesto tačkica.

Kladim se da si tako jak na ulici kao što si na forumu.

End off.

Nemam toliko vremena da se dalje vrtim u krug. Pozdrav.

Upravo to, slazem se sa tobom, ovde u potpunosti.
Ja tebe nisam vređao.

Radi se o tome da si se raspisao nepotrebno.

Što se mene tiče a verujem da je tako i većini, hebe mi se da li net dobijam preko satelita, vdsl-a ili bilo čega, bitna mi je brzina po OK ceni.

Ima nas dosta koji temu pratimo preko mail-a i non stop stižu mail-ovi o vašem prepucavanju.

Boriš se da si u pravu, ja se našalio, ti odmah stavljaš tri tačkice.

Slobodno napiši šta si hteo da kažeš umesto tačkica.

Kladim se da si tako jak na ulici kao što si na forumu.

End off.
Probacu taksativno da ti odgovorim:
1.Nisam ni ja tebe, ajde citiraj mi rec kojom te vredjam i ja cu da ti se izvinim, koja te to tacno rec vredja druze?
2.Ja pre mislim da si ti.
3.Pa nije ni bitno kako dobijas net, vec sam pisao o drugoj problematici koju ti ocigledno nisi uspeo da shvatis, a radi se ponovicu opet o problemu da je "last mile" i dalje u rukama TS, a nebi trebalo.
4.Zao mi je sto pratis preko mail, ja se ne prepucavam vec vodim dijalog, pomazem ljudima kad znam nesto... da ne nabrajam vise.
5.Ne borim se borim se da svom detetu obezbedim sto bolju buducnost, eto samo se tu borim, stavio sma slucajo tri tackice, nisam nista mislio mahinalno stavljeno.
6.Odgovorio sam da sam mahinalno stavio tri tacke(cesto mi se desava).
7.Mnogo vise nego sto mozes i da zamislis, ALI to nije tema.
END OFF, nadam se da ce tako biti, hvala.

E ovako uzeo sam asdl net od 10mbps i covek dosao i povezao mi net, sve je lepo radilo mozda nekih sat i po vremena, posle toga ja rekoh da pogledam nesto na youtube-u net ne radi, sve lampice lepo sijaju osim one gde pise internent, na fonu mi nema wi-fi mreze a bila je.. na kompu mi stoji zuti uzvicnik. U cemu je problem? da li je to to telekoma?

Zovi podrsku.

Vrati ruter na fabrička podešavanja i podesi Connection trigger na AlwaysOn - http://forum.benchmark.rs/showthrea...-01-10-2012)&p=3780139&viewfull=1#post3780139

Liči mi na problem koji sam ja imao - http://forum.benchmark.rs/showthrea...-01-10-2012)&p=3780234&viewfull=1#post3780234

Poslednja izmena:
Nema teorije da nadjem taj connection trigger, kada udjem u wan nigde mi nema te opcije. ruter je 531 v1

Koji je net više isplatljiviji sbb ili adsl ts-a? Ja imam adsl oduvek jer ne može kod mene sbb ali me baš zanima kakvo je stanje sa kvalitetom i cenama sbb neta?

E da, moja tetka ima adsl ugovor obnovila skoro. Jel može ona sad da uzme tablet? Još je pod ugovorom od pre par meseci.

Jedno pitanje, koliko telekom toleriše kašnjenje sa plaćanjem pre nego što isključi net, i da li obaveste korisnika pre nego što to učine?

Jedno pitanje, koliko telekom toleriše kašnjenje sa plaćanjem pre nego što isključi net, i da li obaveste korisnika pre nego što to učine?
Ne obaveste. Ako ti račun stigne račun gase ti bez obaveštenja.

Pa rekao sam, ako račun stigne račun gase. Tako bar meni, jednom mi se desilo da mi je račun stigao račun i ugasili su bez obaveštenja. Znači to dođe dva meseca tolerancije.

Ako se potpise ugovor za box2(fiksni i internet)jel se stice pravo za tablet?Internet brzine do 10Mbit/s

Nazad
Vrh Dno